آموزش کاشت سبزه عید به صورت درختچه : یکی از اجزای مهم سفره هفت سین و یکی از نشانه های نوروز سبزه است. سبزها از جوانه های گندم ، جو و عدس رشد می کنند. اعتقاد بر این است که باعث طراوت و خرمی را در طول سال به همراه دارد.
مرسوم است که تا روز سیزدهم نوروز که روز سیزده بدر نامیده می شود ، باید سبزه را نگه داشت و بدی ها و کدورت را با آن دور انداخت. برخی نیز بر این باورند که بستن سبز در روز سیزدهم خوشبختی جوانان را به همراه خواهد داشت.تا پایان این مقاله با کاردستون همراه باشید.
فهرست مطالب این صفحه
آموزش کاشت سبزه عید به صورت درختچه
ظاهر سبز در زیبایی سفره هفت سین تأثیر بسزایی دارد. در این مقاله ، آموزش نحوه کاشت سبزه به شکل یک درخت کوچک به شما عزیزان ارائه شده است:
مواد و لوازم مورد نیاز :
- جوراب نازک زنانه
- اسفنج قالبی
- چسب حرارتی
- چوب برای تنه ب قطر یک سانت ونیم
- گلدان سفالی
- تخم شاهی
- گچ
بیشتر بخوانید: 10 کاری که باید قبل تحویل سال انجام دهیم |
طرز ساخت :
ابتدا اسفنج را به شکل کروی یا بیضی شکل برش دهید.
اگر اسفنج قالب شما کوچکتر از کره شماست ، با چسباندن قطعات دیگر به هم ، مکعب را بزرگ و برش دهید.
توجه داشته باشید که برای اتصال اسفنج ها از چسب حرارتی را در مرکز اتصال بزنید.
پس از آماده شدن اسفنج ، چوب یا همان تنه را درون آن فرو برده و با چسب محکم کنید.
تمام سطح کره را با جوراب های نازک بپوشانید و در انتها با یک سوزن ته گرد یا چسب حرارتی بچسبانید.
کره را چند ساعت در آب قرار دهید تا مرطوب شود ، اکنون تمام تخم شاهی ها را که قبلاً خیس کرده اید بمالید و حالت چسبنده دارد را روی سطح جوراب بمالید.
تنه درخت را درون گلدان قرار داده و با مخلوط آب و گچ پر کنید و هر روز با آبفشان به سبزه تان آب دهید.
کاشت سبزه به شکل درختچه 3 طبقه
ابتدا ماکت سبزه را اماده می کنیم.
لوازم مورد نیاز
- میله فلزی ظریف به طول دلخواه
- صفحه فلزی مانند سینی
- 3 عدد سبد پلاستیکی
- یک عدد قیف
- لوله پلیکای باریک
- الیاف درخت خرما
- پوست درخت مو
- چسب حرارتی
- پنبه
- تنظیف
- بذر لعاب دار (مرو ، منداب، شاهی یا خاکشیر)
مرحله اول : آماده کردن ماکت برای سبزه درختی
میله فلزی را به صفحه فلزی جوش دهید تا یک تنه درخت تشکیل شود. بزرگترین سبد را به اندازه یک میله فلزی سوراخ کنید ، آن را از میله عبور دهید تا روی صفحه فلزی قرار گیرد.
سپس یک قطعه لوله پلیکا را از میله رد کنید و الیاف درخت خرما یا پوست درخت مو را روی آن بچسبانید.
اکنون سبد متوسط را مانند یک سبد بزرگ از میله رد کرده و با چسب حرارتی بالای سبد بزرگ در جای خود محکم کنید. دوباره یک تکه پلیکا از میله رد کنید.
در آخر ، قسمت بالای قیف را ببرید و آن را روی یک سبد کوچکتر بچسبانید تا یک سر قندی تشکیل شود. یک سبد کوچکتر را درون میله قرار دهید.
در پایان وقتی ماکت آماده شد، سبدها را با پنبه و تنظیف روکش کنید.
بیشتر بخوانید: آماده سازی باغ برای بهار با معرفی 6 گل |
مرحله دوم : خیس کردن بذر
در این مدل می توانید از انواع بذر لعابدار مثل بذر شاهی، منداب، خرفه، ریحان و… استفاده کنید. این بذرها چون ظریف هستند زمان خیساندن کوتاهی دارند.
معمولا بین 2-4 ساعت برای این کار کافی است.
مقدار آبی که روی بذر می ریزید باید به اندازه ای باشد که حالت ژله ای به خود بگیرد چون اگر رقیق باشد بین دانه ها فاصله ایجاد می شود و سبزه ها کم پشت خواهد شد.
مقدار آب لازم خیس کردن بذرهای مختلف
- مرو ………………………. ۴ برابر
- منداب (کی کج) …………. ۵/۲ برابر
- شاهی (ترتیزک) ………….. ۵ برابر
- خاکشیر …………………… ۵ برابر
مرحله 3: بذرها را روی ماکت بمالید
ابتدا باید سطح ماکت را که قبلا با پنبه پوشانده اید و تمیز کردن با اسپری آب کاملاً مرطوب کنید. سپس یک لایه بذر خیس خورده را به طور یکنواخت روی ماکت قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر 2 یا 3 لایه بذر روی کار باشد باعث پوسیدگی سبزه می شود. اطمینان حاصل کنید که تمام سطح ماکت بذر گیر کرده است تا چمن شما زشت و آسیب نبیند.
مرحله چهارم: پوشش نایلونی را روی ماکت قرار دهید
بعد از مالیدن بذرها روی ماکت ، آن را با آب پاشیده و روی آن یک پوشش نایلونی بزرگ و شفاف قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که نایلون با سطح ماکت تماس نداشته باشد ، زیرا این امر به سبزه آسیب می رساند. سپس روی سطح نایلون 2 سوراخ به ابعاد 3 * 3 سانتی متر ایجاد کنید تا هوا در داخل نایلون جریان یابد و نایلون اضافی زیر کار جمع شود.
بعد از طی این مراحل ، رنگ سبزه را داخل ساختمان در مکانی خنک و روشن قرار دهید. مراقب باشید سبزه را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید.
بیشتر بخوانید: ایده هایی برای تزیین سفره هفت سین کوچک |
روش آبدهی و نگهداری سبزه درختی
روز اول ، دانه ها را 3 بار با آب بپاشید و یک پوشش نایلونی بزنید. از روز دوم ، به دلیل اینکه دانه ها ریشه داده اند ، دیگر نمی توانید از آب پاش استفاده کنید و به آرامی روی دانه ها آب بریزید ، روز دوم هم احتیاج به 3 بار آبدهی دارد و روکش نایلونی باز هم هنوز باید روی کار قرار بگیرد.
در روز سوم و چهارم ، سبز روی سطح کار ظاهر می شود. دیگر نیازی به پوشش نایلونی نیست. در این مرحله ، سبزه باید دو بار در روز آبیاری شود. در روزهای بعد ، سبزه به اندازه کافی رشد کرده است ، در این مرحله باید دو بار در روز آبیاری شود.اکنون سبزه را روزها در هوای آزاد و ه علت سردی هوا در شب ها به خانه منتقل کنید.
حالا شاید برای شما سوال بوجود بیاد که چطور میتوان سبزه را به شکل نیم دایره و یا کروی شکل درست کرد؟ما در ادامه مطلب روش ساخت این مدل از سبزه را به صورت ویدیویی در اختیار شما قرار دادیم با دیدن آن میتوانید به راحتی سبزه متفاوتی را درست کنید.