10 مورد از کارها که کمک میکند حریم شخصی خود را حفظ نمایید
10 مورد از کارها که کمک میکند حریم شخصی خود را حفظ نمایید :بعید به نظر می رسد که کسی از چشم دیگران در زندگی خود صادقانه راضی باشد ، اما خواه از آن راضی باشید یا نه ، غالباً آن را تجربه خواهید کرد. مسئله این است که گاهی اینگونه مداخلات ظاهری موجه به خود می گیرد و تحت عنوان مصلحت ، مشروعیت ، قانون گرایی و … زمینه مناسبی برای کنجکاوی غیرمعمول و دخالت دیگران در حریم خصوصی و حریم خصوصی ما فراهم می کند.
فهرست مطالب این صفحه
10 مورد از کارها که کمک میکند حریم شخصی خود را حفظ نمایید
در چنین شرایطی یا بعد از آن ، بسیاری از ما از خود می پرسیم که در مورد شخصی که به حریم خصوصی ما حمله کرده است باید چه کنیم؟ آیا باید با او بحث کنیم؟ یا باید با سکوت و خودخواهی از دوسوگرایی او چشم پوشی کنیم؟ بعد از آن ، در شرایط مشابه که در طولانی مدت عواقب ناخوشایندی برای ما ندارد ، چگونه رفتار می کنیم؟
اما از کجا شروع به تغییر رفتار می کنیم؟ در وهله اول مناسب است که خود را موظف کنیم در حریم خصوصی دیگران دخالت نکنیم زیرا در غیر این صورت دیگران تلافی می کنند و به خود اجازه می دهند حریم خصوصی ما را نقض کنند.
گام بعدی این است که به دنبال موارد متعدد و مکرر در زندگی خود بگردیم تا بفهمیم در چه شرایطی معمولاً نتوانسته ایم از حریم شخصی خود دفاع کنیم؟ به عنوان مثال بیایید بررسی کنیم که آیا مجبور بودیم؟ آیا فکر نمی کردیم در نتیجه ورود شخص دیگری به حریم خصوصی ما کار به این وضعیت نامساعد فعلی برسد؟ آیا باید با آن روبرو شویم؟ و …
بیشتر بخوانید” طرز برخورد درست با کودک بی ادب چگونه باید باشد؟ |
چه کسی می تواند به من کمک کند تا از حریم شخصی خود دفاع کنم؟
در صورت امکان ، از یک مشاور خبره برای کمک به شما در یافتن دلیل اصلی محدودیت ها کمک بگیرید. در کل ، دو سوال وجود دارد که باید به درستی به آنها پاسخ دهید:
- چه زمانی و کجا نمی توانم از حریم شخصی خود دفاع کنم و چه مدت است که با آن زندگی می کنم؟
- برای رهایی از این شرایط و محافظت از حریم شخصی خودم چه کاری می توانم انجام دهم؟
- متأسفانه ، ما معمولاً در پاسخ به پیامهای ناخوشایندی که از دیگران دریافت می کنیم ، دو نوع رفتار نشان می دهیم:
- ما با پرخاشگری واکنش نشان می دهیم.
- ما سکوت می کنیم و اجازه می دهیم طرف مقابل با آزادی کامل به ما حمله کند.
حفظ حریم شخصی
بیایید ببینیم کدام رفتار را بیشتر نشان می دهیم ، یک یا دو؟ اگر پرخاشگر باشیم ، حریم خصوصی دیگران را نقض کرده ایم. در این صورت چگونه می خواهیم دیگران به حریم خصوصی ما حمله نکنند؟!
اگر سکوت کردهایم، بررسی کنیم که چه علتی داشته است؟ آیا حرفی برای گفتن نداشتیم؟ یا اینکه بیحسابوکتاب، تمام حق را به طرف مقابل دادهایم؟ یا اینکه از عرضِاندام و ابراز وجود و عواقب آن واهمه داشتیم؟
گاهی باید فکر کنیم ، آیا واقعاً همیشه مقصر هستیم؟ آیا ترجیح می دهیم از حقوق خود چشم پوشی کنیم تا کار به جنجال ، اختلاف و ابهام کشیده نشود؟ در این حالت باید مراقب باشیم که به «عشق» آلوده نشویم .
فراموش نکنید که قلدر هرگز قوی نخواهد بود مگر اینکه شخص مقابل به ضعف خود اعتراف کند در این شرایط باید یک راه درست برای مقابله با آن فکر کرد نه اینکه میدان را ترک کند و تسلیم شد.
اگر یک شکارچی بخواهد با کوسه با دندانش به جنگ برود آیا می توان انتظار داشت که او از میدان جنگ پیروز شود؟ قطعا نه! اما همین ماهیگیر کسی می شود که می تواند کوسه را با تهیه یک ابزار ماهیگیری و یادگیری نحوه استفاده از آن بکشد به نظر من بهترین و مهمترین ابزار ما آگاهی است. آگاهی باید در عمل اجرا شود و نتیجه قابل مشاهده باشد. در غیر این صورت چیزی جز حفظ و توهم دانش نخواهد بود.
از آنچه گفته شد می توان نتیجه گرفت که علاوه بر دو گزینه تسلیم و تهاجم، گزینهی سوم نیز وجود دارد که آن دفاع منطقی است. چیزی که دستیابی به آن کمی دشوار است اما استفاده از آن بسیار مفید و کارآمد است.
1. مهمانان سرزده ، مشتریان عادی و …
هنگامی که وقت کاری شما تمام شده است یا در حال استراحت هستید، اختیار استفاده از تکتک ثانیههای این بازهی زمانی، صددرصد متعلق به شماست، اما اگر با مهمان سرزده، مشتریای که وقت قبلی نگرفته است و … مواجه شوید چه؟
میتوانید از آن شخص بخواهید وقت دیگری مراجعه کند. اگر احتمال میدهید با باز کردن دَر گیر میافتید، میتوانید بدون توضیح و توجیه در را به روی مهمان سرزده باز نکنید، این حق مسلم شماست.
در زمان دیگری می توانید با مشتری عادی دیدار کنید این روزها مجبور نیستید در مقابل مردم پاسخگو باشید. آنها موظفند از شما مراقبت کنند. انتظار نداشته باشید که آنها از وضعیت شما آگاه شوند و مطابق خواسته های شما رفتار کنند خودتان آن را انجام دهید. به آنها نشان دهید که برای شخصیت خود ارزش قائل هستید.
بیشتر بخوانید” قبل از سی سالگی این کارها را حتما انجام دهید! |
2. تماس های تجاری و پیام کوتاه را بعد از ساعت کاری دریافت کنید
گیرنده انتظار دارد شما به پیام متنی او پاسخ دهید ، اما این تبادل پیام کوتاه ممکن است وقت و انرژی زیادی از شما بگیرد ، پس چه کاری باید انجام دهید؟ می توانید به مخاطب خود پیامک ارسال کنید و بگویید که پیام شما را دیده ام ، اکنون باید استراحت کنم ، اما در اولین فرصت با شما تماس می گیرم.
3. عضویت بدون هماهنگی در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها
وارد حساب خود شوید و ببینید چند پیام جدید دارید! هرچه فکر می کنید ، به یاد ندارید که عضوی از چنین گروهی باشید! سرانجام متوجه می شوید که یکی از دوستان / همکاران شما بدون اجازه شما را به گروه خود دعوت کرده است.
اگر واقعاً نمی خواهید در گروه مجازی یک دوست یا آشنا باشید ، یک پیام کوتاه و محترمانه برای مدیر گروه یا شخصی که شما را دعوت کرده است ، ارسال کنید.
بگویید که از عضویت در گروه بودن خوشحال هستید اما در حال حاضر به دلیل فعالیتهای مختلف شخصی فرصت و اوقات فراغت شرکت در گروه را ندارید و وجود چندین پیام باعث آرامش خاطر شما شده است با تشکر ، از او بخواهید عضویت گروه را برای شما ارسال کند تا هر وقت خواستید عضو شوید.
5- ورود صاحبخانه به ملک مستأجر می شود
اگرچه مالک ساختمان مالک قانونی و رسمی املاک است ، اما تا زمانی که ساختمان اجاره ، رهن و مالکیت شما باشد ، او هیچ تفاوتی با غریبه ها ندارد. بنابراین ، مالکیت هرگز بهانه ای نیست که موجر بدون اجازه و به زور وارد ملک شما شود.
در برابر چنین شخصی عقب نشینی نکنید. بحث بین شما قراردادی است که امضا کرده اید. حال حتی اگر برخلاف تعهدات توافق شده و مندرج در قرارداد عمل کرده باشید ، هرگونه اقدام ورود باید با هماهنگی و زیر نظر مجری قانون انجام شود نه خودسرانه
بیشتر بخوانید« راه های مقابله با تنبلی چیست و چطور برطرفش کنیم؟ |
6. مشکلات دیگران را حل کنید
وقت انرژی و سایر منابع ما محدود است. هر کس وظیفه دارد ابتدا مشکلات خود را حل کند به عبارت دیگر ، بهتر است به گونه ای به دیگران کمک کنیم که به آنها یادآوری کند که لذت بخش هستند ، نه دردناک.
شایسته نیست که برای خوشبختی دیگران خود را بیچاره کنیم. در این صورت ممکن است کسانی که به آنها کمک کرده ایم حاضر نباشند ما را از بدبختی نجات دهند.
محدودیت های سرمایه ما به ما یادآوری می کند که تا آنجا که ممکن است ابتدا باید مشکلات خود را حل کنیم و به اهداف فردی خود برسیم. به ناچار در این مسیر از دیگران کمک می گیریم.
بنابراین ، ما باید به یکدیگر کمک کنیم تا تعامل و تبادل نظر به سود هر دو طرف پایان یابد. سپس پیشنهاد می شود که بقیه وقت و انرژی صرفاً به والدین ، خانواده ، اقوام و دوستان اختصاص یابد.
با این حساب ، اگر انتظار دارید دیگران کمک های شما را جبران کنند ، یا کمک نکنید یا به گونه ای کمک کنید که در صورت عدم پاسخ دادن ، احساس نکنید ضرر زیادی کرده اید نه شما باید با دیگران مهربان باشید و نه آنها محکوم به جبران مهربانی شما هستند. این نبوغ و آگاهی شما از این است که چه موقع و برای چه کسی “کوپن کمک” خود را با دیگران خرج کنید.
7. انتخاب گرایش مذهبی ، نوع و میزان عبادت و …
مسئولیت تمام اعمال فرد بالغ برعهدهی خود اوست. پدر و مادر، اولیای مدرسه و … موظف هستند تا قبل از بلوغ جسمی و عقلی، به نوجوانان کمک کنند مهارت تصمیم گیری را بیاموزند. اگر چنین نکنند و در عوض، تصمیمهای گرفتهشده را به فرزندانشان تحمیل کنند، عاقبت به احتمال زیاد نسبت به رفتارشان بدبین و دلچرکین میشوند.
سکوت همراه با انفعال در برابر اعتراض والدین همیشه لزوماً به معنای احترام به والدین نیست. شما حق دارید ضمن احترام به آنها ، نیت خود را به درستی بیان کنید. می توانید به آنها یادآوری کنید که سرنوشت شما در دست خود شماست ، شما خودتان انتخاب می کنید و مسئولیت همه انتخاب های خود را بر عهده می گیرید.
انجام وظایف شرعی تا جایی که محدود به حریم خصوصی شما باشد غیرقابل کنترل است. در این شرایط ، دیگران می توانند حداکثر ، به روشی صحیح و موثر ، شما را یادآوری کنند به بهانه یادآوری برای انجام وظایف ، نباید به شخصیت و انتخاب شخصی خود بی احترامی کرد. ما می توانیم حداکثر را ارائه دهیم. ما حق نداریم کسی را مجبور کنیم کاری را که 100٪ کنترل آن را دارد انجام دهد.
اگر در سطح اجتماعی، تخلفات دینی، قانونی و عُرفی مشاهده کردیم، وظیفهی ما این است که بهسرعت به مراجع ذیربط گزارش بدهیم نه اینکه یکباره و بدون عاقبتاندیشی وسط گود بپریم.
در این حالت، چه بسا خود نیز به بخشی از مسئله تبدیل شویم. این جفاست که مثلا بخواهیم در جابهجایی فرد آسیبدیده در تصادف مشارکت کنیم، درحالیکه دربارهی اصول کمکهای اولیه چیزی نمیدانیم. آنوقت بهجای بهرهمندی از ثواب، کباب میشویم. خاله خرسه هم قصد خوبی داشت، اما کار را باید به کاردان سپرد.
8. انتخاب شغل ، انتخاب همسر و تعیین محل زندگی توسط والدین
میزان لذت بردن از وظایف شغلی رابطه مستقیمی با احساس رضایت از زندگی دارد. به هر حال ، شغل شما بخشی از هویت شما خواهد بود.
در مورد ازدواج مشخص است که همسر شما فردی است که تا آخر عمر مشترک شما شریک زندگی شما خواهد بود این شما هستید که باید با او به توافق نهایی برسید نه والدینتان.
محل زندگی شما همچنین محلی است که قرار است هر شب خستگی کار روزانه را برطرف کنید. شما باید دریابید که آیا خانه شما واقعاً مایه آرامش است و نیازهای مهم شما را برآورده می کند.
در خصوص همسرگزینی، انتخاب شغل و … پدر و مادر موظف هستند به شما انتخاب کردن را بیاموزند نه اینکه برای شما انتخاب کنند. در کنار آموزش، همراهی و حمایت، بهتر است به شما پیشنهاد بدهند تا چطور در انتخاب شغل و همسر عمل کنید.
اگر بخواهند در کار شما دخالت کنند و بهجای شما تصمیم بگیرند و گزینههای از پیش معینشده را به شما دیکته کنند، ستم کردهاند، مگر آنکه شما مطلقا درمورد مسئلهی پیش رو خام، بیتجربه و فاقد قدرت تجزیهوتحلیل باشید، در این صورت دخالت یک فرد بالغ و آگاه نهتنها مجاز، بلکه واجب است.
این شما هستید که تصمیم می گیرید کجا زندگی کنید. پیش از این با خانواده همسرتان به طور جدی صحبت کنید. تنها از طریق این مذاکرات و پایبندی به تعهدات است که می توانید مسیر مداخله والدین دلسوزانه اما گاه غیر منطقی را مسدود کنید.
بسیاری از طلاق ها ناشی از بی تجربگی ، عدم استقلال نظر و دخالت ناشیانه والدین و دیگران است. بنابراین روشن است که با کسب تجربه و دانش و با بهره گیری از مهارت ابراز وجود و درخواست به طرز منطقی ، می توانید تا حد قابل توجهی به چنین مواردی خاتمه دهید.
9. انتخاب رشته تحصیلی توسط مشاور
اینکه مشاور تحصیلی به نمرهی دروس یا به رتبهی شما نگاه کند و بگوید در فلان رشته ثبتنام کن، خطایی همتراز خیانت است. متأسفانه اکثر دانشآموزان در مقابل مشاور زود تسلیم میشوند و به نوعی انتخاب سرنوشتساز خود را تماما به او واگذار میکنند.
انتخاب رشته به عوامل متعددی وابسته است که بیتوجهی به آنها، به احتمال زیاد شما را از ادامهی تحصیل و تجربهی حضور در دانشگاه، پیشمان و بیزار میکند.
بهترین مشاور به شما کمک می کند هنگام انتخاب رشته خود را بشناسید ، وی متعهد به کشف هدف شما از ادامه تحصیل است. او باید به شما کمک کند بهترین و مناسب ترین گزینه ها را برای کشف استعدادها و علایق خود کشف کنید ، گزینه هایی که با شرایط خاص زندگی شخصی شما مطابقت دارند.
شاید والدین مسنی دارید که نیاز به مراقبت دارند. شاید لازم باشد همین الان در زادگاه خود تحصیل کنید. مشاور باید این موارد را در نظر بگیرد. توصیه می شود اعلام کنید که این یک رشته خوب است که توصیه نمی شود.
توصیه ای که حتی درست هم نیست! ما اصلاً رشته خوب یا بدی نداریم. مهم این است که کدام زمینه متناسب با استعدادها ، نیازها ، علایق ، اهداف و شرایط خاص شماست. اکنون هر رشته ای می خواهد باشد. حتی اگر از نظر دیگران ناخوشایند ، نامتعارف و بدون کلاس باشد.
بیشتر بخوانید» چگونه میتوانیم شجاع باشیم؟ یادگیری نکات مهم |
10. عدم رعایت حق تقدم
اگر واقعاً به دنبال حفظ حریم خصوصی هستید ، نوبت شما باید با اجازه و رضایت قلبی شما باشد ، نه با قلدری متجاوز و احتمالاً خشم و خودخواهی شما.
عدم رعایت قوانین اجتماعی عملی غیرقابل توجیه است. در چنین مواردی حتماً واکنش صحیح و مودبانه نشان دهید. بهتر است بلافاصله موضوع را به مسئول اطلاع دهید.
اگر فرد عصبانی شد و یا عمل خود را توجیه کرد ، تسلیم نشوید. شما قرار نیست او را آرام کنید و با او جنگ کنید. نوبت شماست ، اگر او شغلی داشت به این معنی نیست که دیگران بیکار هستند. اگر او حریم خصوصی شما را تشخیص ندهد ، شما جسورانه و قاطعانه به اشتباه او اعتراف خواهید کرد.
11. بقیه پول را از راننده تاکسی ، مغازه دار و … دریافت کنید
مهم نیست که ارزش ریالی باقی مانده خرید شما چقدر باشد ، مهم این است که به شما احترام بگذاریم. اگر راننده بقیه پول را به شما ندهد ، درست نیست که پشت سر او قسم بخورید و بدون واکنش به او ، او را به آزار و اذیت متهم کنید. اگر دریافت بقیه پول برای شما واقعاً مهم است ، باید واکنش نشان دهید.
همچنین ، هنگام خرید از فروشگاه ها ، مغازه ها ، پمپ بنزین ها ، کارواش ها ، و فقط باید مبلغی را که در لیست و فاکتور درج شده است پرداخت کنید ، نه بیشتر از آن. علاوه بر این ، عدم صدور فاکتور غیرقابل توجیه و نوعی تخلف است ، حتماً در دریافت فاکتور پافشاری کنید.
تا جایی که ممکن است مراقب باشید ، به عنوان مثال ، هنگام خرید غذا و دارو ، به تاریخ انقضا آنها توجه کنید و از آن صرف نظر نکنید. در صورت مشاهده نقص کافی است صریح و محترمانه موضوع را به مرجع مربوطه گزارش دهید.
اگر او پاسخ خوبی نداد ، با او صحبت نکنید. نیازی به خرید از او نیست ، او موظف است کالای با کیفیتی به مشتری خود ارائه دهد. اکنون که بارگیری نشده است ، می توانید طی یک تماس تلفنی به راحتی آن را به مراجع قانونی گزارش دهید.
همچنین ، موضوع را با دوستان و همسایگان خود به اشتراک بگذارید. اگر آنها در صورت مشاهده تخلف رفتار مشابه شما داشته باشند ، سرانجام طرف مقابل مجبور به عقب نشینی خواهد شد.
12. سر و صدا در کتابخانه ها ، سینماها ، راهروهای آپارتمان ها و سایر مکان های عمومی
اماکن عمومی متعلق به همه است و همه باید به قوانین احترام بگذارند. سکوت در برابر بی قانونی درست نیست. این سکوت پاداش خطاکار است. هرچه این رفتارهای ناهنجار در شخصی بیشتر نهادینه شود ، کنترل و اصلاح آنها در آینده دشوارتر خواهد بود.
در مکان های عمومی بهتر است اگر کسی به هر طریقی آرامش شما را برهم زد ، واکنش نشان دهید. اولین قدم این است که همیشه در حفظ آرامش محیط کوشا باشید. به عنوان مثال ، در کتابخانه ، تلفن همراه شما باید ساکت باشد ، کتاب را به آرامی ورق بزنید ، و با صدای بلند با کسی صحبت نکنید.
در مرحله بعدی ، اگر کسی برخلاف عرف و شرافت محیط زیست رفتار کرد بلافاصله کتابدار را مطلع کنید. اگر این کار را نکنید بعید است بعداً خود کتابدار نیز به لیست عوامل اخلال در کتابخانه اضافه شود!
در سالن سینما ، شما از حق صدا و کیفیت تصویر قابل قبول فیلم برخوردار هستید زیرا برای تماشای آن پول پرداخت کرده اید. سالن سینما باید تمیز باشد. مردم وظیفه دارند سکوت کنند.
عبور از مکرر آنها برای جلوگیری از تماشای فیلم درست نیست. فحاشی بازیگر و واکنش های نامناسب به صحنه های خاص هر یک از مصادیق حمله به حریم خصوصی شما تلقی می شود.
سر و صدا در راهرو ، موسیقی بلند ، خنده مهمانان و بالا و پایین پریدن بچه ها نمونه هایی از مشکلاتی هستند که می توانند حریم خصوصی شما را بشکنند.
به رفتار دوستانه و به موقع همسایه اعتراض کنید ، شاید واقعاً متوجه نشوید که رفتار او آزار دهنده است. اگر اعتراض خود را نادیده گرفتید و رفتار قبلی را تکرار کردید ، موضوع را با مدیر ساختمان مطرح کنید.
سخن آخر”
امیدواریم این مقاله در راستای یک زندگی با کیفیت و خوب و همان چیزی که میشد به شما کمک کند مفید بوده باشد.نظرات و یا پیشنهادات خودتون رو برای ما در پایین همین پست در قسمت ارسال نظر به اشتراک بگذارید.