۷ مرحله آسان تهیه حلوای شیر و خامه مجلسی
۷ مرحله آسان تهیه حلوای شیر و خامه مجلسی : حلوای شیر و خامه ای یکی از شیرینی ها و دسرهای محبوب ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه می شود. حلوای خامه ای با شیر یکی از آن حلواهای لطیف و خوش طعمی است که می توانید در مهمانی ها و مجالس خود به خصوص در ماه رمضان تهیه کنید.
حلوای شیر مجلسی با خامه دستوری مشابه سایر حلواهای سنتی با شیر دارد در این مطلب از آشپزی در مجله کاردستون طرز تهیه حلوای شیر و خامه ای را به صورت اصولی به شما آموزش می دهیم.
فهرست مطالب این صفحه
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر و خامه (برای 4 نفر)
✅آرد سفید قنادی ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
✅کره ۱۰۰ گرم
✅روغن حیوانی یا روغن مایع ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
✅خامه صبحانه ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
✅شکر ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
✅زعفران (دم کرده غلیظ) ۲ قاشق غذاخوری
✅گلاب ۱/۴ لیوان فرانسوی دستهدار
✅هل (پودر شده) ۱ قاشق چایخوری سرخالی
✅پودر پسته، پودر نارگیل، غنچه گل محمدی برای تزیین حلوا
✅مدت زمان آمادهسازی مواد: ۵ دقیقه
✅مدت زمان پخت حلوای شیر و خامه: ۳۰ دقیقه
✅میزان کالری در ۱۰۰ گرم حلوا شیر و خامه: حدود ۴۶۹ کیلوکالری
مرحله 1: شیر و شکر را با هم مخلوط کنید
در مرحله اول پخت حلوای شیر و خامه باید شیر و شکر را در قابلمه بریزید و خوب مخلوط کنید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا در شیر حل شود در مدتی که قابلمه روی گاز است شیر و شکر را مرتب با قاشق چوبی مخلوط کنید تا نجوشد.
مرحله دوم: خامه را اضافه کنید
بعد از حل شدن کامل شکر در شیر نوبت به اضافه کردن خامه می رسد. خامه را به قابلمه شیر و شکر اضافه کنید و مدام هم بزنید تا خامه کاملا با بقیه مواد ترکیب شود.
مرحله سوم: زعفران، گلاب و پودر هل را با مواد داخل قابلمه مخلوط کنید
بعد زعفران دم کرده، گلاب و پودر هل را داخل قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا عطر مواد اضافه شده بلند شود. در واقع حرارت زیر قابلمه باید به حدی باشد که شربت شیر شما نجوشد و گرم بماند.
مرحله 4: آرد را سرخ کنید
آرد را ۲ تا ۳ بار از صافی یا صافی ریز رد کنید تا ناخالصی های آرد جدا شود و آرد یکدست شود حالا یک تابه را گرم کنید و آرد را به آن اضافه کنید. آرد را کاملا بدون روغن تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. در این مرحله نیازی به تغییر رنگ آرد نیست.
مرحله 5: آرد تفت داده شده را الک کنید
در این مرحله از تهیه حلوای شیر و خامه باید آرد تفت داده شده را دوباره الک کنید تا کاملا صاف و یکدست شود.
مرحله ششم: آرد را با روغن یا کره تفت دهید
حالا در تابه ای دیگر مقداری کره بریزید و بگذارید روی حرارت کم آب شود سپس روغن را به آن اضافه کنید بعد از اینکه مخلوط کره و روغن کاملا داغ شد، آرد سرخ شده را به آن اضافه کنید و آرد و روغن را مرتب روی حرارت ملایم هم بزنید تا همه موادتان کاملا یکدست شود.
در این مرحله بر خلاف سایر انواع حلوا نیازی به تفت دادن آرد نیست. سرخ کردن آرد سرخ شده با روغن به مدت 5 دقیقه کافی است.
مرحله هفتم: شربت شیر را به آرد و روغن اضافه کنید
در این مرحله باید شربت گرم را از روی حرارت بردارید و کم کم به آرد اضافه کنید بهتر است این کار در چند مرحله انجام شود. در هر مرحله که شربت را اضافه میکنید، مواد را مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
وقتی شربت را کامل اضافه کردید مخلوط حلوا را به هم زدن ادامه دهید و حلوا را از دیواره های ظرف جدا کنید در مرحله بعد تابه یا قابلمه خود را به حالت گهواره ببرید تا حلوا به طور کامل و یکنواخت از ظرف جدا شود.
مرحله هشتم: حلوای شیر و خامه را سرو کنید
حلوای آماده شده را در ظرف مناسب سرو بریزید و با پشت قاشق به آن شکل دهید. برای شکل دادن به حلوا می توانید از قالب یا قیف شیرینی استفاده کنید. بعد بعد از سرد شدن حلوا به مدت 1-2 ساعت در یخچال قرار میدیم تا سفت بشه و کاملا خنک بشه.
حالا حلوای شیر و خامه را با مقداری پودر پسته، پودر نارگیل یا غنچه گل رز تزئین و سرو کنید. نوش جان!
نکات مهم در طرز تهیه حلوای شیر و خامه
✅۲ تا سه بار الک کردن آرد باعث میشود تا بافت حلوا با شیر و خامه کاملاً نرم و لطیف شود.
✅برای تهیه این حلوا بهتر است از شیر پرچرب استفاده کنید.
✅به جای روغن مایع میتوانید از روغن محلی نیز استفاده کنید.
✅کره را روی حرارت ملایم تفت دهید، زیرا کره سریع میسوزد. اضافه کردن روغن به کره کمک میکند تا از سوختن کره جلوگیری شود.
✅حلوای شیر و خامه یک دسر چرب و پرکالری است، با این وجود اگر نگران دریافت کالری اضافی حلوا هستید میتوانید خامه را حذف کنید.
چه آردی برای تهیه حلوای شیر و خامه مناسبتر است؟
برای تهیه حلوا شیر و خامه بهتر است از آرد سفید قنادی استفاده کنید تا بافت حلوای شما لطیفتر شود.
چرا رنگ حلوای خامهای تیره میشود؟
تفت دادن زیاد آرد باعث تیرهتر شدن رنگ حلوای شیر و خامه شما میشود.
چرا حلوای شیر و خامه بعد از قالب زدن ترک میخورد؟
هم نزدن مواد به اندازه کافی یا استفاده کمتر از روغن باعث میشود تا سطح روی حلوا هنگام قالب زدن ترک بخورد و حلوا کمی خشک شود.