چند ترفند ساده برای نگهداری رب گوجه فرنگی خانگی
چند ترفند ساده برای نگهداری رب گوجه فرنگی خانگی : در این مقاله قصد داریم نکات موثر در افزایش ماندگاری رب گوجه فرنگی را بررسی کنیم. با رعایت این نکات ماندگاری و تازگی رب گوجه فرنگی افزایش می یابد و می توانید مدت زمان بیشتری از این مکمل غذایی استفاده کنید.
فهرست مطالب این صفحه
نکاتی برای افزایش ماندگاری رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین مکمل های غذایی به خصوص در غذاهای ایرانی است. وقتی برای خرید اقلام مورد نیاز منزل به فروشگاه می روید، قطعا رب گوجه فرنگی در لیست خرید شما قرار می گیرد و به دنبال بهترین گزینه برای خرید هستید. حفظ رب گوجه فرنگی یکی از دغدغه های مردم است، بارها اتفاق افتاده است، دیدن کپک روی رب گوجه فرنگی باعث ناامیدی ما شده است.
رب گوجه فرنگی هم در داخل و هم به صورت صنعتی تولید می شود. مسلما روش های تولید، مراحل تولید و محصولات تولید شده در منزل و کارخانه با یکدیگر متفاوت است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی خوشمزه و خوش رنگ
در رب گوجه فرنگی خانگی از هیچ گونه مواد نگهدارنده و افزودنی استفاده نمی شود و در واقع محصولی خالص، بدون طعم، رنگ و مواد نگهدارنده خواهیم داشت. به همین دلیل فسادپذیری و فساد این رب گوجه فرنگی سریعتر از رب گوجه فرنگی صنعتی است.
پختن رب گوجه فرنگی در خانه کار سخت و پیچیده ای است، مطمئناً هیچکس دوست ندارد محصولی که به سختی و تلاش به دست آورده است، زود خراب و غیرقابل استفاده شود.
در ادامه نکات مفیدی را برای افزایش ماندگاری رب گوجه فرنگی خانگی ارائه می دهیم سپس نکاتی را در مورد نگهداری صحیح رب گوجه فرنگی صنعتی نیز بیان می کنیم.
نکاتی برای افزایش ماندگاری رب گوجه فرنگی
1. رب گوجه فرنگی را کاملا تبخیر کنید
رب گوجه فرنگی در مرحله پخت باید غلیظ و بدون ناخالصی باشد آب باقی مانده در رب گوجه فرنگی باعث کپک زدن می شود.
پس هنگام حرارت دادن رب گوجه فرنگی دقت کنید که آب اضافی آن کاملا تبخیر شود و غلظت رب گوجه فرنگی شما زیاد باشد برای تست آب باقیمانده می توانید یک قاشق را روی سطح رب گوجه فرنگی امتحان کنید.
2. نمک، دشمن کپک زدن
آیا شنیده اید که می گویند “هرچه می گویند نمک است”؟ در واقع نمک یک آنزیم بازدارنده در برابر فساد و کپک زدن است.
برای افزایش ماندگاری رب گوجه فرنگی و همچنین جلوگیری از کپک زدن آن، پس از پخت کامل رب گوجه فرنگی، مقداری نمک به آن اضافه کنید تا محصول شما مدت بیشتری تازه بماند. البته توجه داشته باشید، استفاده زیاد از نمک ممکن است باعث شور شدن محصول شود، پس تعادل را رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: 13 ماده غذایی که مغز شما را تقویت میکند!
3. روغن را اضافه کنید
روغن دقیقا مانند نمک عمل می کند در مراحل پایانی رب گوجه فرنگی، مقداری روغن اضافه کنید تا سپر ایمنی در برابر واکنش های شیمیایی ایجاد شود البته مقدار روغن باید خیلی کم باشد تا در رب گوجه فرنگی دیده نشود.
4. صبور باشید
هیچ چیز مثل پخت آهسته و ملایم نمی تواند برای ماندگاری رب گوجه فرنگی و کیفیت خوب آن مفید باشد حوصله در پخت این غذای خوشمزه بسیار مهم است.
در صورت استفاده از حرارت ملایم و مناسب و افزایش زمان پخت، مواد به خوبی قرار می گیرند و در بلوغ به کمال می رسند. این کار باعث می شود رب گوجه فرنگی ماندگاری بیشتری داشته باشد.
بسیاری از افراد زمان، توان و حوصلهی کافی برای پخت رب گوجه در خانه را ندارند. این افراد ترجیح میدهند مصارف خود را به صورت فله ای یا قوطی از بیرون خریداری کنند. از حق هم نگذریم، امروزه بسیاری از کارخانه ها تولید رب گوجه وجود دارند که محصولاتی با کیفیت و مرغوبیت بالا درست میکنند.
اما حتی رب گوجه فرنگی های صنعتی هم تحت تاثیر فساد و کپک زدن قرار می گیرند بارها پیش آمده که بعد از چند روز سفر، وقتی در قوطی رب گوجه فرنگی را باز می کنید، با صحنه ای دلخراش مواجه می شویم کپک جان رب گوجه فرنگی را گرفته است.
برای جلوگیری از این اتفاق ترفندها و نکاتی وجود دارد که ماندگاری رب گوجه فرنگی را افزایش می دهد. این نکات ممکن است کوچک و ساده باشند، اما موثر هستند.
5. ظرف را عوض کنید!
رب گوجه فرنگی صنعتی اغلب در ظروف حلبی یافت می شود دلایل مختلفی برای استفاده از این ظروف وجود دارد. برای سازنده مقرون به صرفه است، سبک تر و مقاوم تر در برابر ضربه است. اما استفاده از این ظروف گزینه مناسبی برای نگهداری رب گوجه فرنگی نیست.
رب گوجه فرنگی پس از مدت کوتاهی با دیواره های فلزی ظرف خود واکنش داده و به اصطلاح اکسید می شود. نتیجه این واکنش کپک زدگی و طعم تلخ رب گوجه فرنگی است.
پس در مرحله اول ظرف حلبی را با یک ظرف شیشه ای تمیز تعویض کنید. ظرف شیشه ای تمیزتر و بهداشتی تر است.
باعث تغییر در رنگ، بو و مزه رب گوجه نخواهد شد. در برابر نفوذ اکسیژن و گازهای محیطی ایمن است. فساد پذیری و واکنش شیمیایی ندارد و از کپک زدن رب گوجه جلوگیری میکند. ظرف شیشه ای موثرترین عامل برای افزایش ماندگاری رب گوجه است.
بیشتر بخوانید: نحوه رفع بوی سوختگی از مایکروویو
طرز تهیه رب خانگی خوش طعم و خوش رنگ مطلبی است که ما امروز برای شما آماده کرده ایم. اگه یک دفعه طعم رب خونگی رو بچشید میبینید که مزه اش از زمین تا…
وقتی از ظرف حلبی استفاده می کنید بعد از باز شدن به خوبی بسته نمی شود جدای از خطر بریدگی دست، راه برای نفوذ اکسیژن و آلودگی های محیطی باز است.
اما نکته ای که در انتقال رب گوجه فرنگی به ظرف شیشه ای باید رعایت کنید استفاده از قاشق تمیز است. با قاشق تمیز رب گوجه فرنگی را در چند مرحله انتقال دهید و مطمئن شوید که در ظرف حباب وجود نداشته باشد.
سخن پایانی:
گرما و هوا دو عامل اصلی در فساد رب گوجه فرنگی هستند محل نگهداری رب گوجه فرنگی باید خشک، تمیز و با دمای مناسب باشد.
دمای یخچال برای نگهداری از رب گوجه مناسب است، از فریز هم میتوانید استفاده کنید اما باید مراقب یخ زدگی و اضافه شدن آب به رب گوجه باشید. برای ماندگاری رب گوجه، هنگام استفاده از قاشق خیس یا چرب استفاده نکنید. بعد از مصرف هم درب ظرف را محکم ببندید