طرز تهیه شربت لیمو در خانه + ویدیو
طرز تهیه شربت لیمو در خانه + ویدیو : بسیاری از شربت های سنتی ایران علاوه بر طعم منحصر به فرد خواص زیادی برای بدن دارند. از شربت هایی با طعم های مختلف میوه ای ، مانند شربت گیلاس یا شربت توت فرنگی محبوب ، گرفته تا شربت های سنتی ایرانی مانند شربت زعفرانی یا شربت بیدمشک و پرتقال بهاری ، همه در فصول مختلف ، به ویژه در فصل گرم تابستان ، بسیار دلچسب و دلپذیر هستند.
فهرست مطالب این صفحه
مواد لازم برای شربت به لیمو
- به 2 کیلوگرم
- آب 1 لیتر
- شکر 2 کیلوگرم
- بهار نارنج یا گلاب به مقدار لازم
- آب لیمو ترش 1/2 استکان
خواص مفید شربت لیمو
شربت لیمو یک شربت شیرازی سنتی است که طعم بی نظیری پیدا میکنه. شربت لیمو علاوه بر عطر و طعم فوق العاده ای که دارد ، خواص دارویی زیادی نیز دارد. نوشیدن این شربت بسیار مفید و برای کم خونی و دوره نقاهت توصیه می شود. از دیگر خواص شربت لیمو می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن ، تقویت دستگاه گوارش و آرامش معده و آرامش اعصاب اشاره کرد.
اگر به دنبال یک شربت خوشمزه برای لاغر شدن هستید می توانید از شربت لیمو استفاده کنید. طرز تهیه شربت لیمو بسیار ساده است و همانطور که از اسمش پیداست با عصاره میوه تازه و آبلیموی تازه درست می شود.
البته مواد اولیه دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به شما می گویم فقط چند عدد را بشویید پوست بگیرید و خرد کنید. سپس آب آنها را برداشته و بپزید.
با افزودن شکر و آبلیموی تازه به عصاره ها شربت لیمو تهیه می شود. البته طی چند مرحله لازم است شربت را در صافی بریزید و صاف کنید تا خالص و رقیق بشه.
جالبه که عصاره ی به بعد از پخته شدن روی حرارت ملایم، رنگش عوض میشه و به رنگ صورتی مایل به قرمز تبدیل میشه. برای بهتر شدن عطر و طعم شربت به لیمو می تونید به اون کمی بهار نارنج یا گلاب هم اضافه کنید که به اون طعم سنتی بده.
استفاده از زعفران دم کرده نیز می تواند عطر و طعم شربت را بهتر و خاص تر کند. شربت لیمو با یخ فراوان یک شربت عالی برای فصل گرم تابستان است. اگر به دنبال شربت تابستانی با طعم سنتی و ایرانی هستید ، حتما شربت لیمو را امتحان کنید در ادامه طرز تهیه شربت لیمو و طرز تهیه عصاره را به روشی ساده به شما آموزش می دهیم تا بتوانید این شربت خوشمزه را در خانه تهیه کنید.
اگرچه طرز تهیه شربت لیمو در دستور العمل های مختلف متفاوت است اما همه آنها آسان است ، شما فقط باید بدانید که چگونه عصاره را گرفته و با مواد دیگر ترکیب کنید البته مقدار مواد اولیه شربت لیمو نیز بسیار مهم است برای دیدن نحوه تهیه شربت لیمو با ما همراه باشید.
طرز تهیه شربت لیمو
1- ابتدا لیمو را بشویید ، پوست آنها را بگیرید ، آنها را ورقه ورقه کنید و قسمت سخت آن را از وسط با دانه های میوه جدا کنید. سپس لیمو ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید.
2- مقدار مناسب آب را در کاسه بریزید. برای پوشاندن سطح کافی است. بگذارید تخم های خرد شده 3 ساعت در آب بمانند و نرم شوند.
3- بعد از 3 ساعت دانه های خیس خورده را در یک دستگاه آبمیوه گیری ریخته و آب آن را بگیرید.
4- تفاله های باقی مانده از به را داخل قابلمه بریزید، روی تفاله ها ۱ لیتر آب گرم بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عصاره ی به از تفاله ها خارج شود. ۴۰ دقیقه زمان برای جوشیدن کافی است.
5- بعد از 40 دقیقه تفاله را از صافی رد کرده و آب را خارج کرده و از تفاله خارج کرده و داخل قابلمه بریزید. (تفاله را در صافی بریزید و فشار دهید تا عصاره از آنها خارج شود)
6- سپس آبی را که با آبمیوه گیری برده اید به عصاره تفاله اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
7. شکر را به عصاره ی به اضافه کنید و اجازه دهید تا رنگ آن قرمز و شربت غلیظ شود. بعد از این که حجم شربت کمی کم شد، روی درب قابلمه دم کنی بگذارید و اجازه دهید تا شربت روی حرارت ملایم بجوشد.
8- کمی بهار نارنج به عصاره اضافه کنید. سپس کمی آب لیمو ترش درون آن بریزید و اجازه دهید تمام مواد 20 دقیقه با هم بجوشند.
9- بعد از 20 دقیقه شربت را از روی حرارت برداشته و بگذارید تا خنک شود. سپس آن را صاف کنید تا کاملا رقیق و خالص شود.
نکات کلیدی طرز تهیه شربت لیمو
– اگر بعد از خرد کردن به آن ها را کمی خشک کنید، فواید بسیاری برای سرما خوردگی خواهد داشت.
– به ازای هر ۳ پیمانه آب از ۲ پیمانه شکر استفاده کنید.
– اگر شربت کف کرد، با ملاقه کف روی آن را بگیرید.
– در تمام مراحل، حرارت گاز را بسیار کم نگه دارید تا شربت نسوزد و ته نگیرد.
– در فصل به، از درست کردن شربت به لیمو غافل نشوید.
– در برخی از دستورها برای درست کردن شربت به لیمو ابتدا شکر و آب را با هم ترکیب کرده و آن را از صافی رد می کنند. سپس آب به را با آبمیوه گیری گرفته و به این شهد اضافه می کنند و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهند.
– شربت لیمو بهترین شربت برای فصل گرما است و می تواند از گرم شدن بیش از حد جلوگیری کند.
– برای این که به این شربت طعم سنتی بیشتری بدهید می توانید علاوه بر بهار نارنج یا گلاب، از کمی زعفران دم کرده نیز استفاده کنید. زعفران هم طعم شربت را بهتر می کند و هم رنگ خاصی به آن می دهد.
– شربت لیمو را می توان با شربت خاکشیر یا تخم مرغ ترکیب کرد و برای فصل گرم تابستان یک نوشیدنی فوق العاده خنک درست کرد. اما قبل از آن ، نکات کلیدی در مورد نحوه شستن خاکشیر و روش های مختلف استفاده از آن را بخوانید.
سخن آخر:
امیدواریم این مقاله مورد پسند شما قرار گرفته باشد دقت کنید تابستان فصل گرم سال است بنابراین برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید بسیار میوه و سبزیجات فراوانی را بنوشید. همچنین میتوانید طرز تهیه شربت تخم شربتی + ویدیو مطالعه کنید.