فهرست مطالب این صفحه
چگونه تخم مرغ را آب پز کنیم که ترک نخورد
چگونه تخم مرغ را آب پز کنیم که ترک نخورد : تخممرغها مشکل هستند و جوشاندن آنها بدون شکستن پوستهها ممکن است سخت باشد. وقتی تخممرغها سرد هستند، با قرار گرفتن در معرض آب داغ راحتتر میشکنند. آنها همچنین ممکن است هنگامی که در کنار یکدیگر قرار میگیرند یا در ته ظرف می نشینند ترک بخورند. برای جلوگیری از شکستن تخممرغها، باید آنها را به آرامی بجوشانید تفاوت دمای بین تخممرغ و آب را به دقت زیر نظر داشته باشید.
آماده سازی تخم مرغ برای جوشاندن
تخم مرغ ها را قبل از پخت به دمای اتاق برسانید.
اگر تخم مرغ های خود را در یخچال نگهداری می کنید، مهم است که سعی نکنید آنها را سرد بپزید. تخم مرغ ها می ترکند زیرا گازها در پوسته گرم می شوند و منبسط می شوند. هنگامی که فشار بیش از حد زیاد می شود، گازها با شکستن نقاط ضعیف در پوسته متخلخل خارج می شوند. قبل از پختن تخم مرغ ها را به دمای اتاق برسانید این روند را کند می کند.
اگر نمی خواهید صبر کنید تا تخم مرغ ها به طور طبیعی گرم شوند، سعی کنید آنها را چند دقیقه قبل از پختن در آب داغ خیس کنید.
در صورت امکان از تخم مرغ های قدیمی استفاده کنید.
هنگامی که تخم مرغ تازه است، غشای خارجی به پوسته تخم مرغ می چسبد در حالی که غشای داخلی به سفیده می چسبد. همانطور که تخم مرغ پیر می شود، این غشاها بیشتر به خود پوسته می چسبند.
گاز محبوس شده را رها کنید تا احتمال ترک خوردگی کمتر شود.
قبل از اینکه تخم مرغ را زیر آب بگذارید، انتهای بزرگ پوسته را با یک بند انگشتی تمیز یا سنجاق قفلی سوراخ کنید. این امر به حبابهای هوای محبوس شده – که معمولاً مسئول ترک خوردن هستند – اجازه میدهد در طول فرآیند جوشیدن فرار کنند.
تخم مرغ ها را مرتب کنید و در قابلمه یا قابلمه ای بریزید.
تخم مرغ ها را خیلی آرام روی هم قرار دهید تا ترک نخورند. قابلمه را بیش از حد شلوغ نکنید – فقط باید یک لایه تخم مرغ را در هر بار بجوشانید و نباید به یکدیگر فشار بیاورند. اگر بخواهید تعداد زیادی تخممرغ را در یک زمان بجوشانید، ممکن است برخی از آنها در اثر وزن ترک بخورند.
با قرار دادن آنها در یک کاسه آب نمک، تازه بودن تخم مرغ های شما را بررسی کنید. اگر تخم مرغ به پایین فرو رفت، تازه است. اگر به سمت بالا شناور شود، به احتمال زیاد خراب شده است.
یک پارچه پنیر تا شده را در کف قابلمه قرار دهید. این کمک می کند تا تخم مرغ ها را بالشتک نگه دارید تا احتمال ترک خوردن آنها کمتر شود.
روی تخم مرغ ها را با آب سرد بپوشانید.
گلدان را به آرامی با حداقل یک اینچ (3 سانتی متر) آب پر کنید. آب را کنار تابه بریزید تا مزاحم تخم مرغ ها نشود. اگر نمیتوانید از ریختن آب روی تخممرغها اجتناب کنید، آنها را با دست نگه دارید تا به اطراف نلغزند و ترک نخورند.
نصف قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید. این کار باعث می شود که تخم مرغ ها راحت تر پوست کنده شوند و ممکن است به جلوگیری از ترک خوردن آنها کمک کند. آب نمک به سفت شدن سریعتر سفیده تخم مرغ کمک می کند. همچنین در صورت ترک خوردن پوسته در طی فرآیند پخت و پز، به رفع نشتی های کوچک کمک می کند.
هرگز تخممرغها را مستقیماً در یک قابلمه آب داغ نریزید، در غیر این صورت پوستهها میترکد و تخممرغ میریزد. با قرار دادن تخم مرغ های سرد در معرض آب گرم یا داغ، آنها را با تغییر دمای ناگهانی “شوک” می کنید که باعث ایجاد ترک می شود. علاوه بر این، آب سرد به جلوگیری از پختن بیش از حد تخم مرغ کمک می کند.
سرکه را به آب اضافه کنید.
برای هر تخم مرغ از یک قاشق چایخوری سرکه استفاده کنید و قبل از اینکه حرارت را روشن کنید مستقیماً در آب بریزید. افزودن سرکه به آب به پروتئینهای موجود در سفیده تخممرغ کمک میکند تا سریعتر منعقد شوند و شکافهایی که در پوسته ایجاد میشوند را مسدود کنند. این یک مشکل رایج است، به خصوص در مورد تخم مرغ هایی که بسیار سرد هستند.
همچنین می توانید صبر کنید تا زمانی که تخم مرغ در آب می شکند، سرکه اضافه کنید. ممکن است متوجه شوید که مقداری مایع سفید از یک تخم مرغ ترک خورده ترشح می شود. سعی کنید در اینجا سریع عمل کنید – اگر به محض اینکه متوجه ترک خوردگی شدید سرکه را به آب اضافه کنید، تخم مرغ همچنان باید به طور یکنواخت بجوشد.
اگر سرکه را به موقع اضافه نکردید، نگران نباشید. تخم مرغ ترک خورده هنوز باید خوب بجوشد، اگرچه ممکن است کامل به نظر نرسد.
صرفه جویی کنید. اگر بیش از حد استفاده کنید، تخممرغهایتان طعم و بویی شبیه سرکه پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید: فواید پوسته تخم مرغ که تا حالا نمی دانستید!
پختن تخم مرغ
مرحله ی بعدی در پاسخ به چگونه تخم مرغ را آب پز کنیم که ترک نخورد :
آب را با حرارت ملایم به جوش بیاورید.
اجازه دهید آب به آرامی بجوشد تا تخم مرغ ها در اثر تغییر دمای سریع ترک نخورند. در قابلمه را با درب بپوشانید. آب با درب آن کمی سریعتر میجوشد، اما اگر میخواهید مراقب تخممرغها باشید، آن را رها کنید.
اطمینان حاصل کنید که تخممرغها در پایین ته نشین نشوند، جایی که کمتر پخته میشوند و راحتتر میشکنند. هر زمان که دیدید تخم مرغ ها شروع به ته نشین شدن کردند، آب را هم بزنید. از قاشق چوبی برای هم زدن استفاده کنید و خیلی ملایم عمل کنید تا تخم مرغ ها نشکنند.
وقتی آب به جوش آمد حرارت را خاموش کنید.
به محض اینکه آب به جوش آمد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تخم مرغ ها در آب داغ بمانند. درب تابه را بگذارید. گرمای آب و گرمای باقی مانده از شعله برای اتمام پخت تخم مرغ کافی است. تخم مرغ ها را بسته به سفت یا نرمی که دوست دارید 3 تا 15 دقیقه دیگر در قابلمه بگذارید:
اگر دوست دارید تخم مرغ هایتان آب پز شوند، ظرف سه دقیقه آنها را از آب خارج کنید. سفیده ها باید سفت شوند، در حالی که زرده ها باید آبدار و گرم باشند. وقتی تخممرغها را جدا میکنید، بسیار ملایم باشید.
اگر دوست دارید تخممرغهایتان متوسط آب پز شوند، بعد از ۵ تا ۷ دقیقه آنها را از آب خارج کنید. زرده ها باید در مرکز نیمه نرم و سفیده ها خیلی سفت باشند. شما همچنان باید به آرامی با تخم مرغ ها برخورد کنید، اما نیازی به نگرانی در مورد ترک خوردن آنها ندارید.
اگر دوست دارید تخممرغها آب پز شوند، آنها را به مدت ۹ تا ۱۲ دقیقه در آب داغ بگذارید. زرده ها باید تا آخر سفت باشند و نگران ترک خوردن تخم مرغ نباشید. اگر می خواهید زرده سفت اما نرم و زرد روشنی داشته باشید، تخم مرغ ها را به مدت 9 تا 10 دقیقه در آب بگذارید. اگر میخواهید تخممرغهایی با وسط زرد کمرنگتر و سفتتر باشد، آنها را به مدت ۱۱ تا ۱۲ دقیقه بگذارید.
مراقب ساعت باشید و اجازه ندهید تخم مرغ ها بیش از حد بپزند.
بعد از 12 دقیقه، زرده شما رگه هایی متمایل به خاکستری یا سبز پیدا می کند. تخم مرغ هنوز خوراکی است و رگه ها تاثیر زیادی روی طعم ندارند. با این حال، برخی از مردم تخم مرغ های سبز و خاکستری را کمتر اشتها آور می دانند. خرید تایمر تخم مرغ تغییر رنگ را در نظر بگیرید، یک نشانگر حساس به حرارت که می توانید آن را همراه با تخم مرغ در حال جوش خود در آب قرار دهید. میتوانید این تایمرها را بهصورت آنلاین یا در فروشگاههای لوازم آشپزخانه با کیفیت پیدا کنید.
بدانید چه زمانی خوردن تخم مرغ شکسته بی خطر است. اگر تخم مرغ در حین پختن در آب ترک بخورد، خوردن آن هنوز هم باید بی خطر باشد – و در واقع، اگر ترک خیلی شدید نباشد، ممکن است همچنان به طور معمول بپزد. اگر یک تخم مرغ قبل از شروع پختن ترک خورده است، برای جوشاندن آن اذیت نکنید. ممکن است باکتریها به پوسته نفوذ کرده و داخل آن را آلوده کرده باشند، که آن را به طور بالقوه برای سلامتی شما خطرناک کرده است.
بیشتر بخوانید: ساخت کاردستی با شانه تخم مرغ برای بچه ها
خنک کردن، لایه برداری و ذخیره سازی
یک کاسه آب یخ آماده کنید.
در حالی که تخم مرغ ها در آب داغ در حال پختن هستند، یک کاسه بزرگ را با آب سرد پر کنید. 1/4-1/2 قاشق چایخوری دیگر نمک را در آب حل کنید، سپس یخ را اضافه کنید تا دما بیشتر کاهش یابد. وقتی تخم مرغ ها پختند، آنها را با احتیاط داخل این کاسه می برید تا دیگر نپزد.
تخم مرغ ها را سرد کنید تا فرآیند پخت متوقف شود.
بعد از اینکه تخممرغها به مدت دلخواه پخته شدند، آب داغ را به آرامی از ماهیتابه خارج کنید، سپس تخممرغها را داخل ظرف آب یخ ببرید تا فرآیند پخت متوقف شود. برای جلوگیری از ترک خوردن تخم مرغ ها را یکی یکی با قاشق سوراخ کنید. تخم مرغ ها را با احتیاط داخل کاسه آب یخ بیندازید تا دمای آنها پایین بیاید. بگذارید 2-5 دقیقه خنک شوند.
تخم مرغ ها را در یخچال بگذارید یا بلافاصله سرو کنید.
وقتی تخم مرغ ها به اندازه ای خنک شدند که در دست نگه دارید، آن ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا پوسته های آن شل شود. اگر به زیبایی تخممرغهای پوستکندهتان اهمیت نمیدهید – یا اگر دوست دارید تخممرغهایتان گرم باشد، میتوانید از یخچال صرفنظر کنید و بلافاصله پس از سرد کردن آنها را پوست بگیرید.
اطمینان حاصل کنید که تخممرغها کاملاً سفت آبپز شده باشند.
یک تخم مرغ را روی میز بچرخانید تا تست کنید که آیا بدون شکستن آن به سختی پخته شده است یا خیر. اگر تخم مرغ به سرعت و راحت بچرخد، سفت آب پز است. اگر تکان خورد، بگذارید مدت بیشتری بپزد.
وقتی برای خوردن آماده شدید تخم مرغ ها را پوست بگیرید.
هر تخم مرغ را روی یک سطح تمیز و صاف فشار دهید و در دست بغلتانید تا پوسته آن بشکند. پوست گرفتن را از انتهای چاقتر تخممرغ شروع کنید، جایی که باید یک فضای خالی کوچک زیر پوسته وجود داشته باشد. این باعث می شود که پوست کندن آن کمی راحت تر شود.
تخممرغها را در حالی که پوست میگیرید، زیر آب سرد بشویید. این کمک می کند تا تکه هایی از پوسته و غشاء به تخم مرغ نچسبند.
معمولاً وقتی تخممرغها ترک میخورند، پوست کندن آنها راحتتر است. دوباره تخم مرغ ها را در قابلمه با درب بریزید. قبل از شروع پوستگیری، گلدان را به عقب و جلو تکان دهید تا پوستهها بشکند. ممکن است لازم باشد چندین بار این کار را انجام دهید تا همه آنها را کرک کنید.
از یک قاشق چای خوری استفاده کنید تا سفیده تخم مرغ را در حین پوست کندن دست نخورده نگه دارید.
بخش کوچکی از پوسته و غشاء را از انتهای بزرگ جدا کنید. قاشق را داخل پوسته و غشای آن بریزید تا تخم مرغ را در برگیرد. سپس، به سادگی قاشق را به اطراف بلغزانید تا بخش هایی از پوسته جدا شود.
تخم مرغ را تا پنج روز در یخچال نگهداری کنید.
تخم مرغ ها به محض اینکه پوستشان را بگیرید آماده خوردن هستند. تخممرغهای باقیمانده را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید و روی آنها را با یک حوله کاغذی مرطوب بپوشانید. دستمال کاغذی را هر روز عوض کنید تا تخم مرغ ها خشک نشوند. تخممرغها را در عرض چهار تا پنج روز قبل از خراب شدن بخورید.
همچنین می توانید تخم مرغ ها را در آب سرد نگهداری کنید.
هر روز آب آن را عوض کنید تا تخم مرغ ها خراب نشوند.
میتوانید تخممرغهای آب پز را چند روز قبل از شکستن و جدا کردن آنها نگهداری کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که آنها تمایل دارند تا حدودی خشک و لاستیکی رشد کنند. معمولا بهتر است تخم مرغ های پوست کنده را در یخچال مرطوب نگه دارید تا اینکه تخم مرغ ها را بدون پوست نگه دارید.
سخن پایانی:
در این مقاله کامل ترین و بهترین روش آب پز کردن تخم مرغ بدون ترک خوردن را مشاهده کرده اید . امیدواریم که لذت برده باشید. همچنین پیشنهاد می کنیم بخوانید: تزیین تهیه تخم مرغ آب پز به شکل قلب