روش های نگهداری و حفظ سیر تازه به خشک
روش های نگهداری و حفظ سیر تازه به خشک : سیر یک طعم فوق العاده و گیاهی منحصر به فرد برای تهیه انواع غذاها است و به دلیل خواص فوق العاده آن امروزه توسط بسیاری از خانواده ها مورد استفاده قرار می گیرد اما نگهداری سیر برای همه آسان نیست.
در واقع اگر سیر را در محل مناسب قرار ندهید یا از روش صحیح نگهداری آن استفاده نکنید به زودی پوک و خراب می شود. اما باید بدانید که روش های زیادی برای نگهداری سیر و استفاده از آن در تمام فصول سال وجود دارد. در این مقاله از سبک زندگی مجله کاردستون می توانید با بهترین روش های نگهداری سیر در خانه آشنا شوید.
فهرست مطالب این صفحه
نکاتی که قبل از نگهداری سیر باید بدانید
قبل از استفاده از هر یک از روشهای نگهداری سیر ، لازم است به نکات ضروری در این زمینه توجه شود. در اینجا مهمترین ترفندهای نگهداری سیر آورده شده است.
برای حفظ سیر به کیفیت آن توجه کنید
سیری که برای نگهداری انتخاب می کنید باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد برای حفظ سیر ، حتما به حبه های سیر توجه کنید. سیر و سیر نرم شده و جوانه زده که روی آنها لکه های تیره و خراش وجود دارد ، به هیچ عنوان برای نگهداری مناسب نیستند. برای این کار باید از سیر سفت و سالم استفاده کنید.
قبل از نگهداری سیر آن را پاک کنید
قبل از انتخاب یکی از روشهای نگهداری سیر ابتدا باید آنها را با دقت بررسی کنید. ریشه های سیر را از خاک و کثیفی پاک کنید. اگر سیر آسیب دیده ، نرم یا آسیب دیده وجود دارد آنها را بردارید.
یکی از بهترین روش های نگهداری سیر تازه با ساقه جدا کردن آن برای چند روز و قرار دادن آن در ظرف در بسته در یخچال است. نحوه استفاده از سیر تازه بسیار ساده است و می توانید از آن به صورت رنده شده یا مخلوط در هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید.
برای خشک کردن بقیه سیر تازه ، باید ساقه های سیر را کنار هم قرار دهید و آنها را با نخ ببندید. سپس حبه سیر را در محلی با تهویه مناسب و در معرض نور خورشید قرار ندهید.
بیشتر بخوانید: روش فریز کردن پیاز داغ و سیر داغ چگونه است؟ |
برای نگهداری از سیر پوسته های اضافه آن را جدا کنید
یکی دیگر از کارهایی که باید برای نگهداری سیر انجام دهید این است که سیر را پوست بگیرید. برای انجام این کار فقط باید لایه بالای پوست سیر را بردارید. اگر سیر شما تازه است. نگه داشتن سیر در پوست آن می تواند به تازه ماندن سیر کمک کند.
بهترین روش های نگهداری سیر
1- نگهداری سیر در دمای اتاق
برای نگهداری سیر در داخل خانه می توانید سیر را در کیسه های توری یا سبدهای بافته شده قرار دهید تا تبادل هوا به راحتی در کیسه ها انجام شود. سیر باید در اتاقی با رطوبت متوسط نگهداری شود. اگر در زمستان به دلیل روشن کردن تجهیزات گرمایشی ، هوای بسیار خشکی دارد باید بدانید که نگهداری آن در فضای اتاق به هیچ وجه توصیه نمی شود.
زیرا این باعث می شود که سیر بعد از مدتی کاملاً سفت و خشک شود و دیگر قابل استفاده نباشد ذخیره سیر معمولاً راحت تر از سیر تازه است بنابراین بهتر است سیر را در فضای باز خشک کنید.
2- نگهداری سیر در یخچال
یکی دیگر از روشهای نگهداری سیر سرد کردن آن است برای انجام این کار باید سیر را در کشویی در یخچال قرار دهید. نگهداری طولانی مدت سیر در یخچال باعث جوانه زنی آن می شود.
برای نگهداری سیر در یخچال می توانید سیر پوست کنده یا خرد شده را در یک ظرف کوچک در یک بسته قرار داده و در یخچال قرار دهید. بهتر است سیر بیش از چند هفته در یخچال نگهداری نشود تا خراب نشود.
روش های نگهداری و حفظ سیر تازه به خشک
3- نحوه نگهداری سیر در فریزر
نحوه نگهداری سیر خشک یا تازه در فریزر بسیار ساده است. اما برخی معتقدند که این امر بر کیفیت سیر تأثیر می گذارد. برای نگهداری سیر در فریزر ، باید سیر را پوست گرفته و در غذاساز یا مخلوط کن کاملاً خرد کنید سپس سیر خرد شده را در ظرف یخ یا پلاستیک بریزید و در فریزر قرار دهید.
این به شما این امکان را می دهد که هنگام استفاده سیر را به راحتی از پلاستیک یا قالب یخ جدا کنید. برای نگهداری سیر به مدت طولانی ، می توانید سیر خرد شده را در یک ظرف یا پلاستیک قرار داده و در فریزر قرار دهید.
بیشتر بخوانید» آموزش تفکیک زباله برای بازیافت در منزل |
4- خشک کردن سیر
طرز نگهداری سیر خشک بسیار راحت تر از سیر تازه است. برای خشک کرد سیر ها می توانید پوست آن ها را جدا کنید و به صورت ورقه ای خرد نمایید.
حالا می توانید سیرها را داخل دستگاه خشک کن بگذارید تا کاملاً خشک شوند. اگر دستگاه سبزی خشک کن در منزل ندارید، می توانید سیرها را داخل سینی بچینید و با دمای ۱۱۷ درجه سانتی گراد داخل فر بگذارید.
برای این کار حتماً باید درب فر کمی باز باشد و حواستان به سیرها باشد تا زیادی برشته نشوند. بعد از خشک شدن کامل سیرها می توانید آن ها را خرد یا آسیاب کنید و به صورت پودر یا گرانول در غذاها استفاده نمایید. توجه داشته باشید که سیر خشک یا همان پودر سیر حتماً باید در یک ظرف در بسته نگهداری شود.
5- نحوه نگهداری سیر در روغن زیتون
یکی دیگر از روشهای نگهداری سیر قرار دادن آن در روغن است برای این کار می توانید سیر خشک شده را پوست بگیرید. سپس آنها را در یک ظرف بریزید.
حالا می توانید شیشه را با روغن زیتون پر کنید به این ترتیب هم روغن شما به سیر آغشته شده است و هم می توان سیر را برای مدتی ذخیره کرد. می توانید از این روغن زیتون و سیر برای طعم دادن به غذا و سالاد استفاده کنید. برای حفظ ترکیب روغن زیتون و سیر ، باید آن را در یخچال قرار دهید.
6- نگهداری از سیر به صورت برشته شده
یکی از جذاب ترین روش های نگهداری سیر ، تهیه آن بو داده و پخته است برای انجام این کار لازم است سیر را به درستی و با پوست در قالبی که قبلاً با کمی روغن زیتون چرب کرده اید بریزید. حالا فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید و سیر را داخل فر بگذارید تا نرم و پخته شود.
معمولاً ۴۵ دقیقه پخت برای آماده شدن سیرها کافی است. بعد از برشته شدن سیرها اجازه دهید خنک شوند. سپس آن ها را در ظرف در بسته قرار دهید. می توانید از این سیرها تا یک هفته در یخچال و برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
7- ذخیره سیر در سرکه
اگر قصد دارید از راهی برای حفظ سیر استفاده کنید که هرگز خراب نمی شود بهتر است آن را در سرکه بگذارید و سیر ترشی درست کنید. برای انجام این کار شما باید سیر را تمیز کنید سپس آنها را در یک ظرف بریزید. سپس ظرف را با سرکه پر کنید افزودن مقداری نمک به این مخلوط نیز طعم آن را خوب می کند.
8- نحوه نگهداری سیر در روغن مایع
یکی دیگر از روشهای نگهداری سیر قرار دادن آن در روغن مایع است نحوه نگهداری سیر خشک در روغن بسیار ساده است برای این کار باید سیر را پوره کنید سپس آنها را در یک لیوان بریزید و لیوان را با روغن مایع پر کنید.
حالا می توانید این ترکیب را در فریزر قرار دهید. ترکیب سیر با روغن از یخ زدگی و سفت شدن آن جلوگیری می کند. همچنین می توانید این مخلوط را در یخچال نگهداری کنید ، اما باید حداکثر 6 تا 8 ماه از آن استفاده کنید. هرگز مخلوط سیر و روغن را در دمای اتاق نگهداری نکنید. زیرا باعث رشد باکتری های مضر می شود و یک ماده سمی در سیر ایجاد می کند.
9- ذخیره سیر با نمک
برای حفظ سیر خشک شده ، می توانید آن را خرد کرده و در مخلوط کن بریزید و کاملاً مخلوط کنید. در نهایت به هر پیمانه سیر یک چهارم نمک دریا اضافه کنید و خوب مخلوط کنید حالا مخلوط به دست آمده را در یک ظرف شیشه ای بریزید و آن را تا یک سال در فریزر نگه دارید.
10- نگهداری سیر در بطری نوشابه
برای نگهداری از سیر در بطری نوشابه باید سیرهای تازه یا خشک را به صورت حبه ای کنید. سپس آن ها را داخل شیشه نوشابه بریزید. حالا می توانید درب شیشه را کاملاً محکم کنید و آن را داخل فریزر قرار دهید. از آن جایی که درب شیشه نوشابه به خوبی سفت می شود و سیر در معرض هوا قرار نمی گیرد، به خوبی و با حفظ بو و مزه در فریزر حفظ می شود.
سه روش خانگی برای نگهداری سیر بدون پوک شدن
نتیجه گیری نهایی
روشهای زیادی برای حفظ سیر وجود دارد که هر کدام می توانند ماندگاری سیر را برای مدت زمان معینی افزایش دهند. بهترین راه برای جلوگیری از پوک شدن سیر قرار دادن آن در یک سبد خالص و قرار دادن آن دور از نور خورشید در دمایی است که دما و رطوبت مناسبی دارد اگر مقدار سیر زیاد است ، توصیه می شود از یکی از روش های ذکر شده در این مقاله استفاده کنید.