چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر : بخش فروش یکی از مهمترین بخش های هر کسب و کاری است. فروشندگان فعال در این بخش محصولات یا خدمات را به مشتریان ارائه می دهند، استراتژی های فروش را انتخاب می کنند و کمپین های مختلفی راه اندازی می کنند. کار در بخش فروش یک تجربه هیجان انگیز است، اما برای موفقیت در این بخش چه کاری باید انجام دهید؟

چه چیزی را باید یاد گرفت؟ در این مقاله 19 توصیه طلایی نوشته ایم که اگر قصد ورود به بخش فروش را دارید یا به تازگی کار خود را در این بخش شروع کرده اید، حتما باید به آنها نگاهی بیندازید.

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر

1. یک مربی حرفه ای داشته باشید

یک مربی حرفه ای فروش شما را در زمینه های مختلف کار راهنمایی می کند، به عنوان مثال:

چگونه در مصاحبه موفق شویم؛
به چه سازمان هایی بپیوندیم؛
در قراردادها باید به چه نکاتی توجه کرد؟

از طرفی مربیان حرفه ای شبکه ای از ارتباطات دارند و با اتصال شما به این شبکه فرصت های جدیدی را برای شما ایجاد می کنند.

اگر با مدیران سابق یا سایر فروشندگان با تجربه رابطه خوبی دارید، از آنها بخواهید که شما را راهنمایی کنند.همچنین شما میتوانید با کلیک برروی روش های کاربردی برای راه اندازی کسب و کار خدماتی این مقاله را هم بخوانید.

2. مسیر شغلی خود را ترسیم کنید

تعیین اهداف نهایی در حرفه شما اولین قدم برای حرکت به سمت یک شغل موفق است. به ایده ها و اهداف فروش خود فکر کنید.

بپرسید کجا می خواهید بروید. سپس در مورد چگونگی دستیابی به اهداف خود تحقیق کنید. از مربی خود کمک بگیرید و در مورد اهداف شغلی خود با او صحبت کنید.

گاهی اوقات خود شرکت ها اهداف خاصی را برای تیم فروش خود تعیین می کنند، به عنوان مثال میزان فروش مشخصی در ماه. جدا از این اهداف، اهداف شخصی بیشتری برای خود تعیین کنید.

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر

3. یک شبکه ارتباطی ایجاد کنید

با شرکت در کنفرانس ها، مصاحبه با شرکت ها یا پیوستن به آنها، شبکه ای از افراد و گروه های مرتبط با کار خود بسازید. این شبکه مزایای زیادی برای شما دارد، از فرصت های جدید احتمالی گرفته تا افزایش دانش و اعتبار شما.

همچنین می توانید با استفاده از شبکه های اجتماعی حرفه ای مانند لینکدین با افراد همفکر از سراسر جهان ارتباط برقرار کنید.

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر

4. ثابت قدم باشید

در بخش فروش، ثبات و پشتکار هم برای یافتن بهترین شغل و هم برای انجام فعالیت های کاری معمولی ضروری است. وقتی به دنبال شغلی در زمینه فروش هستید، ممکن است مدتی طول بکشد تا شغل مناسبی را پیدا کنید که با اهداف و شرایط شما مطابقت داشته باشد.

بعلاوه، فروشندگان موفق در برخورد با مشتریان ثابت قدم هستند. ممکن است بارها با مشتریان تماس بگیرید و قراردادها را بررسی کنید و مجبور شوید به اعتراضات پاسخ دهید.

بنابراین داشتن ثبات برای کسی که می خواهد به یک فروشنده حرفه ای و موفق تبدیل شود ضروری است.

5. با محصول ارائه شده به خوبی آشنا باشید

دانستن جزئیات چیزی که می فروشید به مشتریان اطمینان می دهد. هنگامی که حرفه خود را در فروش شروع می کنید، مطمئن شوید که زمانی را صرف شناخت محصول یا خدماتی که قرار است به مشتری ارائه دهید اختصاص دهید.

محصول یا خدمات مورد نظر را به طور کامل بررسی کنید و تمام جوانب آن را بشناسید. حتی گاهی لازم است در کنار مهارت های شغلی لازم، بر مهارت های فنی نیز تسلط داشته باشید.

به عنوان مثال، اگر نماینده فروش یک شرکت خودروسازی شوید، باید از علاقه مندان به خودرو باشید و جزئیات خودروهای شرکت خود و حتی خودروهای شرکت های رقیب را بدانید.

چطور فروشنده ی خوبی باشیم؟ 19 راهکار موثر

6. مشتریان خود را بشناسید

شناخت مشتریان یکی از مهمترین اصول کاری فروشندگان حرفه ای است. فرض کنید در شرکتی کار می کنید که محصولات یا خدمات نرم افزاری را عرضه می کند.

در جایگاه فروشنده، علاوه بر شناخت محصولات یا خدمات مختلف شرکت، باید مشتریان هر محصول یا خدمات را نیز بشناسید تا ارتباط بهتری با آنها برقرار کنید.

7. برای رفع نیازهای خاص مشتریان تلاش کنید

معمولاً شرکت ها لیستی از محصولات و خدمات خود را به فروشندگان تحویل می دهند، اما گاهی اوقات مشتری نیازهای خاصی دارد. در این موارد، آن نیازها را با مدیریت بالا مطرح کنید و در صورت امکان محصول یا خدمات خاص درخواستی را به مشتری بفروشید.

رفع نیازهای خاص مشتریان

8. رقبای خود را بشناسید

بخش فروش همیشه یکی از رقابتی ترین بخش های تجارت است. شما باید رقبایی در بازار داشته باشید که محصولات یا خدمات مشابه شما را ارائه می دهند.

بنابراین شما باید رقبای خود و محصولات آنها را بشناسید از این طریق با نقاط قوت و ضعف آنها آشنا می شوید و می توانید راه حل هایی برای متمایز شدن و افزایش فروش خود بیابید.

9. گواهینامه ها و مهارت های لازم را دریافت کنید

فروشندگان حرفه ای باید همیشه به دنبال افزایش دانش و مهارت های خود باشند. با پیشرفت تکنولوژی روش های نوین و خلاقانه ای در زمینه بازاریابی و تبلیغات ایجاد می شود. دانستن این روش ها دست شما را برای طراحی استراتژی های فروش خلاقانه باز می کند.

گواهینامه ها و مهارت های لازم

10. با همکاران کار کنید، نه به تنهایی

برخی از فروشندگان به تنهایی کار می کنند اما کار تیمی همیشه سازنده تر است به عنوان مثال، همکاران شما می توانند اطلاعات بیشتری در مورد رفتار مشتری به شما ارائه دهند. آنها شما را از نکاتی آگاه می کنند که ممکن است از چشمان شما پنهان بوده باشد.

11. روز کاری خود را برنامه ریزی کنید

بخش فروش اغلب ساعات کاری و دورکاری انعطاف پذیری دارد. با این حال، شما باید یک برنامه روزانه ثابت ایجاد کنید.

اگر ساعات کاری شما انعطاف پذیر است، برنامه خود را مطابق میل خود و بر اساس عملکردتان در ساعات مختلف روز تنظیم کنید. برای مثال اگر صبح سرحال‌تر هستید، قرار ملاقات‌ها و تماس‌های مهم را برای این ساعت تنظیم کنید.

روز کاری خود را برنامه ریزی کنید

12. بر ارزش ها تاکید کنید

فروشندگان حرفه ای مشتریان خود را متقاعد می کنند که محصول یا خدمات آنها ارزش خرید دارد. به جای تمرکز بر قیمت، بر ارزش های محصول خود تاکید کنید.

ویژگی های محصولی را که برای خریدار مفید است فهرست کنید بگذارید خریدار بفهمد محصولی که می خرد برایش ارزشمند و مفید است و ارزش پولی را دارد که می پردازد.

13. از وضعیت بازار آگاه باشید

عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تأثیر زیادی بر فضای بازار و وضعیت مشتریان دارند پس باید از بازار آگاه باشید و از تغییرات آن آگاه باشید.

همچنین باید تغییرات ناگهانی و غیرمنتظره را در نظر بگیرید. این تغییرات هم می تواند به شما آسیب برساند و هم درهای جدیدی را برای فروش بهتر باز کند. هرچه بیشتر بر بازار تسلط داشته باشید، استراتژی های بهتری برای پیشرفت کسب و کار خود خواهید داشت.

از وضعیت بازار آگاه باشید

14. از مشتریان خود بیاموزید

پس از بستن یک معامله موفق، می توانید مراحلی را که برای بستن معامله انجام داده اید مرور کنید. شما می توانید همین کار را در شکست ها انجام دهید. مشتریان و رفتارهای آنها منبع مهمی برای افزایش دانش و تجربه شماست.

15. مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید

فروش بدون ارتباط با مشتریان غیر ممکن است. مهارت های ارتباطی به شما این امکان را می دهد که بهتر بحث کنید، موثرتر صحبت کنید و بهتر بفروشید.

راه های زیادی برای بهبود این مهارت ها وجود دارد. برخی از آنها را در حین کارآموزی و در حین کار یاد می گیرید. برخی دیگر از طریق مطالعه، شرکت در کارگاه های آموزشی و کنفرانس ها به دست می آیند.

مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید

16. آنلاین فعال باشید

این روزها بخش قابل توجهی از فروش به صورت آنلاین انجام می شود. پس آشنایی با این فضا و استفاده از آن ضروری است. با ایجاد حساب در شبکه های اجتماعی تاثیرگذار و ارائه بینش و نظرات خود، برند خود را تقویت کنید.

می توانید با افراد همفکر خود وارد بحث شوید و دانش خود را افزایش دهید یا با مشتریان تعامل داشته باشید. این باعث افزایش اعتبار شما می شود.

17. از دیگران کمک بگیرید

برای حل مشکلات خود از دیگران کمک بگیرید شاید در قرارداد با مشکلی مواجه شدید یا فروش آنطور که انتظار داشتید پیش نرفت.

در چنین شرایطی، هیچ اشکالی ندارد که با هم تیمی های خود یا مدیر ارشد خود تماس بگیرید. بدون شک توصیه های آنها به کارتان می آید و رابطه شما با آنها عمیق تر می شود.

18. راه حل های مختلف را امتحان کنید

برای فروش باید انعطاف پذیر باشید. روش ها و راه حل های مختلف را امتحان کنید. برخی از این روش ها مستقیم و برخی غیر مستقیم هستند. هنگام شروع کار در فروش، رویکردهای مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدامیک بهتر عمل می کند.

راه حل های مختلف را امتحان کنید

19. از فناوری های ارتباطی استفاده کنید

بخش‌های فروش کسب‌وکارها نیز سعی کردند با استفاده از فناوری‌های ارتباطی با مشتریان در ارتباط باشند. به عنوان یک فروشنده حرفه ای، باید یاد بگیرید که با فن آوری های ارتباطی مختلف کار کنید و از آنها برای انعطاف پذیری بیشتر کار خود و ایجاد تنوع در روش های فروش خود استفاده کنید.

شاید مشتریان شما به هر دلیلی نخواهند یا نتوانند با شما ملاقات کنند و مثلاً ارتباط ویدیویی از راه دور را ترجیح دهند.

سخن پایانی:

آیا شما یک فروشنده حرفه ای هستید؟ چه توصیه دیگری برای ما دارید؟ لطفاً آنها را در بخش نظرات با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.شما همچنین میتوانید با کلیک برروی 50 شغل ساده در منزل برای کسب درآمد این مقاله را هم بخوانید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *