نشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!

نشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!

نشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!: افراد مبتلا به وسواس نیز علائم و نشانه های مختلفی دارند که برخی از آنها در زیر ذکر شده است برای شناختن خود و یا اطرافیانتان که متوجه این اختلال شوید با کاردستون تا آخر این مقاله همراه باشید.

نشانه هایی از وسواسی

علائم و نشانه های وسواس چیست؟

1- نشانه اصلی وسواس افکار و اعمال تکراری است. وسواس مانند سکسکه است. ما می خواهیم سکسکه را متوقف کنیم ، اما نمی توانیم.

در وسواس ، یک فکر مداوم در ذهن بیمار تکرار می شود ، او می خواهد آن را قطع کند اما نمی تواند ، یا چیزی را تکرار می کند اما نمی تواند جلوی آن را بگیرد. گویی نیرویی او را مجبور به این کار می کند. معمولاً افراد وسواسی می دانند که کارشان بی معنی است اما نمی توانند جلوی آن را بگیرند.

2- علائم دیگر افراد مبتلا به وسواس ، اهمیت بیش از حد و طبیعی صحت یا نادرستی عبادات است ، مانند وضو ، نماز ، نماز ذکر و مانند آن ، به طوری که فرد از حالت عرفی و شرعی دستورات دینی به افراطی برای رسیدن به رضایت ، اقدامات را مرتباً تکرار کنید.

3. یکی دیگر از علائم اصلی وسواس ، حساسیت زیاد به آلودگی و اهمیت اغراق آمیز میکروب ها و کثیفی ها و به دنبال آن شستشوی مکرر برای از بین بردن آلودگی یا به دست آوردن است. در چنین مواردی فرد نسبت به موارد خاصی از جمله فضولات حیوانات ، ادرار ، مایع منی و سایر موارد دیگری از این قبیل حساسیت دارد و برای فرار از چنگ آنها به شستشوها و تمیز کردن به صورت وسواسی می پردازد.

بیمار همچنین سعی می کند از منبع آلودگی جلوگیری کرده و خود را دور نگه دارد. البته برخی از این بیماران اظهار می کنند که دلیل اصلی انجام چنین اعمالی تنها در امان ماندن از اضطراب شدید است که در صورت عدم انجام آن ممکن است مبتلا شود.

نشانه هایی از وسواسی

بیشتر بخوانید: چگونه کودکی شاد داشته باشیم ؟ | راز تربیت فرزند

4- نشانه دیگر وقوع این بیماری ، تردید و شک زیاد در مورد برخی موارد و تلاش اجباری آن برای امتحان است. افراد مبتلا به این وسواس فکری مرتبا مواردی مانند دریچه های گاز ، اجاق گاز ، وسایل خانگی ، کلیدهای برقی ، قفل ، کمد ، کشوها را بررسی می کنند.

از نظر آنها یک چک کافی نیست ، اما آنها مجبورند بارها این کار را انجام دهند و فقط بعد از تکرارها ، آنها هنوز احساس ناامنی می کنند. اکثریت این افراد سعی می کنند با این واقعیت کنار بیایند که هیچ دلیلی برای آسیب رساندن به خود و دیگران نگذاشته اند. ترس آنها این است که انجام ندادن چنین کاری می تواند به بدبختی بزرگی منجر شود.

5- نشانه پنجم کندی و طولانی شدن کارهای شخصی و روزمره است. این افراد ساعت ها صرف غذا خوردن یا اصلاح ، مسواک زدن یا آماده شدن برای خواب یا مرتب شدن می کنند.

6- داشتن افکار خصوصی ، از جمله اینکه اگر کاری انجام دهم یا حرفی بزنم ، اتفاق خاصی برای من خواهد افتاد ، نشانه دیگر وسواس است ، البته اگر این افکار در ذهن شما بیش از حد تکرار شود. اکنون با توجه به این علائم: اگر می خواهید بعضی کارها را کمتر انجام دهید.

به عنوان مثال ، کمتر بشویید ، کمتر شک کنید ، چیزها را مرتب کنید و یا کمتر در مورد موضوعات پرخاشگرانه ، جسمی یا عبادی فکر کنید ، یا اینکه اینگونه افکار و اعمال باعث اختلال در فعالیت های روزمره زندگی و روابط شما با اطرافیان شده است.

شما یک اختلال وسواس فکری عملی دارید ، به خصوص اگر کل زمان صرف افکار و اعمال وسواسی بیش از یک ساعت در روز باشد.

تست وسواس فکری

بیشتر بخوانید: ۸ نکته مهم برای فروش موفق در اولین فروش

عواقب وسواس چیست؟

البته لازم به ذکر است که فقط افراد متخصص و آموزش دیده می توانند 100٪ بگویند شما وسواس دارید یا خیر؟ اما پرسشنامه هایی نیز وجود دارد که می توانید با ارزیابی وضعیت خود به آنها پاسخ دهید.

در زیر نمونه هایی از این پرسشنامه ها آورده شده است:

1- آیا شما بیش از اندازه اقدام به شستن و تمیزی می کنید؟
2-آیا شما بیش از اندازه اقدام به کنترل کردن چیزها و امور می کنید ؟
3- آیا افکاری دارید که به طور دائم باعث آزار و اذیت شما می شوند و شما می خواهید از شر آنها خلاص شوید ولی نمی توانید ؟
4- آیا برای تمام کردن کارها و فعالیت ها یی که انجام می دهید،بیش از اندازه وقت تلف می کنید ؟
5- آیا در مورد نظم ،ترتیب وآراستگی بیش از اندازه نگران هستید ؟

نشانه هایی از وسواسینشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!

اگر به یک یا چند سوال پاسخ مثبت دهید و احساس می کنید بیش از حد مضطرب هستید یا این امر در کار یا تحصیل ، مطالعه ، فعالیتهای عادی روزمره ، روابط اجتماعی ، روابط خانوادگی یا سایر روابط تداخل ایجاد می کند. بله ، به نظر می رسد شما یک اختلال وسواس فکری دارید.

بنابراین در صورت تشخیص اختلال وسواس فکری عملی به طور کلی که یک اختلال روانی است ، می توانید با استفاده از مطالب ذکر شده و البته با کمک روانشناس و مشاوره حضوری به این تشخیص برسید.

می‌شوید و می‌سابد، انگار که هیچ‌چیز، هیچ‌وقت تمیز نمی‌شود. خاله را می‌گویم. آنقدر دست‌هایش در آب بوده که مدام پوست‌‌پوست می‌شود و روی تمیزی بعضی چیزها بیشتر حساسیت نشان می‌دهد.مادر می‌گوید، خاله وسواس دارد و خاله معتقد است مادر سرهم‌بندی کار می‌‌کند و اصلا تمیزکاری او را قبول ندارد، اما حق با کیست؟

وسواسی ها  به خود سخت می گیرند. یک فرد وسواسی با افکار وسواسی و رفتارهای تکراری شروع به ساییدن بیش از حد به سطح یا اشا می کند ، زیرا فکر می کند برای تمیز کردنش باید دو یا شش بار آن را بشویید ، بنابراین خودش را آزار می دهد. این در حالی است که دیگران معتقدند مکان یا شی تمیز است.

این احساس اجبار منجر به ضعف عملکرد و اتلاف وقت می شود. وسواس استرس زیادی را به شخص و دیگران وارد می کند و باعث سردرگمی می شود.

افراد وسواسی مداوم رفتارهای تحت فشار را تکرار می کنند و در آخر آنها معمولاً از عملکرد خود راضی نیستند ، در حالی که شخصی که فقط به نظافت تا حدی توجه داشته باشد که هیچ شلختگی و بی نظمی ای نداشته باشد ، از عملکرد خود راضی خواهد بود و دیگران.

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت تقسیم کننده ی کشو به روش ساده

نشانه هایی از وسواسی

از کجا بفهمیم رفتارمان وسواس است؟

معمولاً فردی که رفتارش به تدریج وسواس  پیدا می کند ، می فهمد که رفتار او طبیعی نیست ، زیرا بیشترین آسیب را می بیند و بیشترین فشار روانی را به خود وارد می کند و هرگز از عملکرد خود راضی نیست.

برای این افراد ، گاهی اوقات فقط تمیز کردن یک چیز یا مکان مهم است ، به عنوان مثال ، آنها لباس های خود را زیاد می شویند ، اما خانه آنها خیلی تمیز نیست ، در حالی که اگر کسی تعادل داشته باشد ، همه چیز و همه جای او خانه تمیز خواهد شد و او خودش از عملکرد خود راضی است.

افراد وسواسی معمولا تمیزکردن دیگران را قبول ندارند و فقط اگر خودشان این کار را انجام دهند تا حدی دلشان راضی می‌شود، ولی افراد عادی از کمک دیگران استقبال هم می‌کنند.

نشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!

وسواس بودن از کجا می آید؟

وسواس هم ریشه‌های وراثتی و هم یادگیری دارد. اگر در خانواده کسی سابقه وسواس وجود داشته باشد، احتمال این که به این اختلال دچار شود، زیاد است ولی یادگیری هم می‌تواند باعث بروز این مشکل شود.

مثلا وقتی از دوران کودکی، بچه‌ای وادار به رعایت انضباط و تمیزی بیش از حد می‌شود، در بزرگسالی این خصیصه در او می‌ماند و حتی امکان دارد شدیدتر هم شود.

بیشتر بخوانید: 10 راه حل برای تمیز کردن جاهای دور از دسترس در خانه 

چگونه با وسواس بودن مبارزه کنیم؟

اولین راه مبارزه این است که اطرافیان شما به محض مشاهده رفتارهای وسواسی در شخصی سعی در ترک آن داشته باشند.  فرهنگی که می دانیم کسانی که وسواس دارند منظم و پاک هستند باید از بین برود و باید بدانیم که این افراد بیماری دارند.

وی توصیه می کند: افراد وسواسی نباید هر کاری را که می خواهند برای آرام کردن او انجام دهند و خود را موظف به اجرای دستورات خود می دانند ، مثلاً اگر از اعضای خانواده بخواهد دست و پاهای خود را به طور مداوم بشویند ، به محض احساس این درخواست از نرمال آراستگی بحث نیست ، به او گوش نکنید تا وسواس آرامش از بین برود.

ممکن است اهمیت ندادن به خواسته فرد وسواسی او را عصبی کند؛ بنابراین باید تدریجی و با تذکر انجام شود؛ ولی اگر این روش را پیاده نکنیم، شخص مبتلا به وسواس شرطی و مشکل روزبه‌روز شدیدتر می‌شود.

آیا وسواس قابل درمان است؟

روانپزشکی در مورد درمان این بیماران می گوید: برای این بیماران لازم است که از روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرند تا درمان های پزشکی و شناختی رفتاری برای آنها انجام شود.

فرد وسواسی باید به خودش کمک کند ، در هر چیزی که اعتدال رعایت نشود ، مسئله ساز است؛ بنابراین نباید اغراق کرد و دست کم گرفت. وقتی همه تصدیق می كنند كه خانه مرتب است یا یك چیز تمیز است ، باید آن را بپذیریم تا در دام وسواس نیفتیم و از افكار مزاحم پرهیز كنیم تا گرفتار بیماری های روحی و جسمی نشویم.

اگر احساس می کنید دائماً کاری را تکرار می کنید ، مراقب باشید و دیگر آن را انجام ندهید. به گفته وی ، بهترین کار کنترل افکار شما به گونه ای است که به تدریج از افکار مخرب چشم پوشی کنیم. به عنوان مثال ، اگر فکر می کنیم باید چهار بار لباس ها را بشوییم تا تمیز شوند ، تعداد دفعات شستن آنها را کاهش دهید تا به یکی برسد.

ممکن است تصور شود که یک ناظر بر کار ما نظارت می کند و خود را متعهد می کند که رفتار تکراری انجام ندهد. از طرف دیگر ، محیط کار باید شاد باشد تا بعداً خسته شوید. کار با موسیقی و مجبور کردن خود به پذیرش کار دیگران و کمک گرفتن از آنها باعث راحتی در خانه و تمیز کردن خانه می شود و این یک تمرین برای مبارزه با وسواس است.

نشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!

بیشتر بخوانید: 21 کاربرد جالب نوشابه در خانه و زندگی روزمره

اهمیت تمیز نگه داشتن خانه

وقتی زمان تمیزکاری خانه فرا می رسد ، مرتب کردن نظم و شلوغی مانند این است که به تنهایی به بالای کوه یخی بروید. شناسایی میکروب ها برای از بین بردن هر چیزی که در واقع قابل مشاهده است کافی است. این میکروب ها می توانند در بزرگسالان و کودکان ایجاد بیماری کنند.

یکی از خطرناک ترین عناصر باکتری این است که در صورت ضد عفونی نکردن مناسب ، تا چه زمانی می تواند زنده بماند. برخی از میکروب ها می توانند ساعت ها در سطح خشک مانند اسباب بازی های کودکان زندگی کنند.

در کنار هم ، باکتری ها می توانند تا سه روز در سطح مرطوب ، از جمله حمام زنده بمانند. بدون یک عامل تمیز کننده قوی یا کمک حرفه ای خدمتکار ، خلاص شدن از شر این میکروب ها دشوار است. تمیز نگه داشتن خانه باعث می شود از نظر روحی سالم باشید.

دانستن اینکه کجا باید نگاه کنید هنگام نظافت منزل مهم است. در حالی که مناطق خاصی که نیاز به توجه دارند ، مانند حمام ، حتی مناطقی که مردم هر روز استفاده می کنند ، می توانند مقدار قابل توجهی باکتری را حمل کنند. برای حفظ. به عنوان مثال ، شما می توانید به طور متوسط ​​تا چهار میلیارد میکروب را زنده نگه دارید. بعد از شستن آنها ، ظروف را روی آنها پاشیده شدند.

نشانه هایی که مشخص میکند شما وسواس هستید!

سخن آخر:

امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد و بتوانید خود و یا شخصی که با این مشکل مواجه است را با بهترین روش و با کمک کارشناسان در همین حوزه درمان کنید دقت کنید این یک اختلال است همانطور که گفتیم نیاز به زمان و درمان موثر دارد.نظرات و یا پیشنهادات خودتون رو برای ما در پایین همین صفحه به اشتراک بگذارید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *