فهرست مطالب این صفحه
چطور به ترک سیگار همسر خود کمک کنیم؟
چطور به ترک سیگار همسر خود کمک کنیم؟ برای کمک به همسرتان در ترک سیگار سعی کنید نگرانی های خود را بدون سرزنش و انتقاد بیان کنید. همچنین می توانید از گزینه های ترک سیگار مانند آدامس یا چسب ترک سیگار استفاده کنید.
اگر همسرتان تصمیم گرفته است سیگار را ترک کند ، روش های مختلفی وجود دارد که می توانید به او کمک کنید. داشتن یک حامی می تواند شانس موفقیت شما در ترک سیگار را افزایش دهد. در این مقاله ، ما در مورد راه های کمک به همسرتان در ترک سیگار بیشتر می آموزیم.
گاهی برای فرار از موقعیت های بد زندگی و ایجاد آرامش به دنبال یکسری از کارها مانند سیگار کشیدن و… و یا شاید برای کنجکاوی و دلایل زیاد دیگر روی میاوریم و فکر عواقب و اثرات مخربی که طبیعتا به جای میگذارد فکر نمیکنیم.
بنابراین برای ایحاد یک زندگی خوب و جدا از هر گونه استرس و فشارهای روانی باید یاد بگیریم چگونه با مشکلات و موانع پشت سر عبور کنیم به همین دلیل ما پیشنهاد میکنیم مقاله 8 روش خونسردی و صبر را بیاموزید را بخوانید این مقاله با موضوعاتی که شما را به مشکلات زندگی رو به رو میکند کمک میکند.
نگرانی های خود را بدون انتقاد بیان کنید
بیشتر بخوانید: 9 روش برای درمان و غلبه بر اضطراب و استرس |
بسیاری از افراد سیگاری با خطرات سیگار کشیدن آشنا هستند. آنها می دانند که سیگار کشیدن خطر ابتلا به سرطان ریه و بیماری های قلبی را افزایش می دهد. علاوه بر این ، نیکوتین می تواند به اندازه کوکائین و هروئین اعتیاد آور باشد.
با این حال ، برخی از افراد سیگاری نمی دانند که این عادت مضر ممکن است چه آسیب عاطفی و جسمی برای عزیزانشان وارد کند. به عنوان مثال ، دود سیگار بسیار خطرناک است و خرید سیگار می تواند هزینه بر باشد.
با انجام موارد زیر می توانید دیدگاهی در مورد تأثیرات سیگار کشیدن بر همسرتان ایجاد کنید:
هزینه خرید سیگار را در طولانی مدت محاسبه کنید. سپس به همسرتان نشان دهید که با این پول چه کاری می توانست برای خانواده اش انجام دهد. به عنوان مثال ، مسافرت رفتن ، خرید ماشین یا مبلمان جدید.
در مورد این واقعیت صحبت کنید که این عادت می تواند او و حتی شما را از مکان های اجتماعی که سیگار کشیدن را مجاز نمی داند دور کند.نگرانی خود را در مورد سلامتی او ابراز کنید و به او بگویید که دوست دارید سالها با او زندگی کنید.
استفاده از جایگزینها برای ترک سیگار
استفاده از جایگزینها یکی از متداولترین روشها برای ترک سیگار است. در وهله اول میتوانید از محصولات جایگزین نیکوتین استفاده کنید. این محصولات به اشکال مختلف در دسترس هستند، از جمله:
- چسب نیکوتین
- آدامس ترک سیگار
- قرصهای حاوی نیکوتین به صورت آبنبات
- اسپری بینی
- مواد استنشاقی
با این حال ، ممکن است استفاده از مکمل های نیکوتین برای برخی افراد مفید نباشد و آنها را دلسرد کند. این افراد ممکن است دوباره سیگار کشیدن را شروع کنند. در این حالت بهتر است از گزینه های دیگر استفاده کنید. طبق تجویز پزشک می توانید از داروهایی مانند بوپروپیون و وارنیکلین استفاده کنید. چنین داروهایی ترکیب شیمیایی مغز را تغییر داده و میل به سیگار کشیدن را کاهش می دهد.
کنترل و مدیریت علائم ترک سیگار
شاید یکی از دلایلی که افراد سیگاری تمایل به ترک آن ندارند، ترس از علائم و عوارض ترک سیگار باشد. علائمی مانند:
- خشم و عصبانیت
- اضطراب
- مشکل تمرکز
- تحریک پذیری
- کاهش ضربان قلب
- بی قراری
- اختلال در خواب
- افزایش وزن
- افزایش اشتها
شما با آگاهی از این علائم و عوارض میتوانید درک بهتری از شرایط همسرتان داشته و به او در این راه کمک کنید. مهم است که در این دوران صبور باشید.
ذهن و حواس همسر خود را پرت کنید
برای مقابله با علائم ترک سیگار یا تمایل دوباره به کشیدن سیگار، سعی کنید از راههای مختلف، حواس همسر خود را پرت کنید. برای مثال با انجام کارهایی مانند:
- انجام بازیهای مختلف
- پیاده روی
- تماشای فیلم
- پختن غذایی جدید
- رفتن به کلاسهای مختلف مانند نقاشی یا سفالگری
- باغبانی
بیشتر بخوانید: چگونه شخصیت با کلاسی داشته باشیم |
به طور کلی سعی کنید همسرتان را با ترغیب به انجام کارهایی که دوست دارد ، از سیگار کشیدن منحرف کنید. همچنین ، از مکان هایی که ممکن است سیگار کشیدن رخ دهد ، خودداری کنید.
همچنین میتوانید زمانی که در کنار همسرتان نیستید، انجام کارهای زیر را به او پیشنهاد دهید:
- جویدن آدامس
- نوشیدن دمنوشهای گیاهی
- بازی با تلفن همراه
- گذاشتن خلال دندان در دهان
- مصرف میوههایی مانند سیب و هویج
- نوشیدن آب
- مدیتیشن به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه
- تمرین یوگا
افزایش انگیزه برای ترک سیگار
اجازه ندهید هیجان شما منجر به انتظارات غیرواقعی شود. اگر همسرتان فکر می کند شما سرزنش و غر می زنید ، ممکن است دیگر به حرف های شما توجه نکند. به یاد داشته باشید که زیاد به همسرتان فشار نیاورید. سعی کنید با انجام برخی کارها به همسرتان پاداش دهید و انگیزه و عزم او را افزایش دهید. به عنوان مثال ، با انجام کارهایی مانند:
- دادن کارت هدیه
- رفتن به تعطیلات در آخر هفته
- خرید کردن
- دادن گل
- تحسین و تعریف از همسرتان
کمک گرفتن از دیگران
اگر همسر شما برای ترک سیگار مشکل دارد و علائم شدید ترک را دارد ، بهتر است از مشاوره ، رفتار درمانی یا گروه درمانی کمک بگیرید.
در مواقع سخت همسر خود را حمایت کنید
شاید مهمترین راه کمک به ترک همسرتان حمایت از او در مواقع سخت باشد. نیکوتین یک ماده مخدر است و اعتیاد به نیکوتین می تواند از نظر روحی و جسمی دردناک باشد ، به ویژه هنگامی که همسرتان علائم ترک سیگار را تجربه می کند.
بیشتر افراد سیگاری نمی توانند سیگار را برای اولین بار ترک کنند. ترک سیگار به تلاش زیادی نیاز دارد. درک و حمایت مداوم شما از همسرتان می تواند شانس موفقیت او را افزایش دهد.
کلام آخر
به یاد داشته باشید که ترک سیگار می تواند یک پروسه زمانبر و دشوار باشد. بنابراین سعی کنید در این راه با حوصله به همسرتان کمک کنید.لطفا نظرات و سوالات خود را در مورد این مقاله با ما و سایر مخاطبان کاردستون در میان بگذارید.