طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی به روش ساده
طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی به روش ساده : طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی نسبتاً ساده است اما باید آنقدر ورز داده شود و به اندازه کافی باقی بماند تا به اصطلاح خمیر آن ور شود. البته اگر با انواع خمیر پیتزا آشنا هستید می دانید که یک خمیر پیتزای فوری وجود دارد که نیازی به استراحت ندارد.
زیرا از خمیر مخمر در تهیه آن استفاده نمی شود. اگر هرگز از خمیر مایه استفاده نکرده اید و از سختی کار با خمیر نگران هستید ، اصلاً نگران نباشید در اینجا قصد دارم مرحله به مرحله روش تهیه ساده ترین خمیر پیتزای خانگی را به شما بیاموزم و تمام نکات و جزئیات را به شما بگویم تا بتوانید با خیالی آسوده یک پیتزای خونگی خوشمزه تهیه کنید.
فهرست مطالب این صفحه
مواد لازم برای آموزش تهیه خمیر پیتزا خانگی
- آرد سفید 2 تا 2 و 1/3 پیمانه
- خمیر مایه فوری 2 و 1/4 قاشق چایخوری
- شکر 1 و 1/2 قاشق چایخوری
- نمک 3/4 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1/4 قاشق چایخوری (دلخواه)
- روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
- آب گرم 3/4 پیمانه
این خمیر فقط به شش ماده ساده نیاز دارد. هیچ آرد خاصی نیاز نداره. هم می توانید از آرد سفید و هم از آرد سنگک استفاده کنید. من تفاوت در نکات را برای شما نوشتم. فکر می کنم نتیجه هر دو خوب باشد این بستگی به این دارد که آیا شما نان پیتزا ترد یا نرم دوست دارید.
در مورد خمیر مایه یه نکته هست که باید بگم. خمیر مایه خشک معمولی که توی بیشتر فروشگاه های لوازم قنادی یا سوپرمارکت ها پیدا میشه نیاز داره با آب گرم و شکر چند دقیقه بمونه تا عمل بیاد.
علاوه بر این خمیر آماده شده باید حدود یک ساعت باقی بماند تا روی آن بپزد. اما اگر از خمیر مخمر فوری استفاده می کنید اولین مرحله لازم نیست. در مرحله دوم ، خمیر پیتزا بعد از نیم ساعت حجیم می شود. در مراحل تهیه خمیر پیتزا خانگی ، هر دو روش را توضیح دادم. دستور العمل در اصل خمیر فوری است.
برای داشتن یک خمیر پیتزای نرم و عالی ، این دستورالعمل خمیر پیتزا را دنبال کنید که مرحله به مرحله توضیح داده شده است. مقدار مواد ذکر شده برای تهیه 2 پیتزای نسبتاً کوچک مناسب است.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه نان سیمیت اصل ترکیه |
طرز تهیه خمیر پیتزا خانگی
1- اگر از خمیر مایه فوری استفاده می کنید: مقداری آرد را با خمیر مایه فوری ، شکر و نمک در یک کاسه بزرگ بریزید. اگر دوست دارید می توانید در این مرحله کمی پودر سیر یا پودر ریحان خشک شده نیز به خمیر پیتزا اضافه کنید.
(اگر خمیرمایه فوری ندارید و از خمیر مایه خشک استفاده می کنید ، خمیر مایه را با شکر در آب گرم ریخته و هم بزنید تا حل شود. 7-8 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود. بعد از این زمان ، مخلوط دیگر را مخلوط کنید مواد خشک را با هم مخلوط کرده و خمیر مایه حل شده را اضافه کنید. 1/3 فنجان آرد اضافی را فقط در صورت لزوم به خمیر پیتزا اضافه کنید.)
2-حال آب گرم و روغن زیتون را به مواد خشک قبلی اضافه کنید و با قاشق چوبی خوب مواد را هم بزنید. توجه کنید آب باید گرم باشد نه داغ.
به تدریج بخشی از آرد باقی مانده را اضافه کنید. با همزن یا با دست هم بزنید. در صورت لزوم آرد بیشتری را به تدریج اضافه کنید تا خمیر خودش کش دار و از دیواره ظرف جدا شود. گاهی اوقات تا 1/3 فنجان آرد بیشتری لازم است. در پایان ، خمیر پیتزای خانگی هنوز کمی چسبناک است اما به دست نمی چسبد.
4- دیواره ها و ته یک کاسه بزرگ دیگر را با کمی روغن خوب چرب کنید. برای پخش روغن می توانید از قلمو استفاده کنید. دستان خود را آرد بزنید. سپس خمیر را به صورت گلوله درآورید و آن را به یک کاسه چرب منتقل کنید.
خمیر را در ظرف بغلتانید تا سطح آن کاملا چرب شود. سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید آن را در یک مکان نسبتاً گرم قرار دهید.
بیشنر بخوانید: طرز تهیه ساندویچ ذرت پنیری به دو روش |
5-اگر از خمیر مایه فوری استفاده کرده باشید کافی است حدود نیم ساعت صبر کنید تا حجم خمیر دو برابر شود. اما در صورتی که از خمیر مایه خشک استفاده کردید باید حداقل یک ساعت صبر کنید.
طرز تهیه پیتزا با خمیر پیتزای خانگی
1- اگر می خواهید بلافاصله از خمیر پیتزا استفاده کنید ، در این مرحله فر را روشن کرده و روی دمای 215 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. به این ترتیب فر تا زمانی که پیتزا را آماده کنید گرم می شود.
2- خمیر را نازک کف سینی پیتزا یا تابه چرب شده پهن کنید. یک قاشق غذاخوری دیگر روغن زیتون روی خمیر بریزید و آن را روی سطح بزنید (این مرحله اختیاری است).
3- چندین بار با چنگال در مکان های مختلف خمیر سوراخ ایجاد کنید. این باعث می شود خمیر پیتزای خانگی شما بیش از حد در فر پف نکند.
خمیر پیتزای خانگی را فریز کنید
آیا می دانید می توانید خمیر پیتزای خونگی را نیز فریز کنید؟ آره. بنابراین اگر خمیر اضافه شد اصلا نگران نباشید. می توانید خمیر را به اندازه هر پیتزا پهن کنید.
آن را داخل کیسه زیپ دار قرار دهید. سپس خیلی راحت یخ میزند . بدون نگرانی می توانید آن را تا سه ماه نگه دارید. هر وقت هوس پیتزا کردید ، شب قبل خمیر را داخل یخچال قرار دهید تا آرام آب شود.
یه روش دیگه هم برای فریز کردن خمیر پیتزا هست. میتونید اون رو کمی بپزید و بعد فریز کنید. به همون ترتیبی که توی دستور گفته شد خمیر رو توی سینی پیتزا پهن کنید. کمی روغن روش بمالید.
چنگال بزنید و 10-12 دقیقه در فر بپزید. سپس آن را از فر خارج کرده و بگذارید خنک شود. همچنین می توانید نان پیتزای خانگی نیمه آماده را تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید.
حتی می توانید پنیر روکش و پنیر پیتزا را اضافه کنید و سپس منجمد کنید. به این ترتیب شما یک پیتزای فریزر نیمه تمام دارید که می توانید هر زمان که خواستید آن را بپزید. فقط اگر آن را مستقیماً در فریزر قرار دهید ، به زمان پخت بیشتری نیاز دارد. مراقب باشید پیتزا نسوزد. حیف این همه تلاش.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی میوه ای بسیار راحت در منزل |
نکات کلیدی برای تهیه خمیر پیتزا خانگی:
-بهترین دمای آب استفاده شده جهت فعال کردن خمیر مایه 40-46 درجه سانتیگراد است. من معمولاً از شیر آب، آب گرم را برمیدارم. اما قبلش حتماً امتحان کنید که آب داغ نباشد. نباید دست را بسوزاند.
– بهتر است از روغن زیتون استفاده کنید.
– برای تهیه خمیر پیتزا خانگی می توانید از آرد سفید یا آرد نان استفاده کنید. آرد سفید باعث می شود خمیر کمی نرم شود. با آرد نان ، اما کمی ترد می شود. بنابراین نوع آرد به سلیقه شما بستگی دارد.
– این مقدار مواد برای تهیه یک پیتزای بزرگ (با قطر 25-30 سانتی متر) یا دو پیتزا کوچک مناسب است.
– مقدار آرد ممکن است کم و بیش مورد نیاز باشد که بتوانید خودتان آن را تنظیم کنید. باید آرد کافی اضافه کنید تا چسبندگی خمیر از بین برود و می توانید آن را با دست ورز دهید. اما مراقب باشید که آرد زیادی به آن اضافه نکنید.
– ضخامت خمیر پیتزا به سلیقه شما بستگی دارد اما به خاطر داشته باشید که خمیر غلیظ پیتزا به زمان بیشتری برای پختن نیاز دارد. (ممکن است تا 20 دقیقه طول بکشد)