راهکاری برای پیشگیری از کپک زدن خیارشور خانگی

راهکاری برای پیشگیری از کپک زدن خیارشور خانگی

راهکاری برای پیشگیری از کپک زدن خیارشور خانگی : خیارشور یکی از پایه های اصلی بسیاری از غذاها از جمله فست فودها است. این چاشنی محبوب اگر در خانه تهیه شود می تواند بسیار سالم تر و مفیدتر باشد.

از طرفی یکی از دغدغه های زنان خانه دار چیدن خیار در خانه است. در این مقاله شما را با روش های جلوگیری از کپک خیارشور آشنا می کنیم. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

راهکاری برای پیشگیری از کپک زدن خیارشور خانگی

جلوگیری از کپک زدن خیارشور

در تهیه خیارشور، به ازای هر لیتر آب جوشیده، باید ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده شود.

یکی از چاشنی ها و طعم های عالی در سالاد غذا و ساندویچ سرد و گرم این خیارشور خوشمزه طرفداران زیادی دارد و می توان گفت تقریبا هیچ کس وجود ندارد که طعم آن را دوست نداشته باشد. اما به دلیل علاقه زیاد بچه ها به ترشیجات بهتر است آن را در خانه تهیه کرده و از آن استفاده کنید.

معمولا کپک زدن خیارشور خانگی یکی از مشکلاتی است که اکثر افراد برای تهیه خیارشور با آن روبه‌رو هستند؛ شما با رعایت کردن نکات مهمی مانند کنترل نمک و سرکه مورد نیاز، قادر خواهید بود خیارشور را به مدت طولانی بدون کپک‌زدگی نگهداری کنید. در ادامه این مطلب، با بهترین روش نگهداری خیارشور در منزل با ما همراه باشید.

بهترین روش نگهداری خیارشور در خانه

برای جلوگیری از ایجاد کپک ، خیارشور باید در شرایط خوبی نگهداری شود. بهترین راه برای نگهداری خیارشور این است که آنها را در طول استفاده در جای خنک نگهداری کنید.

سعی کنید تا حد امکان آن را در یخچال نگهداری کنید تا از ورود هرگونه آلودگی به داخل خیارشور جلوگیری شده و خیار شور سلامت و حالت تردی خود را حفظ کند. اما اگر قرار است خیارشور بیرون از یخچال نگهداری شود، باید هرچه سریع‌تر آن را مصرف کنید.

بیشتر بخوانید» ترفندهایی برای مقاله با کپک در برخی از لوازم و خوراکی ها

1. از آب جوشانده استفاده کنید

در مراحل تهیه خیارشور حتماً از آب جوشانده در تهیه خیارشور استفاده کنید همچنین سعی کنید خیارها و سبزیجات معطر را پس از شستشو کاملاً خشک کنید. وجود آب جوشانده نشده (مانند آب لوله کشی) در نمک ها و خیارشور ها باعث ایجاد کپک می شود.

راهکاری برای پیشگیری از کپک زدن خیارشور خانگی

2. از ورود هوا به ظرف جلوگیری کنید

بهتر است خیارشور های خود را محکم دور ظرف بپیچید تا از ورود هوا به ظرف جلوگیری شود. زیرا اگر هوا وارد ظرف شیشه ای یا شیشه خیارشور شما شود ، به زودی کپک می گیرد.

3. میزان سرکه خیارشور

سرکه ای که برای تهیه خیارشور استفاده می شود باید صاف و شفاف باشد بسته به روشهای مختلفی که برای تهیه خیارشور استفاده می شود  میزان سرکه مورد استفاده ممکن است متفاوت باشد

و حتی شما می توانید خیارشور بدون سرکه تهیه کنید. اما به طور کلی میزان سرکه خیارشور به حدی است که به ازای هر 14 لیوان آب به 1 لیوان سرکه نیاز دارید. وجود سرکه در خیارشور باعث دوام بیشتر آن می شود.

راهکاری برای پیشگیری از کپک زدن خیارشور خانگی

4. مقدار نمک خیارشور

در تهیه خیارشور، به ازای هر لیتر آب جوشیده، باید ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده شود؛ البته سعی کنید در مراحل تهیه خیارشور، همواره مقدار نمک آن را بچشید و اگر به نمک بیشتری احتیاج بود.

حتما به ظرف خیارشور خود اضافه کنید. استفاده از مقدار مناسبی از نمک در تهیه خیارشورها، علاوه بر طعم مناسب آن، باعث بالا رفتن ماندگاری خیارشور می‌شود.

5. نسبت آب به نمک در خیارشور ها

بهترین روش برای تعیین نسبت صحیح نمک به آب در خیارشور  استفاده از روش زیر است.

✅آب خیارشور را در یک کاسه جداگانه درست کنید.

✅سپس یک تخم مرغ را خوب بشویید و در یک کاسه نمک بریزید.

اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت، مقدار نمک خیارشور شما کم است؛ اگر تخم مرغ روی سطح آب ظرف قرار گرفت، مقدار نمک زیاد است و اگر تخم وسط محلول شناور شد، نمک کاملا اندازه است و می‌توانید که مطمئن شوید که طعم خیارشور شما عالی خواهد شد.

نکته: برای ترد شدن خیارشور ها ، چند عدد نخود خام به خیارشور های خود اضافه کنید.

تهیه خیارشور

نکاتی مهم برای تهیه خیارشور

✔زمان پخت خیارشور بستگی به دمای هوای اطراف ظرف دارد. بنابراین  هرچه درجه حرارت گرمتر باشد  خیارشور ها زودتر آماده می شوند.

✔دمای آب و سرکه ریخته شده روی ترشی نیز مهم است. برای این منظور باید از آب گرم استفاده کرد ، تا با نوک انگشتان خود گرمای آب را احساس کنید.

✔برای عطر بهتر و همچنین جلوگیری از فاسد شدن خیارشور، می‌توانید چند عدد پوست لیموترش نیز به ظرف خیارشور اضافه کنید.

✔در ته ظرف خیارشور، برگ مو قرار دهید تا بوی سیر را از بین برده و به آن طعم مطبوعی دهد.

✔می توانید با چاقو یک برش کوچک در وسط خیار ایجاد کنید تا داخل خیارها توخالی نشود.

✔برای تهیه ترشی بهتر است از خیارهای ترد و کوچک استفاده کنید.

✔برای تهیه ترشی حتماً از ظروف شیشه ای برای جلوگیری از کپک زدن استفاده کنید.

چه کار کنیم که خیار شور کپک نزند؟ | ویدیو

کلام آخر»

همانطور که در این مقاله آموزش داده شد  خیارشور در خانه با رعایت نکاتی مانند نسبت نمک به آب و میزان سرکه به راحتی امکان پذیر است. توصیه می کنیم با تهیه ترشی در خانه از مزایای سلامتی ترشیجات استفاده کنید. زیرا خیارشور موجود در بازار حاوی مقادیر زیادی نیترات و مواد نگهدارنده است که نه تنها برای سلامتی مفید نیستند بلکه برای بدن مضر هستند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *