چطور رفتاری جرأت‌ مندانه داشته باشیم؟

چطور رفتاری جرأت‌ مندانه داشته باشیم؟

چطور رفتاری جرأت‌ مندانه داشته باشیم؟ روانشناسان رفتار جسورانه را بیان مناسب و صادقانه افکار و احساسات بدون احساس اضطراب می دانند. به طوری که از نظر اجتماعی مناسب باشد و احساسات و آسایش دیگران نیز در نظر گرفته شود.

همیشه به ما گفته اند که رضایت دیگران را به انجام هر کاری در نظر بگیریم یا تسلیم خواسته های دیگران باشیم، به ما آموخته اند که خوب نیست خواسته های خود را مهمتر از خواسته های دیگران بدانیم.

همچنین به ما یاد داده اند که مشکل و آشوب و تنش ایجاد نکنیم در واقع یاد گرفته ایم که اگر کسی کاری کرد یا چیزی گفت که ما دوست نداشتیم، باید سکوت کنیم و سعی کنیم در آینده از آن شخص دوری کنیم.

چطور رفتاری جرأت‌ مندانه داشته باشیم؟

اثرات رفتار جسورانه

افراد با رفتار شجاعانه به راحتی از حقوق خود دفاع می کنند و افکار و احساسات خود را صادقانه بیان می کنند.

این افراد برای خود و دیگران احترام زیادی قائل هستند به خواسته ها و نیازهای دیگران احترام می گذارند و به هیچ وجه اجازه سوء استفاده از آنها را به دیگران نمی دهند.

چگونه به دیگران نه بگوییم؟

ارتباط مؤثر و رفتار صحیح به گونه ای است که علاوه بر احساس رضایت فرد، دیگران نیز از او و رفتارش احساس رضایت کنند. رفتارها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند:

در این رفتار فرد برای جلب رضایت دیگران خود را نادیده می گیرد و اجازه هر نوع سوء استفاده ای را به اطرافیانش می دهد.

افراد دارای رفتار منفعلانه یاد نگرفته اند که به دیگران نه بگویند و همیشه از خود دست می کشند، همیشه ساکت هستند و منتظر نظرات دیگران هستند و هر چه دیگران بگویند می پذیرند.

چطور رفتاری جرأت‌ مندانه داشته باشیم؟ر

رفتار خشونت آمیز

افراد با این رفتار به شیوه ای خصمانه برای دفاع از حقوق یا خواسته های خود و رسیدن به اهداف خود با توهین و تحقیر دیگران برخورد می کنند، این افراد به حقوق دیگران اهمیت نمی دهند.

این افراد برای رسیدن به خواسته های خود با دیگران رفتاری محترمانه و شجاعانه دارند و در عین حال خواسته های دیگران نیز برایشان مهم است. این رفتارها به سه دسته کلی تقسیم می شوند.

احساسات مثبت و منفی خود را جسورانه بیان کنید
رد کردن محترمانه خواسته ها و خواسته های غیر منطقی دیگران
درخواست های منطقی خود را با شجاعت و اعتماد به نفس بیان کنید

در واقع جرات مندی به معنای این است که فرد اعتقاد حقیقی، احساسات، دیدگاه ها و حقوق خود را بدون نگرانی و بدون ضایع کردن حقوق دیگران بیان کند. این گونه رفتار معمولا نتایج قابل پیش بینی خواهند داشت.

چطور رفتاری جرأت‌ مندانه داشته باشیم؟

نکات مهم برای جرات مندانه رفتار کردن

در رفتار پررنگ اصول و نکاتی بیان شده است که برای داشتن این رفتار باید نکات زیر را در نظر بگیرید.

نه گفتن به خواسته های غیر منطقی

مهمترین اصل در رفتار شجاعانه این است که بتوانید خواسته ها و خواسته های غیرمنطقی دیگران را رد کنید و در موقعیت های مختلف بدون نگرانی و اضطراب به آنها پاسخ منفی بدهید.

محدودیت های خود را راحت بیان کنید

محدودیت های شخصی خود را بشناسید آنها را بپذیرید و در صورت لزوم به اطرافیان خود منتقل کنید.

زیرا گاهی اوقات به دلیل شرایط و محدودیت های خود مجبور می شوید به درخواست های دیگران نه بگویید و آنها باید بدانند که همیشه نمی توانید درخواست های آنها را بپذیرید.

بهبود روابط اجتماعی

بهتر است برای بهبود روابط اجتماعی خود سعی کنید با غریبه ها صحبت کنید، بدانید که صحبت با غریبه ها یکی از مهمترین چالش های داشتن رفتار شجاعانه خواهد بود.

نکات مهم برای جرات مندانه رفتار کردن

داشتن شجاعت در موقعیت های مختلف

همه افراد در طول زندگی خود موقعیت های مختلفی را تجربه خواهند کرد، مهمترین چیز در این مواقع این است که بتوانید شجاعانه تصمیم بگیرید و شجاعانه عمل کنید، با نشان دادن رفتار شجاعانه خود به دیگران در واقع به سمت قوی شدن حرکت می کنید. شما انجام می دهید

فواید جسور بودن

جسور بودن مزایا و فواید زیادی دارد، فردی که تصمیم جسورانه و شجاعانه می گیرد و در مورد آن با دیگران صحبت می کند گامی در جهت موفقیت و قوی بودن برداشته است.

داشتن احساس مثبت در خود فرد
افزایش عزت نفس
افزایش اعتماد به نفس
داشتن زندگی معنادار
داشتن حس استقلال در زندگی
افزایش عمل گرایی در فرد
یک رفتار دو سر برد
ایجاد احساس مثبت در دیگران
اعتماد بیشتر دیگران نسبت به فرد جرات مند
شناخته شدن فرد جرات مند به عنوان یک شخص به دور از تملق و چاپلوسی بین دیگران

روانشناسان بر این باورند که زندگی افراد جسور معنادار است و آنها را وادار می کند که مستقل فکر کنند و مستقل عمل کنند، آنها به دلیل اجبار دیگران از خواسته های خود دست بر نمی دارند و همیشه در مسیر اهداف و خواسته های خود قدم برمی دارند.

عواقب منفی جسور نبودن

عواقب منفی جسور نبودن

افسردگی
عصبانیت از خود
نا امیدی
احساس درماندگی
رنجیدگی و عصبانیت از دیگران
احساس ناکامی
خشم غیر قابل کنترل
اضطراب های پی در پی
ضعف در روابط اجتماعی
ضعف در بیان احساسات
مشکلات جسمانی
ایجاد رفتار منفعل در فرد
عدم توانایی دفاع از حقوق و خواسته های خود
متوقع کردن دیگران از خود

عواقب منفی جسور نبودن

عوامل دور از جسور بودن

فرد تصور می کند که اگر کاری را که دیگران از او می خواهند انجام ندهد، دیگر او را دوست نخواهند داشت
فرد در قبال رضایت و آسایش دیگران احساس مسئولیت می کند، بنابراین از نه گفتن به دیگران و ایجاد ناراحتی در آنها احساس گناه می کند.

فرد رفتار جسورانه را با ایثار و ایثار در تضاد می بیند، بنابراین تصور می کند که اگر درخواست های دیگران را نپذیرد، خودخواه خواهد بود.

انسان احساس می کند که اگر دیگران از او درخواستی داشته باشند، او فردی ارزشمند و مهم است و اگر درخواست آنها را نپذیرد، دیگر او را مهم نمی بینند.

عواقب منفی جسور نبودن

خواسته های شما بهتر از خواسته های دیگران است

همانطور که قبلا گفته شد افراد جسور نسبت به افراد منفعل و پرخاشگر احساس بهتری را به دیگران منتقل می کنند و این افراد نیز نسبت به خود احساس خوبی دارند و در موقعیت های مختلف با عزت نفس بالا به سمت موفقیت حرکت می کنند.

سخن پایانی:

همیشه به ما گفته اند که رضایت دیگران را به انجام هر کاری در نظر بگیریم یا تسلیم خواسته های دیگران باشیم، به ما آموخته اند که خوب نیست خواسته های خود را مهمتر از خواسته های دیگران بدانیم. امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد شما همچنین میتوانید با کلیک برروی نشانه های خفیف فرسودگی روانی این مقاله را هم بخوانید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *