اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی

اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی : روش های مختلفی برای نگهداری قارچ وجود دارد. اگر می خواهید قارچ های تازه ای را که خریداری کرده اید برای مدت طولانی نگه دارید ادامه مطلب را بخوانید.

قارچ یکی از موادی است که نگهداری آن بسیار سخت تر از سایر مواد غذایی است. اگر قارچ ها را چند روز در یخچال یا فریزر بگذارید سیاه می شود. وجود آب و پروتئین بیش از حد در قارچ باعث فاسد شدن این ماده مغذی با ارزش و سخت شدن ذخیره آن می شود.

قارچ تازه را بیشتر از 48 ساعت نمی توان در دمای 20 درجه نگهداری کرد اما اگر در دمای 4 درجه نگهداری کنیم تا یک هفته سالم می ماند. در هوای گرم تابستان ماندگاری قارچ حتی کمتر می شود و بعد از حدود 24 ساعت دچار تبخیر شدید و زردی بیش از حد می شود.با ما تا پایان این مقاله از کاردستون اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی همراه باشید.

اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی

عوامل فاسد شدن قارچ

رطوبت
اکسیژن
باکتری ها
قارچ ها
دما
نور

هنگام خرید قارچ به نکات زیر توجه کنید:

✅ قارچ ها را از مراکز خرید یا فروشندگان معتبر خریداری کنید که مطمئن هستید قارچ های سالم، تازه و تمیز را عرضه می کنند.

✅ هنگام خرید قارچ دقت کنید که قارچ ها کاملا سفید، سالم و بدون لک و آسیب باشند و ضایعات پلاستیکی و پوسیده در آن وجود نداشته باشد.

✅ توجه داشته باشید که کلاهک قارچ و پایه باید کاملا به هم وصل باشند.

✅ قارچ باید کاملا سفت، آبدار، سفید، بدون لکه خوردگی و.

✅ تیغه های زیر کلاهک باید یک دست و سالم باشند.

روش های نگهداری قارچ

روش های مختلفی از اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی وجود دارد اگر می خواهید قارچ های تازه ای را که خریداری کرده اید برای مدت طولانی نگهداری کنید می توانید هر زمان که خواستید از آنها استفاده کنید می توانید از یکی از روش های پیشنهادی ما استفاده کنید.

قارچ ها را فریز کنید

✅ اگرچه قارچ های تمیز شده را می توان به مدت یک ماه در فریزر – 20 درجه – نگهداری کرد، اما برای نگهداری طولانی مدت قارچ در خانه، بهتر است یکی از موارد زیر را انجام دهید:

✅ قارچ ها را در پارچه توری گذاشته و به مدت 5 تا 7 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید و در آخر پس از برداشتن آب اضافی آن ها را با پهن کردن روی پارچه ای در فریزر فریز کنید.

✅ قارچ ها را ابتدا به مدت 10 دقیقه بخارپز کنید (با ریختن آنها در زودپز حاوی 1 تا 2 سانتی متر آب و قرار دادن آنها به دور از تماس مستقیم با آب)، سپس قارچ ها را با قرار دادن در هوای آزاد بخارپز کنید تا خنک شوند و در نهایت منجمد شوند.

✅ قارچ ها را تمیز کرده و در روغن سرخ می کنند این قارچ ها را در صورت نگهداری در ظروف در بسته می توان به مدت چهار ماه در فریزر نگهداری کرد.
قارچ ها را داخل کره ذوب شده بریزید و سپس در فریزر فریز کنید.

اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی

سفید کردن در آب جوش

قارچ هایی که شسته اید را از ظرف آب سرد درآورید و بعد داخل آبکش بریزید و کمی آبکش را تکان دهید. بعد قارچ ها را به مدت ۱-۲ دقیقه در ظرف حاوی آب جوش بریزید و بعد دوباره آن ها را آبکشی کنید و دوباره داخل آب سرد بریزید. این فرآیند را چند بار تکرار کنید، ولی از پخته شدن قارچ ها در آب جوش جلوگیری کنید. بعد از سرد شدن قارچ ها آن ها را آبکشی کنید.

به این ترتیب می توانید تعداد زیادی قارچ را در مدت زمان کوتاهی ضد عفونی کنید و تمامی لکه ها و سیاهی های سطح آنها را از بین ببرید. زیرا در طی فرآیند سرد شدن و گرم شدن، لایه ای از پوست قارچ جدا شده و لایه سفیدتری ظاهر می شود.

در ضمن قارچ ها نیم پز هستند حالا قارچ ها را در ظروف پلاستیکی فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید. مراقب باشید ظروف را بیش از حد پر نکنید تا در طی فرآیند انجماد از ظرف خارج نشوند.

اصول نگهداری از قارچ در منزل با چند روش کاربردی

هر بار که می خواهید سوپ درست کنید محتویات یکی از ظرف ها را داخل سوپ بریزید. به این ترتیب می توانید در هر زمان از سال و هر زمان که خواستید قارچ را به سوپ خود اضافه کنید و یا آن را با غذاهای دیگر مانند استیک گوشت استفاده کنید.

در روش سفید کردن قارچ با استفاده از روش سرد کردن، حرارت دادن و نیمه پخت قارچ، عمل آنزیمی متوقف شده و قارچ ها حالت خمیری پیدا نمی کنند. در عین حال تمام آلودگی های آنها از بین می رود این روش بهترین روش برای حجم بالای قارچ است و به راحتی در مدت زمان کوتاهی انجام می شود. طعم اصلی آنها نیز تا حد زیادی حفظ شده است.

بیشتر بخوانید»  جلوگیری از پلاسیده شدن سبزی ها و صیفی‌جات

قارچ ها را در نمک نگه دارید

استفاده از نمک یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری مواد غذایی است در مورد قارچ یک قسمت نمک را به صورت لایه لایه با سه قسمت قارچ تمیز و تازه مخلوط می کنیم و دقت می کنیم که لایه آخر قارچ کاملا با نمک پوشیده شود.

قارچ ها را بخارپز کنید

این روش شباهت زیادی به روش بلیچینگ دارد، فقط از بخار به جای آب گرم و آب سرد استفاده می شود. سبد بخار پز را در ظرف آب جوش قرار دهید تا با آب تماس نداشته باشد و روی آن قرار گیرد. قارچ ها را به مدت 2 دقیقه در سبد قرار دهید.

سپس آن ها را داخل آب سرد فرو ببرید و بعد آبکشی کنید. بخار آب جوش باعث تمیز شدن، نیم پز شدن و سفید شدن قارچ ها می شود.قارچ ها را داخل ظرف های کوچک پلاستیکی بریزید و آن ها را داخل فریزر بگذارید.

هر زمان که بخواهید می توانید از قارچ در سوپ یا سایر غذاها استفاده کنید این روش نیز بسیار راحت است و طعم و بافت قارچ در نگهداری بیشتر حفظ می شود. فقط ممکن است که آلودگی های سطح قارچ به اندازه روش بلیچینگ پاک نشود.

نگهداری از قارچ

ترشی قارچ 

ابتدا قارچ ها را شسته و سپس آب اضافی آن را گرفته و در روغن و سرکه سرخ می کنند پس از خنک شدن آن را در لیوان مناسبی با ادویه بریزید و با سرکه پر کنید.

روز بعد سرکه داخل لیوان را در ظرف دیگری می جوشانند و پس از سرد شدن به لیوان برمی گردانند. این مرحله روز بعد تکرار می شود. در نهایت لیوان را با سرکه پر می کنند و مدتی در جای خنک نگه می دارند.

قارچ ها را تفت دهید

برای این کار ابتدا قارچ ها را به هر اندازه و شکلی که دوست دارید خرد کنید و سپس در روغن زیتون یا روغن گردو یا کره تفت دهید. فقط قارچ ها را کمی تفت دهید و از پختن کامل آن ها خودداری کنید. سپس بگذارید قارچ ها خنک شوند. داخل بشقاب یا ظرف شیشه ای بریزید. بعد از سرد شدن قارچ ها را به ظرف های کوچکتر منتقل کنید تا منجمد شوند.

هنگام استفاده قارچ ها را به همین ترتیب به سوپ اضافه کنید یا دوباره در روغن یا کره تفت دهید تا آماده مصرف شوند. مزیت استفاده از این روش این است که طعم قارچ هنگام استفاده بسیار مطبوع است و مصرف آن بسیار راحت است.

اما در این روش هوای زیادی وارد فریزر می شود و هوا از کیفیت موادی که منجمد می کنید کم می کند. برای جلوگیری از این امر، هنگام ریختن قارچ ها در ظرف کوچکی، آنها را با قاشق فشار دهید تا هوا از آنها خارج شود.

نگهداری از قارچ

کنسرو کردن در خانه

قارچ ها را شسته و در شیشه های 500 گرمی بریزید و به مدت 100 دقیقه بجوشانید.

ابتدا قارچ ها را شسته سپس به هر کیلوگرم قارچ یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کرده و سرخ می کنند قارچ ها را پس از سرد شدن در قوطی های مناسب می ریزند درز قوطی ها را ببندید و یک ساعت بجوشانید.

قارچ ها ابتدا در محلول اسید سیتریک 1 درصد یا متا بی سولفات سدیم 3 درصد شسته می شوند. سپس به مدت دو دقیقه در آب در حال جوش قرار داده و بلافاصله به آب نمک سرد 1% حاوی 0.5 تا 1% اسید سیتریک انتقال داده و در شیشه های مناسب ریخته و پس از پر کردن شیشه ها از آب.

نمک را به مدت 15-20 دقیقه بجوشانید. آب نمک مورد استفاده در کوزه ها با افزودن 15 گرم نمک و 1 گرم اسید سیتریک یا اسکوربیک در هر لیتر آب تهیه می شود. قارچ های کنسرو شده را می توان حداقل به مدت شش ماه در یخچال نگهداری کرد.

بیشتر بخوانید» بجای نمک از چه چیزی استفاده کنیم؟ | گزینه هایی برای جایگزینی نمک سالم

خشک کردن قارچ

یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین روش های نگهداری قارچ به مدت طولانی خشک کردن است که تنوع زیادی در این روش وجود دارد برخی آنها را با خشک کن خشک می کنند برخی از نور خورشید و برخی از فر استفاده می کنند.

روش های مختلف نتایج متفاوتی دارند. در این روش رطوبت قارچ به کمتر از 10 درصد کاهش می یابد. سپس در دمای حدود 4 درجه نگهداری می شوند. اگر رطوبت قارچ خشک به 20 درصد برسد، کپک و حشرات در آن رشد می کنند.

نگهداری از قارچ

اگرچه خشک کردن به حفظ کیفیت قارچ کمک می کند اما برخی از غذاهای آسیب دیده آسیب می بینند. آنها از یکی از روش های زیر برای خشک کردن قارچ در خانه استفاده می کنند:

قارچ ها را در فاصله 30 تا 50 سانتی متری از پیاز قرار دهید تا خشک شوند. چند لایه برش دهید و در آفتاب خشک کنید.
قارچ ها را بعد از شستن تکه تکه کنید و سپس روی توری سیمی و در آفتاب یا در فر با دمای 100-150 درجه قرار دهید.

اجازه دهید قارچ ها بیشتر رطوبت خود را از دست بدهند. سپس آنها را در کیسه ها و ظروف کوچک قرار دهید.
در حالتی دیگر می توانید قارچ ها را به مدت 10 دقیقه در آب داغ قرار دهید تا قارچ ها کمی باد کرده و گوشتی شوند و سپس مانند قبل خشک کرده و در ظرف های کوچک نگهداری کنید.

با این روش قارچ ها هم راحت تر ذخیره و حفظ می شوند و هم راحت تر مورد استفاده قرار می گیرند، بدون آن که نیاز به تجهیزات خاص یا حتی فریزر باشد.

اما با روش خشک کردن معمولاً قارچ ها بافت سفت تری پیدا می کنند. در اغلب مواقع قارچ هایی که خشک شده اند را نمی توان تفت داد. گاهی اوقات پس از خشک شدن، طعم قارچ ها کمی تغییر می کند. گاه عطر و بوی قارچ از بین می رود.

چاشنی قارچ

نوع خاصی از چاشنی که می توان آن را با دنده، برگر، گوشت کبابی یا حتی ماهی خورد. در یک کاسه بزرگ، 2 کیلوگرم قارچ ریز خرد شده، 2 فلفل دلمه سبز خرد شده و 1 فلفل قرمز خرد شده را با هم مخلوط کنید. 2 قاشق غذاخوری نمک به آنها اضافه کنید.

از یک ظرف که درست به اندازه ی این مواد است، استفاده کنید و مواد را در آن بریزید. یک بشقاب به اندازه ی دهانه ی ظرف روی آن بگذارید و یک وسیله ی سنگین را روی بشقاب بگذارید مخلوط را یک شب در همان حالت نگه دارید. اکنون ۱ قاشق چای خوری دانه ی فلفل سیاه و ۱ قاشق چای خوری دانه ی خردل را در یک کیسه ی پارچه ای نازک بریزید و در آن را با نخ محکم ببندید.

حالا ۱ پیمانه شکر، ۱ پیمانه سرکه و یک کیسه ادویه را در ظرفی بریزید و بگذارید همه با هم روی حرارت ملایم بجوشد. قارچ های طعم دار شده را در صافی بریزید و با پشت قاشق آب اضافی آن را بگیرید و سپس در ظرفی بریزید و بگذارید 15 دقیقه با مواد دیگر بپزد.

قارچ ها را با قاشق در یک ظرف شیشه ای استریل بریزید و بقیه مواد را اضافه کنید. ظرف را در یخچال نگهداری کنید. از این مقدار مواد 3 فنجان چاشنی به دست می آید.

نگهداری از قارچ

پودر قارچ

قارچ ها را می توان ریز خرد کرد و به پودر تبدیل کرد اما فقط زمانی که کاملا خشک شوند. هر نوع قارچ طعم خاص خود را دارد و بسته به ذائقه آنها در تهیه سس، سوپ، ماهی، گوشت و مرغ استفاده می شود. پودر قارچ را می توان به مدت 4-6 ماه نگهداری کرد.

1 کیلوگرم قارچ خرد شده را خشک کنید وقتی تکه های قارچ نزدیک به خشک شدن شد آن ها را به ۲ تا ۳ دسته جداگانه تقسیم کنید و در سینی فر قرار دهید. فر را با دمای 300 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی را در فر قرار دهید تا قارچ ها در فر کباب شوند و طلایی شوند.

بعد از آن که این تکه ها سرد شدند، مقداری از آن ها را در دستگاه غذاساز بریزید و بگذارید به خوبی خرد شوند و به حالت پودر درآیند. این کار را در مورد قارچ های دیگر نیز انجام دهید.

سپس پودر قارچ را با 1 قاشق چایخوری نمک، 1 قاشق چایخوری پودر فلفل سیاه و 2 قاشق چایخوری نشاسته ذرت مخلوط کرده و در یک ظرف شیشه ای بریزید و در شیشه را محکم ببندید. از این مقدار مواد 1 پیمانه پودر قارچ به دست می آید.

نگهداری از قارچ

مربای قارچ

ابتدا یک کیلوگرم شکر را با 1.5 لیوان آب مخلوط کرده و بگذارید بجوشد سپس یک پنجم کیلوگرم قارچ را در شربت به مدت 20 دقیقه بجوشانید و چند دقیقه قبل از برداشتن سه قاشق غذاخوری آبلیمو و مقداری معطر اضافه کنید. موادی به آن اضافه می شود.

نکات نگهداری قارچ

✅ اگر قصد فریز کردن قارچ را ندارید و می خواهید به مدت بیشتری در یخچال قرار دهید بهتر است نکات زیر را راعایت کنید

✅ قارچ را با بسته بندی مناسب بخرید و یا خودتان قارچ فله ای را به صورت بسته های کوچک در ظرف پلاستیکی قرار دهید
✅ پس از خرید قارچ سریع تر قارچ را در یخچال قرار دهید تا از گرما زدگی و پلاسیدگی آن جلوگیری کنید
✅ تا زمان استفاده قارچ ها را از ظروف خود خارج نکنید و کاور آن را حفظ کنید
✅ بهتر است کل پوشش بسته را باز نکنید و قسمتی از آن را شکاف دهید به صورتی که بعد از برداشت مقدار قارچ مورد نیاز بازهم آن را ببندید
✅ می توانید قارچ ها در سلفون بپیچید یا از سلفون برای پوش درب ظرف نگهداری قارچ استفاده کنید.
✅ قارچ را از دیگر مواد خوراکی مانند میوه و سبزیجات خریداری شده جدا کنید و در یک پلاستیک یا ظرف نگهداری نکنید
✅ قارچ ها را در کشو و دور از سایر مواد غذایی یخچال نگهداری کنید تا در تماس با سایر مواد غذایی نباشد
✅ می توانید علاوه بر پاکت کاغذی از دستمال کاغذی و یا روزنامه نیز برای بسته بندی قارچ ها استفاده کنید

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *