چگونه کودکی شاد داشته باشیم ؟ | راز تربیت فرزند
چگونه کودکی شاد داشته باشیم ؟ | راز تربیت فرزند : قبل از اینکه بخواهید فرزندتان در زمینه های مختلف موفق باشد و در جمع درخشش و افتخار داشته باشد ، مهم این است که کودک شما خوشحال باشد. کودکی که شهامت ابراز وجود دارد از شکست نمی ترسد و می تواند ارتباطات موفقی برقرار کند.
کودکی خوش بین و پرانرژی که برای زندگی پرتحرک آماده است … اما اصول و رازهای تربیت کودک شاد چیست؟ چگونه می توانیم یک کودک شاد پرورش دهیم؟ راز والدینی که فرزندان شاد و سرحال پرورش می دهند چیست؟ تا اخر این مقاله از کاردستون همراه باشید.
فهرست مطالب این صفحه
1. او را بدون قید و شرط دوست داشته باشید
“دوست داشته شدن” نیاز اساسی کودک برای خوشبختی است و شخصیت او را می سازد به فرزند خود نشان دهید که او را بدون قید و شرط و در هر شرایطی دوست دارید و هرگز محبت او را از او نمی گیرید.
احساس تعلق به او امنیت روانی می بخشد و به او اجازه می دهد اکنون کودکی شاد و در آینده انسانی مطمئن و خوشحال باشد. همیشه به او بگویید که او را دوست دارید البته فقط کافی نیست که بگوییم ما او را دوست داریم ، کودک باید این احساس عشق را در رفتار و کردار ما درک کند.
2. خوشبختی و شادی را در خود تشویق کنید
بدون شک همه ما می دانیم که فرزندان همه چیز را از والدین خود تقلید می کنند. بنابراین اگر هنوز یاد نگرفته اید که شاد باشید نباید انتظار داشته باشید که فرزندتان شاد باشد.
تحقیقات نشان می دهد فرزندان بزرگ شده در یک خانواده داغدار دو برابر بیشتر از کودکان عادی افسرده هستند. بنابراین برای تربیت فرزند شاد ابتدا باید خودتان خوشبخت باشید. از اوقات فراغت زندگی و سرگرمی خود لذت ببرید. بر جنبه های مثبت زندگی تأکید کنید و روابط خود را با همسر و خانواده تقویت کنید. کودک شما احساسات و رفتارهای شما را یاد می گیرد و تکرار می کند.
نکته بسیار مهم این است که وراثت و نوع رفتار شما نقش اساسی در تربیت هر کودک دارد بنابراین به یاد داشته باشید برای داشتن فرزندی خوب باید بسیاری از فاکتورها و رفتارها را یاد بگیرید.
بیشتر بخوانید: راهکار موثر در رفتار با نوزاد از تولد تا یکسالگی |
3. به او اجازه دهید احساسات خود را بیان کند
کودکی که مجبور است احساسات خود را سرکوب کند تا سرزنش نشود ، کودک خوشبختی نخواهد بود! همه کودکان هنگام عصبانیت فریاد می کشند. آنها وقتی ناراحت می شوند گریه می کنند. وقتی ناراحت می شوند پاهایشان را به زمین می کوبند یا در اتاق می دوند.
این برای کودکان طبیعی است زیرا آنها نمی توانند با دوستشان تماس بگیرند و مانند بزرگسالان وقتی حالشان خوب نیست خود را خالی کنند. بگذارید بچه ها به روش خود تخلیه شوند و سپس پیشنهاد کمک کنید.
ممکن است احساسات کودک برای لحظه ای شما را ناراحت کند اما بهتر است اجازه ندهید که احساسات خود را ابراز کنند و در طولانی مدت به مشکلاتی از قبیل اختلالات خوردن ، افسردگی یا سایر مشکلات روحی دچار شود.
بیشتر بخوانید: چطور دید مثبتی به زندگی خودمان داشته باشیم |
4- او را به فعالیت بدنی و بازی تشویق کنید
متأسفانه امروز با تغییر در سبک زندگی ، شاهد کم تحرکی و اضافه وزن در کودکان هستیم. کودکان چاق اعتماد به نفس کمتری دارند و افسردگی بیشتری نسبت به سایر کودکان دارند. کودکان اگر رژیم غذایی سالمی داشته باشند و فعالیت های فعال در فضای باز را تجربه کنند از سلامت و شادی بیشتری برخوردار خواهند شد.
کودکی که خوب غذا میخورد و ورزش میکند مغزش بیشتر اندروفین ترشح می کند که به او احساس شادی میدهد . با فراهم کردن میان وعده های طبیعی از جمله میوه های تازه فصلی، پرهیز از قرار دادن تنقلات در دسترس کودکان و جانشین کردن غذاهای سالم خانگی به سلامت کودک خود کمک کنید .
کودکتان را به انجام دادن ورزش و سرگرمیهای خارج از منزل تشویق کنید. بازی با سایر کودکان، قدرت خلاقیت خلاقیت کودکتان را تقویت میکند و مهارتهای اجتماعی را به او میآموزد.
5- قوانینی تنظیم کنید و به آنها پایبند باشید
همه مردم ، به ویژه کودکان ، احساس خوشبختی می کنند و از اضطراب در امان هستند. کودکان به دنبال ساختار هستند ، وقتی می بینند و می فهمند که یک چارچوب قوی برای رفتارهای آنها وجود دارد ، آنها راحت تر رشد و ابراز خوشبختی می کنند.
بیشتر بخوانید: 8 روش خونسردی و صبر را بیاموزید |
6. به او بیاموزید که با شکست و خوش بینی روبرو شود
یکی از اصلی ترین رازهای زندگی شاد ، مهارت مواجهه و غلبه بر مشکلات است. الگوی خوبی برای کودک خود باشید و در شرایط مختلف روحیه خود را در مقابل فرزند خود بازی نکنید. به جای اینکه کودک خود را از هرگونه ناراحتی دور نگه دارید ، به او کمک کنید تا یاد بگیرد چگونه با او کنار بیاید اگر افت تحصیلی یا غیرآکادمیک او را ناامید کرد به او کمک کنید تا زودتر به حالت عادی برگردد. او را به نوشتن یا ترسیم احساسات خودش ترغیب کنید.
به جای تشویق و تأکید مداوم بر نتایج کار و موفقیت فرزندتان در آن زمینه ، پشتکار او را تشویق کنید و از تلاش های او ستایش کنید. همچنین به جای ستایش ویژگی های ذاتی او ، مانند هوش یا زیبایی ، از تلاش او قدردانی کنید. در واقع شما با این کار باعث میشوید او بدون تکیه بر ویژگیهای ذاتی اش ریسک پذیرتر باشد و بتواند خودش را بدون ترس از نتیجهی کار، در معرض شکست قرار دهد.
برای تربیت کودک شاد خوشبینی را به کودک آموزش دهید. از همان کودکی به کودک یاد دهید بر نیمه پر لیوان تمرکز کند. تحقیقات نشان دادهاند کودکانی که تا ۱۰ سالگی یاد گرفتهاند زیباییهای زندگی را ببینند، در دوران بلوغ، نسبت به مصرف مواد مخدر، افسردگی و اضطراب، مصونیت بیشتری داشته اند.
بیشتر بخوانید: 9 روش برای درمان و غلبه بر اضطراب و استرس |
7. یک جعبه شادی برای او درست کنید
جعبه ای درست کنید و اشیا ، عکس ها ، کارت پستال ها ، سوغاتی ها و کاردستی های مورد علاقه کودک خود را که یادآور خاطرات خوش کودک است ، قرار دهید. وقتی کودک شما غمگین یا بیمار است ، او را از جعبه بیرون آورده و به او نشان دهید تا لبخند بر لب داشته باشد.
8- به فرزند خود حق انتخاب بدهید
در بعضی موارد اجازه دهید کودک حق انتخاب و کنترل شرایط را داشته باشد. به عنوان مثال اجازه دهید لباس های خود را انتخاب کنند گاهی اوقات انتخاب می کند چه غذایی را بخواهد بخورد خوب از او سوال کنید دوست دارد به چه کلاسی برود و … این کار به او اعتماد به نفس و شادی میبخشد.
9. سپاس و قدردانی را به او بیاموزید
افرادی که قدردان هستند و لحظات خوب را ثبت می کنند نسبت به دیگران خوش بین تر و بیشتر در زندگی پیشرفت می کنند زیرا از زندگی و اطرافیان خود احساس رضایت بیشتری دارند.
برای تقویت احساس شکرگذاری کودک خود می توانید چیزهایی را که باید روزانه از آنها شکرگزار باشید با صدای بلند نام ببرید. به عنوان مثال شما می توانید این کار را بین وعده غذایی یا شب قبل از خواب انجام دهید و با انجام مرتب آن می توانید شکرگذاری را به یک آیین تبدیل کنید. قدردانی و سپاسگزاری احساسات مثبت را در کودک پرورش می دهد و باعث احساس رضایت و شادی مداوم او می شود.
چگونه کودکی شاد داشته باشیم؟
سخن آخر
به نظر شما برای تربیت فرزند شاد چه کار دیگری می توان انجام داد و چه نکات دیگری را باید در نظر گرفت؟ ما به شما پیشنهاد می کنیم چگونه فرزندانی خوش اخلاق با ادب و صبور تربیت کنیم؟ را مطالعه کنید و نظرات و سوالات خود را با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.