طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی در خانه
طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی در خانه : شربت خاکشیر و تخم شربتی با گلاب و زعفران یکی از شربت های دلچسب و خوش طعم ایرانی است که تهیه آن در منزل بسیار ساده و آسان است و می توان از آن برای سرو در انواع مراسم و مجالس دوستانه استفاده کرد.
این شربت به دلیل خاصیت ضد تشنگی که دارد بیشتر در فصل تابستان تهیه می شود و به دلیل استفاده از گلاب و زعفران در آن، این شربت به عنوان یکی از انواع نوشیدنی های آرامبخش نیز شناخته می شود.
امروز در کاردستون طرز تهیه شربت تخم شربتی و خاکشیر با زعفران را به شما آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای شربت خاکشیر و تخم شربتی با گلاب و زعفران
✅شکر 1 کیلو
✅گلاب نصف لیوان
✅زعفران دم کرده نصف لیوان
✅آب 4 لیوان
✅تخم شربتی به میزان دلخواه
✅خاکشیر به میزان دلخواه
فهرست مطالب این صفحه
طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی
مرحله اول: تهیه شکر و آب. ابتدا یک قابلمه مناسب بردارید و آب و شکر را داخل آن بریزید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید شکر به آرامی در آب حل شود و کمی شروع به جوشیدن کند.
به آرامی می جوشند مراقب باشید لازم نیست آنها را زیاد هم بزنید و بجوشانید تا شکر در آب حل شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت لیمو در خانه + ویدیو
مرحله دوم: گلاب و زعفران را اضافه کنید
بعد از حل شدن و جوشاندن شکر و آب به مدت 2-1 دقیقه، نوبت به اضافه کردن گلاب و زعفران به مواد می رسد، پس آب و شکر را به آنها اضافه کنید و اجازه دهید شربت شما آرام آرام 30-40 دقیقه دیگر دم بکشد. بگذارید شروع به جوشیدن کند و روی حرارت متوسط غلیظ شود.
بعد از گذشت زمان مورد نظر حتما شربت خود را تست کنید و سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود و آماده شود حواستان باشد وقتی شربت جوش آمد و غلیظ شد حتماً اطراف قابلمه را با آب جوش و برس آشپزخانه تمیز کرده و جدا کنید تا شربت شما اصلا شکرک نزند.
مرحله آخر: سرو نهایی شربت
خاکشیر را با آب سرد در چند مرحله بشویید و تمیز کنید و سپس در ظرفی بردارید و تخم شربتی را به همراه مقداری آب ولرم داخل آن بریزید و به مدت 5 دقیقه در آب بگذارید تا کاملا پف کرده و آماده شود.
بعد از آماده شدن و سرد شدن شربت، لیوان هایی را که قصد سرو شربت ها را دارید بردارید و داخل هر کدام از شربتی که آماده کرده اید بریزید و سپس به تمام لیوان ها تا لبه آب خنک اضافه کنید و در آخر تخم شربتی و خاکشیر را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت خوشمزهتان آماده شود.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه شربت با دانه چیا
طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی
نکات مهم و فوت و فن های طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی با گلاب و زعفران
بعد از خنک شدن شربت بهتر است که آن را داخل ظرف شیشه ای و تمیزی بریزید و از آن داخل یخچال نگه داری کنید.
در صورت تمایل می توانید از مقداری آب لیمو ترش تازه نیز داخل این شربت استفاده کنید.
حتما شربت را روی حرارت متوسط رو به کم قرار دهید تا شربت شما به هیچ عنوان بیش از اندازه غلیظ و سفت نشود.