طرز تهیه نخود پلو | نکات کلیدی تهیه نخود پلو

طرز تهیه نخود پلو | نکات کلیدی تهیه نخود پلو

طرز تهیه نخود پلو | نکات کلیدی تهیه نخود پلو نخود پلو که در ترکی استانبولی به آن نوهوتلو پیلاو میگویند معروف است یک غذای سنتی ترکی است نخود پلو به راحتی درست می شود مخصوصاً اگر از کنسرو نخود استفاده کنید اگرچه نخود پلو را می توان به تنهایی سرو کرد، اما معمولاً آن را با مرغ خرد شده میل می کنند. روش های مختلفی برای افزودن مرغ وجود دارد که در دستور پخت نخود پلو همه آنها را به شما خواهیم گفت.

مرحله 1: خیس کردن برنج

ابتدا برنج را خوب بشویید و در ظرفی بریزید. آب داغ اضافه کنید (مطمئن شوید که داغ است). اجازه دهید برنج بیست دقیقه در آب داغ خیس بخورد.

مرحله 2: کره را آب کنید

تابه مورد نظر خود را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید. کره و روغن را داخل آن بریزید و صبر کنید تا کره آب شود.

طرز تهیه نخود پلو | نکات کلیدی تهیه نخود پلو

مرحله 3: برنج را به قابلمه اضافه کنید

وقتی کره آب شد برنج خیس خورده را اضافه کنید (آب اضافی آن را بریزید اما خیلی مراقب نباشید اگر کمی آب داخل قابلمه با برنج برود اشکالی ندارد) هم بزنید تا برنج کاملا آغشته به روغن و کره شود.

مرحله 4: آب مرغ را اضافه کنید

حالا وقت اضافه کردن آب است. تا حد امکان از آب مرغ یا ترکیب آن با آب جوش استفاده کنید. آب مرغ طعم بی نظیری به نخود پلو می دهد.

مرحله 5: نخود را اضافه کنید

اگر نخود را خودتان پخته اید، بلافاصله بعد از برنج آن را اضافه کنید. اما اگر از کنسرو نخود استفاده می کنید، آن را آبکش کنید. صبر کنید تا آب داخل قابلمه برنج بجوشد.

سپس نخود را اضافه کنید. حالا درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. در این مرحله می توانید از بخارپز نیز استفاده کنید.

طرز تهیه نخود پلو | نکات کلیدی تهیه نخود پلو

مرحله ششم: نخود پلو را سرو کنید

پخت کامل برنج حدود 40-50 دقیقه طول می کشد که البته بستگی به نوع برنج دارد. اگر می خواهید مرغ رنده شده را با برنج مخلوط کنید، صبر کنید تا آب آن کاملا تبخیر شود.

سپس مرغ را روی برنج گذاشته و در قابلمه می گذاریم. وقتی برنج کاملا نرم شد، می توانید نخود خوشمزه را سرو کنید. روش دیگر این است که مرغ را همزمان با برنج بپزید و بعد از پخت روی نخودها بریزید. در آخر معمولا کمی فلفل سیاه روی غذا می پاشند.

نخود با مرغ و سالاد البته می توانید مرغ را جداگانه بپزید و بعد از آماده شدن برنج با برنج سرو کنید. می توانید نخود را با مرغ با دوغ یا ماست یا با سالاد و سیب زمینی سرخ شده میل کنید.
دستور العمل های مرتبط برای طرز تهیه نخود

طرز تهیه نخود با نخود خورشتی

برای تهیه نخود با نخود خورشتی ابتدا پیاز را رنده کرده و آب پیاز را بگیرید. سپس پودر رزماری، فلفل سیاه، پودر کاری، نمک، آرد و پیاز را به گوشت اضافه کنید و با ادویه ها کاملا ورز دهید. گوشت را به صورت نوار برش دهید و بگذارید گوشت در یخچال استراحت کند.

نخود را با آب بپزید. برنجی را که از قبل خیس کرده بودید با آب حدود 25 دقیقه بجوشانید و بعد از نیم پز شدن برنج روی آن آب ولرم بریزید و کنار بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود. حالا کتلت ها را در روغن سرخ کنید و از ماهیتابه بردارید. سپس در همان ماهیتابه پیاز را تفت دهید و پس از طلایی شدن، نخود پخته شده را اضافه کرده و تفت دهید.

نمک، ادویه، پودر زیره، فلفل سیاه و قرمز و پودر آویشن را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. دو قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و گوشت را اضافه کنید.

درب قابلمه را بگذارید و سپس برنج آبکش شده را با مواد به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. روی برنج را چند سوراخ ایجاد کنید و کمی زعفران به برنج اضافه کنید و بگذارید برنج دم بکشد.

نخود پلو

طرز تهیه نخود با شوید

برای تهیه نخود با شوید، نخود را در ظرفی جداگانه خیس کنید و برنج را در ظرفی جداگانه خیس کنید. حالا پیاز را خرد کرده و در روغن با حرارت ملایم تفت دهید، سپس نخود خیس خورده را اضافه کنید و زردچوبه، پودر سیر، آویشن و فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.

در تابه ای جداگانه مقداری گوشت چرخ کرده یا مرغ مزه دار شده را که به قطعات کوچک خرد شده و از قبل با آرد، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار شده است، در روغن تفت دهید و بپزید. وقتی گوشت پخت، آن را روی پیاز و نخود بریزید و تفت دهید تا نرم شود.

حالا برنج را اضافه کنید و به اندازه برنج آب اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید و بگذارید آب بجوشد بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و شوید را که آب برنج تمام شده بود اضافه کنید. وقتی آب برنج کاملا جذب شد، قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا دم بکشد.

طرز تهیه نخود کرمانشاهی

برای تهیه نخود کرمانشاهی ابتدا نخود را در آب بپزید. سپس پیاز را خلال کرده و در تابه ای با روغن تفت دهید و نمک و زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و مقداری شوید تازه خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید. حالا گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با مواد تفت دهید.

وقتی نخود پخته شد، مخلوط را به آن اضافه کنید. از آنجایی که قرار است مواد را در قابلمه بچینیم، باید برنج را بشویید و در آب داخل قابلمه بپزید تا پوسته بیرونی برنج نرم شود اما داخل برنج کاملا پخته نشود. پس از جوشاندن برنج، آب برنج را آبکش کنید.

سپس داخل قابلمه روغن بریزید و چاشنی دلخواه را اضافه کنید و یک لایه برنج و یک لایه از مواد را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج تمام شود. پس از پختن برنج، نخود شما آماده است.

نخود پلو

نکات کلیدی تهیه نخود پلو

– حتما برنج را در آب گرم بخیسانید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.

– سعی کنید از آب مرغ برای تهیه این پلو ترکیه ای استفاده کنید. همچنین میتوانید یک عدد عصاره مرغ فشرده را در سه لیوان آب جوش حل کنید. اما در این صورت دیگر نیازی نیست نمک استفاده کنید.

– اگر میخواهید نخود را خودتان تهیه کنید، آن را از شب قبل بخیسانید. در زودپز بپزید. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

– روشی که گفته شد روش سنتی تهیه نخود پلو بود. اما شما میتوانید به دلخواه تغییراتی بدهید. مثلا میتوانید آن را به صورت آبکش شده هم تهیه کنید و ته دیگ سیب زمینی بگذارید.

نخود پلو با تهدیگ

– دوستان گیاهخوار میتوانند نخود پلو را با آب سبزیجات تهیه کنند و به صورت ساده بدون مرغ میل کنند.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *