فهرست مطالب این صفحه
روش های برنامه ریزی دقیق درسی : چطور موفق باشیم؟
روش های برنامه ریزی دقیق درسی : چطور موفق باشیم؟ برنامه ریزی درسی یکی از بهترین راه های دستیابی به موفقیت تحصیلی است و برنامه فرعی درست و مناسب راهی آسان برای رسیدن به اهداف مورد نظر است ، در این مقاله می خواهیم شما را با روش برنامه ریزی صحیح درس آشنا کنیم.
برنامه ریزی یکی از موثرترین روش ها برای افزایش تمرکز و تنظیم ذهن پر مشغله است و بنابراین یکی از راه های دستیابی به موفقیت تحصیلی بزرگ است.
علاوه بر این با برنامه ریزی صحیح و مناسب درس نیازی به نگرانی نیست و شما می توانید از تمام ساعات روز به خوبی استفاده کنید و علاوه بر مطالعه ، می توانید به فعالیتهای دیگری نیز بپردازید. در ادامه با تکنیک های برنامه ریزی درسی آشنا می شوید.
برنامه ریزی تحصیلی قدرت تصمیم گیری و اراده را تقویت می کند و با کمک برنامه ریزی افراد یاد می گیرند که برای رسیدن به اهداف بلند مدت خود باید صبور باشند و سختی ها را به خوبی تحمل کنند.ما در مقاله های قبلی به چطور سریع تر مطالب درسی را یاد بگیریم؟ اشاره کردیم اما در این مقاله روش دقیق برنامه ریزی را به شما میگوییم.
برنامه ریزی درسی راه موفقیت است
برنامه ریزی استرس و اضطراب را از بین می برد و شما را از نگرانی در مورد مطالعه باز می دارد برنامه ریزی تحصیلی فقط یک دفتر خاطرات نیست بلکه یک تکنیک خوب برای مدیریت زمان و ترتیب صحیح وظایف است و با برنامه ریزی می توانید به اهداف از پیش تعیین شده خود برسید.
علاوه بر این برنامه ریزی در کاهش استرس در جلسه امتحان موثر است در ادامه راه مناسبی برای داشتن برنامه ریزی موفق برای مطالعه را به شما عزیزان معرفی می کنیم.همچنین بخوانید: روش های موثر برای تقویت ریاضی در دوران تحصیل
برنامه ریزی آموزشی و درسی
گام یک :
برنامه ریزی در قالب زمانی: ابتدا باید با توجه به حجم آنها و در قالب های روزانه هفتگی و ماهانه برنامه ریزی کنید.
گام دوم:
تعیین روش برنامه: این یک روش برنامه ریزی برای مطالعه است که می تواند زمان محور یا وظیفه محور باشد. بر اساس زمان ابتدا باید ساعات روزانه خود را تنظیم کنید و سپس هر درس یا برنامه را در ساعات مشخص شده اضافه کنید.
در تکالیف ابتدا باید درس هایی را که می خواهید بخوانید پایه گذاری کنید و سپس زمان مناسب هر درس را پیش بینی کنید.
بیشتر بخوانید» درس گرفتن از اشتباهات گذشته که مسیر زندگی را مشخص میکند |
مرحله سوم:
فهرستی از فعالیتهای روزانه تهیه کنید: ابتدا باید فعالیتها و وظایفی را که قرار است در طول روز انجام دهید لیست کنید ، سپس بر اساس فعالیتهای خود برنامه ریزی کنید.
مرحله 4:
زمان بندی: اگر می خواهید برنامه ای بنویسید ، باید بدانید به طور متوسط برای مواردی که لیست کرده اید به چقدر زمان نیاز دارید. هر دانش آموز بسته به شرایط و زمان می تواند روزانه بین 6 تا 8 ساعت برنامه ریزی کند.
مرحله 5:
تعیین وظایف و اولویت بندی: شما باید درجه ای از اهمیت را برای هر یک از وظایف و وظایف مشخص شده در برنامه ریزی مشخص کنید ، که می تواند بین 1 تا 5 باشد. به عنوان مثال ، برای یک دانش آموز ، اولویت اول این است که درس بخواند و بقیه زمان ، هر دانش آموز می تواند کارهای دیگری را که مشخص کرده است انجام دهد.
مرحله 6:
آماده سازی برنامه: پس از تهیه مواد لازم برای تنظیم برنامه برنامه ریزی مطالعه ، باید برنامه را در آخرین مرحله تکمیل کنید. برای تکمیل برنامه ریزی ، باید نکات زیر را رعایت کنید.
اولویت را با درس های همان روز بگذارید.
✅اگر به مطالعه زیاد عادت ندارید ، ابتدا روزی 2 تا 3 ساعت مطالعه کنید سپس این زمان را به 5 ساعت افزایش دهید.
✅بین مطالعه دو درس 10 تا 15 دقیقه استراحت کنید.
✅شما می توانید بین 45 تا 60 دقیقه برای مطالعه یک درس ، که به آن واحد زمان مطالعه می گویند اختصاص دهید.
✅درسهایی را که نیاز به تمرکز بیشتری دارند در بهترین ساعات روز و ساعات پرانرژی قرار دهید و درسهایی را که آسان تر هستند یا به زمانهای دیگر علاقه بیشتری دارید قرار دهید.
✅هرگز دو درس سخت و دو درس حفظ را پشت سر هم قرار ندهید و حتماً یک درس حفظ را بین دو درس مفهومی قرار دهید.
✅در برنامه ریزی تحصیلی ، حتماً ساعات آزاد را پیش بینی کنید که اگر به هر دلیلی برنامه را از دست دادید ، می توانید در ساعات آزاد تعیین شده جبران کنید.
✅اولین درسی را که می گیرید قبل از پایان 24 ساعت (برنامه ریزی روزانه) داشته باشید.
✅پس از یک هفته (برنامه ریزی هفتگی) دومین دوره درسی را که گذرانده اید داشته باشید.
تکنیک های عملی برای برنامه ریزی تحصیلی
علاوه بر ترفندهایی که در بالا با آن آشنا شدید با انجام یک سری تکنیک های دیگر می توانید برنامه ریزی تحصیلی درستی همراه با موفقیت داشته باشید که در ادامه با این تکنیک ها آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید» 9 اشتباه والدین در تربیت فرزندان که انجام میدهند |
برنامه را دقیق بنویسید:
یکی از موثرترین کارها برای داشتن یک برنامه علمی خوب ، نوشتن یک برنامه است زیرا با نوشتن ، ذهن را مجبور می کند آنچه را که شما نوشته اید انجام دهد ، در واقع نکات به طور دائم در ذهن ثبت می شود. همچنین احتمال موفقیت در این گروه از افراد بسیار بیشتر است.
مطالعه مورد نیاز برای هر درس را تعیین کنید:
یکی از مهمترین مراحل قبل از تهیه برنامه مناسب ، مرور همه دوره ها و تعیین زمان مورد نیاز برای مطالعه آنها است. با این کار اولویت ها را تعیین کنید ، اما اگر چندین دوره دشوار را در یک روز مطالعه کنید ، علاوه بر نتیجه دلخواه به آنجا نمی رسید ، اما دیگر علاقه ای به مطالعه نخواهید داشت.
مطالعه را از یک درس آسان شروع کنید:
یکی دیگر از تکنیک های مفید و موثر برای نتایج بهتر از مطالعه ، شروع با یک درس آسان است بنابراین درسی را انتخاب کنید که مطالعه آن برای شما آسان است زیرا در ابتدای درس از انجام این کار خسته نمی شوید.
داشتن مدیریت زمان در مطالعه:
برای برنامه ریزی مناسب تحصیلی بهتر است مدیریت زمان را در نظر داشته باشید ، زیرا برخی افراد برای هر درس آنقدر وقت می گذارند که دیگر قادر به پوشش موضوعات اصلی درس نیستند که ممکن است برای شما مشکل ساز باشد. خوب. آمده است و برای حل این مشکل بهتر است یادگیری مهارت های تندخوانی نیز تقویت شود.
بیشتر بخوانید» در هر سنی که هستید میتوانید با این روش ها باهوش باشید! |
نداشتن برنامه فشرده :
برخی از افراد به فکر داشتن برنامه ای برای مشارکت بیشتر در برنامه برای دستیابی به موفقیت هستند ، اگر کاملاً اشتباه کرده باشند ، برنامه ریزی به معنای داشتن یک مطالعه با کیفیت در کنار تفریح و آرامش است.
سخن پایانی
میزان پیشرفت خود را در روش برنامه ریزی تحصیلی ارزیابی کنید و سعی کنید که موانع را مشخص نمایید تا بتوانید آن ها را کنترل کنید و از بین ببرید و همین که توانسته اید به مطالعه دروس خود سامان دهید و امور زندگی تان را سازماندهی کنید به موفقیت بزرگی در زندگی تان دست یافته اید و برای این منظور حتما به خودتان تبریک بگویید.