طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوشمزه و خوش رنگ
طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوشمزه و خوش رنگ : برای تهیه رب گوجه فرنگی در خانه به ابزار ساده ای نیاز دارید. طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی که کپک نزند و خوشمزه و خوشرنگ باشد ،در این مقاله از کاردستون طرز تهیه رب گوجه فرنگی با مخلوط کن و تهیه رب گوجه فرنگی با سبزیجات خرد شده یاد خواهید گرفت.
فهرست مطالب این صفحه
وسایل لازم برای تهیه رب گوجه خانگی
ابزارهایی که برای انجام این کار نیاز دارید:
- آبکش براش شستشوی گوجهها
- چاقوی تیز و بزرگ برای خرد کردن گوجهها
- یک سبد آبکش برنج برای صاف کردن گوجههای پخته شده
یک قابلمه بزرگ و یک اجاق گاز تک شعله که به آن اجاق پلوپز یا اجاق گازی حیاطی نیز گفته میشود. در صورتی که قصد دارید به مقدار کم رب گوجه فرنگی تهیه کنید، نیازی به اجاق پلوپز نیست و میتوانید روی اجاق گاز آشپزخانه نیز این کار را انجام دهید.
با این توضیحات به سراغ روش تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خواهیم رفت.
برای خرید گوجه فرنگی برای رب باید توجه داشته باشید که از هر 60 کیلوگرم گوجه خریداری شده می توانید حدود 20 کیلوگرم رب گوجه فرنگی تهیه کنید. بنابراین با توجه به مقدار مورد نیاز خود ، گوجه فرنگی لازم را خریداری کنید. مقدار مواد ذکر شده در جدول زیر برای تهیه تقریبا 3 کیلوگرم رب در نظر گرفته شده است.
مواد مورد نیاز :
گوجه فرنگی رسیده | 10 کیلوگرم |
نمک | 10 قاشق غذاخوری |
نکته مهم در خرید گوجه فرنگی برای تهیه رب این است که هرچه آب گوجه فرنگی خریداری شده بیشتر و گوشتی تر باشد ، کیفیت رب تهیه شده و مقدار آن بالاتر خواهد بود. بنابراین هنگام خرید گوجه فرنگی این نکته را به خاطر بسپارید.
طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی به روش سنتی
- گوجه فرنگی ها را خوب بشویید و داخل صافی بریزید تا خوب خشک شوند.
- قسمت سبز رنگ گوجهها را (قسمت اتصال گوجه به بوته) جدا کرده و دور بریزید و گوجهها را با چاقو به چهار قسمت خرد کنید. در این مرحله بهتر است برای محافطت از پوست دست خود از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید؛ زیرا گوجه فرنگی اسیدی بوده و میتواند باعث تحریک شدن و سوزش پوست دستان شما شود.
طرز تهیه رب گوجه خانگی که کپک نزند
3. گوجه فرنگی های خرد شده را در قابلمه بریزید و بدون افزودن آب به آن ، آن را روی شعله قرار داده و گوجه ها را با حرارت ملایم گرم کنید تا جوش بیایند. بخاطر داشته باشید که هنگام جوشیدن ، گوجه فرنگی ها خود آب را برمی گردانند و آب مورد نیاز برای جوشاندن از این طریق تأمین می شود.
نکته: همانگونه که گفته شد گوجهها باید تا حد جوش آمدن حرارت ببینید؛ بنابراین از حرارت دادن بیشتر به گوجهها خودداری کنید.
4. حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. هنگامی که گوجه فرنگی ها به اندازه کافی خنک شدند و می توانید دست خود را در قابلمه بگذارید ، گوجه ها را با دست بگیرید تا خرد شدن کامل شود.
5. اکنون باید درب قابلمه را حدود 30 ساعت بگذارید تا به اصطلاح ترکیب شما جا بیافتند.
6. پس از مدت زمان گفته شده به سراغ قابلمه رفته و گوجهها را با یک “سبد آبکش برنج” صاف کنید تا عصاره گوجه آماده شده از دانهها و پوست گوجه فرنگیها جدا شود.
7. برای تکمیل تهیه رب خانگی ، باید عصاره آماده شده را دوباره داخل قابلمه ریخته و روی شعله ملایم گرم کنید تا آب آن بخار شود. در این مرحله ، اجازه دهید رب گوجه فرنگی به غلظت مناسب برسد. رب گوجه فرنگی زمانی به غلظت مناسب رسیده است که اگر با یک قاشق روی آن شیار ایجاد کنید ، شیار ایجاد شده به سرعت پر نمی شود و پر شدن آن زمان می برد.
نکته: هنگام جوشاندن عصاره ، آن را مخصوصاً در اواخر پخت هم بزنید و مراقب باشید ته نگذارد.
نکته کلیدی: نکته کلیدی برای خوشرنگ شدن رب گوجه فرنگی خانگی این است که قبل از حرارت نهایی (حدود نیم ساعت قبل از پایان) کمی نمک به قابلمه اضافه کنید. اگر در مراحل اولیه و در پخت و پز اولیه به قابلمه اضافه کنید ، این کار باعث تیره شدن رب شما خواهد شد.
اکنون رب گوجه فرنگی شما آماده است و می توانید آن را در یک ظرف ریخته و ذخیره کنید.
طرز تهیه رب گوجه فرنگی با سبزی خرد کن و مخلوط کن
از آنجایی که سبزی خرد کنهای خانگی دستگاههای تقریبا ضعیفی هستد، تهیه رب گوجه فرنگی به مقدار زیاد با این دستگاه میتواند باعث کند شدن تیغه آن و یا خراب شدن آن شود. بنابراین اگر قصد دارید به مقدار کم (بطور مثال در حد ۵ الی ۱۰ کیلوگرم) این کار را انجام دهید، استفاده از این دستگاه گزینه مناسبی است. برای تهیه رب گوجه فرنگی با سبزی خرد کن، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. گوجه فرنگی ها را خوب بشویید و خوب خشک کنید.
۲. گوجه فرنگی ها را داخل سبزی خرد کن بریزید و آنها را خرد کنید تا مخلوط شوند.
3. سپس مخلوط را با کمک یک سبد آبکش برنج صاف کنید تا مغز و پوسته آن جدا شود.
4. آب و گوشت گوجه فرنگی صاف شده را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم حرارت دهید تا آب آن به آرامی تبخیر شود.
5. کمی نمک به قابلمه اضافه کنید تا حرارت نهایی (حدود نیم ساعت قبل از پایان).
همه مراحل تهیه رب گوجه فرنگی با مخلوط کن شبیه به تهیه رب گوجه فرنگی با سبزی خرد کن است، فقط نکته مربوط به تهیه رب گوجه خانگی به این روش آن است که به این روش نیز نمیتوان به مقدار زیاد رب تهیه کرد.
نکته: اگر می خواهید با مقدار زیادی گوجه فرنگی (مثلاً در محدوده 150 تا 200 کیلوگرم گوجه فرنگی) رب درست کنید ، بهتر است مراحل خرد کردن و تهیه اولیه را با دست یا استفاده از دستگاه سبزی خرد کن انجام دهید.
بهترین دستگاه برای انجام این کار، استفاده از دستگاه آبگیری چندکاره یا همان دستگاه آبغوره گیری صنعتی موجود در بازار است. فایده استفاده از این دستگاه این است که این دستگاهها بطور اتوماتیک هسته و پوسته را از گوجهی خرد شده جدا کرده و نیازی به صاف کردن دستی نیست.
نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی
مهمترین نکته برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه فرنگی نگهداری آن در مکان خنک است. برای اطمینان و انجام اقدامات اساسی تر ، می توانید یک قاشق غذاخوری روغن مایع پس از پر کردن شیشه های نگهدارنده روی خمیر ریخته و درب آن را محکم کنید.
فیلم طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی
سخن آخر:
امیدواریم از این مطالب استفاده کافی را برده باشید و بتوانید در خانه با خیال راحت یک رب گوجه با کمترین امکانات و هزینه درست کنید.در صورت تمایل میتوانید نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.