طرز تهیه سمبوسه مرغ بسیار راحت و خوشمزه!
طرز تهیه سمبوسه مرغ بسیار راحت و خوشمزه! سمبوسه یکی از محبوب ترین غذاهای آسیایی است که تنوع زیادی دارد و با مواد مختلفی تهیه می شود محبوبیت این غذا به حدی است که شهرت جهانی پیدا کرده و در اکثر کشورهای دنیا سرو می شود.
از انواع سمبوسه می توان به سمبوسه سیب زمینی، سمبوسه گوشتی، سمبوسه سبزیجات، سمبوسه پنیری، سمبوسه مرغ و که بسیار پرطرفدار هستند اشاره کرد.
فهرست مطالب این صفحه
مواد لازم برای سمبوسه مرغ
- سینه مرغ 1 عدد
- پیاز بزرگ 1 عدد
- قارچ 200 گرم
- فلفل دلمه متوسط 1 عدد
- رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
- آویشن 1 قاشق چایخوری
- دارچین 1/4 قاشق چایخوری
- زیره 1/4 قاشق چایخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
- روغن مایع برای سرخ کردن
- نان لواش برش خورده 12 تکه
سمبوسه مرغ سالم
سمبوسه مرغ مانند اسنک مرغ یا پیراشکی مرغ است و می توان آن را با مواد مختلفی مانند سمبوسه مرغ و قارچ ترکیب کرد که طرز تهیه آن را در این مقاله خواهید آموخت.
اما تنها تفاوت سمبوسه و پیراشکی در نان و نحوه بسته بندی آن است می دانیم که سمبوسه بیشتر با نان لواش درست می شود و بسته بندی آن با تجربه راحت تر می شود.
این روزها اما سمبوسه با انواع خمیرها نیز تهیه می شود و خمیرهای خانگی یا چند منظوره و همچنین خمیر یوفکا را می توان خمیر سمبوسه نامید.
در این دستور با ترفند تهیه سمبوسه قارچ و مرغ آشنا می شوید تا از این پس در مهمانی ها و مجالس به عنوان نوعی فینگر فود که این روزها طرفداران زیادی دارد سرو کنید.
طرز تهیه سمبوسه مرغ
مرحله 1: مرغ را بپزید
مرغ را بپزید بعد از پخت ریش ریش کنید. (می توانید از آب اضافه شده از پخت مرغ برای تهیه سوپ یا حتی برای دم کردن برنج استفاده کنید.)
مرحله دوم: مواد میانی سمبوسه مرغ
پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا طلایی و نرم شود. (پیاز را روی حرارت ملایم تفت دهید تا طعم بهتری پیدا کند)
قارچ و فلفل دلمه ای را خرد کنید و با پیاز مخلوط کنید و بگذارید کمی سرخ شود و آب اضافی را اضافه کنید.
همچنین می توانید مرغ ریش ریش شده را جداگانه یا با سبزیجات تفت دهید.
بیشتر بخوانید» طرز تهیه پیتزا ترکی | لاهماجون استانبول |
مرحله 3: چاشنی
در این مرحله رب گوجه فرنگی و ادویه سمبوسه را با نمک اضافه کنید بعد از تفت دادن کناری بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله 4: سمبوسه ها را بپیچید
پس از آماده شدن سمبوسه مرغ باید آن را در نان پیچید و سرخ کرد. پیچیدن سمبوسه مرغ مانند سمبوسه جنوبی مطابق با آنچه در تصویر می بینید شکل می گیرد. (نان لواش را به شکل مستطیل برش دهید و طبق مراحل پیش بروید.)
مرحله 5: سمبوسه مرغ را سرخ کنید
داخل ماهیتابه به اندازه ای روغن بریزید که کناره های سمبوسه کاملا با روغن تماس داشته باشد و سرخ کنید. اجازه دهید روغن روی حرارت متوسط گرم شود.
سمبوسه های پیچیده شده را با کمی فاصله در تابه قرار دهید و دو طرف آن ها را سرخ کنید این کار را برای همه سمبوسه ها تکرار کنید و در صورت لزوم در هر مرحله کمی روغن اضافه کنید.
بیشتر بخوانید» آموزش طرز تهیه لازانیا مرغ به روش رولی |
خمیر سمبوسه
اگر دوست دارید سمبوسه با خمیر درست کنید، می توانید به راحتی خمیر سمبوسه خانگی خوشمزه را طبق مراحل تهیه کنید.
مواد لازم:
- تخم مرغ 1 عدد
- ماست ½ پیمانه
- کره 75 گرم
- شیر 70 گرم
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
- آرد به مقدار نیاز(تا جایی که به دست نچسبد)
- نمک، فلفل،آویشن،زردچوبه، پودر سیر به مقدار لازم
- زعفران دم شده 1/2 قاشق چایخوری(اختیاری)
طرز تهیه خمیر سمبوسه:
تخم مرغ ها را با همزن برقی یا دستی بزنید تا کف کند. ادویه ها را به تخم مرغ اضافه کنید و کمی هم بزنید ماست مخلوط شده با بکینگ پودر را که حجم یافته است به همراه زعفران و روغن و شیر و کره آب شده اضافه کنید.
در این مرحله آرد را کم کم اضافه کنید و با نوک انگشت هم بزنید تا به دست نچسبد. خمیر را در ظرف در بسته قرار دهید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
(چسبندگی آردها متفاوت است پس بهتر است مقداری آرد نگه دارید حتی اگر خمیر کمی چسبنده باشد. این مشکل پس از یک ساعت استراحت خمیر قطعا برطرف می شود اما اگر چسبندگی بعد از آن برطرف نشد. بقیه را می توانید تکرار کنید تا خمیر را ورز دهید.)
بعد از استراحت، دست ها را به کمی آرد آغشته کرده و از خمیر گلوله های 15 تا 20 گرمی (به اصطلاح چانه) درست کنید. بقیه مراحل را طبق آنچه در تصویر می بینید دنبال کنید.
وقتی سمبوسه با خمیر آماده شد، آن را در روغن داغ سرخ کنید.
نکات کلیدی تهیه سمبوسه مرغ:
-هنگام سرو سمبوسه مرغ از سس گوجه یا سس کچاپ خانگی می توان استفاده کرد.
-برای داشتن سمبوسه پنیری مرغ و گوشت باید مقدار پنیر ورقه ای یا پنیر پیتزا همراه مایه سمبوسه بین نان قرار دهید.
-به عنوان ادویه می توانید از هر نوع ادویه که تمایل دارید استفاده کنید.
-برای تهیه سمبوسه مرغ رژیمی می توانید پس از پیچیدن سمبوسه ها (چه با نان و چه با خمیر) آنها را در سینی فر بچینید و روی آن ها کمی روغن مایع (به وسیله برس سیلیکونی) بزنید و در فر از قبل گرمشده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا برشته شود(می توانید گریل فر را در پنج دقیقه آخر روشن کنید تا سمبوسه ها برشته تر شوند)