چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی : افراد مبتلا به تبلی در انجام کار خود از کلمه “باید” استفاده می کنند و این خود موج منفی به آنها وارد می کند و افرادی هستند که به جای انجام کاری فقط ساعت ها به آن فکر می کنند و انگیزه اولیه برای شروع کار را انجام می دهند. در ادامه نداشته باشید، راه های غلبه بر تنبلی را خواهید خواند.

چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

بسیاری از روانشناسان معتقدند افرادی که از تنبلی رنج می برند اغلب برای زندگی روزمره و آینده خود برنامه ریزی و هدف گذاری نمی کنند و نمی دانند چه کاری و چه زمانی انجام دهند.

از بسیاری از دلایل دیگر تنبلی افراد می توان به کمال گرایی آنها اشاره کرد چنین افرادی چون فکر می کنند باید همه کارها را درست انجام دهند، وقتی در کاری احساس ضعف می کنند سریعاً از انجام آن دست می کشند. برای مطالعه راه های غلبه بر تنبلی با ما همراه باشید.

روانشناسی تنبلی

در برخی موارد افرادی که دچار تنبلی هستند به دلیل احساس لذت در آنها تنبل می شوند. آنها فکر می کنند باید برای این چند روز خوشحال باشند و به همین دلیل انجام کارها را به تاخیر می اندازند.

یکی دیگر از مشکلات این گونه افراد این است که یا به راحتی از یک شغل عبور می کنند یا کاری را برایشان بزرگ و سخت می کنند. افرادی که والدین آنها در کودکی مسئولیت انجام کاری را به آنها نمی دهند بیشتر در معرض تنبلی هستند.

بهتر است والدین با تعیین تکالیف مختلف برای کودکان همیشه با تنبلی کودکان مقابله کنند تا فرد در بزرگسالی به دلیل تنبلی آسیبی نبیند.

چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی:

راه های مختلفی برای از بین بردن تنبلی وجود دارد که در این مقاله با راه حل های ساده و موثر برای مقابله با تنبلی آشنا می شوید.

یک مقدمه و برنامه ریزی برای انجام کار خود داشته باشید:

قبل از شروع کاری در مورد آن فکر کنید و بهترین و صحیح ترین راه را برای انجام آن در نظر بگیرید، با این کار موفق تر خواهید بود و سردرگم نمی شوید.

اولین قدم در انجام کارها بسیار مهم است:

اگر اولین قدم را برای انجام درست کارها بردارید، نیمه تمام شده اید برای این کار و ایجاد انگیزه برای شروع کار، از کارهای ساده و آسان شروع کنید.

چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

خودتان را تشویق کنید:

اگر کارتان را طبق برنامه و به موقع انجام می دهید به خودتان جایزه بدهید و خودتان را تشویق کنید. برای انجام کارهای بعدی انگیزه داشته باشید.

از بند “باید” استفاده نکنید:

در انجام کارها، خود را مجبور نکنید که به عواقب انجام کار و جنبه های مثبت و نقاط قوت آن فکر کنید.

کارهای روزانه که شما را تنبل می کند را شناسایی کنید:

کمبود انرژی و منفی نگری یکی از دلایل ذهنی تنبلی است برای جلوگیری از این اتفاق باید صبحانه بخورید و پیاده روی کنید. با این کار می توانید سطح انرژی خود را کنترل کنید. و در فعالیت هایی شرکت کنید که شما را خوشحال می کند و به شما انرژی می دهد.

چطور باید با تنبلی مبارزه کنیم؟ | راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی

کاری را که شروع کرده اید تمام کنید:

نیمه کاره رها کردن باعث خستگی بیشتر فرد می شود، پس اگر در حین انجام کاری احساس خستگی می کنید، کمی به خود استراحت دهید، اما از آن دست نکشید.

خودتان را متعهد به انجام کار کنید:

تا حد امکان از انجام کارهای غیرضروری بپرهیزید و کارهایی را که در زمان و تاریخ خود برنامه ریزی کرده اید انجام دهید و خود را متعهد به انجام آن کنید.

گاهی اوقات هیچ فعالیتی انجام ندهید:

اگر خیلی احساس گیجی و سردرگمی می کنید، برای چند ساعت کاری انجام ندهید حتی به هیچ چیز فکر نکنید، روی یک صندلی بنشینید، این به شما ثابت می کند که نمی توانید همیشه یک فرد منفعل باشید.

گاهی اوقات هیچ فعالیتی انجام ندهید

فراموش کنید که شما یک فرد تنبل هستید:

یکی از راه های غلبه بر تنبلی نادیده گرفتن پیشنهادات منفی است اگر به خودتان پیشنهاد می کردید که فردی تنبل هستید این احساس را از خود دور کنید و با مدیریت آن انگیزه کاری خود را افزایش دهید.

مشکل اصلی را پیدا کنید

هر زمان که تنبلی به سراغتان آمد به این فکر کنید که چه چیزی باعث این مشکل می شود، برای رهایی از تنبلی ابتدا باید علت بروز آن را پیدا کنید، البته دلایل زیادی برای پیدایش تنبلی در فرد وجود دارد. که عبارتند از: ترس، خستگی، بی انگیزگی، بی انگیزگی و … که ابتدا باید درمان شود.

ایجاد نظم در زندگی

همانطور که می دانید بی نظمی انرژی زیادی از شما می گیرد و در واقع نامرتب بودن و نامرتب بودن اطراف شما باعث کاهش انرژی شما می شود، میز و خانه به هم ریخته همه دست به دست هم داده و باعث سردرگمی می شوند.

به ذهن خود نظم دهید و در نتیجه برای رهایی از این مشکلات به تنبلی روی می آورید و از حل مشکلات دوری می کنید پس نظم را در زندگی فراموش نکنید.

ایجاد نظم در زندگی

داشتن اعتماد به نفس

داشتن اعتماد به نفس نقش مهمی در مبارزه با تنبلی دارد، حتی اگر هیچ تشویقی در اطراف خود ندارید، باز هم خودتان را تشویق کنید و در واقع مربی خودتان باشید.

شاید گفتن این جمله برای شما کمی عجیب باشد، این کار باعث می شود در طول روز شاد باشید. بنابراین روز خود را با گفتن جملاتی مانند: من قوی هستم، قطعا می توانم و… شروع کنید تا موفق شوید و به بهترین نتیجه ای که می خواهید برسید.

واقع بین بودن

سعی کنید به برنامه ای که برای خود دارید پایبند باشید و آن را تغییر ندهید که البته به این معنی نیست که استراحت و تفریح ندارید بلکه باید بین کار و استراحت تعادل برقرار باشد و با انجام خوب کارتان استراحت برای خودتان داشته باشید.

واقع بین بودن

تفاوت افسردگی و تنبلی

تنبلی با افسردگی و اختلال خواب متفاوت است و قابل مقایسه نیست. افرادی که از افسردگی یا اختلال خواب رنج می برند در شرایط روحی و جسمی خاصی قرار دارند، بنابراین نیاز به درمان دارند که با تنبلی متفاوت است.

معمولا نمی توان برای افسردگی برنامه ریزی کرد، البته داشتن یک برنامه زندگی خوب و سالم کمک می کند، به تعویق انداختن کارها باعث اضطراب می شود و این اضطراب شروع مشکلات جدیدی را به دنبال خواهد داشت.

عوامل ایجاد تنبلی

عوامل جسمانی: وضعیت جسمانی نامطلوب و سطح انرژی پایین می تواند تنبلی را تشدید کند، اما زمانی که به سلامت جسمانی خود توجهی نداشته باشید و نسبت به بدن خود بی توجه باشید، نتیجه آن را تنبلی خواهید دید.

عوامل روانی: تعلل و تاخیر در کار اصطلاح دیگری برای پرهیز از انجام کار است حالا این اجتناب از کار خیلی راحت و کم کم به رفتاری منفی و ناسازگار تبدیل می شود و به سرعت در قالب یک عادت خود را نشان می دهد. دادن

مقابله با تنبلی

مشکل این است که کاری که انجام می دهید کامل نیست یا حتی نمی دانید از کجا شروع کنید، در حالی که به خود و برنامه خود شک دارید و نمی توانید بین وظایف امروز خود و زندگی ایده آل خود ارتباط برقرار کنید.

اینکه شما هیچ کاری انجام نمی دهید و حتی هیچ آزمون و امتحانی در این زمینه ندارید در واقع به جای تلاش، عدم فعالیت را انتخاب کرده اید، بنابراین یک نکته کلیدی برای بهبود و غلبه بر تنبلی؛ تبدیل رفتارهای مثبت به عادت

در این مقاله راهکارهای مفیدی را می خوانید که غلبه بر تنبلی را برای شما آسان می کند. امیدواریم با استفاده از این راهکارها بتوانید بر تنبلی غلبه کرده و به موفقیت های چشمگیری دست یابید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *