نحوه صحیح شستن انواع میوه ها

نحوه صحیح شستن انواع میوه ها

نحوه صحیح شستن انواع میوه ها : برای جلوگیری از بیماری نباید میوه ها را بشویید. شاید شنیده باشید که در مهد کودک شعری به کودکان آموزش داده می شود که:«میوه نخور نشسته، رویش مگس نشسته»! یعنی از کودکی باید یاد گرفت که میوه‌ها هم می‌توانند به سادگی آلودگی و بیماری‌های مختلف را به بدن ما منتقل و بیمارمان کنند.!

البته این آلودگی ها هنگامی به بدن منتقل می شوند که میوه ها را به خوبی نشوییم و به درستی مصرف نکنیم.

نحوه صحیح شستن انواع میوه هانحوه صحیح شستن انواع میوه ها

چگونه میوه های نرم را بشوییم

بهتر است برای شستن میوه‌ها یی مانند زردآلو، آلو، خرمالو، انواع توت، توت فرنگی، ازگیل، انگور، گیلاس و آلبالو، یک ظرف بزرگ را پر از آب خنک کنید و آبکشی را داخل آن قرار دهید.

سپس میوه را به آرامی در صافی بریزید و بگذارید 5 دقیقه بماند.

آبکش را از ظرف آب خارج کنید و کمی آب روی میوه‌ها بگیرید. البته بهتر است برای پیشگیری از باقی ماندن و انتقال آلودگی‌ها، گل روی خرمالو و توت فرنگی پیش از شستن پاک شود.

اگر پوست خرمالو خیلی نازک و خرد نشده باشد ، می توانید قبل از برداشتن آن از آب ، آن را با دست به آرامی روی آن بکشید.

بیشتر بخوانید: 10 روش طبیعی راحت برای از بین بردن مورچه ها در خانه

نحوه شستن میوه های چرب

برای از بین بردن تفاله برخی میوه ها مانند خیار یا چربی برخی میوه های دیگر مانند سیب و مرکبات ، یک ظرف را با آب سرد پر کنید و پس از شستشو و شستشوی ساده میوه ها ، ظرف را دوباره با آب و چند قطره مخصوص پر کنید. ضد عفونی کننده میوه و سبزیجات را اضافه کنید.

در آخر ، بعد از 3 یا 4 دقیقه ، میوه ها را با آب ساده شستشو کنید ، بشویید و با خیال راحت میل کنید. استفاده از مواد ضد عفونی کننده عمر میوه های شسته شده را کاهش می دهد ، بنابراین اگر میوه ها گل آلود یا روغنی نیستند ، بهتر است به همان آبکشی با آب ساده و اسکاچ بسنده کنید.

اما به دلیل نفوذ مواد ضد عفونی کننده به بافت میوه های نرم مانند خرمالو ، توت یا توت فرنگی ، آنها باید فقط با آب ساده شسته شوند.

نحوه صحیح شستن انواع میوه ها

شستشوی میوه‌های با پوست ضخیم

برای شستن میوه هایی با پوست ضخیم ، مانند نارنگی ، کیوی ، لیمو شیرین ، پرتقال ، گریپ فروت ، خربزه ، طالبی ، هندوانه ، سیب یا خیار ، ابتدا باید یک کاسه پر از آب سرد را پر کنید و این میوه ها و سبزیجات را به مدت 5 در آن قرار دهید.

سپس سطح میوه را با استفاده از اسکاچ نرم و تمیز بدون استفاده از مواد شوینده تمیز کرده و در آخر آنها را آبکشی کنید.

هرگز تمیز کردن این میوه‌ها را به پاک کردن آنها با دستمال محدود نکنید.

دستمال خشک یا مرطوب نمی‌تواند آلودگی‌های سطح میوه را کاملا از بین ببرد.

در غیر این صورت امکان انتقال آلودگی از سطح پوست به گوشت میوه با بریدن، چاقو زدن و پوست گرفتن آنها وجود خواهدداشت.

میوه‌ها

بیشتر بخوانید: آموزش کاشت هسته خرمالو در خانه (گلدان و باغچه)

نحوه شستن صحیح موز

پوست میوه ای مانند موز به سرعت و حدود 24 ساعت پس از شستشو سیاه می شود ، بنابراین به جای اینکه پوست موز را پاک کنید کار درستی نیست.کمی قبل از استفاده با آب ولرم بشویید ، با پنبه خشک کنید و در ظرف میوه قرار دهید.

بهتر است میوه های شسته شده را داخل یخچال قرار دهید

عمر میوه‌های نشسته بیشتر از میوه‌های شسته است اما برای پیشگیری از انتقال آلودگی‌های روی پوست میوه‌ها به سایر مواد درون یخچال، حتما حداکثر به اندازه مصرف یک هفته میوه تهیه کنید تا بتوانید آنها را شسته داخل یخچال قرار دهید.

میوه های شسته شده به شرطی که شرایط نگهداری مناسب را بدانید تا یک هفته در یخچال کاملاً تازه و سالم می مانند.

برای افزایش طراوت و سلامت میوه های شسته شده ، باید آنها را پس از شستشو کاملاً خشک کرده ، در یک پارچه نخی قرار داده و در کیسه نایلون ضخیم یا ظرف آلومینیوم یا استیل در یخچال و در دمای 4 تا 5 درجه سانتیگراد قرار دهید.

طبقه وسط و جامیوه‌ای بهترین مکان برای نگهداری میوه در یخچال است.

میوه های نشسته مانند موز نیز باید در دو نایلون کاملاً بسته در یخچال نگهداری شوند تا مصرف شوند. ماندگاری میوه در یخچال حدود 10 تا 15 روز است.

شستن میوه

همیشه قانون شستن میوه ها را در خانه خود دنبال کنید

بهتر است شستشوی میوه‌ها در منزل قانونمند باشد؛ یعنی یا همیشه میوه‌ها را شسته داخل یخچال بگذارید یا نشسته (فقط برای موز) تا اعضای خانواده‌تان همیشه بدانند میوه‌های درون یخچال شسته هستند یا نشسته تا با خوردن میوه نشسته دچار بیماری نشوند.

بیشتر بخوانید: چگونه خانه را با روش های طبیعی خوشبو کنیم؟

برای شستن هر میوه ای عجله نکنید

برای شستن کامل سبزیجات و کاهو ، باید مراحل را به ترتیب انجام دهید.

  1. اولین قدم این است که سبزیجات را با آب ساده بشویید تا گل و لای آن پاک شود و سپس چند قطره مایع ظرفشویی روی آنها بریزید.
  2. باید حدود پنج تا ده دقیقه سبزیجات و مایع ظرفشویی را در آب بگذارید تا انگل ها از سطح کاهو یا سبزیجات پاک شوند.(استفاده از سرکه سفید ضدعفونی کننده سالم و قوی برای میوه ها و سبزیحات بسیار خوب است.)
  3. پس از آن ، شما باید سبزیجات را با کمک محلول های ضد عفونی کننده و طبق دستورالعمل های نوشته شده روی بسته بندی ضد عفونی کنید.
  4. بعد از تمام این مراحل ، سبزیجات می توانند شسته و مصرف شوند. هرگز نباید عجله را از بین ببرید و قدم در شستن سبزیجات بگذارید.
  5. البته در مرحله آخر باید شستشو با دقت و دقت انجام شود تا ماده شوینده ای باقی نماند.

طرز صحیح شستن میوه ها

همچنین میتوانید با کلیک برروی محصولات قابل کشت در پایان تابستان کدام هستند؟ از این مقاله هم دیدن کنید.

نمک هیچ تاثیری در شستشو ندارد

چرا از مایع ضدعفونی کننده استفاده کنیم، وقتی که نمک همان کار را انجام می دهد و ضرری هم ندارد ؟!

اگر این سوال را دارید یا بعضی اوقات دیده اید افرادی کمی نمک در ظرفی پر از آب می ریزند و کاهو یا سبزیجات را در آن خیس می کنند.

باید نظر این متخصص تغذیه را بدانید که می گوید: نمک به هیچ وجه نمی تواند آلودگی سبزیجات و کاهو را از بین ببرد و چنین اعتقادی که در بین مردم رایج است اشتباه است.

برخی از افراد محلول های ضدعفونی کننده را از ترس خراب شدن زودرس سبزیجات مناسب نمی دانند ، که به گفته یک متخصص روش اشتباهی است.نکته مهم این است که فیبر موجود در سبزیجات باید تا حد ممکن سالم بوده و نیازهای انسان را برآورده کند.” بنابراین ، سبزیجات باید به خوبی ضد عفونی شوند.

سخن آخر”

امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم نکات مهم و اساسی در جهت ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه ها شرح داده باشیم.اگر نکات و یا حرفی در این مورد وجود دارد که ما نگفتیم میتوانید در قسمت ارسال نظر برای ما به اشتراک بگذارید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *