با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم! برای تقویت هوش مالی کودکان چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ هوش مالی ما چگونه توسعه یافته است؟ آخرین درسی که اکثر ما در دوران کودکی در مورد امور مالی دریافت کرده ایم در یک جمله خلاصه می شود: پول علف خرس نیست! آموزش مدیریت مالی به کودکان هنوز خیلی مهم است ، در حالی که ناآگاهی از آن می تواند در آینده مشکلات زیادی را برای کودک ما ایجاد کند.

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

طبق تحقیقات انجام شده کودکان می توانند از همان کودکی با عملکرد پول آشنا شوند و از آموخته های خود بهره مند شوند! در این مقاله ، ما 10 روش را به شما آموزش می دهیم تا کودک خود را به طور موثر با مسائل مالی آشنا کنید به روشی که برای آینده او مفید باشد.

1. توضیح دهید که این پول از کجا می آید

برای کودک مهم است که بداند چگونه پول در بیاورد او باید بداند که پول از این طریق کیف مادر و پدر نمی آید! کودک ما باید بداند که پول برای کار بدست می آید.

ما کار می کنیم و حقوق می گیریم اگر کار نکنیم پولی وجود نداریم به گفته راشل کروز ، کارشناس امور مالی و نویسنده کتاب خانواده های ثروتمند: نسلی برای موفقیت مالی ، مهم این است که به طور مداوم برای کودک رابطه پول و کار توضیح داده شود.

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

بیشتر بخوانید» یادگیری زبان انگلیسی به چند روش برای کودکان

2. این سه اصل را به آنها یادآوری کنید: سخاوت ، پس انداز ، هزینه

سخاوت بسیار مهم است زیرا اهمیت کمک به دیگران را به کودک می آموزد این یک ویژگی مهم است سپس به فرزند خود بیاموزید که مقداری از پول خود را پس انداز کند و مقداری را نیز خرج کند به او یادآوری کنید

که وقتی پول تمام شد ، دیگر جایگزین نمی شود بدون شک ، کودک اشتباه می کند؛ اما چه بهتر که وقتی زیر سقف امن خانه مان هستیم اشتباه کنیم!

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

3. از کودک بخواهید که پول نقد خود را به 3 دسته تقسیم کند

کودکان برای درک مفاهیم انتزاعی به ابزارهای ملموسی نیاز دارند. بنابراین ، فقط این 3 اصل را توضیح ندهید و ابزار لازم برای تمرین را در اختیار آنها قرار دهید. به جای 1 قلک ، 3 قلک به آن بدهید (می توانید از پاکت ، لیوان خالی و وسایل دیگر استفاده کنید) و به هرکدام برچسب “قابل بخشش” ، “پس انداز” و “قابل مصرف” بزنید.

هر وقت فرزندتان پول (پول توجیبی، دستمزد انجام کاری، هدیه و…) دریافت کرد ، او را تشویق کنید که پول خود را به 3 قطعه تقسیم کند. اجازه دهید کودک خودش تصمیم بگیرد که چگونه پول را توزیع کند.

این نه تنها باعث افزایش اعتماد به نفس کودک در امور مالی می شود. بلکه فرصتی را برای گفتگوی جدی با فرزندمان در مورد مدیریت پول فراهم می کند. با کودک خود در مورد اینکه چگونه می خواهد پول خود را خرج کند و همچنین چگونگی تقسیم آن به موقعیت های مختلف ، مانند یک اتفاق غیر مترقبه ، با او صحبت کنید اما فراموش نکنید که تصمیم نهایی با او است.

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

«تی‌آ نیکولا» مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایهٔ «ولث‌بار» دربارهٔ این ترفند این‌طور می‌گوید:

دختر 8 ساله من می داند که باید 3 حساب نقدی داشته باشد. او معمولاً در مواردی مانند بلیط اردوی تابستانی یا چیزهایی که دوست دارد تجربه کند ، پس انداز می کند.

او می داند که پول خرج شده مربوط به هزینه های روزمره مانند خرید شکلات است. ما همچنین اهمیت دادن پول را به او آموخته ایم او می تواند پول خود را به موسسات خیریه یا دیگران اهدا کند مثلاً برای دوستش هدیه بخرید.

بیشتر بخوانید» معرفی چند مورد بازی برای استعداد و مهارت در کودکان

4- کودک را در بحث بودجه بندی شرکت دهید

یکی از بهترین راه ها برای آموزش امور مالی به کودکان  درگیر کردن آنها در بحث بودجه بندی خانواده است. اینگونه می بینند که ما چگونه مسئولیت رسیدگی به قبوض و حساب ها را بر عهده داریم.

کودکان به طور ذاتی دوست دارند به والدین خود کمک کنند. بنابراین ، آنها به ایده هایی رسیده اند و دیدن اینکه آنها چگونه آن را بیرون می کشند ، واقعاً سرگرم کننده است.

این بحث ها باید صمیمی و بدون استرس باشد حتی می توانیم بعد از  وعده شام ​​در این مورد بحث کنیم بحث باید شامل یادآوری هایی برای پرداخت قبوض یا اقساط بین ما و همسرمان باشد.

اشکالی ندارد اگر کودک شما آنقدر بزرگ نیست که بتواند حرف بزند. هدف این است که او ببیند خانواده بدون خجالت و نگرانی در مورد مسائل مالی بحث می کنند.

هوش مالی کودک

با 10 راهکار موثر هوش مالی کودکان را تقویت کنیم!

5- کودک خود را از پرداخت های اینترنتی آگاه کنید

حساب و کتاب و پرداخت اقساط و قبض چیز خوشایندی نیست! می توانیم با همراهی کوچولوی خود کمی حالت را تغییر دهیم. ممکن است گاهی اوقات شما را آزار دهد. اما ارزش یکبار امتحان را دارد.

ما می توانیم قبضه ها و اقساط را با تلفن یا لپ تاپ خود پرداخت کنیم در حالی که روی پای خود نشسته ایم ، یا به سایت کارگزاری مراجعه کرده و وضعیت سرمایه گذاری را بررسی کنیم. با این حال ، باید مراقب باشیم که دکمه ای را فشار ندهیم و نمادی را لمس نکنیم.

اما تجربه می گوید کودکان از تماشای کارهای ما لذت می برند. امروزه بسیاری از فعالیت ها به صورت دیجیتالی انجام می شود که برای کودکان کمتر قابل لمس است. اما آنها متوجه می شوند که ما با لمس یا کلیک یک دکمه هزینه پرداخت می کنیم و این روند جذب می شوند.

هوش مالی کودک

بیشتر بخوانید» فواید قصه گویی برای موفقیت کودکان

6. به بچه ها پول هدیه دهید تا آنها بتوانند تصمیمات مالی بگیرند

هدیه دادن در روزهای تولد و سایر موارد معمول است ما می توانیم به جای هدیه ، پول هدیه بدهیم. به این ترتیب ما در وقت خود صرفه جویی می کنیم. ما مشکلی در انتخاب هدیه نداریم و مهمتر از همه ، به تقویت پاسخگویی کودک خود کمک می کنیم.

کودکان عادت دارند که برای رویدادهای خاص مانند روز تولد خود هدیه ویژه بخواهند. کودک با دادن پول به آنها به عنوان هدیه کم کم متوجه می شود که هزینه درخواست های او چقدر است!

هوش مالی

7. پول بدهید ، اما نه بدون حساب کتاب

مانند بقیه بچه ها برای انجام کارهای مختلف مانند هزینه اردوی گروهی مدرسه به پول نیاز دارند. خوب است که کودکان مقدار مشخصی را به عنوان کمک هزینه تعیین کنند. اما بهتر است فرزندمان را بزرگ کنیم تا بتواند خودش پول بدست آورد. این به آنها نشان می دهد که مردم چگونه پول در می آورند.

نیکولا برای انجام کارهای خانه در خارج از کارهای روزمره به دختر 8 ساله خود پول می دهد (ما برای مرتب کردن اتاق او که کار او است ، به فرزندانمان پول نمی دهیم).

البته نباید انتظار داشته باشیم که کودک بابت هر کار اضافی پول دریافت کند. زیرا وقتی کاری پیدا می کند دیگر کارهای خانه را متوقف می کند. او باید بداند که در انجام کارهای خانه نیاز به همکاری دارد.

می‌توانیم پرداخت پول توجیبی را منوط به انجام مجموعه‌ای از کارها در پایان هفته، کنیم. اگر در پایان هفته برخی از کارها انجام نشده باشند، از پول توجیبی او کم می‌شود.

هوش مالی کودک

8. به او بیاموزید که چگونه توجیبی‌اش خود را خرج کند

کودک باید بداند که اگرچه می تواند مقداری از پول خود را برای تفریح ​​و سرگرمی خرج کند. اما همچنین باید بخشی از آن را به رفع برخی نیازهای اساسی اختصاص دهد. با گذشت زمان و بزرگتر شدن کودکان ، ما می توانیم این مسئله را جدی تر بگیریم.

مشخص کنید چه مبلغی باید شامل شود. هزینه هایی مانند وعده های غذایی مدرسه ، میان وعده ها ، بازی های کامپیوتری، فعالیت های فوق برنامه هزینه های مدرسه.

در مورد کودکان بزرگتر ، ما می توانیم لباس یا سایر موارد مهم را به لیست اضافه کنیم این موارد را همیشه این موارد را بنویسید تا جای تردید و بدفهمی نماند.

اگر می دانید پس انداز فرزندتان به آنچه او می خواهد نزدیک می شود ایده خوبی است که به او پول اضافی بدهید! این باعث می شود پس انداز برای او لذت بیشتری داشته باشد همچنین او را تشویق کنید که پولش را خرج کند تا به پس اندازش اضافه کند.

هوش مالی کودک

بیشتر بخوانید: طرز برخورد درست با کودک بی ادب چگونه باید باشد؟

9. از خرابکاری فرزند خود برای آموزش استفاده کنید

برای بسیاری از مادران و پدران اتفاق می افتد که فرزند آنها تمام پول خود را برای خرید چیپس و پفک خرج می کند و روز بعد انتظار دارد مادر و پدر برای او پفک بخرند. چه کاری باید انجام دهیم؟ انجام ندهید! درعوض ، فکر خود را به سمت نکات خوب زندگی معطوف کنید.

برای کودک توضیح دهید که وقتی پول تمام می شود ، تمام می شود! ممکن است برای شما دشوار باشد. اما در دراز مدت به او می آموزید که به آنچه دارد عمل کند. این یک مسئله کلیدی در مدیریت پول است.

هوش مالی کودک

10. روش های مدیریت پول خود را کنترل کنید

کودکان دائماً مراقب رفتار و یادگیری ما هستند. اگر ولخرجی کنیم ، بیش از داشته های خود خرج کنیم و دائماً نگران پول باشیم ، بچه ها نیز این الگو را دنبال می کنند و نتیجه می گیرند که پول چیز کمیابی است که بسیار مهم است!

اگر ما بیش از درآمد خود هزینه کنیم ، بچه ها فکر می کنند این یک روش طبیعی برای مدیریت پول است و همه همین کار را می کنند. اگر ما به دلیل رفتار نامناسب و هزینه های مداوم نگران کمبود پول خود باشیم ، فرزند ما نیز این روند را دنبال می کند ما به عنوان مادر یا پدر می توانیم با اصلاح خود ، فرزندان خود را الگوی خوبی قرار دهیم.

هوش مالی کودک

سخن آخر:

آیا در مورد پول و مسائل مالی با فرزندان خود صحبت می کنید؟ آیا شما آگاهانه در این مورد به فرزند خود یاد می دهید؟ به نظر شما چه راه های دیگری می تواند به پرورش کودکان با هوش مالی بالاتر کمک کند؟

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *