طرز تهیه شیر برنج مجلسی برای ۴ نفر
طرز تهیه شیر برنج مجلسی برای ۴ نفر : شیر برنج یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که امروزه بیشتر به عنوان یک غذای کامل سرو می شود شما می توانید شیر برنج را به راحتی یا به همان اندازه که دوست دارید درست کنید.
برای فانتزی بیشتر شیر برنج می توانید از خامه صبحانه و پودر آجیل استفاده کنید. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیر برنج با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۲ لیوان
شیر ۸ لیوان
شکر ۱ لیوان
خامه نصف لیوان
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
پودر پسته ۱ قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
پودر هل ۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول
برای تهیه شیر برنج ابتدا برنج را به مدت دو تا سه ساعت در ظرف آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس برنج را آبکشی کرده و با 3 لیوان آب و نصف قاشق چایخوری در قابلمه مناسبی بریزید.
بیشتر بخوانید: ۷ مرحله آسان تهیه حلوای شیر و خامه مجلسی
نکته: به هیچ عنوان برای خیس کردن برنج از نمک استفاده نکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب بجوشد. بعد از به جوش آمدن آب قابلمه صبر می کنیم تا بیشتر آب قابلمه تبخیر شود و فقط نصف لیوان آب باقی بماند.
مرحله سوم
حالا شیر را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا برنج کاملا پخته و باز شود. حالا شکر را با نصف لیوان آب جوش در ظرفی بریزید و هم بزنید سپس به قابلمه اضافه کنید.
مرحله چهارم
بعد از اضافه کردن شکر باید چند دقیقه شیر برنج را مدام هم بزنیم تا شکر کاملا حل شود حالا باید صبر کنیم تا شیر برنج به قوام کافی برسد. در 10 دقیقه آخر پخت گلاب را به همراه پودر هل یا اسانس به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
نکته ای که در پخت این غذا باید به آن توجه کنید این است که شیر برنج غذایی است که خیلی زود می جوشد پس باید در تمام مراحل پخت به غذا توجه کنیم و هر چند لحظه آن را هم بزنیم تا نجوشد.
مرحله ششم
بعد از 10 دقیقه قابلمه را از روی حرارت برداشته و خامه را به شیر برنج اضافه می کنیم. بهتر است از قبل اجازه دهید کرم در دمای اتاق بماند. پس از افزودن خامه، یک صافی تمیز روی درب قابلمه قرار دهید.
مرحله 7
حالا 10 دقیقه صبر کنید تا شیر برنج کاملا خودش را بگیرد بعد از این مدت آبکش را بردارید و شیر برنج را در ظرف مورد نظر صاف کنید و با پودر پسته تزئین کرده و سرو کنید.