فهرست مطالب این صفحه
کالزونه چیست؟ آموزش دستور پخت آسان کالزونه
کالزونه چیست؟ آموزش دستور پخت آسان کالزونه: در حالی که من عاشق پیتزای خانگی هستم از طرفداران پروپاقرص پسرعموی ساده پیتزا، کالزونه نیز هستم. و در حالی که من کاملاً طرفدار یک دستور پخت کالزونه خانگی (از ابتدا) هستم این پست بیشتر در مورد روشهای تهیه کالزونه آسان با استفاده از انواع مختلف مخلوطهای خمیر یا خمیر آماده است.
کالزونه از دو جهت با استرومبولی متفاوت است استرومبولی مانند رول دارچین پیتزا لوله میشود، در حالی که کالزونه فقط یک لایه رویی و یک لایه زیری دارد. من همچنین کالزونه را مانند یک پاکت پیتزا (یا غذای مورد علاقه دوران کودکیام: هات پاکت) میدانم.
تفاوت دوم این است که کالزونه معمولاً با پنیر ریکوتا (یا ترکیبی از پنیرها شامل ریکوتا) تهیه میشود. این به کالزونه رطوبت اضافه میکند.
کالزونه چیست؟
کالزونه = خمیر + سس + پنیر + مواد داخل آن
مواد تشکیل دهنده دستور پخت کالزونه عبارتند از خمیر، سس پیتزا، پنیر و موادی مانند پپرونی، سوسیس ایتالیایی، ژامبون و هر نوع سبزیجات یا پروتئین دیگری که ترجیح میدهید. همچنین میتوانید کالزونه پنیری را بدون هیچ ماده دیگری درست کنید.
یکی دیگر از نکات کلیدی برای یک کالزونهی عالی این است که آن را در کنار سس مخصوص سرو کنید ترجیحاً سس مارینارا. هر سس قرمزی که داخل کالزونه استفاده میکنید میتواند برای سسهای دیگر هم سرو شود بنابراین لازم نیست دو سس مختلف درست کنید یا بخرید مگر اینکه خودتان بخواهید.
گزینههای خمیر از ابتدا
برای یک دستور پخت آسان کالزونه، از یکی از گزینههای آماده زیر استفاده کنید. اما اگر میخواهید کالزونه را خودتان درست کنید، در اینجا چند دستور پخت خمیر پیتزا که میتوانند به خوبی کار کنند، آورده شده است:
✅پیتزای چدنی با خمیر پر شده در ظرف عمیق – خمیر را به شش تا هشت کالزون تقسیم کنید
✅دستور پخت پیتزای دیپ دیش – خمیر را حداقل به شش کالزونه تقسیم کنید
✅پیتزای ورقهای ۳۰ دقیقهای – خمیر را به شش تا هشت کالزونه تقسیم کنید
دستورهای خمیر پیتزای دیگری هم میتوانند جواب بدهند، اما از خمیر پیتزاهای خیلی نازک یا ترد پرهیز کنید. این خمیرها به خوبی خمیر پیتزای شما نمیپزند. بهتر است از خمیر پیتزایی استفاده کنید که حاوی مخمر باشد، هرچند استثناهایی هم وجود دارد.

گزینههای خمیر کالزونه آماده از فروشگاه
✅خمیر منجمد برای نانهای قرصی – این گزینه مورد علاقه من از فروشگاه است. هر نان سه کالزونه درست میکند، بنابراین اگر کل این بستهای که در بالا میبینید را یکجا استفاده کنم، نه کالزونه درست میشود. باید این خمیر را از حالت انجماد خارج کرده و با وردنه پهن کنید.
✅خمیر پیتزای یخچالی (مثل پیلزبری) – من این گزینه را هم دوست دارم چون خوب عمل میکند و بسته به اندازه، به راحتی میتوان آن را به انواع کالزونههای مختلف تبدیل کرد.
✅مخلوط خمیر پیتزای خشک (مانند جیفی) – اگرچه این گزینه جواب میدهد و ماندگارترین گزینه است، اما میتواند خمیر کالزونه شما را کمی نازک و خشک کند.
این خمیر نان منجمد قبل از پهن کردن است. از هر خمیری که استفاده میکنید، قبل از پخت حتماً آن را با وردنه به ضخامت دلخواه پهن کنید.
اگر خمیر را خیلی ضخیم (بیش از ۱/۲ سانت ) رها کنید، ممکن است داخل آن کمی خمیری باشد در حالی که کاملاً پخته و از بیرون بسوزد. بسته به دستور پخت خمیری که استفاده میکنید، زمان پخت را در صورت نیاز تنظیم کنید.
مطالب بیشتر: معرفی 6 غذا با خمیر پیتزا

فیلینگهای کالزونه
سس – من سس قرمز دوست دارم. برای داخل هر کالزونه به مقدار زیادی از آن نیاز ندارید – حداکثر فقط چند قاشق غذاخوری. اما مقداری از آن را برای کنار غذا و برای سس زدن میخواهید. میتوانید کالزونه را با سسهای دیگری مانند آلفردو یا سایر سسهای پاستا یا سس باربیکیو درست کنید. هر سسی که برای پیتزا دوست دارید، احتمالاً برای کالزونه هم دوست خواهید داشت.
پنیر – من معمولاً از مخلوطی از پنیر ریکوتا و موزارلای رنده شده استفاده میکنم. پنیر ریکوتا به داخل کالزونه رطوبت اضافه میکند، بنابراین در پخت خشک نمیشود. با این اوصاف، اگر میخواهید از پنیر ریکوتا صرف نظر کنید، بهترین جایگزین، موزارلای تازه است که رطوبت بیشتری دارد.
مواد روی پیتزا – مواد روی پیتزا میتوانند به عنوان مواد داخل کالزونه استفاده شوند. خانواده من پپرونی دوست دارند و اگر کمی ریحان تازه داشته باشم، معمولاً آن را هم اضافه میکنم. اگر میخواهید از سبزیجات استفاده کنید، میتوانید ابتدا آنها را کمی بپزید، مانند تفت دادن فلفل دلمهای، پیاز یا قارچ. اما این سلیقه شخصی است و فقط به نوع بافتی که ترجیح میدهید بستگی دارد.

مسیرها
خمیر را پهن کنید برای این زمان پخت که من اینجا توصیه میکنم، خمیر باید تقریباً 20 تا 25 سانتیمتر قطر و 5/1 سانتیمتر ضخامت یا کمتر داشته باشد.
یک یا دو قاشق غذاخوری سس اضافه کنید و کم و بیش به طور یکنواخت به سمت لبهها پخش کنید و کمی لبه در اطراف آن باقی بگذارید. هر کالزونه را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است، قرار دهید.
روی نیمی از کالزونه، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پنیر ریکوتا خرد شده اضافه کنید. ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پنیر موزارلای رنده شده یا پنیر پارمزان بپاشید. سپس یک مشت از هر نوع موادی که دوست دارید روی آن بریزید.
خمیر را روی خودش تا کنید و به شکل امپانادا (نیمه ماه) درآورید. من دوست دارم از چنگال برای فشار دادن لبهها به هم استفاده کنم، اما شما میتوانید آنها را لوله هم کنید. این بستگی به خمیر شما دارد.

اختیاری: قبل از پخت، روی خمیرها را با برس تخم مرغ بزنید. این کار باعث میشود خمیر به رنگ قهوهای طلایی دربیاید.
بعد از پخت، با سس سرو کنید. اگر میخواهید احساس سلامتی کنید، میتوانید سالاد هم اضافه کنید. نوش جان!





