2 راه ساده و کاربردی برای پوست کندن گوجه فرنگی
2 راه ساده و کاربردی برای پوست کندن گوجه فرنگی : برای تهیه بسیاری از غذاها، تنقلات و چاشنی ها مانند سس، سوپ و … به گوجه فرنگی بدون پوست نیاز است. در این مقاله دو روش ساده و کاربردی برای پوست کندن گوجه فرنگی را به شما آموزش می دهیم.
ممکن است لایه برداری برای شما دشوار به نظر برسد. مخصوصاً زمانی که برای پخت املت، تهیه رب گوجه فرنگی، سوپ و سس گوجه فرنگی به تعداد زیادی گوجه فرنگی پوست گرفته نیاز دارید.
خب بدون استفاده از روش ها و ترفندهای عملی، پوست کندن گوجه فرنگی ممکن است برای شما سخت یا حتی غیرممکن به نظر برسد. اما با ساده ترین روش هایی که در این مقاله آموزش می دهیم می توانید به نتیجه دلخواه برسید.
2 راه ساده و کاربردی برای پوست کندن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی یکی از مرکبات خوشمزه و پرمصرف است. گوجه فرنگی همچنین دارای خواص زیادی است که برای سلامتی و تصفیه خون و … موثر است.
در واقع می توان گفت که گوجه فرنگی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به صورت سس و رب و … نقش مهمی در آشپزخانه و آشپزی دارد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که گوجه فرنگی را بادمجان رومی نیز می نامیدند. نکته دیگر اینکه روستایی به همین نام در بخش مرکزی شهرستان قوچان خراسان رضوی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: پر استفاده ترین لوازم خانگی | ملزومات آشپزخانه مورد علاقه من
روش اول استفاده از آب جوش است
در این روش پوست کندن گوجه فرنگی، یک قابلمه به اندازه مناسب را با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
سپس گوجه ها را بشویید و سپس 2 برش به شکل ضربدری نازک در بالا و پایین گوجه فرنگی ایجاد کنید.
در این مرحله گوجه ها را در قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید حدود 25 ثانیه در قابلمه آب جوش بماند و بلافاصله گوجه ها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف آب خنک قرار دهید. باید چند ثانیه به گوجه فرنگی ها زمان دهید تا در آب خنک شوند و سپس بیرون بیاورید.
بعد از اینکه گوجه فرنگی ها را از کاسه آب سرد خارج کردید، لبه صلیب شکل پوست آنها را بگیرید و پوست هر قسمت صلیبی شکل را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: 6 عامل بهم ریختگی محیط خانه که باید از شر آنها خلاص شوید!
نکته: گوجه ها را بیش از 25-30 ثانیه در آب جوش نگذارید، در غیر این صورت پخته و نرم می شوند.
روش دوم با استفاده از گرما
یکی دیگر از راه های آسان پوست کندن گوجه فرنگی این است که پوست گوجه فرنگی را گرم کرده و پوست گوجه فرنگی را بسوزانید.
اما بر خلاف روش قبلی که از آب جوش برای پوست کندن گوجه فرنگی استفاده می شود و برای هر تعداد و اندازه ای که بخواهید قابل اجرا است. این روش را نمی توان برای تعداد و مقادیر زیاد استفاده کرد و معمولا برای پختن غذای روزمره مناسب است.
در این روش ابتدا ته گوجه فرنگی را با چاقو که باید تیز باشد به شکل ضربدری در بیاورید و با سیخ یا چنگال گوجه را روی حرارت نگه دارید و آن را به طور مداوم بچرخانید و حرکت دهید. حرارت باعث تبخیر آب پوست گوجه فرنگی می شود و پس از سرد شدن به راحتی می توانید پوست گوجه فرنگی را جدا کنید.
در این روش مانند روش قبل گوجه فرنگی ها نباید به مدت طولانی در معرض حرارت قرار گیرند، در غیر این صورت پخته می شوند و فرآیند پوست کندن نیز سخت می شود.
علاوه بر این، آب گوجه فرنگی روی اجاق گاز می چکد و سطح اجاق گاز را کثیف می کند. نکته دیگر اینکه پوست گوجه فرنگی بدون فشار برداشته می شود و نیازی به فشار نیست.
بیشتر بخوانید: 8 اشتباه رایج برای تمیز کردن فرش
نکات کلی
قبل از شروع کار حتما دست های خود را کاملا بشویید.
برای تمیز کردن و ایمنی می توانید از دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
گوجه ها را حتما با چاقوی تیز ببرید چون اگر چاقو تیز نباشد به گوجه فشار وارد می شود و پوست کندن آن سخت می شود و آب آن همه جا می چکد و کثیف می شود.
می توانید از گوجه فرنگی بدون پوست برای تهیه سس، رب گوجه فرنگی، سوپ، پیتزا، املت و … استفاده کنید.
در آشپزی می توان از گوجه فرنگی با پوست برای طبخ برخی غذاها استفاده کرد اما تهیه برخی دیگر مستلزم پوست کندن آنهاست. اما برخی از دوستان انجام این کار را دشوار می دانند و گاهی از آن منصرف می شوند. اما اگر روش های آسان برای این منظور را بدانید، نه تنها انجام آن سخت نخواهد بود، بلکه بسیار آسان نیز خواهد بود.