چگونه گل ها را خشک کنیم که سالم بمانند؟
چگونه گل ها را خشک کنیم که سالم بمانند؟ : ممکن است وقتی به خشک کردن گل ها فکر میکنید قراردادن آنها لای صفحه کتاب اولین راه حل باشد. اما می توانید ساقه های گل را به روش های دیگری خشک کنید که به آنها کمک می کند شکل خود را حفظ کنند. در این مطلب به این مسیله می پردازیم و 4 روش را بررسی خواهیم کرد:
اگر دسته گل عروسی یا شکوفه خاصی دارید که می خواهید آن را به عنوان یادگاری نگه دارید، خشک کردن آن گل ها با یکی از این روش ها می تواند آنها را برای مدت طولانی در اطراف نگه دارد. همچنین میتوانید از گلهای خشک برای گلآراییهایی استفاده کنید که سالها دوام میآورند و در کاردستی با رزین عالی به نظر میرسند. البته در کنار گل ها می توانید سبزی ها را نیز خشک کرده و برای پخت و پز یا کارهای دیگر نگهداری کنید.
وقتی گل ها را خشک می کنید، همیشه مقداری قهوه ای شدن رخ می دهد و برخی از انواع و رنگ ها بیشتر از بقیه قهوه ای می شوند. این طبیعی است! گلهایی که متراکمتر هستند یا کاملاً باز نشدهاند (مانند گل رز) بهتر حفظ میشوند، بنابراین هنگام انتخاب گلها و تصمیمگیری در مورد زمان خشک کردن آنها، این را در نظر داشته باشید.
بیشتر بخوانید: چگونگی نگهداری طولانی مدت از شاخه های گل رز
فهرست مطالب این صفحه
آنچه شما نیاز دارید
قیچی
قفسه خنک کننده
فر
تابه ورق
هوا سرخ کن یا آبگیر
گل ها
نوارهای لاستیکی
رشته
کیسه های کاغذی یا کاغذی مواد غذایی پخت
اسپری مو
ساقه های گل را آماده کنید
همانطور که قبل از قرار دادن یک دسته گل در گلدان آب شیرین انجام می دهید، با کوتاه کردن انتهای ساقه ها شروع کنید.
اگر از باغ خود گل می چینید، این کار را صبح انجام دهید. هنگامی که آنها را از گیاهان جدا می کنید، مطمئن شوید که ساقه ها را به اندازه کافی طولانی نگه دارید تا کار کنید.
برگ ها را جدا کنید.
هر برگ را از ساقه جدا کنید.
وارونه آویزان کردن
ساقه ها را جمع کنید
آویزان کردن گلها به صورت وارونه یکی از رایجترین روشهایی است که بسیار خواهید دید. مدتی طول می کشد تا شکوفه ها به طور کامل خشک شوند، اما ارزش صبر کردن را دارد.
برای شروع، چند ساقه را روی هم جمع کنید و با کش محکم کنید. همانطور که ساقه ها خشک می شوند، منقبض می شوند و نوار لاستیکی آنها را نسبت به رشته ایمن تر نگه می دارد.
گل ها را آویزان کنید
گل های لاستیکی را به یک نخ یا چوب لباسی آویزان کنید. می توانید آن ها را با گیره لباس ببندید یا با یک تکه نخ کوتاه ببندید.
بهتر است در صورت امکان گل ها را در مکانی گرم و تاریک آویزان کنید. برای سرعت بخشیدن به این فرآیند، می توانید گل ها را در صندوق عقب خودرویی که در زیر نور خورشید پارک شده است آویزان کنید.
گیاهان آویزان
این فرآیند برای خشک کردن گیاهان نیز عالی عمل می کند. چه در حال حفظ طعم های مورد علاقه خود در باغ باشید و چه در حال برنامه ریزی برای تهیه چند ساشه با بوی شیرین هستید، این راه حل است.
خشک کردن در هوا
خشک کردن هوا روی قفسه خنک کننده
در حالی که آویزان کردن گل ها به صورت وارونه باعث خشک شدن آنها در هوا می شود، اما این تنها راه برای خشک کردن طبیعی شکوفه ها نیست.
ساقه های گل را روی یک قفسه خنک کننده بگذارید تا هوای زیادی در اطراف آنها در گردش باشد. همچنین میتوانید ساقهها را کمی کوتاهتر کنید و آنها را طوری قرار دهید که شکوفهها رو به بالا باشد. در هر صورت، می توانید گل را طوری تنظیم کنید که به شکل دلخواه شما باشد.
خشک کردن آب
یک روش مشابه “فقط اجازه دهید خشک شود” گاهی اوقات خشک کردن با آب نامیده می شود. این به نظر غیر منطقی می رسد، اما فقط به این معنی است که گل های شاخه بریده خود را در یک گلدان یا شیشه با مقدار کمی آب قرار دهید و اجازه دهید آب تبخیر شود. با گذشت زمان، گل ها همان طور که هستند خشک می شوند. این تکنیک مخصوصاً در مورد هورتانسیا محبوب است.
خشک کردن در فر
گل ها را آماده کنید
آیا تا به حال ظرف گل پخته اید؟ تو می توانی! این یک راه سریعتر برای خشک کردن گلها است زیرا درست مانند قرار دادن آنها در صندوق عقب ماشین، گرما تفاوت ایجاد می کند.
یک ورقه پخت را با کاغذ روغنی یا کاغذ از کیسه مواد غذایی بپوشانید. ساقه های گل را روی تابه پهن کنید.
فر خود را تنظیم کنید
فر را روی کمترین درجه ممکن، معمولاً 150 یا 170 درجه فارنهایت تنظیم کنید. گل ها را تا زمانی که خشک شوند بپزید و ظرف را هر 15 تا 20 دقیقه بچرخانید. این می تواند چندین ساعت طول بکشد.
برای اینکه رطوبت از فر خارج شود، سعی کنید در فر را باز بگذارید. همچنین میتوانید خود گلها را بچرخانید تا به طور یکنواخت خشک شوند، اما این میتواند باعث شکوفههای صافتری شود.
دستگاه خشک کن هوا
گل ها را آماده کنید
از آنجایی که خشک کردن گل ها اساساً رطوبت را از آنها خارج می کند، دستگاه آبگیری ابزاری رایج برای این کار است. می توانید سر گل ها را به صورت صاف در سینی ها قرار دهید تا ظرف چند ساعت خشک شوند.
اگر سرخ کن بادی دارید، اتفاقاتی که در دستگاه آبگیری می افتد را با فر ترکیب می کند. و سریع است!
سرخ کن هوا را در کمترین درجه حرارت قرار دهید یا از تنظیم آبگیری استفاده کنید. گل ها را در یک لایه روی قفسه های ترد یا در یک سبد قرار دهید. به دلیل جریان هوا در سرخ کن هوا، گل ها در کمتر از 15 دقیقه خشک می شوند.
گل ها را زیر نظر بگیرید
گلها را هر 5 دقیقه یکبار بررسی کنید تا پیشرفت آنها را بررسی کنید.
میتوانید گلهای خشکشدهتان را همانطور که هستند بگذارید، یا بهعنوان مرحله آخر اختیاری، آنها را با یک پوشش سبک از اسپری مو (یا نگهدارنده گلهای خشک شده) اسپری کنید تا بیشتر حفظ شوند. این مخصوصاً برای درست کردن گلهای خشک شده خوب است.
از شکوفه های خشک شده خود برای درست کردن پاتپوری خود یا نمایش آنها به عنوان دکور استفاده کنید. برای تمیز نگه داشتن گل های خشک شده، گرد و غبار را به آرامی با یک سشوار که در پایین ترین حالت خنک قرار داده اید پاک کنید.
سخن آخر:
امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و بتوانید با یکی از این روش گل هایتان را به همان صورتی که مایلید خشک کنید. اگر پاسخ خود را نیافتید همچنین پیشنهاد می کنیم بخوانید: چطور گل های طبیعی را خشک کنیم تا زیبا باقی بمانند؟