انواع طعم دهنده های چای و خواص آنها
انواع طعم دهنده های چای و خواص آنها : طرفداران چای می توانند با افزودن طعم های مختلف از نوشیدن چای لذت بیشتری ببرند. خواندن این مقاله را برای آشنایی با این طعم ها توصیه می کنیم.
با افزودن انواع میوه های خشک، ادویه جات و … می توانید از نوشیدن یک چای عالی و خاص لذت ببرید، برای آشنایی با انواع طعم های چای توصیه می شود این مقاله را مطالعه کنید. همچنین با برخی از خواص این طعم ها آشنا خواهید شد.
فهرست مطالب این صفحه
انواع طعم دهنده های چای و خواص آنها
به طور کلی طرفداران چای می توانند از طعم ناب چای لذت ببرند و همچنین می توانند با افزودن طعم های مختلف چای مانند میوه های خشک، ادویه جات و … طعم چای را لذت بخش تر کنند. شایان ذکر است که چای ارل گری یکی از این چای هاست. محبوب ترین طعم های چای در جهان که نوعی چای سیاه با طعم پرتقال است.
اگر می خواهید نوشیدن یک چای عالی و خاص را تجربه کنید، می توانید از انواع طعم دهنده های چای که در مقاله زیر به آنها اشاره شده است استفاده کنید.
خواص چای
هر 2 فنجان چای به اندازه مصرف 5 وعده سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان است. چای از لخته شدن خون در سیاهرگ های اصلی جلوگیری می کند. پلاک در واقع ترکیبی از چربی خطرناک و کلسترول است. نوشیدن سه فنجان چای در روز یک راه موثر برای پیشگیری از بیماری قلبی و سکته است.
مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف منظم چای سیاه یا سبز می تواند خطر حمله قلبی را تا یازده درصد کاهش دهد. متخصصان تغذیه نیز معتقدند آنتی اکسیدان های موجود در دو فنجان چای معادل مصرف دو عدد سیب است.
خواص چای به دلیل دارا بودن فلاونوئید بسیار بالاست. این مواد در واقع آنتی اکسیدان هایی هستند که با بیماری های قلبی عروقی مبارزه می کنند. هر فنجان چای حدود 150 تا 200 گرم فلاونوئید دارد و این مقدار در چای سیاه و سبز یکسان است.
روش های طعم دار کردن چای
راه های زیادی برای طعم دادن به چای وجود دارد. از آنجایی که بسیاری از افراد روزانه چندین فنجان چای می نوشند، ممکن است طعم چای خالص برای آنها تکراری شود و بخواهند از طعم های مختلف استفاده کنند. طعم های مختلفی را می توان به چای اضافه کرد
افزودن این طعم های طبیعی خواص و فواید بسیاری دارد. در زیر انواع طعم دهنده های چای آورده شده است.
1. اضافه کردن هل
با افزودن مقداری هل به چای سیاه، نوشیدنی معطر و تند را تجربه خواهید کرد. این ادویه برای استفاده در فصل زمستان مناسب است زیرا حس گرمای درونی را به همراه دارد. ترکیب هل و دارچین نیز با طعم چای سیاه هماهنگی بسیار خوبی دارد.
یکی از خواص هل اشتها آور بودن آن است بنابراین مصرف چای هل قبل از هر وعده غذایی باعث افزایش اشتها می شود. این ادویه معروف از دیرباز در غذاهای خاورمیانه و آسیایی استفاده می شده است. هل بدون کافئین است و در هر زمانی می توان از آن لذت برد.
چای با عطر هل در کشورهای آسیایی و حتی خارج از آن رایج است. هل یک ادویه تند بومی جنوب آسیا است. دو نوع هل وجود دارد: هل سبز و هل سیاه. هل سبز طعمی تند و شیرین دارد در حالی که هل سیاه طعم ملایم تری دارد و خوشمزه تر است.
در غذاهای هندی چای هل را می توان با تکه های سیب نیز تهیه کرد و با غذاهای شیرین مصرف کرد. چای هل یکی از رایج ترین انواع چای در کشورهای خاورمیانه است. این چای بی خطر است و عوارض جانبی بسیار کمی دارد.
افرادی که به هل حساسیت دارند نباید از چای هل استفاده کنند. یکی دیگر از فواید هل این است که سندرم روده تحریک پذیر را برطرف می کند و بوی بد دهان را از بین می برد. نوشیدن چای هل همچنین می تواند به حفظ وزن سالم و بهبود نتایج کاهش وزن کمک کند.
چای هل دارای خواص ضد باکتریایی است و می تواند از پلاک و پوسیدگی دندان محافظت کند. همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. خواص ضد التهابی هل به کاهش فشار خون و کاهش التهاب گلو کمک می کند.
2. زعفران را اضافه کنید
با خیساندن کلاله های زعفران در آب داغ می توانید چای زعفران درست کنید. با این حال، این ادویه ممکن است طعم تند و تلخی داشته باشد. از این رو روش های مختلفی برای تهیه چای زعفران وجود دارد. زعفران را می توان با برگ های چای مخلوط کرد یا به سایر گیاهان و ادویه ها اضافه کرد.
چای زعفران را می توان در فصل زمستان مصرف کرد این چای مواد مغذی زعفران را حفظ کرده و فواید زیادی دارد. چای زعفران از دست دادن حافظه، ناتوانی های یادگیری و مشکلات عصبی بیوشیمیایی ناشی از آفلاتوکسین B1 را بهبود می بخشد.
یافته ها نشان می دهد که زعفران ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت روان و عملکرد شناختی داشته باشد. همچنین گزارش شده است که این ادویه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بالا دارای 150 ترکیب مفید است.
3. گل رز را اضافه کنید
دمنوش گل سرخ یک نوشیدنی معطر و با خواص دارویی متعدد است طعم این چای تقریبا شیرین است. گل رز حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مفید است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. چای گل رز سلامت کلی بدن را بهبود می بخشد.
گلبرگ های گل رز حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی هستند و برای ترمیم آسیب های سلولی و محافظت در برابر بیماری های جدی شناخته شده اند. گزارش شده است که چای گل رز تهیه شده از گلبرگ های تازه، درمانی ایمن و ساده برای ناراحتی های جسمی و روحی ناشی از قاعدگی است.
نوشیدن این چای برای پوست مفید است زیرا گل رز سرشار از ویتامین های A و E است. این ویتامین ها به آبرسانی و سفت شدن پوست کمک می کنند. همچنین چین و چروک و لکه های پوستی را از بین می برند. گل رز همچنین منبع خوبی از ویتامین C است.
مطالعات نشان می دهد که ویتامین های به دست آمده از غذاها بهتر از مکمل ها و قرص ها جذب می شوند. چای گل رز می تواند جایگزین موثری باشد. نوشیدن این چای باعث تقویت سیستم ایمنی و تولید کلاژن می شود.
چای گل رز دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است و به بهبود آکنه کمک می کند. همچنین می توان از آن به عنوان تونر روزانه پوست استفاده کرد. این چای در تسکین علائم سرماخوردگی و گلودرد موثر است. گزارش شده است که چای رز نسبت به مرکبات ویتامین C بیشتری دارد.
چای با گلبرگ های گل رز یا گلاب یکی از چای های کلاسیک ایرانی محسوب می شود. عطر این گل قوی است و روی عطر چای تاثیر می گذارد. به جای دم کردن گلبرگ و چای، می توانید کمی گلاب به چای اضافه کنید. این گل همچنین دارای خواص آرامش بخش زیادی است.
4. استویا را اضافه کنید
استویا یا گیاه برگ شیرین یکی از بهترین جایگزین های شکر محسوب می شود. زیرا خواص شیرین کنندگی آن چند برابر شکر است و کالری ندارد.
اگر تمایل به نوشیدن چای شیرین دارید و به دلیل دیابت یا اضافه وزن نمی خواهید قند مصرف کنید، می توانید از استویا همراه با چای استفاده کنید.
5. میوه های خشک را اضافه کنید
از انواع دیگر طعم دهنده های چای می توان به میوه های خشک اشاره کرد. برای داشتن طعم میوه ای در چای می توانید روش های مختلفی را امتحان کنید. یک راه بسیار ساده این است که میوه خشک مورد علاقه خود را به چای خود اضافه کنید. طعم میوه می تواند انرژی و هیجان را در طول روز به ارمغان بیاورد.
ترکیب میوه های خشک به خصوص با چای سرد این نوشیدنی را خوشمزه تر می کند. پیشنهاد می شود برای لذت بردن از طعم عالی آن، چای سرد تمشک را امتحان کنید.
6. نعنا یا ریحان را اضافه کنید
اگر می خواهید طعم متفاوت و خاکی چای را تجربه کنید، توصیه می شود نعنا یا ریحان را به چای خود اضافه کنید. چای ریحان و چای نعناع خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارند. افزودن برگ های این گیاهان به چای باعث ایجاد عطری غنی و طعمی خاکی در چای می شود.
ریحان بعد از نعناع بیشترین عطر را به چای می دهد. ترکیب ریحان با چای سبز بهتر از ترکیب آن با چای سیاه است و طعم ریحان با چای سبز هماهنگ تر است.
7. شربت افرا را اضافه کنید
شربت افرا یک شیرین کننده کلاسیک است و شبیه عسل در نظر گرفته می شود. ضرر این شربت کمتر از شکر است اما بی ضرر نیست.
اگر چای شیرین را ترجیح می دهید، شربت افرا هم چای را شیرین می کند و هم طعم بی نظیری به آن می دهد. شربت افرا با چای سیاه طعم بهتری نسبت به چای سبز دارد.
8. گل یاس را اضافه کنید
افزودن مقداری گل یاس به همراه یک قاشق چای خوری عسل به چای خود نوشیدنی خوش طعمی به شما می دهد گل یاس در بسیاری از نقاط جهان استفاده می شود. از گل یاس حتی به عنوان چای استفاده می شود.
9. زنجبیل را اضافه کنید
اگر از مشکلات معده رنج می برید، زنجبیل بهترین نوع طعم دهنده چای است. زنجبیل فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله کاهش درد معده، بهبود گردش خون و کمک به هضم غذا.
این گیاه همچنین می تواند به کاهش حالت تهوع کمک کند و در بهبود علائم سرماخوردگی موثر است. زنجبیل عطر و طعم زیادی به چای یا نوشیدنی ها می بخشد. بهتر است یک تکه از گیاه را رنده کنید و در حین دم کشیدن به چای اضافه کنید. پودر زنجبیل نیز استفاده می شود.
طعم زنجبیل مکمل خوشمزه ای برای طعم لیمو و دارچین است. می توانید از این سه ماده در کنار هم استفاده کنید تا طعم نوشیدنی خود را بهتر کنید. زنجبیل به بدن احساس گرما می دهد. زنجبیل در فرهنگ های مختلف برای تسکین گلودرد، سرفه، سرماخوردگی، سوء هاضمه و حالت تهوع استفاده می شود.
یک فنجان چای زنجبیل جایگزین خوبی برای یک فنجان قهوه است، اما باید در مصرف آن متعادل باشد. برای برخی افراد، نوشیدن بیش از یک یا دو فنجان چای زنجبیل در روز ممکن است خطرناک باشد. زنجبیل به هضم غذا کمک می کند، اما نوشیدن بیش از حد چای زنجبیل می تواند باعث ناراحتی معده و اسهال شود.
از نوشیدن چای زنجبیل قبل از خواب خودداری کنید زیرا می تواند باعث بی خوابی شود. زنان در دوران بارداری و شیردهی باید قبل از نوشیدن این چای با پزشک مشورت کنند. همچنین افراد مبتلا به فشار خون بالا، سنگ کیسه صفرا، بیماری ریفلاکس معده به مری یا دیابت باید قبل از نوشیدن با پزشک خود مشورت کنند.
10. مرکبات را اضافه کنید
افزودن یک تکه لیمو، پرتقال یا سایر مرکبات به چای سیاه تلخی چای را تا حد زیادی کاهش می دهد. مرکبات طعم اسیدی دارند و طعم تلخ چای را ملایم می کنند. علاوه بر این، عطر بی نظیر پوست مرکبات نوشیدن چای را دلپذیرتر می کند.
11. توت ها را اضافه کنید
انواع دیگر طعم دهنده های چای شامل انواع توت ها است. توت فرنگی، تمشک، شاه توت و زغال اخته وقتی به چای اضافه می شوند طعم شیرین و ترش ایجاد می کنند.
بسیاری از مردم طعم شیرین این چای را دوست دارند. افزودن انواع توت ها به چای حس بهاری و تابستانی ایجاد می کند.
12. شیر را اضافه کنید
چای شیر یک چای کلاسیک برای فرهنگ انگلیسی است. چای شیر به چای انگلیسی نیز معروف است. افزودن شیر به چای به نوشیدنی طعم شیرین شیری می دهد. کلسیم موجود در شیر آن را برای صبحانه مناسب می کند.
علاوه بر این، اگر طعم شیر گاو را دوست ندارید یا در هضم آن مشکل دارید، می توانید از شیر بادام یا شیر نارگیل در چای خود استفاده کنید. این دو بسیار سبک تر و ملایم تر از شیر گاو هستند.
13. دارچین را اضافه کنید
ترکیبی از ادویه هایی مانند دارچین، هل دارچین یا دارچین و زنجبیل به چای طعمی تند می دهد. افزودن دارچین به چای احساس گرما در بدن ایجاد می کند و برای نوشیدن در روزهای سرد سال به خصوص در زمستان مناسب تر است.
انواع طعم دهنده های چای و خواص آنها