آموزش طرز تهیه پخت شیرینی برای عید نوروز | دستور تهیه 7 شیرینی
آموزش طرز تهیه پخت شیرینی برای عید نوروز | دستور تهیه 7 شیرینی : در این مطلب با طرز تهیه شیرینی نوروزی با ۷ دستور مختلف آشنا می شوید که امیدواریم با روش های ذکر شده بتوانید شیرینی های خوشمزه و خوش طعمی را در منزل بپزید.
شیرینی یکی از مهم ترین تنقلات پذیرایی از مهمانان نوروزی است و اگر شما هم از آن دسته خانم هایی هستید که علاقه مند به پخت انواع شیرینی های خانگی در منزل هستید بهتر است از طرز تهیه شیرینی عید نوروز غافل نشوید.
فهرست مطالب این صفحه
آموزش طرز تهیه پخت شیرینی برای عید نوروز با ۷ دستور پخت متفاوت و منحصر به فرد
شیرینی های نارگیلی، گردویی، نخودچی، شیرینی برنجی، شیرینی های بهشتی و … از انواع شیرینی های نوروزی هستند و شما می توانید با پخت این شیرینی های متنوع در منزل پذیرایی باشکوهی از مهمانی های نوروزی خود داشته باشید. در ادامه طرز تهیه شیرینی عید نوروز را با ۷ دستور مختلف برای شما قرار داده ایم.
1. دستور تهیه شیرینی نارگیلی
مواد لازم
پودر نارگیل : ۱۲۵ گرم
آرد سفید : یک قاشق غذاخوری
پودر شکر : ۲۵۰ گرم
سفیده تخم مرغ : سه عدد
لیمو ترش : نصف قاشق چایخوری
وانیل : ۱/۸ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک نارگیلی در خانه
برای تهیه کیک نارگیلی ابتدا تخم مرغ ها را بشکنید و سفیده ها و زرده ها را جدا کنید سپس سفیده ها را در ظرف مناسبی بریزید و با همزن هم بزنید تا سفت و کشدار شوند.
پودر نارگیل را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سپس یک قاشق غذاخوری آرد را به شیرینی اضافه کنید و پودر شکر را به شیرینی اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله طرز تهیه کیک نارگیلی عید را آبلیمو ترش و وانیل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
بیشتر بخوانید» 34 ایده جالب برای تزیین کیک تولد شیک |
یک ماسوره ساده یا کیسه فریزری با گوشه برش خورده در یک لیوان بلند قرار دهید و با قاشق شیرینی را داخل ماسوره بریزید سپس کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و به آرامی و با فاصله مناسب داخل شیرینی بگذارید.
سپس سینی را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و شیرینی ها را به مدت نیم ساعت با دمای 175 درجه سانتیگراد بپزید و بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از فر خارج کرده و بعد از خشک شدن شیرینی ها در ظرف مناسبی قرار دهید.
2. دستور پخت شیرینی نعلی
مواد لازم
آرد شیرینی : ۱۲۰ گرم
پودر بادام : دو قاشق غذاخوری
تخم مرغ : یک عدد
مارگارین : ۷۰ گرم
پودر قند : ۵۰ گرم
شکلات تخته ای شیری : ۲۰۰ گرم
وانیل : ۱/۸ قاشق چایخوری
طرز تهیه شیرینی نعلی
برای تهیه شیرینی نعلی ابتدا پودر قند و مارگارین را درون ظرفی مناسب بریزید و این مواد را به کمک همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شوند.
تخم مرغ و وانیل را به خمیر اضافه کنید و یک دقیقه دیگر هم بزنید.
پودر بادام و آرد را با هم مخلوط کرده و در دو مرحله این مواد را به شیرینی اضافه کنید و با نوک انگشت مواد را ورز دهید تا خمیر شیرینی به دست آید سپس خمیر را در کیسه فریزر گذاشته و به مدت 60 دقیقه بپزید. آن را در یخچال قرار دهید و پس از مدت ذکر شده خمیر را از یخچال خارج کنید و اگر خمیر خیلی چسبناک بود مقداری آرد به آن اضافه کنید.
گلوله هایی به اندازه نصف گردو از خمیر شیرینی بردارید و روی سطح کار آن ها را باز نمایید سپس خمیر شیرینی را به صورت استوانه ای باریک و بلند در آورید و دو سر خمیر را نیز به یکدیگر نزدیک کنید تا خمیر شیرینی به شکل نعل درآید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نعلی مخصوص عید نوروز کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن نمایید و خمیرهای شیرنی را با فاصله ای مناسب درون سینی بچینید سپس سینی را در فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
بیشتر بخوانید» تزیین کیک تولد برای بچه ها با پاستیل و ماکارون |
بعد از گذشت 15 دقیقه سینی را از درون فر بیرون آورید و اجازه دهید تا شیرینی ها به صورت کامل خنک شوند سپس آن ها را به کمک کاردک از سینی جدا نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نعلی شکلات را به روش بن ماری آب کنید سپس سر شیرینی ها را داخل شکلات آب شده قرار دهید و شیرینی ها را روی کاغذ روغنی قرار دهید تا شکلات خوب سفت شود. شیرینی های پخته شده را در ظرف مناسب سرو قرار دهید.
** توجه داشته باشید که اگر می خواهید روی کیک نعلی یا هر نوع مغز خوراکی دیگری کنجد بریزید، می توانید سفیده تخم مرغ را به کمک چنگال هم بزنید سپس سفیده زده شده را با قلم مو روی خمیر بمالید و مغز خوراکی را هم روی آن بپاشید.
3. دستور تهیه شیرینی بهشتی
مواد لازم
آرد شیرینی : ۲۰۰ گرم
پودر قند : ۱۰۰ گرم
روغن جامد ( مارگارین ) : ۱۰۰ گرم
روغن مایع : ۲۵ گرم
پودر هل : یک قاشق چایخوری
وانیل : ۱/۸ قاشق چایخوری
زعفران دم شده : به مقدار لازم
پودر کاکائو : به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین
طرز تهیه شیرینی بهشتی
برای پخت شیرینی های بهشتی ابتدا روغن جامد را از ساعات قبل از پخت شیرینی در دمای محیط قرار دهید سپس روغن جامد نرم شده را با پودر قند در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط را با کمک همزن هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
در این مرحله از دستور شیرینی های بهشتی عید، وانیل و هل را به شیرینی اضافه کنید، سپس آرد را کم کم به شیرینی اضافه کنید و بعد از اضافه کردن آرد با نوک انگشت، شیرینی را ورز دهید. توجه داشته باشید که خمیر نباید داخل روغن بیفتد.
روغن مایع را به خمیر شیرینی اضافه کنید و خمیر آماده شده را با کمک چرخ گوشت دو بار چرخ کنید تا نرمی آن بیشتر شود.
خمیر شیرینی را در این مرحله از طرز تهیه شیرینی بهشتی برای عید به چند قسمت مساوی تقسیم کرده و با کمک مواد مختلف آن را طعم دار کنید. توجه داشته باشید که برای داشتن شیرینی بهشتی زعفرانی می توانید مقداری زعفران به خمیر شیرینی اضافه کنید و برای داشتن شیرینی بهشتی شکلاتی نیز می توانید مقداری کاکائو به خمیر شیرینی اضافه کنید.
کف سینی کاغذ روغنی را خوب پهن کنید و خمیر شیرینی را داخل قیف بریزید و خمیر را به کمک ماسوره طراحی کنید. همچنین در صورت تمایل می توانید خمیر شیرینی را رول کنید سپس با کمک وسایل مختلف طرح را روی خمیر قرار دهید.
آموزش طرز تهیه پخت شیرینی برای عید نوروز | دستور تهیه 7 شیرینی
خمیرهای شیرینی بهشتی را با فاصله مناسب در سینی بچینید. می توانید روی خمیر شیرینی را با پودر مغز ها و سیاه دانه یا شکلات تزیین کنید و سپس سینی را در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده اید به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها کاملا بپزند.
بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید شیرینی ها خنک شوند سپس با کفگیر آنها را از سینی جدا کرده و در ظرف مناسبی برای سرو قرار دهید.
بیشتر بخوانید» آموزش طرز تهیه بستنی وانیلی به سه روش |
4. طرز تهیه شیرینی گردویی
مواد لازم
زرده تخم مرغ : ۶ عدد
شکر : نصف پیمانه
وانیل : نصف قاشق چایخوری
گردو خرد شده و آسیاب شده : ۳ پیمانه
طرز تهیه شیرینی گردویی
ابتدا فر را روی 150 درجه سانتیگراد قرار دهید تا خوب گرم شود.
زرده ها را جدا کرده و در ظرف مناسبی بریزید.
سپس زرده تخم مرغ را هم بزنید. نصف پودر قند را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و مخلوط را چند ثانیه هم بزنید.
بقیه پودر شکر را دوباره به زرده تخم مرغ اضافه کنید و این بار شیرینی را به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا مخلوط خامه ای شود.
وانیل را به شیرینی اضافه کنید و هم بزنید سپس گردوی خرد شده را به شیرینی اضافه کنید و با قاشق صاف هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید.
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نوروزی کف سینی فر را چرب کرده و آرد پاشی کنید. بین هر کیک 5 سانتی متر فاصله بگذارید.
سینی را به مدت 20 دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا شیرینی ها خوب بپزند سپس بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید شیرینی ها خوب خنک شوند. گردوها را از سینی خارج کرده و در ظرف مناسب سرو قرار دهید.
5. طرز تهیه شیرینی قطاب
مواد لازم برای تهیه خمیر
آرد سفید قنادی سه بار الک شده : ۳ پیمانه
زرده تخم مرغ : ۴ عدد
ماست پرچرب: ۱ لیوان
کره به دمای محیط رسیده : ۲۰۰ گرم
هل : ۱ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر : ۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه مواد میانی
گردو : ۱ پیمانه
دارچین : ۳ قاشق غذاخوری
شکر : ۲/۳ پیمانه
گلاب : به میزان لازم
هل : ۱ قاشق غذاخوری
گلاب : به میزان لازم
طرز تهیه قطاب خوشمزه
برای تهیه شیرینی قطاب ابتدا زرده هایی که به دمای محیط رسیده اند را هم بزنید.
مقداری از پودر هل و پودر دارچین را به زرده ها بیفزایید.
سپس کره نرم شده را به مخلوط زرده اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند ماست را به مایه شیرینی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
بیکینگ پودر و آردی را که سه بار الک کرده اید به آرامی به شیرینی اضافه کنید تا خمیر نرمی برای پخت شیرینی قطاب به دست آید و خمیر آماده شده به دست نچسبد. پس از آماده شدن خمیر روی ظرف را بپوشانید و خمیر را به مدت دو ساعت در دمای محیط قرار دهید.
برای تهیه مواد میانی، دارچین، گردو، شکر و پودر هل را به آسیاب اضافه کنید و پس از آسیاب کردن، به تدریج گلاب را به مخلوط اضافه کنید تا مواد چسبنده شود سپس مقداری از مواد میانی شیرینی را بردارید و به شکل شکل در آورید.
در مرحله بعدی طرز تهیه شیرینی عید خمیر را با وردنه به قطر نیم ساعت روی میز کار پهن کنید سپس با کمک لیوان یا فنجان خمیر را قالب بزنید. همچنین می توانید خمیر را به اندازه یک گردو بردارید و با دست پهن کنید سپس مواد میانی را که به شکل فندق گرد کرده اید وسط خمیر قرار دهید و خمیر را بسته و گرد کنید.
در صورت تمایل می توانید قطاب ها را در روغن داغ سرخ کنید که در این صورت برای پخت بهتر شیرینی ها باید در روغن غوطه ور شوند. کف سینی را به فاصله یک سانتی متر از هم قرار دهید سپس سینی حاوی شیرینی قطاب را در فر با دمای 185 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها خوب بپزند.
شیرینی های پخته شده را در پودر قند بغلتانید سپس در ظرف مناسب سرو قرار دهید.
6. شیرینی بادامی
اگرچه این نوع شیرینی به شیرینی بادامی معروف است اما با هر چیزی می توان آن را تزیین کرد، این شیرینی رنگ و لعاب خاصی دارد که با شربت خاصی درست می شود و می توان از آن برای مهمانی ها و مجالس استفاده کرد.
مواد لازم
آرد سفید قنادی/ ۲۵۰ گرم
پودر بادام/ ۵۰ گرم
کره/ ۱۵۰ گرم
پودر قند/ ۸۰ گرم
تخم مرغ/ یک عدد
وانیل/ یک چهارم قاشق چای خوری
نمک/ یک پنس
طرز تهیه شیرینی بادامی
آرد و پودر بادام و نمک را در ظرفی با هم مخلوط کرده سپس کره و پودر قند را اضافه کرده و با همزن به مدت 3 تا 4 دقیقه هم می زنیم سپس تخم مرغ و وانیل را مخلوط کرده و اضافه می کنیم و سپس آرد را اضافه می کنیم. در دو مرحله به آن اضافه کنید.
حالا خمیر را روی کاغذ روغنی ورز دهید و با کاتر پلاستیکی طرح دار قالب بزنید. همچنین می توانید برای تزئین روی هر کیک یک عدد بادام بگذارید سپس در فر با دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید. بگذارید 15 تا 20 دقیقه بماند.
7. دستور پخت شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یکی از خوشمزه ترین شیرینی هاست که شاید یکی از دلایل محبوبیت آن، بافت نرم و آب شدن آسان آن در دهان باشد، در اینجا طرز تهیه این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار عید را یاد خواهید گرفت.
مواد لازم
آرد نخودچی/ ۳۷۵ گرم
پودر قند/ ۱۵۰ گرم
روغن صاف قنادی/ ۱۵۰ گرم
پودر هل/ یک قاشق چای خوری
کاکائو یا پودر پسته، کنجد و یا خرفه/ به مقدار لازم برای تزئین
روش تهیه شیرینی نخودچی
ابتدا نخودچی را به آرد تبدیل کنید سپس روغن و پودر قند را الک کرده و هل سبز را اضافه کرده و با همزن بزنید تا سفید و روشن شود حالا آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید و به صورت قاشق اضافه کنید.
خمیر آماده و منسجم را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید سپس آن را خارج کرده و داخل نایلون را با وردنه صاف کنید سپس با استفاده از قالب شیرینی ها را برش دهید، برای تزیین آن نیز می توانید از مواد مختلف استفاده کنید.
در این مطلب طرز تهیه ۷ نوع شیرینی عید نوروز را داشتید که امیدواریم از تهیه این نوع شیرینی ها در منزل لذت ببرید و لحظات خوبی را در کنار اعضای خانواده سپری کنید.