طرز برخورد درست با کودک بی ادب چگونه باید باشد؟
طرز برخورد درست با کودک بی ادب چگونه باید باشد؟ هنگامی که برای اولین بار ناسزاگویی مبتذل را از فرزند خود می شنوید ، شوکه شده اید و نمی دانید که کودک شما چه وقت و از کجا این کلمات رکیک را آموخته است ، اما باید بدانید که هر کودکی در جامعه است و ممکن است کلمات نامناسب را از دیگران بیاموزد ، بنابراین باید بیاموزید چگونه با کودک بی ادب رفتار کنیم تا او عادات زشت خود را ترک کند و از بزرگتران عادات زشت را یاد نگیرد.
در این قسمت از کاردستون مقاله ای با عنوان نحوه رفتار با کودک بی ادب را آماده کرده ایم که در آن نحوه برخورد با کودک بی ادب را به شما آموزش خواهیم داد.
فهرست مطالب این صفحه
چگونه با کودک بی ادب رفتار کنیم
وقتی می شنوید فرزندتان اولین کلمات خود را می شنود ، عصبانیت خود را کنترل کنید و به یاد داشته باشید که کودکان در سنین پایین معنای آنچه را که می گویند نمی دانند و فقط کلماتی را که شنیده اند تکرار می کنند.
علاوه بر این ، شما تنها والدی نیستید که در دهان بد کودک خود مشکلی داشته اید ، بنابراین آرام باشید و کودک خود را با راه های موثر از بد دهان دور نگه دارید.
کودکان در سنین پایین به تدریج متوجه می شوند که برخی از کلمات گفته شده توسط بزرگسالان یا کودکان دیگر توجه دیگران را به خود جلب کرده و آنها را به پاسخگویی وا می دارد.
وقتی کودک به این نتیجه رسید ، کنجکاوی او چند برابر می شود و دوست دارد این توجه را نیز تجربه کند. به عنوان مثال ، نام برخی از قسمتهای خصوصی بدن برای کودکان شوخ طبعی است و فقط یک موضوع خنده دار است و نتیجه این شوخ طبعی کودکان به رفتار والدین بستگی دارد ، که در نهایت این عادت زشت را اصلاح یا تشدید می کند.
1. به ارزشهای خانوادگی خود مراقبت کنید:
ارزشهای خانوادگی نقش مهمی در تربیت کودک و نحوه رفتار بد شما با کودک دارند ، زیرا در بعضی از خانواده ها هیچ مشکلی ندارد که کودک برخی از عادتهای زشت را انجام دهد یا توهین کند. بد دهانی ممنوع است و خلاف ارزشهای خانواده است و به سرعت واکنش دیگران را به همراه دارد.
در هر خانواده ای که زندگی می کنید ، سعی کنید ارزش های مختلف افراد را با فرزند خود به اشتراک بگذارید و به او هشدار دهید که گفتن بعضی از کلمات به دیگران آسیب می رساند این در برخورد با کودک بی ادب بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: تفاوت اساسی رفتار پدر و مادر معمولی و دانا چیست |
2- قبل از برخورد با کودک بی ادب به دلیل بی ادبی خود پی ببرید:
زمانی که با بددهنی کودک خود مواجه میشوید قبل از رسیدگی به رفتار ناشایست فرزندتان، به دلایل احتمالی این رفتار ناشایست از او فکر کنید. فرزند خود را کنترل کرده و ببینید چه زمانی و چگونه بددهنی میکند چون رفتار با کودکی ۵ سالهای که از دیگران بددهنی را آموخته و آن کلمه را تکرار میکند بسیار متفاوت از پسر و یا دختری است که در سن ۱۵ سالگی به دیگران فحش میدهد.
گاهی کودکان قسم می خورند زیرا فاقد مهارت های اجتماعی خاصی هستند. اگر دلیل فرزندتان برای نداشتن مهارت های اجتماعی بهتر است ، بهتر است این مهارت ها را هرچه زودتر با مشورت با یک بزرگسال یا روانشناس به کودک خود بیاموزید تا در آینده مشکلات بزرگتری نداشته باشد.
3- خود را اصلاح کنید و الگوی خوبی باشید:
کودکان کم سن تر معمولاً به دنبال شخصی هستند که اعمال و جملات خود را تکرار کند. این افراد معمولاً والدین هستند ، بنابراین باید مراقب رفتار خود باشید تا بتوانید بهترین الگوی کودک خود باشید.
اگر زیاد فحش دهید یا نتوانید عصبانیت خود را کنترل کنید ، فرزند شما نیز احتمالاً همان رفتار را از خود نشان خواهد داد و گفتن جملاتی از جمله: “این موارد برای بزرگسالان بدرفتاری است و من می توانم بگویم اما فرزندم این کار را نخواهد کرد.
زیرا کودکان همیشه در رویای بزرگسالی هستند و دوست دارند رفتار بزرگسالان را تکرار کنند تا خود را عالی نشان دهند. لاوه بر این شما نباید به همراه فرزند خود ویدویی را تماشا کنید که بددهنی در آن فیلم وجود دارد.
4- هنگام بددهنی کودک خود را نادیده بگیرید:
نادیده گرفتن یکی از نکات مهم طرز برخورد با کودک بی ادب میباشد. برخی مواقع کودکان از شما توجه میخواهند و شما به دلایل مختلف از توجه و محبت به آنان دوری میکنید که کودکان در این مواقع دوست دارند جلب توجه کنند
و بددهنی اولین گزینهی آنان خواهد بود اگر شما در این زمان به بددهنی فرزندتان بخندید و یا واکنشی افراطی مانند خشم نشان دهید تقریبا برای او ثابت کردهاید که با بددهنی میتواند توجه شما را به خود جلب کند.
نادیده گرفتن برخی از اعمال ناشایست کودک یکی از مهمترین اصول در برخورد با کودک بی ادب است.
بیشتر بخوانید: چگونه فرزندانی خوش اخلاق با ادب و صبور تربیت کنیم؟ |
5- قانونی برای بد دهانی داشته باشید:
هنگامی که بد دهانی کودک شما به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است باید قانونی در خانه داشته باشید تا از این کار جلوگیری کند به عنوان مثال ، می توانید از قانون “استفاده از زبان مناسب” استفاده کنید تا کودک خود را با کلمات و لحن مناسب آشنا کنید.
یا قانونهای دیگری را وضع کنید مانند “فقط در اتاقت میتوانی بددهنی کنی تا دیگران را از رفتار ناشایست خود نرنجانی”. به هر حال با وضع قانون در خانه میتوانید از بددهنی فرزند خود جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید: راهکار موثر در رفتار با نوزاد از تولد تا یکسالگی |
۶- جزایی را برای بی ادبی در نظر بگیرید:
اگر قانونی را برای بددهنی در خانه انجام دادید ولی هیچ تغییری در رفتار فرزند خود ندیدید. میتوایند با در نظر گرفتن یک مجازات برای عمل نکردن به قانون در نظر بگیرید مثلا اگر فرزندتان در سنی است که پول تو جیبی دریافت میکند جعبهای را برگزینید و در هر بار فوش دادن از او بخواهید مقداری پول درون جعبه قرار دهد
ولی زمانی که پول جمع شد آن را صرف تفریح و یا مسافرت نکنید چون با اینکار فرزند شما بیشتر فوش خواهد داد. شما میتوانید با این پول هدیهای برای کسانی که نمیشناسید خریداری کرده و با این کار نشان دهید که از داشتن هدیههای زیبا محروم شده است تا از کار خود دست بردارد.
سخن آخر:
همانطور که در بالا هم مطالعه کردید بسیاری از رفتارها و حرکات که در ما عادت شده برای کودک میتوانید چراغی باشد به این معنا که همه ی ما به درستی میدانیم بددهانی کودک و یا رفتارهایی مثل عصبانیت زمانی که از کودکی شکل بگیرد در بزرگ سالی هم خواهد ماند پس برای اهمیت این موضوع اول به خود و رفتارمان فکر کنیم و بعد فرزندان بنابراین در موارد ضرروی همانطور که گفتیم شما نیاز به یک روانشناس مجرب دارید تا فرزندی تربیت کنید که از او راضی باشید.