چطور احساس کودکان را بهتر درک کنیم؟

چطور احساس کودکان را بهتر درک کنیم؟ درک احساسات کودکان موضوع مهمی است که می تواند آینده و زندگی آنها را تحت تاثیر قرار دهد. والدین باید با نیازهای فرزندان خود آشنا باشند و به آنها توجه کنند. در این مقاله به روش های نشان دادن عشق و توجه به کودکان می پردازیم.

به گزارش کاردستون : همه کودکان با دو نیاز عاطفی به دنیا می آیند: نیاز به دوست داشته شدن و نیاز به اعتماد به نفس مثبت. شما به عنوان پدر و مادر باید از این نیازها آگاه باشید و با فرزندتان به گونه ای ارتباط برقرار کنید تا او رشد مثبتی داشته باشد.

کودکان از بدو تولد به عشق و محبت نیاز دارند. نوزادان آسیب پذیر هستند و برای زنده ماندن کاملاً به والدین خود وابسته هستند. والدین به کودک غذا و آرامش می دهند. این مراقبت محبت آمیز به کودک کمک می کند خود را دوست داشته باشد و در این دنیا احساس امنیت کند.

کودک هر چقدر هم رشد کند، باز هم به محبت و توجه والدینش نیاز دارد. وقتی کودک هشت ساله شما پروژه علمی خود را به شما نشان می دهد، نیاز دارد که او را تحسین کنید. اگر فرزند 11 ساله شما در امتحان ریاضی نمره خوبی نگرفت، به حمایت شما نیاز دارد تا احساس کند هنوز دوستش دارید.

درک احساسات کودکان!

درک احساسات کودکان؛ چگونه به فرزندمان نشان دهیم که دوستش داریم؟

وقت گذرانی با فرزندتان نشان دهنده توجه و محبت شماست. وقتی کودک شما را صدا زد، سر خود را بلند کنید و به او نگاه کنید. وقتی فرزندتان در حال صحبت است، با او ارتباط چشمی برقرار کنید و با علاقه به سؤالات او پاسخ دهید و به او نشان دهید که برایتان مهم است.

کودکان به محبت و مهربانی نیاز دارند. به آنها لبخند بزنید، آنها را در آغوش بگیرید و ببوسید و به آنها بگویید که دوستشان دارید. تماس ها و کلمات محبت آمیز شما باعث می شود آنها احساس امنیت کنند و دوست داشته شوند.

کودکان باید اطمینان داشته باشند که شما احساسات و اشتباهات آنها را درک می کنید و آنها را بدون قید و شرط دوست دارید. به عنوان مثال، به فرزندتان بگویید: «می‌دانم شیر را روی زمین ریختی، اما قصدش را نداشتی» یا «اشکال نداره که داری گریه می‌کنی».

بیشتر بخوانید: 10 اشتباه اساسی والدین در تربیت کودک که مخرب هستند

وقتی ایده ها، احساسات و خواسته های فرزندتان را بپذیرید، او احساس احترام و ارزش می کند. به عنوان مثال، وقتی به کودکی می گویید: «می‌دونم که سخته الان دست از بازی بکشی و بیای بریم حمام»، این جمله نشان می دهد که کار کودک برای شما مهم است.

تشکر و قدردانی از کار و تلاش کودک نشان از ارزشمند بودن کودک دارد. به عنوان مثال به فرزندتان بگویید: «به تو به خاطر نمره خوبت افتخار می‌کنم» یا «از رنگ‌هایی که در نقاشی‌ات استفاده کردی خوشم می‌آید». این جملات باعث افزایش اعتماد به نفس کودک می شود.

حمایت از کودک به او احساس آرامش و امنیت می دهد. به عنوان مثال، گفتن «نگران نباش دفعه بعد بهتر عمل می کنی»، کودک را تشویق می کند تا خودش را باور کند و حس خوش بینی ایجاد کند.

کودک به اعتماد به نفس مثبت نیاز دارد. با گفتار، رفتار و لبخند خود باعث می شوید کودک تصویری از خود بسازد. کودکان به شدت به احساس ارزشمندی نیاز دارند.

شما به عنوان والدین باید از اعتماد به نفس فرزندتان به گونه ای حمایت کنید که کودک احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد. بنابراین با فرزند خود رابطه مثبت داشته باشید و در انتخاب گفتار و رفتار خود دقت کنید.

بیشتر بخوانید:  نحوه آموزش ساعت به کودکان

برای داشتن یک رابطه مثبت:

از انتقاد بپرهیزید مثلاً نگویید «درست بازی نمی کنی». این کلمات به تصویر کودک آسیب می رساند.
مقایسه نکنید. اگر به فرزندتان بگویید: «چرا مثل برادرت نمرات خوبی نمی گیری»، باعث می شود کودک احساس بی کفایتی کند.
از به کار بردن صفت های منفی خودداری کنید. اگر کلماتی مانند شلختگی، بد یا تنبلی را به کودک بگویید، باعث می شود کودک احساس بی ارزشی کند.

از گفتن عبارات منفی خودداری کنید. وقتی والدین می گویند: «من بارها گفتم این کار را نکن»، کودک احساس ضعف و ناامیدی می کند.

فریاد زدن بر سر کودک یا کتک زدن او نیز باعث می شود کودک احساس بی ارزشی کند.
وقتی در کنار فرزندتان هستید و با او با مهربانی و محبت رفتار می کنید، کودک با احساس عشق و امنیت بزرگ می شود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *