6 گیاه برای پرورش دادن در آب و در خانه
6 گیاه برای پرورش دادن در آب و در خانه : سبزیجات تازه می توانند طعم و مزه ویژه ای به غذا بدهند. اما همیشه نمی شود به سبزی تازه دسترسی داشت. بنابراین به شما می آموزیم که چگونه می توانید سبزیجات را در خانه و در آب پرورش بدهید.
فهرست مطالب این صفحه
1. کرفس
انتهای ریشه دسته کرفس شما لزوماً با رشد ساقه های جدید به پایان نرسیده است، فقط با کل فرآیند برداشت به طرز ناخوشایندی سرعت آن کاهش یافته است. اگر انتهای ریشه دسته را در یک کاسه شیشه ای یا کم عمق با مقداری آب بیندازید، فقط چند روز دیگر رشد برگ ها از مرکز تاج خود را از سر می گیرد.
آب را کم عمق نگه دارید، اغلب آن را عوض کنید و نور غیر مستقیم زیادی به کرفس بدهید. از برگ ها و ساقه های بچه به عنوان یک ماده طعم دهنده در سوپ ها یا سالادها استفاده کنید، یا زمانی که پایه آن به خوبی محکم شد، پایه را در خاک قرار دهید و اجازه دهید ساقه ها به اندازه کامل تر رشد کنند.
بیشتر بخوانید: آیا میدانید آخر تابستان چه سبزیجاتی میتوانید کاشت کنید؟
2. پیاز سبز یا پیازچه
پیاز سبز یا همان طور که گاهی اوقات پیازچه نامیده می شود، یکی از ساده ترین ضایعات آشپزخانه برای رشد مجدد است. فقط یک اینچ یا بیشتر از انتهای ریشه را ذخیره کنید و آنها را در یک لیوان یا یک کاسه کوچک با مقداری آب قرار دهید.
در عرض یک یا دو روز شاهد رشد برگها از مرکز خواهید بود و در عرض 10 تا 14 روز به اندازه قابل استفاده خواهند رسید. اگر برای جلوگیری از ایجاد کپک یا جلبک، آب را مرتباً عوض میکنید، میتوانید سبزی را ماهها قبل از اینکه پیاز قوت و طعم خود را از دست بدهد، برداشت کنید. در آن مرحله، می توانید آن را در خاک قرار دهید یا فقط با پیاز جدید شروع کنید.
3. کاهو
هسته مرکزی کاهو جایی است که برگ های جدید تولید می شود، بنابراین تا زمانی که آن را خرد نکنید، می توانید از آن برای رشد برگ های جدید استفاده کنید. برخی از کاهوها حتی به صورت زنده با ریشه های آن به فروش می رسند، اما شما واقعاً به آنها نیاز ندارید.
هسته را بردارید و سمت ریشه آن را در یک کاسه کم عمق آب قرار دهید، سپس آن را در محلی قرار دهید که نور غیرمستقیم زیادی داشته باشد و هر روز چند ساعت آفتاب مستقیم داشته باشد. برگها در عرض یک ماه یا بیشتر به اندازه “کاهوی بچه” رشد می کنند. همانطور که شما برگ های بیرونی را برداشت می کنید، برگ های جدید از وسط به رشد خود ادامه می دهند.
5. گشنیز
گشنیز یکی از فاسد شدنی ترین گیاهان تازه است که گاهی فقط چند روز در یخچال باقی می ماند تا شروع به نرم شدن کند. نگه داشتن ساقه های ظریف در یک لیوان یا شیشه با آب به ماندگاری طولانی آنها کمک می کند و همچنین فرصتی را برای آنها فراهم می کند تا به رشد خود ادامه دهند و برگ های جدید تولید کنند.
ساقه ها در نهایت حتی پس از برداشت سنگین، ریشه و برگ های جدید تولید می کنند، بنابراین آنها را بیرون نریزید. برخی از خواربارفروشیهای قومی، گشنیز را بهعنوان یک گیاه کامل، ریشه و همه آن میفروشند، اما – اگرچه مطمئناً مفید است – برای این کار به ریشههای آن نیاز ندارید.
بیشتر بخوانید: چگونه سبزیجات بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
6. سیر
پیدا کردن سیر خوب در چند ماه گذشته قبل از ورود محصول جدید سال به سختی ممکن است. یکی از راههایی که میتوانید آن را برطرف کنید و طعم سیری را که دوست دارید در غذاهایتان به دست آورید، جدا کردن حبهها و گذاشتن آنها در یک لیوان آب برای رشد مجدد است.
آنها یک پیاز کامل تولید نمی کنند، همانطور که اگر در خاک کاشته شوند، می توانید سبزی ها را خرد کنید و از آنها به عنوان “پیازچه سیر” استفاده کنید تا طعم سیر تازه، ملایم و ملایمی به هر غذایی بدهید.
7. سبزی هویج
ریشه نارنجی متمایز هویج تنها بخشی نیست که خوراکی است. سبزی های آن افزودنی خوشمزه به سوپ ها و سالادها، یا چاشنی خوبی برای سایر غذاها است، با طعمی بسیار هویجی همراه با رنگی از “سبزی بودن”. با قرار دادن انتهای ساقه هویج خود در یک کاسه آب کم عمق، می توانید سبزی ها را دوباره پرورش دهید، اگر نه خود هویج. سبزی ها از همان روز اول شروع به رشد مجدد خواهند کرد و ظرف چند هفته آماده برداشت خواهند شد.