چطور از ظروف چوبی به خوبی مراقبت کنیم؟
چطور از ظروف چوبی به خوبی مراقبت کنیم؟ ظروف چوبی به دکور و میز ناهارخوری شما گرما و سبک می بخشند اما به مراقبت های متفاوتی نسبت به ظروف شیشه ای یا چینی و فلزی نیاز دارند.
با توجه به اینکه تمیز کردن ظروف چوبی نیاز به دقت دارد امکان آسیب دیدن آنها در حین تمیز کردن این ظروف وجود دارد. بنابراین بهتر است همیشه سعی کنید غذاهای چرب را در این ظروف سرو نکنید.
همچنین در نظر داشته باشید که بلافاصله پس از اتمام غذا، باقی مانده غذا را پاک کرده و اجازه ندهید غذا برای مدت طولانی روی ظروف بماند.
فهرست مطالب این صفحه
نحوه شستن و مراقبت از ظروف چوبی
1. شستشو
کاسه چوبی خود را با دست با آب گرم و صابون بشویید یک حوله یا یک اسفنج نرم بردارید و چند قطره صابون ظرفشویی ملایم روی آن بریزید. پارچه یا اسفنج را با آب داغ خیس کنید و ظرف را به خوبی از داخل و خارج پاک کنید.
ظرف را در آب غوطه ور یا خیس نکنید. سعی کنید ظرف چوبی را در حدود پنج ثانیه بشویید نه اینکه آن را زیر آب بگذارید.
ظروف چوبی به راحتی آب را جذب می کنند، بنابراین نباید آنها را در آب خیس کنید و غوطه ور نکنید و هرگز آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید.
برای از بین بردن لکه های ظروف چوبی از نوار چسب یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید، مگر اینکه ظرف شما دارای رسوب سفت باشد. پارچه های نرم و اسفنج ها برای نظافت اولیه کافی است. ظرف چوبی را بلافاصله پس از استفاده بشویید تا از وارد نشدن لکه مطمئن شوید.
2. خشک کردن
کاسه چوبی را با یک حوله تمیز خشک کنید. تمام ظرف را با یک حوله تمیز و خشک پاک کنید تا رطوبت تا حد ممکن از بین برود.
از آنجایی که چوب به راحتی آب را در خود نگه می دارد، نمی توانید آن را با حوله کاملا خشک کنید. اما تا حد امکان آب مصرف کنید. ظرف چوبی را روی توری خشک کن قرار دهید تا خشک شود. ممکن است لازم باشد ظرف چوبی خود را یک شبه بگذارید تا کاملا خشک شود.
اگر خیس است و رطوبت دارد نباید ظرف چوبی را داخل کابینت قرار دهید زیرا ممکن است از خشک شدن کامل آن جلوگیری کند و باعث خراب شدن ظرف یا کپک زدن شود.
3. ضد عفونی کردن
ظروف چوبی را با نمک و لیمو تمیز کنید. هر چند وقت یکبار باید از چیزی قوی تر از آب و صابون برای تمیز کردن ظروف چوبی خود استفاده کنید.
مقداری نمک درشت (دانه درشت) داخل ظرف بریزید. یک لیمو را از وسط نصف کنید و کمی روی ظرف بزنید، سپس با شستشوی سریع با آب و صابون تمام کنید.
آب لیمو معمولا به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می شود و نمک ساییدگی خفیفی روی سطح ظرف ایجاد می کند. و ترکیب این دو باعث تمیزی بیشتر ظرف می شود.
ظروف چوبی را با سرکه و آب ضد عفونی کنید. سه قاشق غذاخوری سرکه سفید را در یک فنجان آب داغ مخلوط کنید.
یک پارچه شستشو را به مخلوط آغشته کنید و تمام سطح ظروف را با محلول بپوشانید. اجازه دهید سرکه به مدت پنج دقیقه بماند، سپس مانند قبل آبکشی کنید.
4. تعمیر و نگهداری
واضح است که شستشوی مداوم ظروف چوبی حتی اگر با دقت انجام شود پس از مدتی باعث از بین رفتن سطح خارجی چوب و یا به اصطلاح ساییدگی آن می شود.
اگر سطح چوب پوسته پوسته باشد، تمیز کردن ظروف چوبی بسیار مشکل می شود و ذرات ریز غذا در منافذ چوب باقی می ماند.
برای جلوگیری از پوسته شدن چوب بهتر است:
مرحله 1: صیقلی کردن ظروف
با سمباده ریز سطح ظرف را جلا داده و دقت کنید که هیچ کثیفی روی آن باقی نماند و آن را برای روغن گیری آماده کنید.
مرحله 2: روغن مالی برای ظروف
روغن های گیاهی برای چوب وجود دارند که ساختاری سالم و طبیعی دارند و بدون سرب هستند. سپس با کمک قلم مو سطح ظروف چوبی خود را با این روغن آغشته کنید.
ظروف چوبی را تا زمانی که لازم است در فضای باز اتاق قرار دهید تا روغن وارد بافت چوب شود. این روغن کاری از ظروف چوبی در برابر آلودگی مانند گرد و غبار ناشی از غذاهای چرب محافظت می کند. شکنندگی ظروف چوبی را در اثر فشار اسکاج کاهش می دهد. همچنین خاصیت ضد آب دارد و از پوسیدگی ظروف چوبی آشپزخانه جلوگیری می کند.