چطور ماهیتابه تفلن را تمیز کنیم؟
چطور ماهیتابه تفلن را تمیز کنیم؟ استفاده از روش های مناسب برای نگهداری، شستن و تمیز کردن ماهی تابه تفلون سوخته و کثیف به ماندگاری ظروف شما کمک می کند. در این مقاله اطلاعات صحیحی در مورد آنها به شما می دهیم.
فهرست مطالب این صفحه
نکات ضروری برای نگهداری از تابه نچسب
در روزهای قبل از عرضه ظروف تفلون به بازار، شستن قابلمه و تابه برای پخت غذا کاری سخت و طاقت فرسا بود. غذا هنگام پخت و پز یا سرخ کردن به قابلمه و ماهیتابه می چسبد و برای تمیز کردن این ظروف باید از ترفندهای زیادی استفاده می شد!
اما از زمانی که ظروف تفلون به خانه ها آمد، شستن کمی آسان شد. با این حال، ممکن است برخی هنوز در شستن این ظروف مشکل داشته باشند!
از این رو در این مقاله از سایت کاردستون قصد داریم تا شما را با نحوه تمیز کردن ماهی تابه تفلون سوخته و کثیف به روش صحیح و اصولی آشنا کنیم.
تمیز کردن تفلون بعد از استفاده روزانه
بهترین زمان برای تمیز کردن ظرف تفلون بعد از پخت و زمانی است که باقیمانده غذای داخل آن هنوز خشک نشده است. برای انجام این کار، اجازه دهید تابه خنک شود سپس با استفاده از یک پارچه نرم یا یک دستمال کاغذی باقیمانده مواد غذایی را از داخل پاک کنید. سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
اگر مواد غذایی داخل تفلون باقی مانده است از یک کاردک چوبی یا پلاستیکی برای جدا کردن آن استفاده کنید تا به تفلون آسیبی نرسد.
بعد از خنک شدن ظرف، آب گرم را داخل آن بریزید تا خیس شود، سپس داخل و خارج آن را به آرامی با یک اسکاج نرم و چند قطره مایع ظرفشویی بشویید.
پس از شستن، آن را با یک پارچه خشک یا یک حوله نرم کاملا خشک کنید.
هرگز از شوینده های قوی مانند وایتکس برای تمیز کردن ظروف نچسب استفاده نکنید، زیرا به آن آسیب می رساند.
توجه: هرگز برای تمیز کردن ظرف نچسب یا تفلون از آبشکن زبر یا اجسام فلزی استفاده نکنید. تمام اجسام سخت به تفلون آسیب می رسانند و ممکن است تفلون آن به طور کامل از بین برود و خاصیت نچسب خود را از دست بدهد.
روغن و باقی مانده غذا را در تابه نچسب تمیز کنید
تابه تفلون سوخته و روغن باقی مانده روی آن را با آب و سرکه تمیز می کنیم. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
در مواقعی که بعد از شستن ظرف نچسب هنوز مقداری غذا یا چربی وجود دارد، می توانید نیمی از تابه را آب کرده و نصف لیوان سرکه سفید به آن اضافه کنید.
تابه را روی گاز بگذارید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه بجوشد. سرکه چربی را حل می کند و غذای گیر کرده را شل می کند و تمیز کردن آن را آسان تر می کند.
با این روش ذرات روغن روی آب می آیند و می توانید با دستمال یا حوله به آرامی روغن را از سطح آب جمع آوری کنید. مواظب دستان خود باشید زیرا آب گرم است.
غذای چسبناک به راحتی با ملاقه چوبی یا پلاستیکی پاک می شود.
آب داخل تابه را داخل سینک بریزید و ظرف را دوباره با مایع ظرفشویی بشویید. قبل از شستشو صبر کنید تا ظرف خنک شود. هرگز یک ماهیتابه داغ را مستقیماً زیر آب سرد قرار ندهید، زیرا تفلون ضعیف شده و به مرور زمان از بین می رود.
بعد از شستن ظرف را با یک حوله نرم خشک کنید و دوباره بگذارید.
تمیز کردن مواد غذایی سوخته در تابه نچسب
بهترین راه برای تمیز کردن مواد غذایی سوخته در تابه نچسب استفاده از جوش شیرین است. روش تمیز کردن ماهی تابه تفلون سوخته با جوش شیرین نیز به این صورت است.
وقتی تابه کاملاً خنک شد جوش شیرین را روی غذای سوخته داخل تابه بریزید و چند قطره آب به آن اضافه کنید تا خمیری به دست آید. بگذارید این مواد یک شب تا صبح در تابه بماند تا به راحتی غذای سوخته را حل کند.
سپس ظرف را با کمی آب و یک اسفنج نرم تمیز کنید با این روش غذای سوخته به راحتی از ماهیتابه خارج می شود.
پس از خارج کردن غذای سوخته داخل تابه، آن را با یک اسکاج نرم و چند قطره مایع ظرفشویی بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید.
نکات ضروری برای نگهداری از تابه نچسب
1- از ماهیتابه نچسب در دمای بالا استفاده نکنید. هنگام استفاده، پس از گرم کردن روغن، سطح گاز را روی متوسط قرار دهید و به پخت ادامه دهید. دمای بالا کف تابه نچسب را از بین می برد.
2- برای پخت غذا در تابه نچسب از روغن های اسپری استفاده نکنید اسپری های آشپزی حاوی موادی هستند که با تابه نچسب واکنش داده و باعث ورود مواد سمی به داخل غذا و همچنین خراب شدن ظرف نچسب می شوند. هنگام پخت با تابه نچسب از روغن معمولی استفاده کنید.
3- هنگام تهیه غذا با تابه نچسب از وسایل فلزی یا تیز برای هم زدن غذا استفاده نکنید. همچنین هرگز غذاهای پخته شده در تابه نچسب را برش ندهید، زیرا باعث خراشیدگی کف تابه می شود.
4- هنگام استفاده از ماهیتابه نچسب دمای آن را به طور ناگهانی تغییر ندهید. برخی از غذاها را باید با تکه های یخ یا سبزیجات منجمد درست کرد، اما توجه داشته باشید که این نوع غذاها را نباید در ماهیتابه نچسب بپزید زیرا به آن آسیب می رساند و عمر تابه را کاهش می دهد.
5- سعی کنید برای ماهیتابه و ظروف نچسب خود کمد یا کشوی جداگانه ای در نظر بگیرید. آنها را از سایر اجسام فلزی دور نگه دارید. همچنین می توانید کف تابه نچسب را با یک حوله نرم بپوشانید تا ظروف دیگر آن را خراش ندهند.
سخن پایانی:
همانطور که می دانید تابه های نچسب بسیار محبوب هستند زیرا پخت و پز و سرخ کردن غذا با این ماهیتابه ها برای آشپزها آسان می شود. باید توجه داشته باشید که اگر این ظروف خوب شسته نشوند، باقیمانده مواد غذایی روی آن می تواند به تابه آسیب برساند و مواد سمی وارد غذا شود.
بنابراین، پس از هر بار استفاده، ظرف نچسب را با اسفنج های نرم و مواد شوینده ملایم تمیز کنید. در پایان پیشنهاد می کنیم آشنا شوید.