کثیف ترین قسمت های آشپزخانه کجاست؟
کثیف ترین قسمت های آشپزخانه کجاست؟ : آشپزخانه ممکن است قلب یک خانه باشد، به همین دلیل است که اغلب کثیف ترین مکان در خانه است. آشفتگی آشکار وجود دارد – مانند ظروف استفاده شده، یک کف چسبنده یا یک اجاق گازدار. اما آیا مکان های دیگری وجود دارد که فراموش کرده اید تمیز کنید؟ به این فکر کنید که چه چیزهایی روی پیشخوان ها و قفسه های آشپزخانه قرار می گیرد – غذاهای نپخته، شسته نشده و خام، کوله پشتی ها و کیف هایی که همه جا روی زمین قرار دارند – و چند بار به دسته های یخچال و دستگیره های کابینت دست می زنیم. بیایید نگاهی به کثیف ترین مکان های آشپزخانه خود بیاندازیم و چگونه می توانید آنها را تمیز نگه دارید.
فهرست مطالب این صفحه
دستگیره ها
هر وسیله ای در آشپزخانه شما دارای نوعی کنترل پنل یا دسته است که با هر بار استفاده لمس می شود. همه این دستگیرهها، دکمهها یا پدهای لمسی بعد از تهیه غذای خام یا قبل از شستن دستها استفاده میشوند و خاک بدن و باکتریهایی مانند سالمونلا، لیستریا، E. coli و کپک و مخمر باقی میمانند. همه این ارگانیسم ها می توانند باعث ناراحتی گوارشی شوند و حتی شما و خانواده تان را بسیار بیمار کنند.
دستگیره کابینت آشپزخانه، دستگیرههای لوازم خانگی و پانلهای کنترل باید پس از آمادهسازی غذا یا هر روز با استفاده از دستمالهای ضدعفونیکننده یا پاککننده ضدعفونیکننده اسپری و پارچه تمیز یا حوله کاغذی تمیز شوند.
سینک
دومین گزینه در پاسخ به سوال کثیف ترین قسمت های آشپزخانه کجاست؟ سینک است. حتی اگر مقدار زیادی آب در سینک آشپزخانه شما جریان داشته باشد، احتمالاً میکروبهایی روی سطح آن کمین کردهاند، بهویژه در شکافهایی که سینک به پیشخوان میپیوندد، اطراف دریچههای تخلیه و زباله.
بر اساس گزارش بنیاد بین المللی بهداشت ملی (NSF)، 45 درصد از تمام سینک های خانگی آزمایش شده دارای E. coli یا نوعی باکتری کلیفرم بودند.
سینک آشپزخانه باید بعد از تهیه هر وعده غذایی، شستن ظروف یا حداقل یک بار در روز ضدعفونی شود و دستگیره ها و شیر آب و قسمت های پیشخوان نزدیک سینک را فراموش نکنید. وقتی غذاهای آلوده را میشویید، همه پاشیدنها را میگیرند.
از یک پاک کننده سینک حاوی ماده ضد عفونی کننده و یک حوله تمیز یا دستمال مرطوب ضد عفونی کننده یکبار مصرف استفاده کنید.
اسفنج و دستمال ظرفشویی
در تلاش برای کاهش استفاده از دستمال کاغذی و تاثیر آن بر محیط زیست، بسیاری از خانه ها از اسفنج های سلولزی، برس های شستشوی سینک و حوله های پارچه ای استفاده می کنند. متأسفانه، طبق یک مطالعه توسط NSF، حداقل 75 درصد از این موارد حاوی باکتری های کلیفرم (سالمونلا یا E.coli) هستند.
در صورت استفاده از این محصولات، پس از هر جلسه آماده سازی یا تمیز کردن غذا، آنها را باید در آب داغ بشویید. برس های سینک و پاک کننده سبزیجات را می توان پس از هر بار استفاده برای تمیز کردن کامل در ماشین ظرفشویی قرار داد.
یخچال
قبلاً در مورد چیزهایی که میتواند در دستههای یخچال و پدهای لمسی پنهان شود صحبت کردهایم، اما حتی با دمای پایین، برخی از باکتریهای بسیار مضر میتوانند در داخل یخچال شما رشد کنند.
بیشتر میوه ها و سبزیجات اگر قبل از نگهداری شسته نشوند، مدت بیشتری تازه می مانند. بنابراین، آنها به کشوی سبزیجات می روند که هنوز با باکتری ها و آفت کش ها پوشیده شده است. البته قبل از تهیه و سرو برای خانواده آن ها را می شویید، اما باکتری ها و میکروب ها در کشوی کریسپر باقی می مانند.
همین اتفاق در مورد گوشت خامی که در یخچال نگهداری می شود نیز می افتد. نشتی ها و مایعات بسته بندی در کشوها و در امتداد لبه های قفسه ها جمع می شوند. حتی محصولات بسته بندی شده مانند شیر یا وان کره بارها قبل از ورود به یخچال نگهداری و نگهداری شده اند.
برای خلاص شدن از شر باکتریهای کلیفرم و همچنین مخمر و کپکهایی که میتوان در آنجا رشد کرد، کشوها یا قفسههای یخچال را – در صورت امکان – هر ماه جدا کنید و سطوح را با مواد شوینده ملایم و آب گرم یا گرم بشویید. با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید.
بین تمیز کردن کامل، هر گونه ریخته شده را پاک کنید و سطوح داخلی را با یک دستمال ضد عفونی کننده سریع پاک کنید.
و هنگامی که در حال انجام تمیز کردن ماهیانه داخل یخچال هستید، چند دقیقه وقت بگذارید تا بالای دستگاه را گردگیری کنید و پشت و زیر آن را نیز جاروبرقی بکشید. درپوش هواکش را بردارید تا کویل ها جاروبرقی بکشند. گرد و غبار روی سیم پیچ ها باعث می شود یخچال برای خنک ماندن سخت تر کار کند و انرژی بیشتری مصرف کند و ذرات غذا که در زیر آن پنهان شده اند آهنربای حشرات هستند.
تخته گوشت
تختههای برش، بهویژه تختههای چوبی، میتوانند باکتریهایی را در گوشهها و شکافهای کوچکی که حتی پس از یک بار استفاده ظاهر میشوند، در خود جای دهند. داشتن حداقل دو تخته جدا از هم مهم است: یکی برای میوه ها و سبزیجات و دیگری برای گوشت. این باعث کاهش آلودگی متقاطع در هنگام تهیه غذا می شود.
هر تخته را بعد از هر بار استفاده با آب گرم و صابون بشویید و به خوبی با آب داغ بشویید. سپس با دستمال کاغذی یا حوله ظرف تمیز کاملا خشک کنید. تخته ها را خشک نکنید زیرا باکتری ها محیط گرم و مرطوب را دوست دارند. همچنین می توانید تخته های برشی را انتخاب کنید که می توانند در ماشین ظرفشویی برای تمیز کردن کامل قرار گیرند.
قهوه ساز، مخلوط کن و لوازم کوچک
حتی آب تمیزی که در یک محیط گرم و مرطوب مانند قهوه ساز باقی می ماند، می تواند محیطی عالی برای رشد باکتری ها، مخمرها و کپک ها ایجاد کند. برخی از وسایل کوچک بعد از هر بار استفاده باید تمیز شوند. حداقل هر هفته، وسایل کوچک را کاملاً جدا کرده و تمیز کنید. برخی از اجزا برای قرار دادن در ماشین ظرفشویی بی خطر هستند و برخی دیگر باید با آب گرم و صابون شسته شوند و سپس در آب داغ شسته و کاملا خشک شوند.
همین روال تمیز کردن را باید برای ظروفی مانند درب بازکن کنسروها و قاشق و فنجان اندازه گیری کرد.
جعبه های ناهار، کیسه های خرید و بطری های آب قابل استفاده مجدد
هر بار که از ظرف یا جعبه ناهار قابل استفاده مجدد، کیسه خرید یا بطری آب استفاده می کنید، احتمال آلودگی متقاطع از باکتری وجود دارد، مگر اینکه به درستی تمیز شده باشد.
ظروف باید کاملاً از هم جدا شوند و در ماشین ظرفشویی قرار داده شوند یا در آب داغ و صابون شسته شوند و در آب داغ شسته و کاملاً خشک شوند. بیشتر جعبه های ناهار و کیسه های خرید قابل استفاده مجدد را می توان برای تمیز کردن کامل در ماشین لباسشویی انداخت.
یک نکته اضافی برای کیسههای خرید این است که آنها را جدا نگه دارید—یک یا چند مورد را برای لوازم نظافت، یکی برای میوهها و سبزیجات خام، یکی برای گوشت خام و یکی برای کالاهای بستهبندی شده تعیین کنید.
کانترها
در حال حاضر چه چیزی روی پیشخوان آشپزخانه شما نشسته است؟ آیا وقتی آن کیف یا کیف خرید را جابه جا می کنید، در همان نقطه غذا درست می کنید؟
یک دستمال ضد عفونی کننده یا پارچه تمیز و اسپری ضد عفونی کننده بردارید و قبل از تهیه غذا یا حداقل یک بار در روز تمیز کنید. اسفنج یا پارچه ظرف استفاده شده را کنار بگذارید زیرا ممکن است حاوی باکتری و میکروب باشند.
حداقل هر هفته، زمانی را برای ورود به گوشه ها، زیر وسایل کوچک و در امتداد لبه های بین اجاق گاز یا یخچال و میز اختصاص دهید. شما نمی خواهید تصور کنید چه چیزی در آن فضاهای مرطوب و تاریک پنهان شده است.