چطور متوجه بشیم سوسیس و کالباس فاسد شده؟
چطور متوجه بشیم سوسیس و کالباس فاسد شده؟ رنگ، بو و ظاهر کلی سوسیس یا کالباس نمی تواند معیار معتبری برای تعیین استاندارد این محصولات باشد، توصیه می شود از خرید سوسیس و کالباس با نام های مختلف که تا به حال نام آنها را نشنیده اید خودداری کنید.
به طور کلی محصولات و فرآورده های گوشتی به ویژه سوسیس و کالباس در صورت عدم حمل و نگهداری در شرایط مناسب به راحتی توسط میکرو ارگانیسم های مختلف آلوده و فاسد می شوند.
استفاده از فرآورده های گوشتی فاسد می تواند باعث مسمومیت و بیماری شود از آنجایی که سوسیس و کالباس در بین فرآورده های گوشتی پرطرفدارترین هستند در این مقاله راه های تشخیص سوسیس و کالباس فاسد و تاریخ گذشته را بیان می کنیم.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: رنگ سبز و خاکستری در سطوح مجاور هوا و سطح چسبناک سوسیس و کالباس نشان دهنده رشد و فعالیت میکرو ارگانیسم ها است که در بیشتر موارد به دلیل شرایط نامناسب نگهداری.”
بیشتر بخوانید» چطور سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با کرونا بالا ببریم؟ |
فهرست مطالب این صفحه
مواد نگهدارنده سوسیس و کالباس
سوسیس و کالباس حاوی مواد نگهدارنده است که مهمترین آنها نمک نیتریت و نیترات است نمک های نیتریت و نیترات رنگ صورتی زیبایی را در این فرآورده های گوشتی ایجاد می کنند و طعم خوب و خاصی به این محصولات می دهند.
استفاده از مواد نگهدارنده در فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس برای جلوگیری یا کاهش سرعت فاسد شدن این محصولات است زیرا ماهیت این فرآورده های گوشتی به دلیل امکان رشد میکرو ارگانیسم ها و اکسیداسیون چربی ها فاسد شدنی است.
استفاده از این مواد نگهدارنده باعث افزایش ماندگاری فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس و حفظ کیفیت این محصولات می شود. این محصولات اغلب به دلیل شرایط نامناسب نگهداری خراب می شوند.
به عنوان مثال در یخچال های خانگی به دلیل وجود سوسیس و کالباس در کنار مواد غذایی دیگر بوی غذا به سرعت باعث خراب شدن سوسیس ها می شود.
به همین دلیل گفته می شود که از نگهداری طولانی مدت این محصولات خودداری کنید و تنها سه وعده از مقدار مورد نیاز را خریداری کنید. همچنین سوسیس و کالباس را باید در پوشش مخصوص خود نگهداری کرد.
ظاهر سوسیس های فاسد
برخی از علائم سوسیس فاسد عبارتند از:
✔ تغییر رنگ صورتی این محصولات به رنگ سبز و خاکستری در سطوحی که مجاور با هوا هستند.
✔ لزج شدن سطح سوسیس و کالباس.
✔ تغییر رنگ پوشش محصولات به دلیل رشد قارچ ها و کهنگی این فرآوردهها.
✔ وجود لکه های پراکنده به رنگ های سیاه، سبز روشن یا قهوه ای که نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسم ها است.
✔ بوی سوسیس و کالباس فاسد
امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی و اشتغال اکثر اعضای خانواده افراد زیادی هستند که وقت کافی برای آشپزی ندارند. در نتیجه استفاده از غذاهای نیمه تمام و سوسیس و کالباس سهم پر رنگ تری در سبد خانواده پیدا کرده است.
با خرید سوسیس و کالباس مرغوب می توانید با خیالی آسوده از عطر و طعم این محصولات لذت ببرید اما سوسیس و کالباس با برندهای مختلف و ناآشنا قابل اعتماد نیستند.
متاسفانه برخی از این محصولات به صورت کاملا غیر استاندارد و زیرزمینی تولید و عرضه می شوند از آنجایی که نمی توان فقط به ظاهر و بوی سوسیس های گندیده توجه کرد تشخیص این مورد کمی دشوار می شود. بنابراین توصیه می کنیم فقط از سوسیس و کالباس های معتبر و دارای تاییدیه وزارت بهداشت استفاده کنید.
بیشتر بخوانید» آیا از خواص طالبی چیزی میدانید؟ همه چیز درباره فواید طالبی |
موارد مهم در هنگام خرید سوسیس و کالباس
برخی از مواردی که در هنگام خرید سوسیس و کالباس باید مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
✅ مشاهده محصول
✅ شکل ظاهری
✅ تاریخ مصرف
✅ شماره ثبت و پروانه بهره برداری وزارت بهداشت
✅ تاریخ تولید و تاریخ انقضا
علاوه بر این باید به پوشش استاندارد این محصولات نیز توجه داشته باشید درج این مشخصات بر روی بسته بندی سوسیس و کالباس نشان می دهد که این محصولات برخی از فیلترهای لازم را پشت سر گذاشته اند.
عوارض مصرف سوسیس و کالباس تاریخ گذشته
خوردن سوسیس و کالباس فاسد یا تاریخ مصرف خطرناک است باکتری هایی مانند کولا و لیستریا در گوشت های بسته بندی شده و سوسیس و کالباس وجود دارند، بنابراین باید به تاریخ انقضای این محصولات توجه زیادی داشته باشید. بهتر است سوسیس و کالباس بیشتر از یک هفته بعد از تولیدشان نگه داری نشوند.
خطرناک ترین شکل مسمومیت غذایی باکتری لیستریا است که حتی می تواند منجر به مرگ شود به همین دلیل است که گفته می شود هرگز سوسیس و کالباس تاریخ مصرف گذشته را نخورید حتی اگر ظاهر و بوی بدی نداشته باشد. به تاریخ درج شده روی بسته بندی این محصولات دقت کنید.
اصولاً چندین تاریخ مختلف روی بسته بندی وجود دارد که باید مراقب باشید اشتباه متوجه نشوید. مثلاً Sell-by date به معنای تاریخ انقضای یک محصول است، یعنی تاریخی که فروشندگان مهلتی برای فروش این محصول دارند. بسته به تاریخ یا تاریخ کد شده به معنی تاریخ بسته بندی یا تاریخ کد شده محصول است.
تاریخ مصرف یعنی تاریخ مصرف یعنی تا این تاریخ محصول دارای کیفیت است. Best if used by date هم به معنای بهترین تاریخ انقضا است یعنی تاریخی که فروشندگان مهلت دارند این محصول را به فروش برسانند. Closed by date or coded date به معنای تاریخ بسته بندی یا تاریخ کدگذاری محصول است.
بیشتر بخوانید» 13 خاصیت جادویی دارچین برای سلامتی شما |
نگهداری سوسیس و کالباس
سوسیس های فاسد بسیار خطرناک و بیماری زا هستند یکی از دلایل اصلی فاسد شدن سوسیس و کالباس نحوه نگهداری این محصولات است. سوسیس و کالباس وکیوم شده
تا زمانی که بسته بندی آن ها باز نشده است ماندگاری خوبی دارند اما زمانی که بسته بندی را باز می کنید این محصولات بین سه تا پنج روز خراب خواهد شد.
به همین دلیل اصرار می شود که این محصولات را به اندازه نیاز خریداری کنید و در نهایت سه روز پس از باز کردن بسته بندی مصرف کنید. زیرا همانطور که گفتیم باکتری لیستریا در این محصولات رشد و تکثیر می شود. باید بدانید که این باکتری ها حتی در محیط یخچال نیز تکثیر می شوند.
سخن پایانی»
همانطور که گفتیم و شما هم خوب میدانید مصرف بیش از حد سوسیس و کالباس برای سلامتی مضر است و شما باید این روش از تغذیه را محدودتر کنید حالا اگر این محصولات گاهی جزو روتین زندگی شما محسوب میشود به تاریخ انقضا و شرکت تولید کننده دقت کنید.