چطور کمپوت را در منزل برای مدت طولانی نگه داریم؟

چطور کمپوت را در منزل برای مدت طولانی نگه داریم؟

چطور کمپوت را در منزل برای مدت طولانی نگه داریم؟ آنچه در مورد کمپوت ها ضروری است روش نگهداری آن است نگهداری کمپوت در ظرف بدون درب و درپوش کاری بسیار اشتباه و خطرناک است، زیرا شربت زیاد جوش نمی آید و خیلی زود خراب می شود.

چطور کمپوت را در منزل برای مدت طولانی نگه داریم؟

نگهداری کمپوت برای مدت طولانی در خانه

ما ایرانی ها معمولاً وقتی برای عیادت بیماران می رویم کمپوت و آب میوه می خوریم که گویی این رایج ترین استفاده از کمپوت در کشور ماست.

کمپوت یکی از انواع دسرهای میوه ای است و بیشتر در مواقعی که میوه کم باشد استفاده می شود. کمپوت معمولا توسط اکثر مردم مصرف می شود.

کسانی که دستگاه گوارش آنها میوه های خام را به خوبی هضم نمی کند می توانند از کمپوت برای دریافت مواد مغذی از میوه ها استفاده کنند. اگر کمپوت خانگی درست می کنید حتما آن را در ظرف شیشه ای یا قوطی مخصوص قرار دهید و درب ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد ظرف نشود.

هنگام پخت کمپوت باید دقت کنید که درب ظرف اجاق گاز برداشته شود زیرا بخار زیاد داخل ظرف باعث خرد شدن میوه ها و غلیظ شدن شربت می شود. در واقع شهد کمپوت باید رقیق و کمی شیرین باشد. اگر می خواهید کمپوت خانگی درست کنید باید به این نکات توجه کنید:

میوه هایی که انتخاب می کنید باید مرغوب و سالم باشند و روی آن ها لکه یا کبودی وجود نداشته باشد.
دقت کنید در حالی که میوه را خوب می پزید، له نشود و شکل خود را از دست ندهد. (بنابراین زمان پخت به دلیل حفظ بافت میوه کوتاه است)

چطور کمپوت را در منزل برای مدت طولانی نگه داریم؟

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل گوشت چرخ کرده آسان در خانه

ظرف کمپوت باید شیشه ای با درب فلزی محکم باشد.

بعد از آماده شدن کمپوت می توانید آن را برای مدت طولانی نگهداری کنید زیرا کنسرو شده است و خراب نمی شود.

چگونه از کمپوت نگهداری کنیم؟

پس از باز کردن درب کمپوت حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.
ظرف شیشه ای و درب فلزی آن باید تمیز و خشک باشد.
بعد از پخت حتما بگذارید کمپوت پخته شده تا دمای اتاق خنک شود.
پس از جوشاندن مجدد کمپوت ها با ظرف، درب شیشه ها را بعد از اینکه کمی خنک شد، محکم کنید.

چطور کمپوت را در منزل برای مدت طولانی نگه داریم؟

اگر می خواهید کمپوت شما ماندگاری بیشتری داشته باشد، پس از شستن میوه ها، حتما آنها را با حوله به خوبی خشک کنید. با این کار می توانید ماندگاری کمپوت خود را افزایش دهید.

اگر بلافاصله درب کمپوت را باز نکردید و هوا وارد ظرف نشد، می توانید کمپوت را در کابینت نگهداری کنید.

سعی کنید کمپوت را به مقدار زیاد تهیه نکنید زیرا در این صورت باید کمپوت را هم بزنید و بدیهی است که در این فرآیند میوه ها له می شوند.

اصولاً کمپوت را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد زیرا شربت رقیق شده و به تدریج خراب می شود، مگر در مواردی که هوای داخل قوطی بسته شده و درب آن لحیم شده است.

معمولا کمپوت را بدون اسانس درست می کنند تا کمپوت عطر طبیعی میوه را داشته باشد. اگر می خواهید کمپوت را طعم دار کنید، کمی وانیل به آن اضافه کنید.

بهترین روش تهیه کمپوت

بهترین روش تهیه کمپوت

کمپوت هایی که با این روش درست می کنید در صورت رعایت تمام شرایط ماندگاری بالایی خواهند داشت، شاید تا چندین سال قابل نگهداری باشد.

برای تهیه یک کمپوت خوب، میوه هایی که انتخاب می کنید نباید له شده یا کبود شوند و باید کاملا سالم و با کیفیت باشند. آنها را خوب بشویید و خشک کنید و در شیشه های فلزی استریل شده بریزید تا تمام شیشه پر شود.

سپس در قابلمه ای آب بریزید و بگذارید بجوشد تا آب بجوشد سپس شکر را اضافه کنید و اجازه دهید شکر کاملا حل شود. مقدار شکر و آب بستگی به میوه کمپوت و مقدار آن دارد.

بهترین روش تهیه کمپوت

سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. وقتی کاملا سرد شد روی میوه های داخل شیشه (که پخته نشده اند) بریزید تا شیشه تا لبه پر شود، در شیشه را ببندید و شیشه ها را وارونه در قابلمه بگذارید و آب سرد بریزید تا نیمی از کوزه ها داخل هستند یک قابلمه آب داشته باشید و روی حرارت قرار دهید و وقتی آب به جوش آمد، شعله را کم کنید و بگذارید 20 دقیقه بجوشد. بعد از این مدت شعله را خاموش کنید و بگذارید خنک شوند.

سپس آن ها را در جای خنک و تاریک قرار دهید و پس از بازکردن در شیشه از آنها استفاده کنید.

رعایت نکردن نکات بهداشتی برای تهیه کمپوت می تواند صدمات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد، به همین دلیل توصیه می کنیم اگر قصد تهیه کمپوت خانگی را دارید، ابتدا تمامی نکات بهداشتی را مطالعه و رعایت کنید تا آسیبی به خود و خانواده تان نرسد.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *