آیا درباره تاریخ انقضا داروها چیزی میدانید؟

آیا درباره تاریخ انقضا داروها چیزی میدانید؟

آیا درباره تاریخ انقضا داروها چیزی میدانید؟ تاریخ انقضای قرص ها و داروها خیلی مهمه ولی باید یه سری اطلاعات دیگه تو این زمینه داشته باشی و بدونی چطوری این چیزا رو حساب میکنن. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما همراه باشید.

باید تاریخ انقضای قرص ها و داروهای مختلف را جدی بگیرید زیرا بسیاری از داروها را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد و ممکن است منجر به فاسد شدن شود. البته بسیاری از افراد به فاسد شدن قرص و شربت اهمیت نمی دهند و معمولا آن را فراموش می کنند، اما بهتر است بدانید که این موضوع بسیار مهم است و باید جدی گرفته شود.

آیا درباره تاریخ انقضا داروها چیزی میدانید؟

اطلاعات مربوط به تاریخ انقضای قرص ها و سایر داروها

تاریخ انقضای داروها را باید جدی گرفت زیرا بسیاری از داروها هستند که ممکن است در مدت زمان کوتاهی فاسد شده و غیر قابل استفاده شوند.

معنی تاریخ انقضا

زمان فاسد شدن قرص و شربت آخرین روزی است که سازنده دارو ایمنی آن را تضمین می کند و معمولا تاریخ انقضا بر روی برچسب بیشتر از داروها است، بنابراین تولیدکنندگان دارو بنا به وظیفه خود باید تاریخ انقضا را درج کنند.

همه محصولات خود را شامل می شود، اگرچه بسیاری از تولید کنندگان راه هایی برای دوام و پایداری داروها ارائه نمی دهند و تاریخ فرضی بین یک تا چهار سال انتخاب می شود. پس از باز کردن ظرف دارو، باید بدانید که تاریخ انقضای آن دیگر تضمین نشده است. نخواهد داشت.

آیا درباره تاریخ انقضا داروها چیزی میدانید؟

مبنای تعیین تاریخ انقضا

باید بدانید که تاریخ انقضای یک دارو و قرص با استفاده از آزمایشات ویژه ای که سازمان غذا و دارو مشخص می کند تخمین زده می شود و باید بدانید که نباید زیاد به آن ها اعتماد کنید. تاریخ انقضای دارو معمولا بین 12 تا 60 ماه است و به یاد داشته باشید که این تاریخ انقضا برای قبل از باز کردن دارو است.

وقتی دارو را باز می کنیم، دیگر نباید به تاریخ انقضای اصلی که روی آن نوشته شده اعتماد کنید. همچنین باید شرایط ممنوعیت مصرف داروها را بدانید زیرا در بسیاری از موارد در این تاریخ به شما می گویند بعد از چه ساعتی از این دارو استفاده نکنید و یا بعد از چه تاریخی آن را دور بریزید و این دو تاریخ را ثبت کنید. برای سازنده اجباری خواهد بود.

خوب است بدانید که شرکت سازنده دارو معمولاً سوغات دارو را از افتتاحیه بازی اصلی تضمین نمی کند و رطوبت، گرما و نور نیز از دیگر عواملی هستند که می توانند بر پایداری و مقاومت دارو تأثیر منفی بگذارند. داروخانه‌ها، فروشگاه‌های خرده‌فروشی، بیمارستان‌ها، خانه‌های سالمندان و حتی مصرف‌کنندگان سالانه مقدار زیادی دارو را پس از تاریخ انقضا دور می‌ریزند.

بیشتر بخوانید: چگونه داروها را مرتب کنیم؟ ایده های کاربردی

آیا درباره تاریخ انقضا داروها چیزی میدانید؟

استفاده از داروی تاریخ مصرف گذشته

سازمان غذا و دارو توصیه می کند که هرگز از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید و این می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. علاوه بر تاریخ انقضا، عوامل خاصی مانند نوع نگهداری دارو قبل از رسیدن به دست بیمار، ترکیبات شیمیایی دور و تاریخ تولید اصلی دارو همگی بر قدرت آن تأثیر می گذارند.

به عنوان مثال داروی تتراسایکلین یکی از این موارد خاص است و گزارشات تحقیقاتی نشان داده است که استفاده از تتراسایکلین فاسد با نوع آسیب کلیه همراه خواهد بود و به نظر می رسد اشکال این دارو که شامل قرص و کپسول می باشد.

تاریخ انقضا داشته باشند پایدارتر خواهد بود اما سوسپانسیون هایی که باز می شوند باید در یخچال نگهداری شوند و اگر از نوع داروی تاریخ مصرف گذشته استفاده کنید خطرناک است و ممکن است نه تنها بیماری عفونی شما را درمان کند بلکه باعث مقاومت آنتی بیوتیکی نیز شود.

استفاده از داروی تاریخ مصرف گذشته

روش های افزایش ماندگاری دارو

برای اینکه بتوانید داروها را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید و در هزینه ها صرفه جویی زیادی کنید، باید با روش های مراقبت از داروها آشنا باشید. در اینجا نکاتی وجود دارد که می توانید از آنها برای افزایش ماندگاری داروهای خود استفاده کنید.

اگر داروها را در یخچال قرار نمی دهید بهتر است آنها را در اتاق خواب خود نگهداری کنید. اتاق خواب معمولا خنک تر و تاریک است و نور چندانی ندارد.

هرگز داروهای خود را در حمام قرار ندهید زیرا گرما و رطوبت می تواند مکان ایده آلی برای فاسد شدن داروها باشد.
سعی کنید داروهای خود را در جای خیلی سرد نگهداری نکنید.

اگر غیر از قرص استفاده می کنید، باید بدانید که در مکان های خشک و خنک و دور از نور خورشید پایدارتر می مانند و می توانید مدت زمان بیشتری آن ها را نگهداری کنید.

از شربت ها استفاده می کنیم، بهتر است بعد از هر بار استفاده خوب ببندند.
هرگز در معرض دسترس کودکان و یا حیوانات خانگی قرار ندهید.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *