آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای

آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای

آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای : در واقع کاشت فلفل دلمه ای چندان سخت و پیچیده نیست و با مطالعه این مقاله می توانید به راحتی نحوه پرورش  و کاشت و حتی مراقبت از این سبزیجات را بیاموزید.

به طور کلی فلفل شیرین که به آن فلفل دلمه ای نیز می گویند، از دسته سبزیجات باغی است که نسبت به سایر فلفل ها کمیاب تر خواهد بود فلفل دلمه ای در اکثر محیط ها و مناطق به خوبی رشد می کند و به دلیل شرایط کاشت و رشد آسان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای

آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای

بد نیست بدانید فلفل دلمه ای که با نام علمی Capsicum Annuam شناخته می شود یکی از صیفی جات پرطرفدار است که با طعم شیرینش تقریباً در همه غذاها قابل استفاده است. فلفل دلمه را می توان بومی ترکیه دانست که به دلیل کمبود کپسایسین طعم بسیار شیرینی دارد.

این نوع فلفل سبز است و اگر زیاد روی گیاه بماند قرمز می شود و ممکن است طعم آن تند باشد. فلفل دلمه‌ای مانند فلفل‌های کاین دیگر است و طعمی مشابه خواهد داشت.

این گیاه علاوه بر زیبایی گیاه سرشار از ویتامین C است و برای پیشگیری از سرماخوردگی و درمان آفات توصیه می شود این نوع سبزی پس از رسیدن سبز می شود و میوه ها مانند انگشتان دست می ایستند و منظره جالبی پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش احیای گیاه آلوئه‌ ورا درحال خشک شدن

روش های کشت و تکثیر فلفل دلمه ای:

توجه داشته باشید کاست فلفل دلمه ای معمولا هم در باغچه و هم در داخل گلدان انجام می شود و در ادامه سعی شده است مراحل هر کدام به صورت جداگانه بیان شود.

آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای

کاشت بذر در باغ:

اگر قصد کاشت فلفل دلمه ای را در باغ دارید، ابتدا باید دانه ها را در آب ولرم قرار دهید تا چند ساعت مثلاً 3 تا 10 ساعت خیس بخورد. این کار باعث نرمی و شکستگی پوست بیرونی بذر شده و جوانه زنی را تسریع می کند. دانه ها باید پس از این مدت به طور طبیعی به ته ظرف بروند.

بذرها را می توان در گلدان یا سینی نهال یا فنجان های یکبار مصرف کاشت. توجه داشته باشید که انتخاب خاک مناسب بخش مهمی از فرآیند کاشت بذر است و برخی از خاک های باغی و باغی اصلاً برای کاشت بذر مناسب نیستند و مانع رشد و جوانه زنی بذر می شوند.

خاک های آماده در بسته بندی های مختلف معمولاً انتخاب بهتری برای این کار هستند زیرا تلفات بذر به حداقل می رسد. ترکیب خاک های پیت ماس، کوکوپیت، پرلیت و کمپوست انتخابی ایده آل برای بستر فلفل شیرین خواهد بود.

آشنایی با روش کاشت فلفل دلمه ای

پس از انتخاب خاک مورد نظر، باید ظرف کاشت را با خاک پر کنید. سپس یک سوراخ کوچک در فضای باغچه به عمق 0.5 تا 1 سانتی متر ایجاد کنید و دانه های فلفل را در آن قرار دهید و آن را با خاک پر کنید.

به خاطر داشته باشید که بذرها برای جوانه زدن به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارند، بنابراین اگر بذر فلفل را قبل از بهار یا اوایل بهار می کارید، باید بذرها را از سرما دور نگه دارید.

قبل از جوانه زدن بذرها سطح بستر را مرطوب نگه دارید. اگر گیاه خود را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید مشکلی نیست، اما باید بیشتر مراقب باشید که خاک رطوبت خود را از دست ندهد، زیرا بذرها در عمق کم کاشته می شوند و به سرعت در آفتاب خشک می شوند و می میرند.

بذر فلفل دلمه ای

بیشتر بخوانید: روش کاشت جعفری | کاشت و پرورش گیاه جعفری در خانه

کاشت فلفل دلمه ای در باغچه

بعد از دو یا چهار برگ شدن نهال فلفل نوبت به انتقال می رسد و برای کاشت در گلدان می توانید هر بوته را در گلدانی با اندازه حداقل 10 بکارید و یا در گلدان بزرگتر چند بذر را به فاصله 300 عدد بکارید. 5 تا 10 سانتی متر توجه داشته باشید که خاک و بستر کاشت باید غنی باشد و برای کاشت در باغ می توانید مقداری کود حیوانی پوسیده یا خاک برگ مخلوط بکارید.

بذر فلفل دلمه ای

کاشت بذر در گلدان:

همچنین می توانید از ترکیب خاک برگ و کود حیوانی و همچنین خاک باغچه برای کاشت بذر فلفل دلمه ای در گلدان استفاده کنید. البته اگر می خواهید گلدان را در داخل خانه نگهداری کنید باید از خاک های آماده مانند کمپوست استفاده کنید تا از آفات و بیماری های خاک باغچه و کود حیوانی جلوگیری کنید.

در مرحله بعد سوراخ های کوچکی در گلدان ایجاد کنید و سپس نهال ها را به همراه خاک اطراف ریشه از جای خود خارج کنید و در سوراخی که در گلدان ایجاد کرده اید بکارید. بهتر است مقداری از ساقه را در خاک قرار دهید و سپس با دست خاک اطراف نهال را فشار دهید.

گلدان حاوی بذرها را به خوبی آبیاری کنید و در محیطی روشن و گرم با دمای 21 تا 30 درجه سانتیگراد قرار دهید و منتظر بمانید تا رشد کنند. اگر قصد دارید گلدان را در خانه نگهداری کنید حتما محیطی روشن برای آن در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید:

دستورالعمل کاشت فلفل در گلدان

پشت پنجره جنوبی با حداقل 8 ساعت نور در روز برای این گیاه ایده آل است، اما اگر نمی توانید این شرایط را فراهم کنید باید از چراغ های کمکی مانند فلورسنت استفاده کنید و برای این کار باید از لامپ فلورسنت در فاصله 100 کیلومتری استفاده کنید. 8 تا 10 سانتی متر مترهای گیاهی را قرار دهید.

توصیه می شود هر چند روز یکبار پس از خشک شدن سطح خاک، بذر فلفل را آبیاری کنید. توجه داشته باشید که آبیاری بیش از حد باعث ریزش گل ها و آسیب دیدن گیاه شما می شود.

گل های فلفل دلمه ای به طور طبیعی در فضای باز گرده افشانی می شوند و تبدیل به یک محصول می شوند، اما اگر گلدان ها را در داخل خانه و پشت پنجره یا حتی داخل بالکن نگهداری می کنید باید گرده افشانی آنها را شروع کنید.

می توانید از برس یا گوش پاک کن برای گرده افشانی استفاده کنید و گوش پاک کن را به آرامی روی گرده گل نر مالیده و سپس به کلاله گل ماده منتقل کنید. پس از گرده افشانی گلها به تدریج تبدیل به فلفل می شوند. اجازه دهید فلفل ها به حداکثر اندازه خود برسند و سپس با قیچی یا چاقو به آرامی آنها را از گیاه جدا کنید.

فلفل سبز شیرین در ابتدا سبز است و اگر به مدت طولانی روی گیاه بماند اغلب طعم شیرینی دارد، اما بسته به شرایط کاشت از جمله آبیاری، خشکی و رطوبت ممکن است طعم تند داشته باشد.

بذر فلفل دلمه ای

بیشتر بخوانید: نحوه کاشت و پرورش گیاه زرشک زینتی

شرایط مورد نیاز برای نگهداری بذر فلفل شیرین:

همانطور که می دانید، همه گیاهان به شرایطی نیاز دارند که شما باید برای رشد خوب خود فراهم کنید. به همین منظور در ادامه مهمترین شرایط کاشت و نگهداری فلفل دلمه ای را بیان کرده ایم.

آبیاری منظم:

فرقی نمی کند بذر فلفل دلمه ای را در باغچه بکارید یا در گلدان، زیرا باید خاک را همیشه مرطوب نگه دارید. به خصوص زمانی که گیاه در حال رشد است، بستر باید مرطوب باشد. البته خاک گلدان یا باغ شما باید زهکشی خوبی داشته باشد زیرا آبیاری زیاد باعث پوسیدگی گیاه می شود.

دما و نور کافی:

این گیاه به سرما و به خصوص یخبندان بسیار حساس است و حداقل دمایی که می تواند تحمل کند 15 درجه سانتیگراد خواهد بود. اگرچه فلفل شیرین بومی مناطق استوایی است، اما گرمای زیاد باعث ریزش گل ها و میوه های آن می شود. بنابراین در طول فصول رشد دمای محیط نباید بیش از 35 درجه سانتیگراد باشد.

در مورد نور لازم گیاه می توان گفت که نور کافی و نور مستقیم خورشید برای رشد فلفل دلمه ای بسیار موثر است و همچنین کمبود نور باعث پژمرده شدن گیاه شما می شود.

بذر فلفل دلمه ای

خاک و کود:

توجه داشته باشید که هر چه خاک گلدان شما سبک تر و مغذی تر باشد، گیاه شما قوی تر و در نهایت عملکرد بهتری خواهد داشت. برای تهیه خاک گلدان خود می توانید از ترکیب 30 درصد پیت ماس، 30 درصد کوکوپیت و 40 درصد خاک باغچه استفاده کنید.

روش های مراقبت از بستر گیاه

به طور کلی PH خاک مناسب برای کاشت فلفل دلمه ای باید بین 5.5 تا 5.7 باشد و برای تعادل آن می توان از آهک برای افزایش و خاک کمپوست برای کاهش آن استفاده کرد. توصیه می شود فلفل شیرین را با کودهای مایع با کمترین مقدار نیتروژن تغذیه کنید تا به راحتی شکوفا شود.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *