9 اشتباه والدین در تربیت فرزندان که انجام میدهند
9 اشتباه والدین در تربیت فرزندان که انجام میدهند : خانواده اولین و مهمترین زمینه اجتماعی را برای رشد انسان فراهم می کند از سوی دیگر ، اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده شرایط پیچیده بین فردی اعضای خانواده به ویژه والدین است. به عبارت دیگر می توان گفت که علت اکثر مشکلات رفتاری کودک ، روابط نادرست اعضای خانواده با یکدیگر است و مربوط به روش های نادرست فرزندپروری و تعاملات نادرست آنها با فرزندان است.
فهرست مطالب این صفحه
اشتباه والدین در تربیت فرزندان
کارشناسان خانواده روش های زیادی برای تربیت فرزند ذکر کرده اند ، اما از دیدگاه اصلی روش های تربیت فرزند شامل دو معیار اصلی است: “عشق” و “کنترل والدین”.
کنترل والدین شامل رفتارهای والدین است که در خدمت اجتماعی شدن کودک است به عبارت دیگر ، در فرآیند انتقال ارزشهای اجتماعی از والدین به فرزندان کنترل والدین نقش اساسی را ایفا می کند.
تربیت فرزندان کار درستی است و گاهی اوقات بسیار ضروری است که بحث را به پایان برسانید اما شما همیشه قرار نیست دستور دهید و او به دستور شما گوش می دهد.
“همین الان لباسهایت را بپوش ؛” وگرنه ما اصلاً بیرون نمی رویم. “
“خوب ، پس ما در خانه می مانیم!”
گفتگو عجیب نیست ممکن است شما بارها و بارها از زمانی که فرزند شما دو یا سه ساله بوده است در همین وضعیت قرار داشته باشید و وقتی می خواستید با پسر و دختر بازیگوشان به مشاجره پایان دهید آنها با واکنش خود شما را شگفت زده کردند.
9 اشتباه والدین در تربیت فرزندان که انجام میدهند
دروغ گفتن:
یکی از دام های والدین که والدین در آن گرفتار می شوند دروغ گفتن برای ترساندن فرزندان است شاید شما ، برای اینکه فرزندتان آنچه را که او از آن سرپیچی می کرد انجام دهد ، به دروغ یک مکان ترسناک را توصیف کنید که همه بچه های بد و پرحرف به آنجا می روند.
بعد، تهدید کنید که اگر آن کار را انجام ندهد، او را به آن مکان میفرستید. این موضوع، ذهن کودک شما را پر از ترس میکند و باعث میشود تا مدتهای طولانی، از نزدیک شدن به بعضی مکانها یا آدمهای خاص، واهمه داشته باشد.
مادری را در نظر بگیرید که باید سر کار برود و چون نمی خواهد دختر خواب آلودش صبح زود قبل از رسیدن به خانه مادربزرگش شروع به گریه میکند به او می گوید: «اگر همین حالا ساکت نشی، میگم آقاپلیسه بیاد و ببردت زندان»! واضح است که از آن به بعد، دختر او، از تمام پلیسهای شهر میترسد.
دروغ های مفید گاهی اوقات می تواند کمک کننده باشد و ترساندن فرزند شما می تواند به او کمک کند تا بیشتر صدا کند ، اما کارشناسان تربیت کودک همیشه به شما توصیه می کنند که با فرزند خود صادق باشید.
به عنوان مثال این مادر می تواند به دخترش بگوید ، “من درک می کنم که تو نمی خواهی صبح زود از خواب بیدار شوی و در اتوبوس به خانه مادربزرگ خود بایستید. من نیز دوست ندارم سرکار بروم ، اما مجبورم و من چاره دیگری ندارم. ” این روش باعث می شود احساس بهتری از صبح زود بیدار شدن داشته باشد.
بیشتر بخوانید» چگونه فرزندانی خوش اخلاق با ادب و صبور تربیت کنیم؟ |
تهدید:
یکی دیگر از اشتباهات رایج والدین تهدید فرزندان است. به او نگویید ، “اگر دوباره به زبان خود صحبت کنی ، من تو را مجازات خواهم کرد” ؛ زیرا وقتی کودک را در چنین موقعیتی قرار می دهید ، علاقه او به لجبازی با خودتان را دوچندان می کنید و می توانید مطمئن باشید که او کار بد خود را تکرار می کند.
تکرار عبارت “اگر دوباره خواهرت رو لگد کنی ، دیگر هرگز به پارک نمیریم” رفتار فرزند شما را تغییر نمی دهد ، بلکه باعث می شود او فکر کند که هنوز میتواند با چندتا لگد حسابی دیگر، خدمت خواهرش برسد.
پس، بهتر است به او تذکر بدهید که اگر رفتارش را درست نکند، به خانه برمیگردید و در صورتی که آن را نادیده گرفت، بدون درنگ، به حرفی که زدهاید، عمل کنید. این موضوع باعث میشود او، از جدیت شما مطمئن باشد.
تخریب تصویر والدین توسط یکدیگر:
پشت هم را خالی کردن مقابل خواستههای بچهها، یکی دیگر از خطاهایی است که هر پدر و مادری ممکن است انجام دهند. بهعنوان مثال، اگر پدر خانواده، شرط بستنی خوردن را تمیز کردن اتاق قرار داده، شما هم پیرو این شرط باشید و از روی دلسوزی، در صورتی که فرزندتان، اتاقش را مرتب نکرده، به او بستنی ندهید.
یک پارچگی والدین یکی از مهمترین مسائلی است که والدین باید به آن توجه کنند. شما ممکن است روشهای متفاوتی برای تربیت و تنبیه فرزند خود داشته باشید و می توانید در مورد آنها با یکدیگر صحبت کنید ، اما هرگز سعی نکنید تلاش دیگری را در حضور فرزند خود انجام دهید.
رشوه:
رشوه دادن به کودکان هنگامی که آنها مجبور به انجام وظیفه خود هستند همیشه باعث می شود آنها از شما انتظار پاداش داشته باشند. مادر یک دختر دو ساله می گوید: “دخترم هرگز خوب غذا نمی خورد.
” به همین دلیل ، من یک بار به او پیشنهاد کردم که اگر او غذای کامل خود را بخورد ، من به او شکلات می دهم. از آن به بعد ، او هر بار که غذای خود را تمام می کند از من شکلات یا آب نبات انتظار دارد. “
گاهی کار خوب، مستحق جایزه است، اما تشویق کردن بچهها برای خوب رفتار کردن، بهتر از دادن وعده جایزه است.
بهتر است بهجای به کار بردن جمله «اگر امروز که رفتیم خانه خاله، پسر خوبی باشی، برایت اسباببازی میخرم»، از جمله «من واقعا به تو افتخار میکنم که امروز، خانه خاله، پسر خوبی بودی و من را خوشحال کردی» استفاده کنید.
بیشتر بخوانید» با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم! |
سرزنش و نصیحت کردن :
روش تربیت برخی والدین این است که غر بزنند و توبیخ کنند یا موعظه و نصیحت کنند. اگر والدین مکرراً کودک خود را سرزنش و غرغرو کنند و به او دستور دهند ، در واقع به کودک می آموزد که از حرف والدین خود چشم پوشی کند.
مشاوره مداوم با کودک همین نتیجه را دارد ، زیرا در این نوع ارتباط والدین فقط گوینده و کودک شنونده هستند و به این ترتیب کودک خیلی زود ناراحت می شود و دیگر به شما گوش نمی دهد.
دقت داشته باشید که هر چه فرزند شما کم سن و سالتر باشد، محدوده و گستره توجه وی کوچکتر است. بنا بر این نصیحت کردن و موعظه کودکان کم سن کاری کاملا بیهوده است.
از سوی دیگر والدینی که روش غر زدن یا توصیه به فرزندان خود را انتخاب می کنند ، در واقع تا زمانی که از فرزندان خود نپرسند ، هیچ عملکردی از آنها نمی بینند یعنی در واقع خلاقیت و ابتکار کودک را از بین می برند.
در عین حال غر زدن مداوم والدین به کودک این احساس را می دهد که والدین او همیشه ناراحت و ناراضی هستند.
فعالیتهای اجباری:
امروزه والدین احساس می کنند که باید فرزندان خود را در کلاس های مختلف فوق برنامه مانند ورزش ، هنر ، کلاس های زبان و غیره ثبت نام کنند و فکر می کنند اگر این کار را نکنند در کار آنها نسبت به سایرین نقصی وجود دارد.
اگر شما به عنوان والدین باهوش و مطابق با شیوه های فعلی فرزندپروری معتقد هستید که این کلاس ها ضروری هستند ، حداقل اجازه دهید فرزندتان در کلاسی شرکت کند که واقعاً به آن علاقه دارد.
توجه داشته باشید که هرگز نباید فرزند خود را به کلاس فقط به این دلیل که دیگر والدین از دست آنها ناراحت یا فقط به این دلیل که فکر می کنید این کار درست است.
اگر کودک خود را مجبور کنید زمان زیادی از وقت آزاد خود را صرف انجام کاری کند که به آن علاقه ای ندارد به خاطر فشاری که بر او وارد می کنید از شما متنفر خواهد شد در حالی که به او یاد می دهد که / او آن فعالیت را جدی نگرفت.
ارائه الگوی رفتاری نامناسب:
برخی از والدین رفتار درستی ندارند ، اما انتظار دارند فرزندانشان بهترین رفتار را داشته باشند.
والدینی که بدگویی می کنند ، قلدری می کنند ، سیگار می کشند ، الکل می نوشند ، از مواد مخدر استفاده می کنند و … نباید انتظار داشته باشند که فرزندشان مانند یک قدیس رفتار کند.
اگر رفتار شما متفاوت است و گفتار شما می خواهد چیز دیگری را پیشنهاد دهد ، فرزند شما متوجه می شود که شما دو نوع استاندارد متفاوت دارید. همانطور که او به تدریج متوجه می شود کاری که از او می خواهید به زبان انجام دهد مهم نیست.
برای مثال فرض کنید شما به فرزند خود توصیه می کنید وقتی چند بسته در روز سیگار می کشید سیگار را ترک کند. در این شرایط ، فرزند شما باید با خودش فکر کند که “سیگار کشیدن نباید چندان بد باشد ، زیرا اگر چنین بود به عنوان مثال پدرم اینقدر سیگار نمی کشید.”
توجه داشته باشید که وقتی والدین الگوی خوبی نیستند ، فرزندانشان از ارزشها ، اخلاق و معیارهای رفتاری یکسانی پیروی می کنند که ارزش چندانی ندارند.
پذیرفتن شکست:
هیچ والدینی دوست ندارد کودک خود را ناامید و غمگین ببیند بنابراین والدین تمام تلاش خود را می کنند تا فرزندان خود از شکست خوردن و عقب نشینی جلوگیری کنند.
اما آیا می دانید که دور نگه داشتن کودکان از شکست و ناامیدی به هیچ وجه خوب نیست زیرا اگر کودکان یاد نگیرند که شکست ها را بپذیرند در بزرگسالی آنها دائما در مواجهه با فشارهای موجود دست و پنجه نرم می کنند.
کودکی که مدیریت عقب نشینی را یاد نگرفته است قطعاً موجودی فقیر است و با افزایش فشار قالب را خیلی زود تخلیه می کند و قادر به رویارویی و کنار آمدن با مشکلات نیست.
همه کودکان باید بدانند که شکست چیز بدی نیست و شکست می تواند فرد را برای بهترین شرایط آماده کند.
فنون و ترفندها:
گاهی اوقات بچهها برای فرار از تنبیه شدن دروغ میگویند یا کارهای موذیانه انجام میدهند. مثلا، تصور کنید دختر نوجوان شما به طور پنهانی کاری انجام داده است و شما به طریقی از آن مطلع شدید، اگر طوری رفتار کنید که مثلا مچ او را گرفتیدو دروغ او را برملا کنید، باعث از بین رفتن اعتبار او میشوید.
استفاده کردن از کلک و حقه برای رو کردن رفتار نادرست بچهها، یا به عبارتی مچ گیری از آنها، فرزند را در لاک دفاعی فرو میبرد و در نتیجه بیشتر بچهها به سمت دروغ گویی و فریبکاری متمایل میشوند.
راه حل های پیشنهادی:
اگر کودک شما وقتی با او صحبت می کنید فریاد می زند و شما بر سر او فریاد می زنید یا به او هشدار می دهید و عصبانی می شوید ، چه می کنید؟
هرکسی اشتباه می کند به همین دلیل خود را سرزنش نکنید و در عوض به فرزند خود بگویید که از کارهایی که انجام داده اید یا گفته اید پشیمان هستید و از این پس قوانین جدیدی را در خانه وضع کنید.
حتی اگر فکر می کنید که تربیت شما باید کاملاً تغییر کند ابتدا با دو قانون جدید شروع کنید و با 20 قانون جدید فرزند خود را شگفت زده نکنید.
بیش از دو یا سه گزینه به فرزند خود ندهید. به این ترتیب ، شما همیشه می توانید او را تحت کنترل داشته باشید به خود و فرزندتان زمان بدهید. همیشه تغییر رفتار بد زمان می برد.
سخن آخر:
امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد همانطور که میدانید والدین بد فرزندانی مثل خودشان پرورش میدهند و بازتاب رفتار و کردار آنها را یاد میگیرند پس قبل از هر مجادله با فرزندتان رفتار خودتان را مثبت کنید و فردی مستقل و مفید در اجتماع پرورش دهید.همچنین شما میتوانید با کلیک برروی طرز برخورد درست با کودک بی ادب چگونه باید باشد؟ این مطلب را هم بخوانید.شما میتوانید نظرات و یا پیشنهادات خودتون رو برای ما در پایین همین پست در قسمت ارسال نظر به اشتراک بگذارید.