تفاوت شکایت کیفری و حقوقی در چیست؟

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی در چیست؟

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی در چیست؟ در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت شکایات کیفری و حقوقی آشنا کنیم و به راحتی و با کمترین هزینه شکایت خود را تنظیم کنید و از مشکلات پیچیده جلوگیری کنید.

برای اینکه بتوانید در دادگاه شکایت کنید باید تفاوت شکایت کیفری و شکایت حقوقی را بدانید و بر اساس نیاز خود شکایت خود را مطرح کنید. در واقع طرح شکایات حقوقی و کیفری در مکان های مختلفی انجام می شود، پس بهتر است قبل از هر چیزی با این دو نوع شکایت آشنا شده و در نهایت بتوانید آنها را از یکدیگر تشخیص دهید.

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی در چیست؟

تفاوت شکایت کیفری با شکایت حقوقی چیست؟

برای اینکه بتوانید این دو نوع شکایت را از یکدیگر تشخیص دهید، ابتدا باید با تعاریف آنها آشنا شوید و در نهایت تفاوت آنها را به راحتی درک کنید.

شکایت کیفری

شکایت کیفری بیان می کند که فردی با شکایت کیفری به ارتکاب جرم متهم می شود معمولاً در پرونده های جنایی، پلیس ابتدا متهم را دستگیر و سپس به دادستان محل گزارش می دهد.

پس از آن دادستان تصمیم می گیرد که آیا اتهامات متهم را به طور رسمی بررسی کند و آنها را نادیده بگیرد تصمیم دادستان به همه شواهد بستگی دارد و در صورت کامل بودن مدارک علیه فرد به راحتی می تواند فرد را مجرم تشخیص دهد و در نهایت او را مجازات کند.

شکایت کیفری معمولاً با درخواست شکایت همراه با استشهاد شاکی آغاز می شود که به آن استشهاد علت احتمالی می گویند. قاضی اظهارات مندرج در تقاضانامه و قولنامه را بررسی می کند.

اگر قاضی متقاعد شود که دلیل کافی برای ارتکاب جرایم خاص وجود دارد قاضی شکایت را امضا و صادر می کند. در موارد بسیار کمی، شکایت منجر به صدور حکم بازداشت می شود. در سایر موارد قاضی حکم مربوطه را صادر می کند. شما می توانید بدون وکیل شکایت کیفری کنید.

تفاوت شکایت کیفری و حقوقی در چیست؟

شکایت حقوقی

دادگاه برای شکایت حقوقی مجازاتی در نظر نمی گیرد و فقط مرتکب را مکلف به اعطای حقوق قانونی دیگران یا انجام وظایف می کند. در واقع برای گرفتن حقوق قانونی خود باید از یک وکیل خوب در این زمینه کمک بگیرید تا گرفتار دادگاه نشوید.

تفاوت شکایات حقوقی و کیفری

تفاوت های زیادی بین این دو شکایت وجود دارد که برای شما بررسی می کنیم.

شما باید شکایات حقوقی را در برگه های مخصوص بنویسید و به دادگاه ببرید در حالی که می توانید شکایت کیفری را روی هر کاغذی که دوست دارید بنویسید و ارائه دهید. در نظر داشته باشید که در صورت عدم نگارش شکایات حقوقی در برگه های ویژه، به آنها رسیدگی نخواهد شد.

شکایات کیفری باید ابتدا به دادگاه ارسال شود در حالی که شکایات حقوقی را می توان مستقیماً از دادگاه بررسی کرد.
برای شکایات حقوقی باید از وکیل کمک بگیرید اگر بتوانید به تنهایی شکایت کیفری را پیگیری کنید.

در مورد بسته شدن پرونده ها نیز این دو نوع شکایت متفاوت می باشند. در واقع با پس گرفتن شکایت های کیفری باز هم ممکن است پرونده بسته نشود و همچنان ادامه دار باشد در صورتی که با پس گرفتن شکایت های حقوقی پرونده به صورت کامل بسته خواهد شد.

شکایت کیفری با شکایت حقوقی

در شکایات کیفری به شکایت کننده شاکی و شخص مقابل را متهم می گویند، در حالی که در شکایت های حقوقی شکایت کننده را شاکی و شخص مقابل را متهم می گویند.

برای دعوت مردم به دادگاه، اوراقی برای آنها ارسال می شود این اوراق در شکایات کیفری احضاریه و در شکایات حقوقی اخطاریه نامیده می شود.

اگر فردی که به دادگاه احضار شده است به احضاریه ها و اخطاریه های ارسالی برای خود توجه نکند در شکایات کیفری او را جذب می کنند اما در شکایات حقوقی اینطور نیست و اصلا منتظر او نمی مانند. ، و حق به خواهان داده می شود. می دهند.

سخن پایانی:

در شکایات کیفری می توانید اعتراض خود را به دادگاه ارائه دهید و برای این کار نیازی به وکیل مدافع ندارید در حالی که برای شکایات حقوقی فقط وکیل می تواند درخواست تجدید نظر کند.همچنین میتوانید با کلیک برروی چگونه یک دادخواست خوب بنویسیم؟ نحوه نوشتن دادخواست این مقاله را هم بخوانید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *