آموزش استفاده از زودپز گازی و برقی + ویدیو
آموزش استفاده از زودپز گازی و برقی + ویدیو :زودپزها بخار مانند یوزپلنگ در آشپزی هستند که سریع غذا را آماده می کنند در حالی که ویتامین ها و مواد معدنی آنها را از بین نمی برند. از دست دادن مواد مغذی چیزی است که می تواند به طور معمول در طول پخت اتفاق بیفتد ، اما در مورد زودپزها اینطور نیست.
فهرست مطالب این صفحه
راهنمای استفاده از زودپز
احتمالاً شما هم قبول دارید که استفاده از زودپز یکی از چالشبرانگیزترین کارهای مربوط به آشپزخانه است. درست است که این روزها زودپزها از قبل ایمنیتر شدهاند اما همچنان لازم است طرز استفاده صحیح از زودپز را بدانیم. چون یک بیاحتیاطی کوچک ممکن است باعث اتفاق بزرگ و جبرانناپذیری شود.
از آنجا که نمی توان از این موضوع مهم چشم پوشی کرد در این مقاله قصد داریم دستورالعمل استفاده از زودپز را به شما ارائه دهیم تا روش صحیح استفاده از این دستگاه کاربردی را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر این موضوع برای شما مهم است این مقاله را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید» چگونه از شر حشره زدن برنج خلاص شویم؟ |
زودپز چگونه کار میکند؟
خوب است پیش از آنکه درباره روش صحیح استفاده از زودپز حرف بزنیم، از چگونگی عملکرد آن بگوییم تا بدانید چرا استفادهی نادرست از زودپز خطرآفرین است.همگی میدانیم که در حالت معمولی آب در ۱۰۰ درجهی سانتیگراد به جوش میآید.
در فضای بسته زودپز ، افزایش فشار بخار باعث افزایش نقطه جوش آب می شود ، به طوری که آب داخل زودپز در دمای 130 درجه سانتی گراد می جوشد و این درجه حرارت بالا باعث می شود غذا سریعتر بپزد!
اگر بخار خروجی مناسبی ندارد یا هنگام استفاده از زودپز نکات ایمنی را رعایت نمی کنید ، فشار زیاد بخار داخل زودپز می تواند آن را به بمب تبدیل کند!
آموزش استفاده از زودپز گازی و برقی + ویدیو
نحوه استفاده از زودپز را یکبار برای همیشه بیاموزید
زودپز یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین ابزارها برای خانم های خانه دار است که مدت هاست از آن استفاده می شود. شاید دلیل این محبوبیت پخت کامل و با کیفیت غذا توسط زودپز در مدت زمان کوتاه تری باشد. یک مدل برقی نیز راه اندازی شده است ، اما استفاده از این دستگاه مستلزم دانستن برخی نکات و استفاده از آن هنگام کار با زودپز است.
آشنایی با اجزای زودپز و نحوه عملکرد آن
زودپزها قابلمه های ساخته شده از فولاد یا آلیاژ آلومینیوم هستند با این تفاوت که در زیر درب تنها یک واشر پلاستیکی وجود دارد که از خروج هوا در هنگام پخت ، پس از قرار دادن غذا در آن و بستن درب زودپز جلوگیری می کند. دلیل افزایش دمای آب جوش تبخیر زیاد است.
بیشتر بخوانید» ترفند تمیز کردن ظروف استیل با چند راه ساده |
نحوه عملکرد زودپز به شرح زیر است:
- پش از گذاشتن درب آن و بالا رفتن فشار داخل زودپز درب آن قفل شده .
- حرارت داخل آن به سرعت بالا میرود و این بخار به دلیل واشر پلاستیکی دور درب زودپز اجازه خروج را ندارد.
- این بخار مجددا فشار دورن دیگ زودپز را بالا میبرد.
- در اثر این فشار نقطه جوش اب از 100 درجه سانتی گراد به 121 درجه میرسد.
- که همین دمای بالاتر از حد نرمال دلیل سریعتر پختن غذا است.
مقایسه استفاده از اجاق گازهای برقی و گازی
دو نوع زودپز در بازار وجود دارد گازی و برقی. در زیر ، ما این دو نوع را بررسی کرده و استفاده از اجاق گازهای برقی و گازی را مقایسه می کنیم:
زودپزهای برقی: این زودپزها از برق به عنوان منبع تغذیه بار برای افزایش دما و عملکرد استفاده می کنند و نسبت به زودپزهای گازی پیشرفته تر هستند. در این نوع زودپزها از شیر برای کنترل فشار داخل دیگ استفاده می شود.
زودپزهای گازی: که نمونه ای قدیمی از زودپزهایی هستند که از گاز به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند ، این زودپزها دارای نشانگر کنترل فشار داخل دیگ نیز هستند.
چگونه داخل و خارج زودپز را سفید کنیم؟
همچنین ممکن است از استفاده از زودپز به دلیل فشار و دمای بالای آن بترسید ، اما بهتر است ترس های خود را کنار بگذارید زیرا در ادامه نحوه استفاده از زودپز را برای اولین بار به شما آموزش می دهیم .
در اولین مرحله تمام قطعات و عملکرد زودپز خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید در هیچ قسمت از آن درز یا شکافی وجود ندارد. محتویات غذا را در زودپز خود بریزید. واشر کنترل فشار هوا را در محل قرار دهید تا مطمئن شوید که واشر به درستی وارد شده است.
برای پخت توسط زودپز ، میزان آب را با توجه به محتویات زودپز انتخاب می کنید ، اما توجه داشته باشید که مقدار آب نباید زیاد باشد ، معمولاً حدود 2 فنجان آب لازم است. درب زودپز را ببندید و زودپز را روی حرارت قرار دهید.
اگر زودپز شما گازي است ، بهتر است آن را به مدت 5 دقيقه روي حرارت زياد بگذاريد تا نشانگر فشار بالا برود و به شما اطلاع دهد كه زودپز تحت فشار است.
در مورد زودپزهای برقی ، این مراحل توسط دکمه ها و نشانگرهای روی صفحه زودپز انجام می شود. پس از مدتی می توانید حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید بخار زودپز خارج شود.
پس از خروج کامل بخار می توانید درب زودپز را به آرامی باز کنید. مجدداً توجه داشته باشید که در زودپزهای برقی ، مراحل کاهش فشار به عنوان شمارش معکوس روی صفحه زودپز نشان داده می شود.
بیشتر بخوانید» 15 ترفند جالب برای تیز کردن چاقو در خانه |
مزایای استفاده از زودپز
هنگامی که با نحوه استفاده صحیح از زودپز آشنا شدید متوجه می شوید که می توانید به راحتی در شرایط زیر از آن استفاده کرده و از مزایای استفاده از زودپز بهره مند شوید:
- زمانی که برای پخت یک غذا زمان کافی ندارید با توجه به سرعت پخت در زودپز میتوانید از آن استفاده کنید.
- کیفیت پخت غذایی مثل حبوبات به طور کامل از دیگر مزیت های استفاده از زودپز میباشد.
- در استفاده از زودپز هگام پخت به دلیل عدم خروج فشار هوا مواد معدنی در غذای شما باقی میماند و توسط بخار غذا خارج نمیشود.
آیا پخت غذا در زودپز مواد مغذی غذا را از بین می برد؟
آیا زودپز مواد مغذی غذا را از بین می برد؟ بسیار منطقی است که درباره تاثیراتی که دیگ زودپز روی مواد غذایی میگذارد بدانیم، چون این وسیله در بسیاری از…
کدام غذاها برای پخت بهتر است؟
باتوجه به فشاربالای هوا در هنگام پخت بهتر است برای طبخ غذاهای زیر از زودپز استفاده کرد: غذاهایی که در اثر پخت زیاد له نمیشون مانند قلم، آبگوشت و… استفاده از زودپز برای پخت غذاهایی بهتر است که اثر پخت بیشتر فواید انها بیشتر میشود مانند حبوبات و …
بیشتر بخوانید» 21 کاربرد جالب نوشابه در خانه و زندگی روزمره |
نکات ایمنی هنگام استفاده از زودپز
به دلیل اجاق گاز فشار قوی هنگام پخت ، هنگام استفاده از این دستگاه بهتر است به نکات ایمنی زیر توجه کنید:
✅در اولین قدم از بسته شدن کانل درب زودپز اطمینان حاصل نمایید.
✅از سفت بودن دسته ها نیز اطمینان حاصل کنید تا هنگام حمل دیگ زودپز سقوط نکند.
✅اگر واشر پلاستیکی دور درب خراب و یا پاره بود در اسرع وقت اقدام به تعویض آن نمایید.
✅هنگام برداشت درب به ارامی اقدام نماید تا اندک بخار موجود در آن با دست و صورت شما برخورد نکند.
✅نتیجه گیری از راهنمای استفاده از زودپز حتما در هنگام استفاده از زودپز به نکته ی اول ایمنی توجه داشته باشید سعی کنید بعد از خرید زودپز دفترچه راهنمای آن را به خوبی مطالعه نمایید همچنین میتوانید از مرحله اموزش گام به گام که در بالا به آن پرداختیم استفاده کنید، تا یک اطلاعات کلی از نحوه استفاده از زودپز و پس از ان با اطمینان خاطر به استفاده از آن بپردازید.
ویدیو آموزشی کار با انواع زود پز برقی
سخن آخر»
امیدواریم این مقاله مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد همانطور که گفتیم کار کردن با زودپز برقی و گازی کار پیچیده ای نیست با کمی دقت میتوانید مواد غذایی را به راجتی و بسیار عالی بپزید.نظر شما چیست آیا با کار با زودپز برایتان کاربردی است ؟ برای ما در پایین همین پست در قسمت ارسال نظر به اشتراک بگذارید.