راههای جلوگیری از سیاه شدن قارچهای خام و سرخ شده
راههای جلوگیری از سیاه شدن قارچهای خام و سرخ شده : قارچها یکی از محبوبترین و مفیدترین مواد غذایی هستند اما یک چالش رایج این است که پس از شستشو، خرد کردن یا سرخ کردن، سیاه میشوند. در این مقاله، روشهای سادهای برای جلوگیری از سیاه شدن قارچها یاد خواهید گرفت.
اگر شما هم از طرفداران قارچ هستید اما با سیاه شدن سریع قارچها مشکل دارید، پیشنهاد میکنیم تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا روشهای سادهای برای جلوگیری از سیاه شدن قارچهای خام و سرخ شده را یاد بگیرید.
فهرست مطالب این صفحه
راههای جلوگیری از سیاه شدن قارچهای خام و سرخ شده
قارچها یکی از محبوبترین و مفیدترین مواد غذایی هستند که در غذاهای مختلف استفاده میشوند. با این حال، یک چالش رایج مربوط به قارچها این است که پس از شستشو، خرد کردن یا سرخ کردن، سیاه میشوند. در واقع، وقتی میخواهید غذا بپزید، پس از خرد کردن قارچها، رنگ آنها تیره و قهوهای میشود.
اگر از قارچهای سیاه شده در غذا استفاده کنید، رنگ غذا تغییر خواهد کرد. همچنین توصیه میشود هرگز از قارچهای سیاه شده استفاده نکنید. اما راههای جلوگیری از سیاه شدن قارچ، چه خام و چه سرخ شده، چیست؟
سیاه شدن قارچ یکی از مشکلات آشپزی است که توصیه میکنیم برای آشنایی با نحوه جلوگیری از این مشکل، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. همچنین میتوانید برای آشنایی با نحوه نگهداری قارچ تازه و اصول شستشوی قارچ، از این مقالات دیدن کنید.

چگونه از سیاه شدن قارچ خام جلوگیری کنیم؟
قبل از بحث در مورد راهکارهای جلوگیری از سیاه شدن قارچ خام، بد نیست در مورد علت سیاه شدن قارچها بدانید. رطوبت بالا، قرار گرفتن در معرض هوا و اکسیداسیون سریع به همراه دمای نامناسب پخت باعث سیاه شدن قارچها میشود.
حال اگر به دنبال راهی برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ خام هستید، روشهای زیر توصیه میشود:
1. استفاده از آبلیمو یا سرکه
پس از شستشو و خرد کردن قارچها، چند قطره سرکه یا آبلیمو به آنها اضافه کنید اسید موجود در این مواد از فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز قارچ جلوگیری کرده و به حفظ رنگ سفید آن کمک میکند.
2. قارچها را در آب نمک قرار دهید
میتوانید قارچهای ورقه شده را برای چند دقیقه در آب نمک قرار دهید. این روش به قارچها کمک میکند تا در برابر اکسیداسیون مقاومت کنند و از سیاه شدن آنها جلوگیری شود.

۳. از آب سرد استفاده کنید
شستن قارچها با آب سرد و سپس خشک کردن سریع آنها میتواند سرعت اکسیداسیون و سیاه شدن را کاهش دهد. بهتر است از آب گرم یا ولرم استفاده نکنید زیرا این کار روند سیاه شدن قارچها را تشدید میکند. برای انجام این کار، قارچها را به مدت ۵ دقیقه در آب سرد قرار دهید تا شنهای ریز داخل آن خارج شود.
سپس با استفاده از یک پارچه نرم، قارچها را خوب زیر آب سرد بشویید و سپس آنها را به صورت حلقهای برش دهید. سپس، نصف لیمو و نصف آب لیمو را روی قارچها بچکانید. با این روش میتوانید قارچها را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید و همیشه سفید و تازه باقی میمانند.
۴. قارچها را سریع بپزید
اگر میخواهید قارچها را بلافاصله پس از برش خوردن مصرف کنید، بهتر است آنها را سریع سرخ یا بپزید. هرچه قارچها زمان کمتری در معرض هوا قرار گیرند، احتمال سیاه شدن آنها بیشتر است.

چگونه از سیاه شدن قارچهای سرخ شده جلوگیری کنیم؟
سرخ کردن قارچها میتواند باعث تیره شدن آنها شود برای حفظ رنگ و بافت قارچ هنگام سرخ کردن، روشهای زیر توصیه میشود:
استفاده از آبلیمو.
استفاده از آبلیمو برای سرخ کردن قارچها، از تغییر رنگ قارچها جلوگیری میکند. به این ترتیب که قارچها را در ماهیتابه قرار داده و مقداری آبلیمو تازه به آن اضافه کنید و قارچها را به آرامی سرخ کنید. این کار از تغییر رنگ قارچها جلوگیری میکند. البته حتماً از قارچهای مرغوب و درجه یک استفاده کنید.
چند قطره آبلیمو هم از تیره شدن قارچها جلوگیری میکند و هم طعم خوبی به آنها میدهد.
از حرارت بالا استفاده کنید.
اگر قارچها برای مدت کوتاهی با حرارت بالا سرخ شوند، آب موجود در آنها به سرعت تبخیر میشود و از آزاد شدن آب اضافی جلوگیری میکند و در نتیجه از سیاه شدن آنها جلوگیری میشود. مراقب باشید که سرخ کردن بیش از حد قارچها میتواند باعث تیره شدن آنها شود. بنابراین، قارچها باید برای مدت کوتاهی و در دمای مناسب سرخ شوند تا رنگ آنها حفظ شود.
از روغن مناسب استفاده کنید.
روغن زیتون یا کره برای سرخ کردن قارچ بسیار مناسب است و به حفظ طعم و رنگ قارچ کمک میکند. از روغنهای بیکیفیت خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث تغییر رنگ قارچها شوند.

چگونه از سیاه شدن قارچها در فریزر جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از سیاه شدن قارچها در فریزر، روشهای زیر توصیه میشود.
1. قارچهای خرد شده را به مدت 1-2 دقیقه در آب جوش با چند قطره آبلیمو بجوشانید. سپس قارچها را آبکشی کرده و در بستهبندی مناسب فریزر قرار دهید. این روش هم از سیاه شدن قارچها جلوگیری میکند و هم آنها را ضدعفونی کرده و آماده فریز کردن میکند.
2. قارچها را به مدت دو دقیقه در سبد بخارپز قرار دهید و سپس با آب سرد آبکشی کنید. این روش به حفظ رنگ سفید قارچها کمک میکند و میتوان آنها را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کرد.
۳. قارچهای خرد شده را به مدت کوتاهی در روغن زیتون یا کره سرخ کنید. پس از خنک شدن، آنها را در ظرف دربسته یا کیسههای مخصوص فریزر قرار دهید. این کار علاوه بر حفظ طعم، از تیره شدن قارچها در فریزر جلوگیری میکند.

چند نکته کاربردی
شما با روشهای مختلفی برای جلوگیری از تیره شدن قارچها آشنا شدید. اما همیشه لازم نیست بلافاصله پس از خرید آنها را بشویید. میتوانید خاک و آلودگی را با یک پارچه مرطوب پاک کنید و آنها را در یخچال قرار دهید. و هر زمان که قصد استفاده از قارچ را دارید، آنها را به اندازه دلخواه پاک کرده و بشویید.
قارچها میتوانند به سرعت رطوبت را جذب کرده و واکنش اکسیداسیون نشان دهند. هنگامی که آب به قارچها نفوذ میکند و در حضور هوا، تغییر رنگ رخ میدهد. یکی دیگر از راههای ساده برای جلوگیری از تغییر رنگ قارچ، نگهداری صحیح آنها است. قارچها باید در جای خشک و خنک مانند یخچال و ترجیحاً در کیسه کاغذی یا ظرف دربسته نگهداری شوند.
نگهداری قارچها در کیسه پلاستیکی باعث تجمع رطوبت و تغییر رنگ آنها میشود، مگر اینکه با چنگال سوراخهایی در کیسه ایجاد کنید.





