فهرست مطالب این صفحه
بهترین راه برای تشخیص شیر فاسد از سالم
بهترین راه برای تشخیص شیر فاسد از سالم : شیر یکی از لبنیات مفید است. اما در بسیاری از کشورهای خارجی تقلب در زمینه تولید شیر وجود دارد که می تواند افراد را به بیماری های مختلف مبتلا کند. به همین دلیل باید قبل از مصرف شیر از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
شیر دارای ویتامین ها و مواد معدنی است اما به راحتی باکتری ها و میکروب ها را جذب می کند حتی اگر شیر تاریخ مصرف داشته باشد باز هم احتمال مسمومیت با شیر وجود دارد.
تشخیص شیر فاسد از شیر سالم کار سختی نیست. خیلی راه ها برای انجام دادن این وجود دارد. با این حال، شیر ممکن است تا چند روز پس از تاریخ انقضا قابل استفاده باشد. در مقاله زیر روش های ساده تشخیص شیر فاسد را معرفی می کنیم.
بهترین راه تشخیص شیر فاسد
شیر برای سلامت بدن بسیار مفید است و در دسته لبنیات قرار می گیرد. اما اگر از شیر فاسد استفاده کنید مشکلات زیادی برای بدن شما ایجاد می کند.
کسانی که از بیماری های قلبی عروقی، بیماری های گوارشی، آلرژی و دیابت رنج می برند، ممکن است بدنشان به شیر واکنش نشان دهد. ساده ترین روش های تشخیص شیر فاسد شامل موارد زیر است:
روش های فوری تشخیص شیر فاسد از سالم
1. رنگ شیر را مشاهده و بررسی کنید
شیر در حالت طبیعی رنگ سفید دارد و هیچ گونه ناخالصی یا رنگ اضافی مانند زرد در آن مشاهده نمی شود. بنابراین یکی از مهم ترین عواملی که می توان برای تشخیص سالم بودن شیر استفاده کرد، توجه به رنگ آن است. اگر تشخیص رنگ شیر از داخل ظرف پلاستیکی امکان پذیر نیست، برای این منظور در ظرف شیشه ای بریزید.
سپس به سمت نور خورشید بگیرید. در این صورت حقیقتا شیر رنگ واقعی خود را نشان می دهد و اگر خراب یا فاسد باشد رنگ آن دچار تغییر می شود. معمولا در این شرایط شیر تیره تر از حالت معمولی می شود یا نشانه هایی از رنگ زرد در آن مشاهده خواهد شد.
2. تست سلامت شیر با استفاده از نشاسته
شیری که پوسیده و آسیب دیده باشد و اگر مواد خارجی به آن اضافه شده باشد خیلی زود حالت و رنگ آن تغییر می کند. یکی از راه های تست سلامت شیر استفاده از نشاسته است. برای این کار یک قطره محلول ید که در جعبه کمک های اولیه است و برای ضدعفونی استفاده می شود به شیر اضافه کنید. در این صورت اگر شیر خراب شود رنگ آن آبی می شود.
3. بوی شیر
یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص شیر فاسد از سالم، بوییدن آن است. بیشتر مواقع شیر تازه ای که هنوز فاسد نشده بوی طبیعی شیر می دهد و اصلا بوی ترش و شور نمی دهد. اما شیری که گندیده است اگر آن را بو کنید، بوی نامطبوعی احساس می کنید که اصلا طبیعی نیست.
4. تست گرما را انجام دهید
یکی از ساده ترین راه حل هایی که بیشتر افراد برای تشخیص سلامت شیر از آن استفاده می کنند، حرارت دادن آن است. برای این کار مقداری شیر را در یک لیوان بریزید
سپس آن را به مدت یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید. با این کار اجازه می دهید شیر روی حرارت خوب بجوشد. اگر شیر فاسد شود، توده لخته شده و قطعه پنیری مانند روی سطح آن ظاهر می شود که نشان دهنده فاسد شدن شیر است.
اگر شیر را بجوشانید تا سلامت آن را آزمایش کنید علائم فساد به شکل دیگری ظاهر می شود. اغلب اوقات حباب های بسیار کوچکی روی سطح شیر ظاهر می شوند. در نهایت، توده های زرد و پنیری تشکیل می شود. البته در بسیاری از موارد در اثر گرما، توده های چربی روی شیر تشکیل می شود که این به معنای فاسد شدن شیر نیست.
5. توجه به ساختار و غلظت شیر
شیر یک مایع بسیار رقیق است و مانند آب ساختار روانی دارد اگر دیدید شیر مثل پنیر دلمه ای شده و رنگ آن تغییر کرده است، بدانید که این شیر فاسد شده است. شیر فاسد از نظر ساختاری شبیه ماست است و غلظت آن بسیار بالاست.
اگر شیری در این حالت دیدید درب آن را کاملا ببندید و دور بیندازید. برای اینکه از غلظت و ساختار شیر راحت باشید و آن را به خوبی تشخیص دهید بهتر است مقداری از آن را در ظرف شیشه ای بریزید.
6. بررسی تاریخ مصرف شیر
یکی از مهمترین کارهایی که باید برای بررسی سالم بودن یا نبودن شیر انجام دهید توجه به تاریخ مصرف آن است. توصیه می شود در هنگام خرید به این نکته مهم توجه کنید.
البته در کشور ما با توجه به قوانین سازمان بهداشت باید تاریخ مصرف شیر روی فرآورده ها درج شود لازم است بدانید که هر چه تاریخ مصرف شیر نزدیکتر باشد، کیفیت شیر از نظر بهداشتی کاهش می یابد.
7. از جوش شیرین استفاده کنید
یکی از بهترین راهها برای تشخیص شیر فاسد از سالم استفاده از جوش شیرین است. برای انجام این آزمایش به یک قاشق غذاخوری جوش شیرین نیاز دارید.
سپس چند قطره شیر به آن اضافه کنید. کافی است چند قطره شیر را با قطره چکان روی جوش شیرین بریزید. توجه داشته باشید که اگر بعد از ریختن شیر روی جوش شیرین حباب هایی مشاهده کردید آن شیر کاملا فاسد شده است. اما اگر حباب نمی بینید شیر سالم است و قابل استفاده است.
8. نگهداری شیر در یخچال
وقتی شیر به مدت یک ساعت در دمای اتاق باشد و بدون اطلاع آن را مصرف کنید، سریع مسموم می شوید. زیرا باکتری های موجود در هوا به سرعت توسط شیر جذب می شوند.
به همین دلیل برای جلوگیری از خراب شدن شیر حتما آن را سرد نگه دارید و بهترین گزینه برای نگهداری آن در یخچال است. این کار از خراب شدن آن جلوگیری می کند.
چگونه شیر را سالم نگه داریم؟
همانطور که می دانید شیر یکی از مواد غذایی است که ماندگاری کوتاهی دارد و باید در همان بازه زمانی مصرف شود. برای اینکه شیر در این مدت خراب نشود و بتوانید آن را سریعتر مصرف کنید از روش های زیر استفاده کنید:
اگر شیر برچسب UHT ندارد، باید بلافاصله پس از باز کردن بسته آن را در یخچال نگهداری کنید. مدت زمان مصرف آن 3 ساعت و بهترین دما برای نگهداری شیر 0 تا 4 درجه می باشد.
باید به شرایط نگهداری شیر توجه کنید. به طور معمول شیر بسته بندی های مختلفی دارد و نحوه نگهداری آن روی هر بسته بندی ذکر شده است.
اگر شیر دارای برچسب UHT است، می توانید آن را خارج از یخچال و دور از نور خورشید و حرارت مستقیم قرار دهید.
سخن پایانی:
امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را ببرید. در پایان پیشنهاد می کنیم مقالات آیا میدانید حذف شکر چه مزایایی دارد؟ را نیز مطالعه نمایید.