روش های تشخیص عسل طبیعی و تقلبی
روش های تشخیص عسل طبیعی و تقلبی “ در این مقاله می توانید روش های ساده و کاربردی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی و ناخالص و ایده هایی برای شناسایی کیفیت عسل خریداری شده در خانه را میتوان متوجه شد پس تا آخر این مقاله همراه کاردستون باشید.
آشنایی با روش های تشخیص عسل طبیعی یکی از موضوعات مهم و قابل توجهی است که بیشتر ما می خواهیم آن را یاد بگیریم و ترجیح می دهیم از روش های ساده و آسان برای تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن عسل خریداری شده استفاده کنیم.
بر این اساس در این مقاله سعی شده است روش های عملی و آزمایش شده برای تشخیص عسل خالص جمع آوری شود که هر یک از این روش ها می توانند در انجام این تشخیص بسیار موثر باشند.
فهرست مطالب این صفحه
روش های تشخیص عسل طبیعی از تقلبی
عسل یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین غذاهای طبیعی است که بهترین نوع آن از شهد گل های طبیعی توسط زنبورهای عسل تهیه می شود. عسل خواص زیادی دارد که کیفیت بالای آن قیمت بالایی دارد. به همین دلیل افراد سودجو با تهیه عسل تقلبی و خام و عرضه آن به بازار در تلاشند تا درآمد بیشتری کسب کنند.
عسل تقلبی از تغذیه مصنوعی زنبورهای عسل با مخلوط کردن آب با شکر ، آب انگور یا توت بدست می آید که نه تنها طعم عسل طبیعی را ندارد بلکه خاصیت عسل طبیعی را نیز ندارد. با این تفاسیر دانستن راه های تشخیص عسل خالص و مرغوب بسیار مهم است و یکی از نکات مهم خانه داری است که در ادامه در خانه به آن خواهیم پرداخت.
شکرک عسل طبیعی
شکر دادن عسل طبیعی که به آن رس زدن نیز گفته می شود به معنی رسوب و کدر شدن عسل است عسل طبیعی پس از مدتی ته نشین می شود و مانند روغن نباتی سفت می شود که این امر به دلیل وجود دیاستاز در عسل طبیعی است.
توجه داشته باشید که در شکرک زدن عسل ، دانه های قند بسیار کوچکتر از مربای شکر هستند و این نوع شکرک ممکن است ماندگاری کمی کمتری داشته باشد اما صدایی از زیر دندان خارج نمی شود. اما شکر از عسل ناخالص دارای بافتی سخت و شبیه آب نبات است. با این تفاسیر می توان عسل طبیعی را از روی شکرک زدن آن تشخیص داد.
عسل را در آب سرد بریزید
یکی از روشهای آزمایش شده برای تشخیص عسل آزمایش یک لیوان آب سرد است. برای این منظور یک لیوان حاوی آب سرد تهیه کنید ، سپس عسل را درون لیوان بریزید و اگر عسل به صورت عمودی وارد لیوان آب شد و در پایین جمع شد
و به راحتی حل نشد و حالت چسبندگی نیز داشت ، عسل شما طبیعی است اما در صورتی که هنگام ریختن عسل در آب حل شد بدانید که عسل شما از خلوص بالایی برخوردار نیست.
تست رطوبت عسل خالص و طبیعی
برای انجام این تست، یک قطره عسل را بر روی حوله کاغذی و یا دستمال کاغذی بریزید و در صورتی که عسل جذب دستمال کاغذی نشد بدانید که عسل طبیعی و خالصی دارید زیرا در عسل ناخالص و تقلبی رطوبتی وجود دارد که جذب دستمال کاغذی می شود.
تشخیص عسل خالص با استفاده از نور
لازم است بدانید که عسل طبیعی هر چقدر شفاف باشد اما وقتی در ظرف شیشه ای باشد نمی توان طرف دیگر لیوان عسل را مشاهده کرد ، که این امر به دلیل کلوئیدی بودن عسل خالص است.
که نور طبیعی را از خود عبور نمی دهد و تصاویری که در آن طرف ظرف عسل مشاهده می گردد تصاویری مبهم و نامشخص است. از این روش می توان برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی استفاده نمود.
آزمایشاتی برای تشخیص عسل اصلی در خانه
یکی از ساده ترین راه های تشخیص عسل ، تجزیه و تحلیل آن است که به راحتی می توانید در خانه انجام دهید. برای این کار سه گرم یدید پتاسیم را با یک گرم ید و حدود 50 گرم آب مقطر مخلوط کنید. (این مواد را می توانید از فروشگاه های لوازم آزمایشگاهی تهیه کنید).
حالا مقداری عسل را در یک ظرف شیشه ای بریزید و چند قطره از مخلوط ذکر شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید اگر بعد از چند ثانیه رنگ عسل تغییر کرده و تیره شود ، این نشان می دهد که عسل تقلبی و ناخالص است و مطمئناً با شکر تهیه می شود. در این آزمایش رنگ عسل طبیعی تغییر نمی کند.
تشخیص از طریق عطر و بوی عسل
یکی از بهترین روش ها برای شناسایی عسل طبیعی تقلبی استشمام عطر گل از عسل است. حال اگر درب ظرف عسل برای مدتی بسته شود.
به محض باز کردن درب ، می توانید عطر و بوی خوب گلها و گیاهان طبیعی عسل را احساس کنید و حتی با چشیدن عسل طبیعی ، بوی آن را احساس کنید دهان اما اگر عسل تقلبی باشد ، بوی گل یا گیاه خاصی نمی دهد و در بعضی موارد حتی اصلاً بو نمی دهد.
تشخیص عسل توسط گرمایش
روش دیگر برای شناسایی عسل تقلبی از عسل اصلی ، گرم كردن آن است ، زیرا وقتی عسل طبیعی گرم می شود ، به سرعت گلوله می شود ، اما هیچ حبابی ایجاد نمی شود ، اما عسل تقلبی به دلیل وجود شكر ، آب اضافی و رطوبت است. محتوای آن به سرعت حباب ایجاد می کند.
شناخت از طریق طعم عسل
عسل طبیعی به گونه ای است که پس از خوردن آن طعم آن برای مدت کوتاهی احساس می شود اما در عسل تقلبی به دلیل استفاده از مواد شیرین کننده در تولید آن پس از خوردن عسل ، طعم آن برای مدت طولانی در دهان باقی می ماند.
از طریق غلظت عسل
از راه های دیگر شناسایی عسل اصل و طبیعی به این صورت است که اگر مقداری از عسل را بین انگشتانتان قرار دهید، غلظت آن به خوبی احساس می شود، اما در عسل تقلبی به خاطر وجود شیرین کننده ها و افزودنی های زیاد, به صورت رقیق می باشد به این دلیل که در صورت داشتن غلظت بعد از مدت کوتاهی شکرک خواهد زد.
عسل طبیعی را با ضخامت آن از تقلبی تشخیص دهید
اگر عسل طبیعی باشد ، به دلیل ضخامت آن به آرامی از یک طرف به طرف دیگر حرکت می کند اما برای عسل تقلبی به دلیل سبکی ، سریعتر حرکت می کند.
بهترین روش تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی
سخن آخر:
شما روش های عملی و موثری را برای تشخیص عسل طبیعی در نظر گرفته اید. با استفاده از این روش ها می توانید سلامتی و خاصیت عسل را تشخیص داده و با اطمینان از این ماده غذایی و دارویی مقوی استفاده کنید.
اگر این مقاله مورد توجه شما دوستان قرار گرفت ، پیشنهاد می کنیم به قسمت سبک زندگی مراجعه کرده و سایر مقالات و مقالات مهم و علمی در زمینه مسائل روزمره را مشاهده کنید.