طرز تهیه کتلت ساده و خوشمزه همراه با تصاویر
طرز تهیه کتلت ساده و خوشمزه همراه با تصاویر کتلت یک غذای ایرانی بسیار ساده و خوشمزه است که تقریبا همه آن را دوست دارند. با وجود اینکه انواع دیگری از کتلت ها را داریم که قبلا آموزش برخی از آن ها داده شده است، اما رایج ترین نوع آن با گوشت چرخ کرده، پیاز و سیب زمینی درست می شود.
حتما دقت کرده اید که طعم کتلت در هر غذایی کمی متفاوت است و برخی از آنها خوش طعم تر و به اصطلاح خوش طعم تر هستند. دلیل آن استفاده از مواد و ادویه های مناسب و رعایت ترفندهای ساده ای است که به خوش طعم شدن غذا کمک می کند.
مواد لازم برای تهیه این کتلت ترد و خوشمزه عبارتند از: گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز، آرد سوخاری، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه و نمک. کالری کتلت و ارزش غذایی آن به مواد به کار رفته در آن بستگی دارد.
در اینجا جدول کالری و ارزش غذایی بر اساس مواد ذکر شده به اضافه سه قاشق غذاخوری روغن زیتون برای سرخ کردن استیک خوشمزه محاسبه شده است. توجه داشته باشید که روغن آفتابگردان کالری بیشتری نسبت به روغن زیتون ندارد. فقط چربی روغن زیتون سالم تر است.
فهرست مطالب این صفحه
مواد لازم برای کتلت ساده خوشمزه
✅ گوشت چرخکرده 350 گرم
✅ سیب زمینی نسبتاً بزرگ 2 عدد
✅ پیاز متوسط 1 عدد
✅ پودر سیر 1 قاشق چایخوری
✅ پودر پیاز 1 قاشق غذاخوری
✅ پودر سوخاری 3 قاشق غذاخوری
✅ تخم مرغ 1 عدد
✅ نمک 1 قاشق چایخوری
✅ زردچوبه 2 قاشق چایخوری
طرز تهیه کتلت
مرحله اول:
سیب زمینی را پوست بکنید و رنده کنید و آب آن را به طور کامل جدا کنید.
مرحله دوم:
پیاز را نیز رنده کنید و آب آن را بگیرید. حال پیاز رنده شده را به سیب زمینی اضافه کنید.
مرحله سوم:
گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه ها، پودر سوخاری و تخم مرغ به مخلوط پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا کامل با یکدیگر مخلوط شوند. مایه کتلت را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم:
پس از این مدت که مایه خودش را گرفت، تکه تکه از آن بردارید و به شکل دلخواه خود (بیضی، دایره، مستطیل و…) در بیاورید.
مرحله پنجم:
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن کف آن بریزید. کتلت ها را داخل تابه داغ شده بچینید و دو طرف آنها را تا زمانی که به رنگ طلایی در بیایند سرخ کنید.
کتلت را با نان، سیب زمینی سرخ کرده، سبزی خوردن و ماست یا سس دلخواه سرو کنید. نوش جان!
نکته ها:
1- اگر آب سیب زمینی و پیاز را نگیرید مایه بیش از حد شل میشود.
2- قرار دادن مایه در یخچال ضروری نیست اما به وا نرفتن کتلتها موقع سرخ شدن کمک زیادی میکند. اگر وقت ندارید مایه را 5 دقیقه در فریزر قرار دهید.
3- برای تهیه این غذا بهتر است از گوشت گوسفندی کم چرب استفاده شود.
سخن پایانی:
امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد شما همچنین میتوانید بخش آشپزی از مجله کاردستون مطالعه کنید.یادتون نره نظرات و یا پیشنهادات خودتون رو برای ما در پایین همین پست در قسمت ارسال نظر به اشتراک بگذارید.