آیا شرایط مساعد برای نگهداری آجیل را میدانید؟
آیا شرایط مساعد برای نگهداری آجیل را میدانید؟ نگهداری نامناسب و غیر اصولی آجیل نه تنها طعم آن را تحت تاثیر قرار می دهد، بلکه باعث می شود کیفیت و ماندگاری پایین تری داشته باشد.
فهرست مطالب این صفحه
شرایط مساعد برای نگهداری آجیل
به دلیل چربی زیاد آجیل، اگر شرایط نگهداری آنها مناسب نباشد، به سرعت در آنها اکسیده شده و بد طعم می شوند. در این یادداشت با روش های مختلف نگهداری آجیل آشنا می شوید.
اگر مقداری از آجیل های عید استفاده نشده باقی ماند، می توانید با حفظ طعم و ارزش غذایی، از این روش ها برای نگهداری و مصرف آن ها حتی برای یک یا چند سال استفاده کنید.
بهترین راه برای نگهداری آجیل
اگر آجیل تازه ای دارید که تازه از درخت چیده شده اند (مثل گردو، بادام، پسته و …) بهتر است قبل از نگهداری در دمای اتاق دو روز در فریزر قرار دهید تا از میکروب یا آفت جلوگیری شود. تخم مرغ بقیه کشته می شوند.
تخم حشرات در دمای اتاق زنده می مانند. شما ممکن است چیزی را با چشم خود نبینید، اما این بدان معنا نیست که آجیل عاری از حشرات است.
برای این منظور آجیل ها را در ظرف های دربسته بریزید و به مدت 48 ساعت در فریزر با دمای زیر صفر درجه سانتیگراد قرار دهید و سپس خارج کنید. از قرار دادن آنها در کنار غذاهایی مانند سیر و پیاز خودداری کنید، زیرا طعم آنها به سرعت تغییر می کند.
برای نگهداری در محیط حتما از ظروف شیشه ای یا پلاستیکی با درب محکم استفاده کنید. ظرف باید تمیز، خشک و بدون بوی خاصی باشد. در ظرف باید محکم بسته شود تا از ورود بوهای خارجی جلوگیری شود. در دمای محیط، ظروف به کیسه ترجیح داده می شوند.
چگونه آجیل را نگهداری کنیم؟
کیسه ها معمولاً نفوذپذیر هستند و بوهای خارجی به راحتی از آنها نشت می کند و طعم آجیل را تغییر می دهد. بعد از آن ظروف را در جای تاریک و خنک قرار دهید زیرا نور و گرما به اکسید شدن کمک می کند.
بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته را می توان در دمای اتاق و در بسته بندی مناسب به ترتیب 9-12، 6-9، 4-6، 6-9 و سه ماه نگهداری کرد اما اگر پوست آنها جدا نشود، ماندگاری نگهداری افزایش می یابد.
مطالب گوناگون: آیا میدانید آخر تابستان چه سبزیجاتی میتوانید کاشت کنید؟
نگه داشتن آجیل در اتاق یا یخچال؟
آجیل ها را در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دربسته قرار دهید و در آن را ببندید. نگهداری طولانی مدت آجیل تازه چیده شده در یخچال اجازه زنده ماندن تخم حشرات را نمی دهد. ظروف به کیسه های پلاستیکی ارجحیت دارند.
دمای مناسب برای این روش 4 درجه سانتیگراد یا کمتر است و آجیل تا یک سال تازه می ماند. بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته را می توان تا یک سال در دمای یخچال و در بسته بندی مناسب نگهداری کرد.
آجیل را در ظروف در بسته قرار دهید. برای نگهداری در فریزر نیازی به فریز کردن آنها به مدت دو روز برای از بین بردن میکروب ها یا حشرات نیست. می توان از کیسه های پلاستیکی برای فریزر استفاده کرد. با وجود این، پلاستیک های قوی و ظروف شیشه ای ترجیح داده می شوند.
این حالت هم برای آجیل های پوست گرفته و هم بدون پوست قابل استفاده است. نگهداری آجیل در فریزر بهترین راه برای نگهداری طولانی مدت آنهاست زیرا از نور و گرما محافظت می شود.
بادام، بادام هندی، فندق، بادام زمینی و پسته را می توان به مدت دو، دو، یک، دو و سه سال در دمای فریزر و در بسته بندی مناسب نگهداری کرد.
ترجیحاً آجیل را با پوست بخرید، زیرا می توانید آنها را مدت بیشتری نگهداری کنید. وقتی مغز آجیل خرد، برشته یا آسیاب می شود، روغن آن به راحتی استخراج می شود و در صورت تماس با هوا به سرعت اکسید می شود.
همچنین این مغزها به راحتی رطوبت و بوهای خارجی را جذب می کنند. بنابراین باید در نگهداری آنها دقت کرد و از ظروف خشک، غیر قابل نفوذ و تمیز برای آنها استفاده کرد و سریعتر مصرف کرد. آجیل کهنه سرطان زا است.
مغزها بستر مناسبی برای رشد میکروارگانیسم های بیماری زا به ویژه قارچ ها هستند. بنابراین آجیل باید تا حد امکان تازه مصرف شود.
آجیل ها هر چه تازه تر باشند کمتر به قارچ ها آلوده می شوند، مخصوصاً قارچ تولید کننده «آفلاتوکسین» که بسیار بیماری زا است و می تواند باعث بدخیمی شود. تازگی آجیل را از رنگ و طعم آن نیز می توان فهمید. زمانی که آجیل بیشتر نگهداری شود، احتمال رشد قارچ در آنها افزایش می یابد.
به همین دلیل آجیل وارداتی انتخاب خوبی محسوب نمی شود زیرا از زمان تولید تا رسیدن به دست مشتری پروسه طولانی تری را طی می کند و به همین دلیل امکان رشد میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها بیشتر می شود.
از طرفی اکثر آجیل های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند و در گروه آجیل بو داده قرار می گیرند. بنابراین باید مصرف آنها را محدود کنید.
اگر آجیل نوروزی شما زیاد است و می خواهید آن را کنار بگذارید تا بعدا استفاده کنید سعی کنید آجیل را با پوست در ظرف های دربسته قرار دهید.
البته در این صورت آجیل را نمی توانید بیش از 6 ماه در یخچال نگهداری کنید اما می توانید آن را به مدت 1 سال در فریزر نگهداری کنید.
به خاطر داشته باشید که اگر آنها را پوست بگیرید، بیش از دو هفته تازه نمی مانند، البته به شرطی که در جای خشک و خنک نگهداری کنید.