آشنایی با روش اولیه نظافت آکواریوم
آشنایی با روش اولیه نظافت آکواریوم : نظافت آکواریوم زیبایی آن را افزایش می دهد پس بهتر است هفته ای یکبار با روشی اصولی آن را تمیز کنید. در این مقاله همه چیز در مورد نحوه تمیز کردن آکواریوم ارائه شده است. با ما تا پایان همراه باشید.
اگر در خانه یا محل کارتان آکواریوم دارید، بهتر است هفته ای یک بار با یک روش اصولی آن را تمیز کنید تا از زیبایی آن بیشتر لذت ببرید. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا با روش اولیه نظافت آکواریوم آشنا شوید.
فهرست مطالب این صفحه
آشنایی با روش اولیه نظافت آکواریوم
یک آکواریوم تمیز و زیبا نه تنها زیبایی خانه یا محیط کار را چند برابر می کند، بلکه سلامت و شادابی ماهی های داخل آن را نیز حفظ می کند. با گذشت زمان، نیترات و آلودگی در آکواریوم جمع می شود که هم ظاهر آکواریوم را زشت می کند و هم ممکن است برای سلامت حیوان خانگی شما خطرناک باشد.
اگرچه اکثر صاحبان آکواریوم از فیلترها برای تمیز نگه داشتن آب استفاده می کنند، اما بهترین نسخه های موجود در بازار برای تمیز و سالم نگه داشتن آکواریوم کافی نخواهد بود. بنابراین بهتر است هفته ای یکبار با یک روش اصولی آکواریوم را تمیز کنید تا سلامت ماهی حفظ شود و از تماشای آکواریوم بیشتر لذت ببرید.
لازم به ذکر است در نظافت آکواریوم سه کار مهم انجام می شود. ابتدا چرخه نیتروژن تنظیم می شود. در مرحله دوم، ترکیبات آلی محلول و ذرات شناور از آب پاک می شوند. و سومین مورد این است که دوباره مواد معدنی ضروری به آکواریوم اضافه می شود.
به طور معمول، ماهی ها باید در فضایی از اتاق با تهویه مناسب نگهداری شوند. آب تمام مواد روی دیوار آکواریوم را در خود حل می کند و ماهی محیط خود را کمی آلوده می کند. بنابراین تمیز کردن آکواریوم اهمیت پیدا می کند. در ادامه با روش اولیه نظافت آکواریوم آشنا می شوید اما قبل از آن به عوامل و مقدمات این کار نیز اشاره خواهد شد.
زمان مناسب برای تمیز کردن آکواریوم
در مورد زمان تمیز کردن آکواریوم، برخی معتقدند که بهترین زمان برای انجام این کار هفته ای یک بار است. در حالی که برخی دیگر معتقدند یک بار در ماه کافی است.
در واقع، عوامل مختلفی برای تعیین این بازه زمانی مهم هستند، از جمله تعداد ماهی، اندازه مخزن، و میزان فیلتراسیون بیولوژیکی، مانند باکتری های مفید و گیاهان زنده، که بر تمیز کردن آکواریوم یک بار در روز تأثیر می گذارد. هفته یا یک بار در ماه
وسایل مورد نیاز برای نظافت آکواریوم
از آنجایی که انجام هر کاری نیاز به ابزار دارد، برای تمیز کردن آکواریوم نیز به ابزارهایی نیاز است. این ابزارها شامل سطل، حوله تمیز، سیفون آب یا مکنده شن، پد یا سوهان خراش جلبک، پاک کننده آهن یا شیشه پاک کن، فیلتر واسطه، برس فیلتر، دستمال توالت، پاک کننده کلر و تیغ پلاستیکی مخازن اکریلیک می باشد. بودن
شایان ذکر است داشتن حوله از این جهت مهم است که معمولاً هنگام نظافت آکواریوم مقداری آب از آن خارج می شود. همچنین مراقب باشید که اولویت شما باید به حداقل رساندن آسیب به ماهی باشد، بنابراین به تدریج آب را از آکواریوم خارج کنید.
روش اصلی تمیز کردن آکواریوم
روش اصلی تمیز کردن آکواریوم شامل مراحل زیر است.
1. ابتدا یک حوله تمیز در اطراف آکواریوم قرار دهید تا آبی که از آکواریوم خارج می شود را جذب کند. اگر یک حوله کافی نیست، حوله های بیشتری را در اطراف آن قرار دهید.
2. در مرحله بعد تمام وسایل تزئینی داخل آکواریوم را با دقت جدا کرده و با اسفنج و آب گرم تمیز کنید. مطمئن شوید که تمام جلبک های تشکیل شده در آکواریوم را تمیز کرده اید. همچنین از پاک کننده های خارجی ساینده و تحریک کننده استفاده نکنید. زیرا در تزئینات آکواریوم رسوب کرده و ممکن است به ماهی آسیب برساند. از سوی دیگر، مواد شیمیایی شوینده برای ماهی سمی هستند.
3. شیشه داخلی آکواریوم را با جلبک پاک کن تمیز کنید. این کار را به آرامی انجام دهید و ابتدا از قسمت سخت و زبر اسکرابر و سپس از قسمت صاف استفاده کنید.
4. در این مرحله ذرات و کثیفی هایی که روی سطح آب آمده اند را با کمک توری جمع آوری کنید. سپس مقداری آب آکواریوم را از طریق سیفون خارج کرده و بیشتر آب را با یک سطل خالی کنید.
در صورت امکان از یک پمپ کوچک استفاده کنید تا راحتتر آب را از سیفون خارج کنید. سیفون را روی سنگریزه هایی که کثیف هستند قرار دهید تا قسمتی از کثیفی آن پاک شود. دقت کنید که هیچ سنگی از سیفون مکیده نشود. زمانی که 15 تا 20 درصد از کل آب موجود در آکواریوم باقی ماند سیفون را خارج کنید.
5. مجدداً وسایل تزئینی تمیز را در آکواریوم قرار دهید و سپس آب تمیز را اضافه کنید تا مخزن با تهویه آب پر شود. مراقب باشید آب را به تدریج و از یک گوشه داخل آکواریوم بریزید تا ماهی ها آسیب نبینند.
تمیز کردن سطح داخلی آکواریوم
برای تمیز کردن سطح داخلی آکواریوم به یک پد جلبک خراش نیاز است. شایان ذکر است برای تهیه این دستگاه طیف وسیعی از پد جلبک خراش از پدهای دسته بلند گرفته تا پدهای مغناطیسی در بازار موجود است. البته برای یافتن سریعتر پد مناسب بهتر است به جای مراجعه به فروشگاه های معمولی به فروشگاه لوازم حیوانات خانگی مراجعه کنید.
اگرچه پدهای موجود در فروشگاه خانگی ممکن است شبیه به پدهای معمولی باشند، اما پدهای معمولی ممکن است حاوی مواد صابونی یا شیمیایی باشند که سلامت اکوسیستم آکواریوم را به خطر می اندازد.
این مواد می توانند باعث مرگ ماهی نیز شوند. برای تمیز کردن باقی مانده های سرسخت روی شیشه از تیغ استفاده کنید. اگر آکواریوم اکریلیک است از تیغ پلاستیکی استفاده کنید زیرا تیغ های معمولی سطح اکریلیک را خراش می دهند.
تمیز کردن سطح بیرونی آکواریوم
پس از تمیز کردن سطح داخلی آکواریوم، نوبت به تمیز کردن روکش، لامپ قسمت بالایی مخزن و سطح بیرونی آن می رسد.
از آنجایی که شیشه پاک کن های معمولی حاوی آمونیاک هستند و برای ماهی ها سمی هستند، اکیداً توصیه می شود برای این منظور از شیشه پاک کن بدون آمونیاک یا سرکه استفاده کنید و سطح بیرونی آکواریوم را به خوبی با دستمال مرطوب شستشو دهید.
نحوه شستن ماسه و سنگ در آکواریوم
هنگامی که داخل شیشه را تمیز کردید، باید سنگ، گیاهان مصنوعی یا تزئینات داخل شیشه را که پوشیده از جلبک هستند یا بیش از حد کثیف هستند، بردارید. برای تمیز کردن آنها از مواد شوینده قوی یا صابون استفاده نکنید. زیرا بقایای صابون به سختی پاک می شود و برای ماهی مضر است.
به طور معمول، کثیفی و جلبک ها را می توان با یک پد جلبک و آب گرم از روی سنگ ها و تزئینات پاک کرد. برای تمیز کردن سنگ هایی که به راحتی تمیز نمی شوند، آب و سفید کننده را به نسبت 9 به 1 مخلوط کرده و حدود ده دقیقه سنگ ها را در آن قرار دهید. سپس هر گونه جلبک و آلودگی را تمیز کرده و سنگ ها را به خوبی آبکشی کنید.
در نهایت ماسه ها و سنگ ها را در هوای آزاد خشک کنید. تا زمانی که بوی کلر از بین نرود آنها را به آکواریوم منتقل نکنید. برای حذف آثار کلر می توانید آنها را در آب دکلره قرار دهید. گیاهان مصنوعی را می توان با محلول سفید کننده تمیز کرد، اما گیاهان زنده نمی توانند آن را تحمل کنند. بنابراین محلول سفید کننده 5 درصدی تهیه کنید و گیاهان را به مدت 3-2 دقیقه در آن خیس کنید و سپس خوب آبکشی کنید.
قابل ذکر است پیش از جارو کردن کف آکواریوم با مکنده، حتما شنگ و شن ها را خارج کرده باشید. حتما یک سطل کنار دست خود داشته باشید. دقت کنید استفاده از یک سطل حاوی صابون و مواد شوینده می تواند ناخواسته مواد شیمایی را وارد آکواریوم کند. حال در مواردی که نمی خواهید شن ها را خارج کنید به شیوه زیر از مکنده استفاده کنید.
1. پس از انتقال آب به داخل سطل توسط ساکشن، آن را در کف آکواریوم قرار دهید و با احتیاط آن را حرکت دهید تا به ارتفاعی برسد که ناخالصی ها به داخل مکنده کشیده شود اما ماسه در جای خود باقی بماند. اطمینان حاصل کنید که مکنده در عمق ماسه فرو نرود، زیرا ماسه به هر حال مواد زائد را روی سطح خود نگه می دارد. کافی است مکنده در ارتفاع مناسب بالای ماسه باشد.
2. برای تمیز کردن دقیق تر، ماسه را پس از دور اول مکش با دست هم بزنید و دوباره مرحله قبل را تکرار کنید. با این کار ماسه کف آکواریوم نیز کاملا تمیز به نظر می رسد. برای جلوگیری از ایجاد شرایط بی هوازی که در آن مواد پوسیده به دام میافتند، ماسه را با چوب حرکت دهید.
این مواد با به دام افتادن به لایه ای سیاه تبدیل می شوند که با انتشار گازهای سمی سلامت ماهی را به خطر می اندازند. بنابراین قبل از انتقال ماهی، ماسه را خوب مخلوط کنید.