چطور باید مراقب لباس های بافتنی خود باشیم؟

چطور باید مراقب لباس های بافتنی خود باشیم؟

چطور باید مراقب لباس های بافتنی خود باشیم؟ مراقبت از لباس بافتنی مانند ژاکت و پلیور بسیار مهم است. زیرا اگر به خوبی نگهداری نشوند ، به سرعت خراب شده و تغییر شکل می دهند. با رعایت یک سری نکات ساده می توانید از خراب شدن لباس بافتنی خود جلوگیری کنید.

بنابراین پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما باشید تا با نکات ساده اما مهم نحوه مراقبت از لباس بافتنی آشنا شوید و لباس های شما تا مدت ها جدید و قابل استفاده باقی می مانند.

چطور باید مراقب لباس های بافتنی خود باشیم؟

بیشتر بخوانید« نحوه دوخت دامن شلواری زنانه

نکاتی در مورد مراقبت از لباس بافتنی

به یاد داشته باشید که چنین لباس هایی باید دارای بافت قوی باشند بنابراین لباسی با بافت ضعیف نخرید زیرا ممکن است به سرعت شکل خود را از دست داده و تغییر شکل دهد لباسهای بافتنی را آویزان نکنید بلکه باید آنها را تا کنید تا بافت آنها حفظ شود.

اگر بافت لباس شما آسیب دیده بهتر است سریعتر آن را تعمیر کنید زیرا ممکن است بیشتر باز شود و لباسهای دیگر به کارتون نیاید. برای اینکه لباس های شما همیشه معطر شوند ، می توانید از بسته های کوچک اسطوخودوس در کمد لباس خود استفاده کنید.

همچنین وقتی زمستان تمام شد و می خواهید لباس های زمستانی را جمع آوری کنید ، ابتدا آنها را بشویید و از خشک بودن آنها مطمئن شوید ، سپس اقدام به جمع آوری آنها کنید. می توانید مقداری صابون در وسط قرار دهید تا لباس خراب نشود.

اگر کمد شما از نوع چوب سدر هستش لباس پشم و بافت داخلش نگذارین، چون این جنس به الیاف لباس پشمی آسیب می‌رسونه.

چطور باید مراقب لباس های بافتنی خود باشیم؟

با شستشوی مناسب از لباس بافتنی مراقبت کنید

این مدل لباس ها به دلیل الیاف خاص خود ، اگر با شوینده های آنزیمی شسته شوند ، به سرعت به الیاف لباس آسیب می رسانند و لباس شما را خراب می کنند. بهترین شوینده برای شستن لباس بافتنی ، مایع ظرفشویی یا شامپوهای ملایم است.

حتما آن را بچرخانید تا لباس پشمی شسته شود و زیپ و دکمه را محکم کنید تا لباس های شما بسته نشوند.

بیشتر بخوانید» با لباس های بافتنی جوراب گرم درست کنید!

برای شستن لباس های بافته شده از ماشین لباسشویی استفاده کنید

مواد شوینده ای که برای ماشین لباسشویی استفاده می کنید باید ملایم و فاقد آنزیم باشد. همچنین بهتر است لباس های خود را با دست بشویید ، اما می توانید از ماشین لباسشویی نیز استفاده کنید.

اما برای قرار دادن لباس ها در ماشین لباسشویی بهتر است لباس ها را در بسته بندی بافته شده قرار دهید تا با لباس های دیگر تماس نداشته باشند.

✅اگر ماشین لباسشویی شما برای لباس های پشمی تنظیمات خاصی دارد از آن استفاده کنید و دستگاه را در حالت شستن دست قرار دهید.

✅اگر ماشین لباسشویی شما این تنظیمات را ندارد ، بهتر است سرعت را در پایین ترین سطح ممکن نگه دارید تا به لباس ها آسیبی نرسد. همچنین می توانید از نرم کننده پارچه برای جلوگیری از اصلاح استفاده کنید.

چطور باید مراقب لباس های بافتنی خود باشیم؟

وقتی لباسشویی تمام شد از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده نکنید و لباس ها را به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آن خارج شود ، آن را روی یک حوله تمیز پهن کرده و لباس ها را با حوله بچرخانید.

هنگام شستشو لباس بافتنی را به هیچ وجه آویزان نکنید  زیرا پشم وقتی خیس می شود سنگین می شود و شکل خود را از دست می دهد. بهتر است لباس ها را به صورت افقی روی یک حوله خشک پهن کرده و بگذارید با جریان عادی هوا در خانه خشک شود.

بیشتر بخوانید» آموزش دوخت جای عینکی با چرم خیلی راحت 

شستشوی لباس بافت با دست

برای مراقبت از لباس بافتنی با بافت ظریف، بهتره که اون رو با دست شستشو بدین. به همین دلیل برای شستن این لباس‌ها روش زیر رو امتحان کنین:

یک تشت را با آب ولرم پر کنین و مقداری شوینده ملایم یا بدون آنزیم رو درون ظرف بریزین. مقدار حجم آب و شوینده را با نکات روی بسته چک کنین.
قسمت‌هایی رو که کثیفی بیشتری داره، بیشتر با شوینده و آب در تماس قرار بدین تا تمیز بشه اما به یاد داشته باشین که این کار رو باید به آرامی انجام بدین.
بعد از شستن، لباس‌ها رو با آب ولرم شستشو بدین و سپس روی یک حوله خشک به صورت افقی پهن کنین تا خشک بشن.

لباس های بافتنی زمستانه

اگر لباس بافتمون چروک شد چه کار کنیم؟

گاهی وقت‌ها پیش میاد که لباس بافتنی چروک می‌شه؛ برای از بین بردن چروک لباس بافت می‌تونین اتو رو روی درجه بخار قرار بدین و با کمک بخار از راه دور، چروک لباس رو از بین ببرین.

اگر لباستون خیلی چروک شده بهتره یک پارچه سفید رو کمی خیس کنید، روی این نوع لباس بگذارین و روی اون پارچه سفید اتو بکشین تا لباستون خراب نشه.

لباس بافتنیمون پرز شده، حالا چه کار کنیم؟

اگر لباس پشمی شما پرز شده، برای ترمیمش می‌تونین از چند تا روش استفاده کنین:

ماهوت پاک‌کن

یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن پرز لباس، یک وسیله برس شکله که می‌تونین از فروشگاه‌های مختلف تهیه کنین.

استفاده از چسب نواری

یک چسب نواری را روی دست خود بچسبونین به شکلی که قسمت چسبندش رو به بیرون باشه، حالا روی لباس بکشین تا پرز‌ها به چسب بچسبن و از شرش آن‌ها خلاص بشین.

لباس های بافتنی زمستانه

ماشین ریش تراش

لباس را پهن کنین و با ماشین روی پرز‌ها بکشین تا کنده بشن.

ژیلت یا تیغ یکبار مصرف

مانند زمانی که ژیلت را روی پوست خودتون می‌کشین، از آن حالت برای رفع پرز روی لباس پشمی هم استفاده کنین. فقط باز هم باید مراقب باشین و تمام این کار‌ها رو خیلی با آرامش و آروم انجام بدین تا خدایی نکرده وضع لباستون بدتر نشه!

بیشتر بخوانید» آموزش دوخت جا کنترلی تلویزیون به روش ساده

مراقبت از لباس بافتنی با ترمیم سوراخ‌های کوچک روی لباس

گاهی پیش میاد که لباستون به جایی کشیده می‌شه و یک سری سوراخ ریز روی لباستون می‌بینین. اگر این سوراخ‌ها خیلی بزرگ نباشن می‌تونین با یک روش ساده برطرفشون کنین.

لباستونو برگردونین و اون قسمتی رو که خراب شده اتو کنین تا بافت پارچه در یک جهت قرار بگیره، حالا با چسب نواری دو تا مربع کوچیک در بیارین و روی اون قسمت بچسبونین.

حالا با یک اسپری یکم اون قسمت رو خیس کنین و یک پارچه تمیز روی اون قسمت پهن کنین. در ادامه، اتو رو با دمای خیلی کم فقط روی همون قسمت آسیب دیده بذارین. درآخر هم لباس رو برگردونین و اون قسمت رو اتو کنین تا سوراخ ریز از بین بره.

لباس های بافتنی زمستانه

سخن آخر» 

در این مقاله ما سعی کردیم رویدادهایی را که ممکن است برای لباس های بافته شده رخ دهد ، بیان کنیم و همچنین راه حلی برای آن در نظر گرفتیم. از سوی دیگر  ما اصول صحیح شستن لباس های بافته شده را نیز بیان کردیم. امیدواریم با رعایت این نکات لباس های شما هرگز آسیب نبیند و در امان باشند.

در نهایت ،همانطور که می دانید بافت ها لباس های ظریفی هستند و مراقبت از لباس بافتنی بسیار مهم است تا لباس های شما به سرعت خراب نشوند و شکل خود را از دست بدهند. به همین دلیل  هنگام نگهداری و شستن این لباس ها باید کمترین آسیب را به پارچه وارد کنید. مراقب لباس های خود باشید.

اگر لباس بافته شده گشاد باشد یا پارچه اش آسیب دیده باشد دیگر نمی توان آن را پوشید و باید آن را کنار بگذارید.در فصول گرم مانند بهار و تابستان ، بهتر است لباس های زمستانی را تا کرده و در کمد بگذارید و از کمی نفتالین استفاده کنید تا لباس خراب نشود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *