چطور زردچوبه اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

چطور زردچوبه اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

چطور زردچوبه اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟ بهتر است ابتدا ویژگی های یک زردچوبه مرغوب و راه های شناخت آن را بشناسید و سپس یک زردچوبه اصل و مرغوب خریداری کنید.

راه های تشخیص زردچوبه اصل و مرغوب

دغدغه هر آشپزی تامین مواد اولیه مرغوب است اما آیا این مواد اولیه مرغوب در هر جایی موجود است و به راحتی قابل تهیه است؟ قطعا نه! تهیه مواد اولیه در مورد ادویه جات و مخصوصاً زردچوبه که با خیال راحت می توان آن را در مغازه های عطاری تهیه کرد، کار بسیار دشواری می شود.

چطور زردچوبه اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

گیاه زردچوبه چیست و چه شکلی دارد؟

گیاه زردچوبه از خانواده زنجبیل است که منشا آن هند، آسیای جنوبی و آمریکای مرکزی است. زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه ها در آشپزی است و پودر کاری از ترکیب آن با انواع فلفل و سایر ادویه ها تهیه می شود.

این ادویه تقریبا اساس همه ترکیبات ادویه برای آشپزی است که در پخت انواع غذاهای ایرانی نیز بسیار مفید است. زردچوبه به دلیل ترکیب شیمیایی کورکومینوئید زرد رنگ است.

این گیاه از جمله گیاهانی است که به جای ریشه ساقه زیرزمینی دارد. پس از بیرون آمدن از زمین، این ساقه ها خشک شده و به کپسول، قرص، چای یا ادویه تبدیل می شوند.

پودر زردچوبه طبیعتی تند، تند و تلخ دارد که پس از افزودن به غذا به دلیل داشتن رنگدانه های زرد رنگ زردی به آن می دهد. با مطالعه خواص زردچوبه می توانید هر آنچه را که در مورد این گیاه نیاز دارید بیاموزید.

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای نگهداری اصولی ادویه جات

چطور زردچوبه اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

راه های تشخیص زردچوبه اصل و مرغوب

تاریخچه استفاده از زردچوبه به بیش از 4000 سال قبل باز می گردد. جالب است بدانید که پس از تحقیقات گسترده در غرب، امروزه زردچوبه در جهان به عنوان یک گیاه دارویی با اهداف درمانی کاربرد خاصی پیدا کرده است.

از زمان های قدیم زردچوبه در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله درد و خستگی شدید، مشکلات تنفسی، روماتیسم استفاده می شده است.

پس از تحقیق در مورد خواص زردچوبه و اثبات خواص معجزه آسای آن، امروزه این ماده به عنوان یک گیاه دارویی در درمان بسیاری از بیماری ها در طب سنتی توصیه می شود. علاوه بر این در تحقیقات علمی و دانشگاهی خواص درمانی بسیاری برای این ماده طلایی کشف شده است که در ادامه می توانید برخی از آنها را بخوانید:

✅ضد التهاب در طبیعت در درمان بیماری های دستگاه گوارشی
✅آنتی اکسیدان قوی برای بهبود سیستم ایمنی بدن در مقابله با سرطان و یا پیشگیری از آن
✅موثر در پیشگیری و درمان بیماری آلزایمر
✅رقیق کننده خون و بهبود دهنده سیستم خون ­رسانی به مغز؛ موثر در کاهش بیماریهای مغزی مانند سکته
✅بهبود سیستم گردش خون و جلوگیری از تشکیل لخته‌ خون ؛ در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی

✅درمان آرتروز
✅درمان افسردگی
✅رفع التهاب معده و تقویت عملکرد دستگاه گوارش
✅تاخیر در پیری و جلوگیری از بیماری­ های مزمن مرتبط با افزایش سن
✅بازسازی سلول­های پوستی و رفع لکه‌ های تیره پوستی
✅خشک کردن زخم ‌ها
✅تنظیم قاعدگی
✅زردچوبه؛ یک ادویه پر خاصیت

چطور زردچوبه اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟

راه های تشخیص زردچوبه تقلبی و بی کیفیت

زردچوبه مانند هر محصول دیگری با کیفیت های مختلف در بازار موجود است اگر خریدار تشخیص ندهد که تقلبی یا بی کیفیت است به دلیل استفاده سودجویان از مواد غیرخوراکی و صنعتی ممکن است سلامت آنها در خطر جدی قرار گیرد.

گاهی برخی از فروشندگان برای افزایش سود و کاهش قیمت تمام شده از مواد غیر مجاز در تولید زردچوبه استفاده می کنند در این صورت برای افزایش حجم و وزن زردچوبه از نشاسته، جو، آرد گندم یا چاودار استفاده می شود که در صورت حساسیت به گلوتن باعث ایجاد مشکل می شود.

همچنین برخی از فروشندگان با افزودن رنگ های صنعتی غیرمجاز به پودر زردچوبه و ترکیب آن با آرد محصولی بی کیفیت و مضر تولید می کنند که برای سلامتی انسان بسیار مضر است استفاده از این رنگ های صنعتی در صنایع غذایی مجاز نبوده و جرم محسوب می شود.

در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی در تولید پودر زردچوبه، ممکن است به سرب آلوده شود. سرب که یکی از فلزات سنگین است، تأثیر بسیار منفی بر سیستم عصبی دارد.

یکی از راه های تشخیص زردچوبه تقلبی و بی کیفیت حل کردن آن در آب است می توانید پودر را در آب حل کنید، اگر لکه های سفید ظاهر شد، زردچوبه تقلبی است و با آرد یا ناخالصی های دیگر مخلوط شده است.

اگر زردچوبه اصلی بلافاصله بعد از ریختن در آب پخش شده و رد زردی از خود به جا می گذارد. اگر ریشه زردچوبه را تهیه می کنید باید کاملاً زرد یا نارنجی باشد و پوست آن نازک و نرم و چروکیده نباشد.

راه های تشخیص زردچوبه تقلبی و بی کیفیت

ویژگی ظاهری زردچوبه اصلی

زردچوبه مرغوب و اصل مانند هر ماده دیگری دارای یک سری خواص ظاهری است که به شناسایی خریدار کمک می کند. برخی از خصوصیات زردچوبه خالص و مرغوب عبارتند از:

باید پودر نرم و یکدست باشد که از الک ۳۰۰ میکرونی رد شود و خالی از هرگونه مواد اضافی با رنگ و یا اندازه های متفاوت باشد.

✅کلوخ نداشته و به هم چسبیده نیست.
✅رنگی زرد مایل به تیره دارد و به هیچ عنوان تنالیته نارنجی ندارد.
✅بوی منحصر به فرد خود را دارد که در موارد تقلبی این بو کاملا آشکار است.
✅پایین بودن قیمت آن نسبت به متوسط قیمت بازار.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *